Sabtu, 30 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali game Roblox down

Bila setiap kali game Roblox ada problem atau shut down, ramai yang pening kepala. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 29 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Bila Youtuber buat content prank

Setiap kali bila Youtuber buat content prank mesti ramai yang annoying. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 28 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang malas

Orang malas ni ada banyak jenisnya. Biasanya sikat malas ni sifat yang buruk dan negatif. Jadi jangan malas-malas ya. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 27 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Punca kena pecat serta merta

Bila orang dipecat kerja serta merta oleh bos disebabkan kesalahan yang dia lakukan. Jom tonton animasi ini.  


Selasa, 26 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang rajin

Orang rajin ni ada banyak jenisnya. Ada rajin yang bagus. Ada juga rajin yang negatif. Jom tonton animasi ini.  


Isnin, 25 Oktober 2021

1 Buasir Otak TV: Jenis-jenis alasan datang lambat ke pejabat

Bila pekerja hadir kerja lewat/telat ke pejabat ada aja alasannya yang kadang-kadangnya tak masuk akal. Jom tonton animasi ini.  


Ahad, 24 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis alasan datang lambat ke sekolah

Bila pelajar hadir lewat/telat ke sekolah ada aja alasannya yang kadang-kadangnya tak masuk akal. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 22 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Restoran Mamak VS Restoran Melayu

Bila kawan kau suka makan dan minum air mellow kat restoran mamak tapi kau suka makan kat kedai melayu. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 21 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 6

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 6. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 5

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 5. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 4

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 4. Jom tonton animasi ini.  


Rabu, 20 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 3

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 3. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 2

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 2. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Bila dah boleh rentas negeri Part 1

Setiap kali bila kerajaan dah umumkan boleh rentas negeri, ramailah yang balik kampung dan jalan-jalan pergi bercuti - Part 1. Jom tonton animasi ini.  


Selasa, 19 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 28

Bila syarikat besar yang berasal dari negara sekutu Israel satu persatu mula tutup kedai di negara haram itu. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 18 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 (FULL Episode + Ending)

Sebuah cerita Drama Pukul 7 yang mengisahkan tentang seorang pemuda dan gadis yang berkenalan tanpa sengaja. Pemuda dan gadis yang pada awalnya sering bergaduh akhirnya menjadi sahabat baik, namun hubungan mereka dihalang oleh ibu bapa dan juga orang di sekeliling mereka. Adakah hubungan sahabat mereka akhirnya ke jinjang pelamin? Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 16 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 9

Akibat dari ditumbuk jatuh sehingga kepalanya terhantuk di lantai, pemuda tersebut tidak sedarkan diri dan dibawa ke hospital. Apakah yang akan berlaku pada pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini.  


Jumaat, 15 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 8

Pemuda tersebut kini tinggal dengan sahabat baiknya untuk move on dari segala peristiwa hitam yang melanda dirinya. Namun satu hari ketika dia pergi ke sebuah restoran, dia ternampak seseorang yang dia kenal sehingga menimbulkan api kemarahannya. Apa yang menyebabkan dia menjadi sangat marah? Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 14 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 7

Sebulan selepas pemuda tersebut dihalau dari rumahnya, dia meneruskan kehidupan sebagai penghantar makanan. Secara kebetulan, dia mendapat tempahan penghantaran makanan dari gadis yang dia jumpa sebelum ini. Adakah pemuda dan gadis tersebut akan bergaduh lagi? Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 13 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 6

Imbas kembali satu minggu yang lepas, di mana pemuda tersebut berjumpa dengan bapanya untuk menerima tawaran untuk mengambil alih syarikat dan berkahwin dengan anak kawan bapanya, namun niatnya terhalang. Apakah yang menghalang pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini.  


Selasa, 12 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 5

Gadis sebelum ini yang bekerja sebagai guru sekolah, mendapat panggilan dari bapanya yang menyuruh dia pulang ke rumah dengan segera kerana rakannya mahu datang masuk meminang untuk anaknya. Bagaimanakah reaksi gadis tersebut terhadap pinangan ini? Jom tonton animasi ini.  


Isnin, 11 Oktober 2021

1 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 4

Pemuda tersebut mula bekerja sebagai penghantar makanan bagi membuktikan kepada ibu bapanya yang dia boleh hidup berdikari tanpa bantuan mereka. Namun tak disangka-sangka, beliau dapat order dari seseorang yang dikenali. Apakah yang akan berlaku? Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 10 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 3

Kerana terlalu runsing dengan arahan bapanya yang mahu mewariskan syarikat kepadanya dan mahu dia berkahwin dengan perempuan pilihan bapanya, dia berjumpa kawan baiknya untuk berkongsi masalah tersebut. Adakah sahabatnya dapat membantu pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 2

Pemuda yang baru kembali dari oversea itu kemudiannya pulang ke rumah untuk bertemu dengan ibu dan bapanya. Namun ada kejutan buat dirinya. Apakah kejutan tersebut? Jom tonton animasi ini.   


Sabtu, 9 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 1

Sebuah  siri Drama Oukul 7 yang mengisahkan tentang seorang pemuda yang baru habis belajar di oversea pulang ke Malaysia. Di lapangan terbang, dia terjumpa seorang gadis tanpa sengaja. Apakah yang akan berlaku?  Jom tonton animasi ini.  


Jumaat, 8 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: But if you close your eyes (BOTV 500th video special)

Tak sangka kami sudah pun buat 500 video. Terima kasih atas sokongan anda pada perjalanan naik dan turun kami selama ini. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Sembang kencang Youtuber Free Fire

Jom sembang kencang bersama Shahrul Siakap yang akan memperkenalkan 3 Youtuber Free Fire yang boleh dijadikan sumber rujukan kepada para pemain Free Fire. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 7 Oktober 2021

2 Buasir Otak TV: Orang tamak selalu rugi

Bila ada orang tamak dan gelojoh ambil makan terlalu banyak, bak kata pepatah orang tamak selalu rugi, bagai anjing dengan bayang-bayang. Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 6 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Malaysia Ninja Warrior Giveaway Robux LIVE

Main game buatan saya iaitu Malaysia Ninja Warrior. 5 orang yang berjaya menang akan dapat Robux. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 5 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Benda yang selalu salah ejaan

Benda-benda yang kita selalu salah eja dan sebut dalam kehidupan seharian. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 4 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 27

Semasa mesyuarat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Malaysia dan Indonesia berjumpa dengan negara yang pernah menjajah mereka seperti Jepun, British dan Belanda, tapi ia tak disenangi Israel. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Tengok Squid Game sejak kecil

Bila ada orang cakap dia pernah tengok cerita Squid Game sejak dari kecik.Jom tonton animasi ini. 


Sabtu, 2 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Menang lumba lari dapat Robux LIVE

Jom main game Roblox pertama yang saya hasilkan iaitu KL Marathon. Caranya cuma lari ke hujung. Orang pertama sampai garisan hijau akan menang. Dan dalam LIVE ini, siapa pemang dapat Robux!  Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 1 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kerja lewat malam di pejabat puaka LIVE

Bila bos suruh kau kerja sampai tengah malam tapi pejabat kau ada hantu. Jom main game seram I Love My Job ini. Jom tonton animasi ini. 


Ads RichPartners