Ahad, 16 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Dulu kaya sekarang miskin

Bila dulu nenek moyang kau kaya raya, harta cukup sampai 7 keturunan tapi sekarang kau dah jatuh miskin. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 15 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Punca konflik Palestin dan Israel

Punca konflik Palestin dan Israel dipaparkan secara ringkas dalam bentuk animasi untuk memudahkan masyarakat terutama budak-budak memahami kenapa Israel menyerang Palestin. Ia semua disebabkan orang Israel mahu merampas rumah dan tanah orang Palestin. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 14 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Teka-teki duit raya lawak

Bila kau nak minta duit raya tapi kena main teka-teki dulu. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 13 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Satu hari di Hari Raya

Bila kau kena nyanyi lagu raya dulu sebelum dapat duit raya. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 12 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Selamat Hari Raya Aidilifitri 2021

Tonton ucapan Hari Raya Aidilfitri dari kami Buasir Otak TV. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Balik kampung guna Pintu Suka Hati

Bila kau nak balik kampung juga terpaksa guna Pintu Suka Hati dari Doraemon sebab PKP. Jom tonton animasi ini.


1 Rogol, lawak lucah, gangguan seksual salah siapa?

1. Sejak dua menjak ni timbul macam-macam isu pasal rogol, lawak lucah, gangguan seksual dan sebagainya. Seperti biasa, ramai orang yang menyalahkan mangsa kerana mendatangkan syahwat pada pemangsa, malah tak kurang juga yang tanpa segan silu tulis komen lucah walaupun kat gambar profile terpampang gambar anak bini.  

2. Benda macam ni nak faham mudah je. Perbuatan rogol, mencabul, gangguan seksual dan yang sewaktu dengannya, itu adalah kesalahan jenayah antara manusia dengan manusia. Cakap la macam mana pun, perempuan tu mencetuskan rasa ke apa, kau tetap takde hak untuk merogol orang itu, malah di sisi undang-undang yang salah tetap perogol. Orang yang dirogol adalah mangsa. Noktah.


Selasa, 11 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Berjaya sama-sama, gagal sama-sama

Bila kau dan kawan sejati kau berjanji untuk berjaya bersama, gagal pun bersama. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 10 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Tak nak bayar yuran PIBG sekolah

Bila kau tak nak bayar yuran PIBG sekolah. Jom tonton animasi ini.


0 Perlukan jodoh untuk berubah menjadi baik

1. Selalu baca terutama kat page-page confession yang entah apa-apa tu, orang tulis yang dia perlukan pasangan hidup agar dapat membimbing dia ke jalan yang baik.

2. Yang lelaki berharap ada perempuan hadir dalam hidup dia untuk mengubah dia jadi baik. Yang perempuan pula berharap ada lelaki hadir dalam hidup dia untuk ubah dia jadi baik.


Ahad, 9 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali beli tiket bas

Setiap kali bila kau nak beli tiket bas tapi selalu gagal. Cerita ni sebelum musim KOBID-19. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 8 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Nak gula bukan garam

Bila kau minta gula tapi dapat garam. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 7 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Bila doktor suruh makan ubat

Setiap kali bila doktor suruh makan ubat. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 6 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Pergi Melaka membeli cincau

Bila budak lawan pantun. Pergi Melaka membeli cincau, jalan tutup! Jom tonton animasi ini.

 


Rabu, 5 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Main teka nama haiwan

Bila cikgu tanya soalan pada murid teka nama haiwan yang bermula dengan sesuatu huruf. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 4 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Cuba teka ada berapa mercun?

Bila kawan suruh teka ada berapa mercun bola dalam kotak. Jom tonton animasi ini.


0 Perkongsian di media sosial perlu ada batasnya

1. Sejak musim COVID-19 ni antara golongan yang paling banyak dikecam adalah golongan pemimpin, ahli politik, artis, selebriti, usahawan kayangan, instafemes, so called influencer dan yang sewaktu dengannya.

2. Mereka dikecam kerana tatkala rakyat dihimpit dengan pelbagai kesusahan dan sekatan, mereka ini dilihat masih boleh ke sana ke mari, masih buat majlis besar-besaran sana sini, masih boleh bermewah-mewahan sana sini, tatkala rakyat biasa nak balik kampung jenguk ibu bapa sakit pun susah.



Isnin, 3 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Buah mangga mahal sangat

Pergi ke kedai nak beli mangga. Mangga mahal! Jom tonton animasi ini.


Ahad, 2 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Bila Internet ada masalah

Apabila setiap kali Internet ada masalah. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 1 Mei 2021

0 Buasir Otak TV: Kawan ajak main mercun

Bila setiap kali kawan ajak pergi surau nak main mercun. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 30 April 2021

1 Buasir Otak TV: Selamat tinggal untuk video terakhir

Ini adalah video ke-300 dalam channel Buasir Otak TV. Namun dukacitanya saya terpaksa mengucapkan Selamat tinggal kerana ini adalah video yang terakhir...  Jom tonton animasi ini.


Khamis, 29 April 2021

0 Luar nampak suci tapi mentaliti jijik

1. Berikutan isu pelajar perempuan mendedahkan tentang seorang guru membuat lawak rogol sehingga beliau mendapat ugutan rogol dari kawan-kawanya, respon masyarakat terbahagi kepada dua, dan kita boleh baca respon-respon tersebut dari komen-komen di media sosial.
 
2. Satu, yang menyokong tindakan pelajar tersebut. Yang kedua, yang mengecam pelajar tersebut. Yang mengecam ini pula ada macam-macam jenis. Kawan sekolahnya kecam dia sebab burukkan nama sekolah. Ada yang cakap cikgu itu hanya bergurau tak perlu terasa sangat. Ada yang kecam cara berpakaian pelajar tersebut. Ada juga yang komen berbaur lucah dan bodyshaming pelajar tersebut.


Rabu, 28 April 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang pergi bazar Ramadhan

 Macam-macam ragam manusia bila di pasar/bazar Ramadhan. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 25 April 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang pergi tarawih

Ragam bila orang pergi surau atau masjid untuk solat tarawih. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 24 April 2021

0 Jangan takut bini sebab beras kita beli

1. Frasa "beras kita beli" adalah satu jenis gurauan para lelaki yang menggambarkan suami tidak perlu takut dan tunduk pada bini kerana mereka yang beli beras.

2. Hakikatnya, frasa tersebut sebenarnya membawa makna yang lebih mendalam dari sekadar nak berlagak dan tunjukkan kekuasaan suami dalam rumahtangga, sebaliknya ia menggambarkan suatu tanggungjawab.


Rabu, 21 April 2021

0 Buasir Otak TV: Terperangkap dalam dunia Gacha Life Part 4 (FINALE)

Untuk kembali ke dunia asal, Bo dan Amir kini perlu menyelamatkan Puteri Ain yang diculik oleh Usin dari Kumpulan Kegelapan. Dengan hanya berbekalkan Pedang Sakti yang diberikan oleh Pak Zack, Bo dan Amir perlu mengalahkan Usin agar misi mereka tercapai. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 18 April 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang sahur

Kali ni jenis-jenis ragam orang bangun sahur untuk berpuasa pula. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 16 April 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang buka puasa

Jom layan macam-macam ragam orang waktu nak berbuka puasa. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 13 April 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis orang puasa

Bila tiba bulan Ramadhan je macam-macam lah ragam orang berpuasa ni. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 11 April 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Misi rompak bank di Nilai

Kali ini kita akan main game Roblox - Dataran Nilai untuk misi merompak bank. Adakah kita akan berjaya merompak bank atau ditangkap polis? Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 9 April 2021

0 Buasir Otak TV: Misteri kehilangan barang & katil bergegar

Dengarkan kisah seram sekolah asrama tentang misteri kehilangan barang dan katil bergegar. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 7 April 2021

0 Buasir Otak TV: Dapat alat ajaib Doraemon

Bila kau dapat jumpa Doraemon dan dapat guna alat ajaib dari Doraemon. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 4 April 2021

3 Buasir Otak TV: Pemenang Pertandingan Review Channel Buasir Otak TV

Channel Buasir Otak TV telah mencapai 21K Subscribers. Dengan ini kami akan umumkan pemenang bagi Pertandingan Review Channel Buasir Otak TV. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 1 April 2021

0 Buasir Otak TV: Ada berani tengok video seram?

Kamu semua berani ke tak tengok video seram? Setelah mendapat undian paling tinggi, Bos akan react pada video seram yang sangat seram dari video ini. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 30 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Mat saleh nak beli buah

Bila ada mat saleh nak beli buah tapi kau tak fasih cakap Bahasa Inggeris. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 28 Mac 2021

1 Buasir Otak TV: Roblox - Tadika Upin & Ipin ada hantu?

Ada orang beritahu di Tadika Upin & Ipin tu ada hantu, jadi kami main balik game Roblox Upin & Ipin untuk cari hantu tu. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 27 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Naikkan kerbau atas lori seorang diri? Biar betul!

Kami akan buat reaction video pada satu video yang mendapat jutaan tontonan iaitu "Cara Naikan Kerbau Ke Atas Lori Walau Seorang Diri". Jom tonton animasi ini.


Khamis, 25 Mac 2021

1 Buasir Otak TV: Jenis-jenis Bos

Jenis-jenis ragam dan perangai Bos di Malaysia. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 23 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Dapat kuasa Boboiboy

Kali ini kita main game Boboiboy Fighting Game dalam Roblox dan guna kuasa Boboiboy, Gopal dan Fang untuk berlawan. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 21 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Pergi rumah Upin dan Ipin

Jom kita masuk ke dalam dunia Upin dan Ipin dan pergi melawat rumah Upin dan Ipin, Tok Dalang, Ehsan, Tadika dan macam-macam lagi. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 19 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Menjadi Ejen Ali di Cyberaya

Kali ini kita cuba menjadi ejen M.A.T.A iaitu Ejen Ali dalam game Roblox Cyberaya. Bolehkah kita menjadi ejen M.A.T.A yang hebat? Jom tonton animasi ini.


Rabu, 17 Mac 2021

1 Buasir Otak TV: Cari pasal dengan Naruto

Bila kau terjumpa Naruto dan cari pasal dengan dia. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 15 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Super Saiya (Instrumental)

Memandangkan pernah ada orang request lagu Super Saiya versi Instrumental yang sering menjadi runut bunyi Outro video Buasir Otak TV, jadi saya upload kat sini.

 

Ahad, 14 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kena halau dari dewan Parlimen

Kali ni kita buat rombongan lawatan sekolah ke bangunan Parlimen Malaysia. Tapi sekali kena halau sebab masuk dewan masa tengah bersidang. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 11 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Bila gaduh ajak geng

Bila pasal benda kecik pun kau tak puas hati ajak gaduh dengan orang lain lepas tu ajak geng pukul ramai-ramai macam gangster. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 9 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Merempit kat Pekan Biasa

Jadi mat rempit sambil ronda-ronda dengan motor Honda Wave 125 kat game Pekan Biasa dalam Roblox. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 8 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Bikin hal di Dataran Nilai

Jom jalan-jalan ronda-ronda bikin hal di Dataran Nilai. Beli kereta Myvi merah tapi kena scam dapat warna lain. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 6 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kampung meriah tapi seram

Kali ini kita berjalan-jalan dalam game Kampung di Roblox. Nampak macam meriah, tapi di sebalik kebun kelapa sawit ada tempat yang amat seram. Jom tonton animasi ini.

 


Rabu, 3 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Suka loyar buruk buat lawak bodoh

Bila kau selalu jumpa orang yang suka loyar buruk buat lawak bodoh tak kena tempat. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 28 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Bila dengan lelaki VS perempuan

Beza bila kau dengan lelaki dan bila kau dengan perempuan. Jom tonton animasi ini.


Ads RichPartners