Jumaat, 23 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Pusing-pusing Bandar KL LIVE

Dalam Live game kali ini, saya tumpang kereta orang pusing-pusing Kuala Lumpur dalam game Roblox - Bandar dan pergi ke Pavillion. Tapi dalam perjalanan kena tahan pula dengan polis. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: 5 keburukan tidur lambat kerana main game

Ramai yang suka main game lewat malam sampai lambat tidur. Tapi tahukah anda ada 5 keburukan tidur lambat kerana main game ini. Jom tonton animasi ini. 


0 Konflik antara orang baik membingungkan negara

1. Konflik antara para dermawan dan aktivitis kemanusiaan yang tular ini sebenarnya lebih kepada masalah peribadi di antara mereka, namun ia telah membingungkan satu negara.

2. Yang ni nak buat cara dia sendiri, yang tu nak ikut tak dapat, yang sana pula rasa dipinggir. Maka adalah pihak yang terasa dan adalah pihak yang kecil hati.

3. Masalah timbul bila individu tertentu yang terguris ini mengadu domba di media sosial lalu menjadikan isu ini isu nasional yang harus diambil tahu oleh netizen.


Khamis, 22 Julai 2021

2 Buasir Otak TV: Misteri pelajar Histeria di sekolah asrama

Ketahui kisah seram yang berlaku di sebuah sekolah asrama pada tahun 90-an di mana ramai pelajar mula diserang histeria seperti dirasuk hantu. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 21 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 14

Israel sering mengganggu orang Palestin setiap kali tiba hari penting buat umat Islam seperti bulan puasa dan juga hari raya. Oleh itu umat Islam harus bangkit dan terus bersatu. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 20 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Buat macam rumah sendiri katanya

Bila kau datang rumah kawan lepas tu dia cakap buat lah macam rumah sendiri. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 19 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Nak tembak orang tapi Noob

Kali ini main game Roblox - KAT! ft. Rhanxcold Malaysia. Tapi game ni susah betul, nak tembak orang tapi asyik mati je sebab noob sangat. Dah lah ada Spongebob yang pro. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 18 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 13

Walaupun berbeza negara, namun umat Islam di Malaysia, Indonesia dan Brunei terus memberikan sokongan dan bantuan kepada negara Palestin. Lain pula halnya dengan negara Israel yang tidak mendapat sokongan dari semua orang Yahudi. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 17 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Selamatkan diri dari Bencana Alam LIVE

Alamak ada bencana alam! Cepat selamatkan diri dalam game Roblox - Natural Disaster Survival. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Bila nombor naik banyak sangat

Bila ada nombor naik banyak sangat dengan cepat. Nombor apa ni? Jumlah Subscribers ke? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Roblox - Lari dari penjara Obby LIVE

Alamak, kena tangkap masuk penjara pulak? Jom lari dari penjara sama-sama dalam game Roblox - Escape Prison Obby. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 16 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 12

Selepas Malaysia, kini giliran Indonesia pula menganjurkan Bacaan Doa Selamat untuk Palestin dengan mengajak negara-negara Islam yang lain, tetapi negara haram Israel sibuk nak datang juga. Jom tonton animasi ini.


0 Kehidupan kita bukan penanda aras orang lain

1. Kadang-kadang bila kita baca berita atau isu semasa tentang kes buli, stress, depresi, kemiskinan, perkauman, masalah rumahtangga dan sebagainya, kita biasa jumpa komen macam;

"Betul ke ni? Aku tak pernah kena pun macam tu"
"Mana ada macam tu. Kawan-kawan aku semua ok je takde pun rasis"
"Aku kena relaks je, orang lain je manja, lembik sangat"
"Baru kena sikit dah down. Aku buat boleh je"
"Aku pun susah juga tapi tak angkat bendera putih pun"
"Masa aku dulu lagi teruk tapi aku OK je"



Khamis, 15 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali borak pasal bola sepak

Setiap kali bila kau dengan kawan kau borak pasal bola sepak seperti Perlawanan Akhir Euro 2020 antara England dan Itali. Jom tonton animasi ini. 



Rabu, 14 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 11

Kenapa negara jiran Malaysia dan Indonesia iaitu Singapura tak pernah muncul sebelum ini? Adakah Singapura berkawan dengan Israel atau Palestina? Jom tonton animasi ini.


Selasa, 13 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Lutut rasa sakit bila ditekan

Bila kau jumpa doktor sebab rasa sakit kat lutut setiap kali apabila ditekan. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 12 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Melawat tempat bersejarah di Indonesia

Dalam game Roblox - Car Driving Indonesia (Beta) ini ada macam-macam aktiviti boleh dibuat seperti mandi pantai, melawat tempat bersejarah seperti Candi Borobudur, Tugu Pahlawan Surabaya dan sebagainya.  Jom tonton animasi ini.



0 Buasir Otak TV: Roblox - Jalan-jalan naik mobil di Indonesia

Jom sama-sama kita jalan-jalan naik mobil BMW di Jakarta, Indonesia dalam game Roblox - Car Driving Indonesia (Beta). Jom tonton animasi ini.



Ahad, 11 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Penonton pilih ending komik Enigma LIVE

Jom Main Komik Interaktif Buasir Otak: The Komik [Enigma] secara LIVE. Penonton akan pilih sambungan bagi setiap bab dan cerita akan disambung berdasarkan undian tertinggi dari penonton. Adakah penonton akan mendapat Good Ending atau pun Bad Ending? Jom tonton ulangan video LIVE ini. 


Sabtu, 10 Julai 2021

1 Buasir Otak TV: Harga durian mahal sangat

Setiap kali bila kau nak beli durian tapi harganya mahal bangat. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 9 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Terperangkap dalam dunia Gacha Life (FULL EPISODE)

Sempena video Buasir Otak TV yang ke-275, kami akan siarkan kompilasi Episod Penuh Siri Terperangkap dalam dunia Gacha Life.

Sinopsis:
Pada suatu hari yang indah, Bo dan Amir terjumpa sebuah telefon misteri di taman permainan. Di dalam telefon tersebut hanya ada game Gacha Life. Tiba-tiba suatu yang pelik berlaku. Apakah yang telah terjadi? Dapatkah Bo dan Amir mencari jalan keluar? Jom tonton animasi ini.


Khamis, 8 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 10

Bila Malaysia menjemput semua negara datang termasuk Indonesia dan Brunei untuk Majlis Selamatkan Palestin, tapi negara haram Israel sibuk nak datang juga. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 7 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Bila ada orang gantung bendera putih

Setiap kali bila ada orang gantung bendera putih untuk meminta bantuan. Jom tonton animasi ini. 


Selasa, 6 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Bila orang ejek Saitama botak

Bila ada orang ejek Saitama dari anime One Punch Man sebab kepala dia botak licin. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 5 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Main Murder Mystery 2 tapi Noob

Tonton sesi gaming Buasir Otak TV bermain Murder Mystery 2 bersama geng-geng Youtuber Roblox Malaysia seperti Horangi99, Cengkerik, Shamizwn, AM28, Akif Iskandar, GameOnzz dan ramai lagi. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 4 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 9

Bila Malaysia, Indonesia, Brunei dan lain-lain negara mahu menghantar bantuan kepada Palestin, Israel berasa dengki dan keji menutup jalan dan sempadan agar bantuan tidak sampai. Jom tonton animasi ini.



Sabtu, 3 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Bila restoran biasa jual BTS Meal

Setiap kali bila kedai makan biasa ada jual BTS Meal. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 2 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Bila cikgu kenakan murid

Bila cikgu nak kenakan murid dia sebab geram sangat selalu buat masalah dalam kelas. Jom tonton animasi ini. 


0 Sakit hati tengok orang minta dan bagi bantuan

1. Bendera putih.

2. Dia macam ni. Bendera putih sekadar simbol yang senang difahami ramai tanda kita perlukan bantuan.

3. Kalau pencetusnya bagi idea guna bendera hitam atau letak signboard lalu dipersetujui masyarakat untuk dijadikan kempen, orang akan letak bendera hitam atau signboard.

4. Sebab apa idea guna bendera putih ini dicetuskan? Mungkin sebab mengambilkira kain putih paling senang nak cari dan ramai orang dah ada. 



0 Buasir Otak TV: Channel Buasir Otak TV akan dipadam pada 12 Julai 2021?

Ramai orang tanya kenapa tak balas komen? Adakah channel Buasir Otak TV akan dipadam? Semua persoalan akan saya jawab dalam video ini. Cuma satu je saya nak minta tolong.

Tolong viral dan trendingkan channel saya supaya channel Buasir Otak TV boleh dapat 100,000 Subscribers sebelum 12 Julai 2021. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 1 Julai 2021

0 Buasir Otak TV: Bila kawan curi lawak kau

Setiap kali bila ada kawan curi dan tiru lawak kau, padahal sebelum tu dia cakap tak lawak pun. Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 30 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 8

Bila Israel dengan sombongnya berkata mereka tidak takut pada sesiapa termasuk Palestin dan PBB kerana mempunyai Iron Dome, namun sebenarnya mereka mempunyai fobia dan ketakutan kepada sesuatu. Jika gak tahu, kalian cari di Youtube ya kenapa Israel takut sama belon, layang-layang dan tayar. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 29 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Bila budak tidur dalam kelas

Bila ada budak suka tidur dalam kelas waktu cikgu tengah mengajar. Jom tonton animasi ini. 


0 Bila keluarga dan kawan tak sokong kita

1. Biasa tak kalau kita post hasil kerja kita di media sosial seperti lukisan, video, penulisan dan sebagainya, atau jual barang ke, jarang sekali di kalangan ahli keluarga kita dan kawan-kawan real life kita akan Like, Komen mahu pun membeli produk yang kita jual.

2. Orang yang selalunya bagi reaksi pada hasil kerja kita dan juga yang beli barang yang kita jual, adalah orang yang kita tak kenal atau yang kita kenal hanya di media sosial.

3. Jadi kita pun akan rasa yang ahli keluarga dan kawan-kawan real life kita tak support apa yang kita buat dan apa yang kita jual. Orang lain lagi support kita berbanding keluarga dan kawan sendiri.



Isnin, 28 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Perempuan suka lelaki cakap Itali

Betul ke ada perempuan suka lelaki yang pandai cakap bahasa Itali? Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 27 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Patutlah nama Tower of Hell

Apa neraka?? Patutlah nama game ni Tower of Hell. Memang hell rupanya. Siapa la yang buat game susah nak mati ni. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 26 Jun 2021

2 Buasir Otak TV: Kenapa tak tidur lagi?

Kenapa belum tidur lagi ni ha? Bagitau dua sebab kenapa? Kalau tak saya dengan Mickey dan Minnie Mouse tembak awak.  Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 25 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 7

Israel cuba menipu Palestin bagi vaksin yang hampir tarikh luput. Bila dah kantoi, dia panggil Amerika Syarikat untuk backing, kononnnya negara paling kuat dan tidak pernah kalah. Malangnya Israel buta sejarah. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 24 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kena teka Youtuber Roblox Malaysia

Ada orang beritahu nama channel saya ada dalam game Guest The Youtuber Roblox Malaysia, jadi saya pun cuba lah main. Boleh juga saya tahu Youtuber Roblox Malaysia yang lain.  Jom tonton animasi ini.


Rabu, 23 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali bila cedera Part 2

Bila kau jatuh pokok cedera patah kaki lepas tu pergi kena hospital jumpa doktor. Jom tonton animasi ini.


1 Bila budak-budak meluahkan kesedihan di Internet

 1. Aku selalu je baca dan balas komen-komen penonton kat channel Youtube aku, selalunya secara ringkas je untuk create engagement dengan audien memandangkan yang komen pun ramai budak-budak.

2. Tapi sekali sekala ada juga terima komen luahan perasaan sedih macam ni. Termenung jugak aku, ya lah dalam ramai-ramai orang dan tempat, dia memilih untuk meluahkan kesedihan dan tekanan dia kat sebuah channel Youtube kartun. Aku expect dia sekarang Darjah 5 atau 6 sebab baru nak ambil ujian UPKK.


Selasa, 22 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: 1 + 1 = 3

Bila kawan kau jawab 1 + 1 sama dengan 3. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 21 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali tiba Hari Bapa

Setiap kali bila tiba sambutan Hari Bapa atau Father's Day pada 20 Jun setiap tahun. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 20 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 6

Bila Israel semakin bongkak dan angkuh merampas tanah Palestin, PBB hanya kejam mata dan tidur je. Datanglah British nak jadi hero, sedangkan dia lah punca masalah yang berlaku. Jom tonton animasi ini.



0 Buasir Otak TV: Learn The Solar System with AMOGUS

Let's learn the Solar System and Planets with AMOGUS

 


Sabtu, 19 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali bila cedera

Setiap kali bila mengalami kecederaan seperti kena gigit, luka dan bengkak. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 18 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Kereta Kancil VS Honda

Bila ada orang perempuan lebih suka lelaki berkereta Honda berbanding kereta Kancil.  Jom tonton animasi ini.


Khamis, 17 Jun 2021

2 Perjalanan sebuah channel kartun bodoh dan cringe

1. Sukacita ingin saya kongsikan yang setakat ini channel Youtube Buasir Otak TV telah mencapai milestone 32K Subs, 7.5M Views dan 350 Uploads.

2. Saya sendiri tak sangka saya dah buat 350 video animasi sejak saya mula buat channel Youtube hampir 2 tahun lepas pada 25 Ogos 2019. Nak sampai tahap ini bukannya mudah. Untuk membuat content secara konsisten, ia perlukan terlalu banyak kegigihan dan kesabaran. 


0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 5

Bila Israel tak takut kena boikot kerana mereka klaim mereka pegang dan kawal ekonomi dunia sedangkan ada negara lain yang lebih kaya dan kuasai ekonomi dunia. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 16 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Asal usul Palestin VS Israel

Bagaimana sebenarnya asal usul sejarah Palestin VS Israel ini? Dahulunya Palestina merupakan negara yang aman damai. Kemudian datanglah kaum Yahudi merayu dan meminta pertolongan untuk tinggal di Palestin. Lalu mereka menubuhkan negara haram Israel zionis dan merampas segala-galanya dari rakyat Palestina. Jom tonton animasi ini.



Ads RichPartners