Isnin, 30 April 2012

15 Jadi busuk kerana pilihan sendiri

Hidup ini penuh dengan pilihan. Anda sentiasa punya pilihan. Anda bebas utk memilih dan percaya apa sahaja. Tiada orang pernah memaksa anda membuat apa2 pilihan. Cuma buatlah pilihan mengikut hati dan akal, bukan mengikut nafsu dan emosi. Buat pertimbangan pada setiap pilihan yg anda buat, nilaikan baik buruknya, fikirkan kesannya pada diri sendiri, keluarga serta masyarakat. Sekiranya pilihan kita lebih byk mendatangkan kemudaratan berbanding kebaikan, jgn salahkan orang lain... salahkan diri sendiri dahulu yg membuat pilihan.

Tiada siapa memaksa anda pergi clubbing sambil terkinja2

Ahad, 29 April 2012

48 Kehodohan disebalik demo Bersih 3.0

Tamatlah sudah demonstrasi Bersih 3.0 yang diadakan di ibu kota semalam. Gua tak ambik port sebab gua awal2 dah pergi holiday. So kepada menghadirkan diri ke demo tersebut sebagai peserta, pemimpin, polis, fru, SB dan sebagainya... adakah anda semua berpuas hati???



Jumaat, 27 April 2012

11 Maze game yang paling awesome

Sempena entry ke-200, aku nak memperkenalkan sebuah game komputer maze atau puzzle yang pertama sekali dibangunkan dengan teknologi Flash. Ada 4 stage semuanya, stage 1 dan 2 agak senang, stage 3 agak susah. Kalau korang dapat sampai stage 4 kira hebat la.




Khamis, 26 April 2012

13 So BERSIH haram ke wajib?

Di Malaysia sangat unik. Sape2 pun boleh keluarkan fatwa dan hukum walaupun org itu bukan mufti atau ahli majlis/jawatankuasa fatwa.


10 Kasihan Zahida Rafik

Satu Malaysia yang marhaen sudah tahu mengenai Zahida Rafik dan Menteri Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal.

Ada yang mencemuh kerana percaya. Ada yang atas pagar. Ada yang tidak peduli langsung.

Biasalah, politik mesti dipanaskan dengan skandal seks dan wanita untuk tujuan menaikkan jualan media dan memancing kepercayaan serta undi orang ramai kepada pihak yang lagi satu. Tidak kira dari haluan mana pun.

Skandal dan cerita panas memang serasi dengan wajah politik.

Pada masa yang sama, aku kasihan pada yang menjadi mangsa permainan politik. Pendirian aku ? Pergilah mampus , aku takkan pergi mengundi sesiapa pun.

Gaya seorang ..semi porno

Ini menteri tersebut

Link

Rabu, 25 April 2012

24 Lelaki dan wanita sangat berbeza

Kaum lelaki dan wanita mmg sangat berbeza. Berbeza dari segi minat, habit, tingkah laku, perangai, sikap dan 1001 perkara. Itu yg kita panggil naluri, lumrah dan fitrah manusia. Dan disebabkan perbezaan gender ini, maka mereka sentiasa mahu dan mengharapkan sesuatu daripada org yg berlainan jantina terutama bagi pasangan mereka. Berdasarkan pembacaan2 aku di majalah, blog dan internet, berikut merupakan antara apa yang wanita mahu daripada lelaki:



1) Seorang lelaki yang memberi sepenuh perhatian dan kasih sayang kepadanya.
2) Sentiasa jujur dan berterus-terang dalam apa jua benda.
3) Selalu berada di sampingnya tika senang dan susah, suka dan duka.
4) Bersifat romantik, sentiasa mengambil berat dan caring even pada benda2 yg kecil dan remeh.

Selasa, 24 April 2012

14 Acara paling bodoh pernah diadakan

Yeah jom tibai, tibai, tibai... tibai lagi... Lawak gila siot! Mmg acara terlawak tahun ini, apa lagi lah kau ni Pak Berahim oooii... kelawakan kau mengalahkan Johan Raja Lawak yg baru menang Bintang Komedi Paling Popular ABPBH 2011 [Ada video di dalam, tgk atas risiko sendiri].



Isnin, 23 April 2012

13 Melayu dan karut berpisah tiada

Cerita kali ni ada kaitan dgn post sebelum ini berkaitan kepercayaan org melayu terhadap benda2 paranormal, supernatural, alam mistik, kuasa ghaib dan uncle seekers. Ni cerita lama dalam bulan lepas... pasal seorang perempuan nak jual anak kat Facebook sebelum dia buang kat tong sampah disebabkan terlalu stress anaknya kena sawan nangis. Aku tak nak komen byk pasal kisah ni sbb dah byk blog cover, boleh baca kat link2 kat bawah. Dan wanita ini pun dah delete post pasal nak jual anak ni kat FB dia.



14 Universiti Makhlus Halus

Satu lagi kes melibatkan makhlus halus. Kita sebagai Melayu marhaen mesti dengan hensem sekali mempercayai bahawa si arwah telah dibunuh oleh Jin Tanjung Malim. Lepas ini pakatlah ibu bapa elit mundur
(BACA: Kononnya moden tapi masih mempercayai ramalan rahsia tarikh lahir dan kesaktian bomoh) tak menghantar anak-anak ke UPSI kerana takut anak -anak dibunuh atau dibisik untuk bunuh diri.

Link 

Maaf . aku menghormati si mati sebagai seorang Muslim tapi aku skeptik dan jengkel terhadap media yang memaparkan kekarutan dan sikap "PUT THE BLAME ON THE SUPERNATURAL ".

Hearing Voices atau Mendengar suara Ghaib adalah salah satu penyakit mental. Cuba baca dan fahamkan dari sudut sains di samping tak salah berusaha menggunakan cara tradisional yang dibenarkan syarak.


Al Fatihah untuk Fatimah Mina Md. Juferi.

Ahad, 22 April 2012

21 Lagi demo syok sendiri anti-LBGT

Lagi demonstrasi? Malaysia ni tak habis2 dgn demo... Kali ni demo menentang dan membantah LBGT (Lesbian, Biseksual, Gay dan Transgender). Tak ku nafikan LBGT ni adalah budaya songsang, tapi mungkin yang lebih elok adalah buat majlis mendekati dan kesedaran kepada golongan LBGT daripada terus menerus menyebarkan kebencian. Demo diadakan pada 21 April 2012 di Stadium UPM yang dianjurkan oleh 18 NGO. Dilaporkan 1,000 (lapor Malaysiakini) / 3,000 (lapor Berita Hairan) org yg hadir.

Budak sekolah Mat Rempit Anak2 muda yg bersungguh2 menentang LBGT

Sabtu, 21 April 2012

28 Logik melayu liberal

Logik Melayu liberal dan sekular... Bermula dgn benda2 yg simple seperti...

Tak kisahlah I tak tutup aurat, janji hati I baik...

Jumaat, 20 April 2012

9 Pendidikan percuma dah lama wujud


Syazana Mohd Yazid, Saw Ran Sing, Naresh Salvaraj, Jacqueline Liaw Jing Ting dan Julia Neo Abdullah adalah antara contoh pelajar2 yg harus dicontohi...


Sebenarnya pendidikan percuma peringkat pengajian tinggi dah lama wujud... Ia dipanggil BIASISWA & DERMASISWA. Dengan belajar bersungguh2 dan mendapatkan result yg cemerlang dlm SPM, dgn selambanya mereka dapat pendidikan percuma dan tajaan perbelanjaan LIKE A BOSS!

Sumber Utusan Meloya & The Bintang

Khamis, 19 April 2012

15 Buat mcm ni kalau nak kena rogol

Ini adalah contoh profile Facebook seseorang yang bakal menjadi mangsa rogol...



Rabu, 18 April 2012

16 Logik isteri negara dunia ketiga


Ke pejabat...


Selasa, 17 April 2012

9 Berita baik buat golongan pondan

Ada berita baik untuk golongan pondan / bapok / mak nyah / shemale / transgender / tranny yakni org yg dilahirkan lelaki tetapi membuat pembedahan utk membuang kotey dan mengambil pil hormon utk membesarkan tetek utk menjadi perempuan. Anda berpeluang menjadi Miss Universe seperti Miss Universe Canada ini, Jenna Talackova.





Isnin, 16 April 2012

2 Sihir dan Politik


Link

Sekali lagi Metro berjaya menarik perhatian pembaca marhaen dengan berita PANAS!

Memang tak dinafikan, banyak figura politik ada terlibat dengan amalan khurafat termasuk Adolf Hitler sekalipn.

Setakat di Malaysia dengan negara Asean yang lain , black magic adalah common di kalangan politikus-politikus yang mempercayai kuasa black magic.

Sila google

Adolf Hitler and Occult Belief


Mona Fendi


Ilmu pemikat orang ramai

P/S : Jangan ikut. Syirik dan karut.

Ahad, 15 April 2012

18 Berjoget bersama pemimpin

Pemimpin dan joget adalah 2 perkara yg berlainan dan perlu diasing dan dipisahkan... Ini termasuklah juga dgn persembahan nyanyian dan bina badan atau segala jua bentuk maksiat... Ia tersangat, sangat, sangatlah buruk dan huduh... I mean, seriously...



Sabtu, 14 April 2012

75 Demo mansuh PTPTN

Hari ni budak2 yang dikatakan golongan mahasiswa buat demo kat KL menuntut kerajaan mansuh PTPTN... Pasal isu ni aku maleh nak ulas panjang sbb aku dah ulas sebelum ni kat sini. Yang join demo ni pun dikatakan dalam 500 orang je... Ada pulak tu tak nampak muka student pun, brader2 yg berumur pun ada jugak menyelit2. Ni mesti antara graduan yg pinjam PTPTN tapi tak nak bayar nih.

Kepala besar Adam Adli serta barua2

 Macam ni ke akhlak anak muda yg dikatakan pemimpin akan datang?

Jumaat, 13 April 2012

11 Bangang ingat ni GTA ke?

Bangang punya pegawai SPAD yg bawak Inspira ni... Kau belajar kat mana cara nak tahan dan berhentikan bas? Game Need For Speed Hot Pursuit? Grand Theft Auto? Saints Row?


Suka2 hati kau je nak pintas bas suruh bas berhenti... Ingat kau gangster ke? Takkan takde prosedur atau kaedah memberhentikan kenderaan berat dengan betul, atau kau ponteng waktu kursus? Sebab merasakan diri sungguh berkuasa, tak pasal2 kau dah menyebabkan kemalangan yg melibatkan sampai 7 kenderaan malah hampir menyebabkan kehilangan nyawa yg sepatutnya boleh dielakkan dan tak patut berlaku pun...


9 Cute atau Freak?

Venus Palermo, 15 , mengikut pandangan mata aku adalah remaja yang biasa. Rebellious dan nnocent. Tapi Kalau dress macam living doll, ada creepy feeling. Venus Angelic

Dan ada satu lagi tapi nie tak nampak freak sangat. nampak macam over make up , Kota Koti .

Aku vote for Kotakoti.

Venus

Kota KOti

Link

Khamis, 12 April 2012

3 Kita dah semakin corot

INI CERITA PASAL BOLA SEPAK MALAYSIA!

Tenaga kerja di Malaysia kebanyakannya datang daripada negara2 jiran ASEAN, dan orang kita biasanya menjadi majikan, bos atau supervisor kepada mereka...

Pekerja Vietnam.


38 Individu paling dibenci di Malaysia

Kita biasa dengar bintang paling popular, individu paling ramai peminat, individu paling disukai, tapi jarang kita dengar individu paling dibenci. Berikut merupakan 15 individu yg tidak digemari dan disenangi ramai orang di Malaysia tanpa mengikut turutan... Mungkin ada yg korang suka disebabkan ada talian darah, kawan anda, korang sokong ideologi yg dibawa, minat pada mereka, dan pada mereka ini pula mungkin mereka merasakan ramai yg meminati dan suka kat mereka tapi hakikatnya ramai juga yg benci dan meluat... Sebabnya? Fikir atau cariklah sendiri kat Internet...

1. Rosmah Mansor

Selasa, 10 April 2012

4 Hari cuti yang syok

Yahooo esok cuti... Apa aktiviti2 yg patut dilakukan waktu hari2 cuti macam nih...

Main badminton bersama rakan

Isnin, 9 April 2012

5 Hikmat Monyet Mencuri Buah Pic!

Kalau korang punya GF yang baik dan bagus dengan niat nak memperisterikan beliau. Alhamdullilah.

Tapi kalau korang punya GF, tunang atau bini yang sikit-sikit nak ngamuk tak tentu pasal dan ada keganasan fizikal, BREAK UP adalah satu good option.

TAPI mesti berhati-hati sebelum memutuskan hubungan. Anda sudah diberi amaran, Hikmat Monyet Mencuri Buah Pic!!!!!!!!!!!!



Link



5 Korang memang loser

Korang memang seorang yg paling loser dan bangang apabila...

1. Bergaduh beria2 pasal bola.


Sabtu, 7 April 2012

36 Gaya yang sangat annoying

Berikut adalah antara cara atau gaya posing perempuan bila bergambar yg sangat annoying namun menjadi kegilaan, ikutan dan trend gadis remaja dan pra-dewasa zaman sekarang termasuk gadis2 di Malaysia lalu dikongsikan di blog, Facebook atau Twitter...

1. Ambik gambar diri sendiri dari pandangan sudut atas.



Jumaat, 6 April 2012

6 Tulen Bang!!!

Pop-Soul teringat masa Salleh Yaakub digoda pondan dalam cerita Mr .Os.

Tapi dalam kes ini  Isteri tiruan....  


Takkan setahun kena tipu?  Takkan lah selama setahun takde hubungan intim suami isteri?
Stim kulit jer kot?  (BACA : Stim Kulit adalah perilaku menggesel-gesel dengan pasangan dengan berlapik pakaian untuk tujuan sebelum ke arah perilaku seks yang lebih berat)

Untuk yang cukup umur, Pop-Soul rasa ini kebodohan melampau seorang suami.

Untuk yang di bawah umur, Pop-Soul minta maaf.

Nota Buasir Otak : Penulis-penulis Buasir Otak tak pernah STIM KULIT.Baik-baik belaka.

Khamis, 5 April 2012

23 TERBUKTI! Pendidikan Malaysia lebih bagus

Muhyiddin kata... generasi muda negara kita dapat pendidikan yang lebih baik berbanding pelajar di Barat seperti Amerika Syarikat, Britain dan Jerman... katanya mengikut laporan oleh Forum Ekonomi Dunia.... bukan aku kata tapi Timbalan Perdana Menteri a.k.a Menteri Pelajaran kata... sumber kat Malaysiakini dan Bernama sini...

Ni kat Indonesia... hampir serupa dengan Malaysia


Rabu, 4 April 2012

5 Minyak naik? Takde masalah...

Suasana pada ketika harga minyak naik di Indonesia...




7 Kebanggaan Menjaga Dara

Menjaga keperawanan adalah sesuatu yang boleh dibanggakan  Link

Untuk yang tidak tahu Depe atau Dewi Persik adalah penyanyi dangdut Indo. Wikipedia



Tapi untuk bergambar semi telanjang, cium depan orang ramai, kahwin cerai sesuka hati, itu pun boleh dibanggakan.

Mungkin menjadi media BITCH pun sesuatu yang boleh dibanggakan.

“Memelihara keperawanan itu bererti menjaga akhlak yang suci dan kesempurnaan iman,” kata Depe. 

Selasa, 3 April 2012

4 Namamu jua....

Nama i Sam.Bukan Shamsul...Nak harommmmmm...Link



Original Aaron


Bukan Mat Haron




10 Wira mahasiswa Adam Adli kena tumbuk

Oh no my hero Adam Adli kena tumbuk. Kenapa korang tumbuk dia? Tak tahu ke dia ni pejuang mahasiswa dan aktivis pelajar yang paling sejati? Nampaknya terpaksa aku abadikan koleksi2 gambar hero, idola, role model dan wira kegilaan ramai yg ala2 cute itu di sini.










Isnin, 2 April 2012

31 Mansuh PTPTN suatu pencerahan

Korang belajar kat Universiti/Kolej pinjam kat PTPTN? Tulaaa waktu SPM main2 taknak belajar betul2, kalau result SPM bagus mesti dah dapat biasiswa MARA ke, JPA ke, Petronas ke, Schlumberger ke, Yayasan negeri ke... Tunggu apa lagi... jom la berdemo mintak kerajaan mansuh PTPTN.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...