Isnin, 18 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 (FULL Episode + Ending)

Sebuah cerita Drama Pukul 7 yang mengisahkan tentang seorang pemuda dan gadis yang berkenalan tanpa sengaja. Pemuda dan gadis yang pada awalnya sering bergaduh akhirnya menjadi sahabat baik, namun hubungan mereka dihalang oleh ibu bapa dan juga orang di sekeliling mereka. Adakah hubungan sahabat mereka akhirnya ke jinjang pelamin? Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 16 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 9

Akibat dari ditumbuk jatuh sehingga kepalanya terhantuk di lantai, pemuda tersebut tidak sedarkan diri dan dibawa ke hospital. Apakah yang akan berlaku pada pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini.  


Jumaat, 15 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 8

Pemuda tersebut kini tinggal dengan sahabat baiknya untuk move on dari segala peristiwa hitam yang melanda dirinya. Namun satu hari ketika dia pergi ke sebuah restoran, dia ternampak seseorang yang dia kenal sehingga menimbulkan api kemarahannya. Apa yang menyebabkan dia menjadi sangat marah? Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 14 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 7

Sebulan selepas pemuda tersebut dihalau dari rumahnya, dia meneruskan kehidupan sebagai penghantar makanan. Secara kebetulan, dia mendapat tempahan penghantaran makanan dari gadis yang dia jumpa sebelum ini. Adakah pemuda dan gadis tersebut akan bergaduh lagi? Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 13 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 6

Imbas kembali satu minggu yang lepas, di mana pemuda tersebut berjumpa dengan bapanya untuk menerima tawaran untuk mengambil alih syarikat dan berkahwin dengan anak kawan bapanya, namun niatnya terhalang. Apakah yang menghalang pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini.  


Selasa, 12 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 5

Gadis sebelum ini yang bekerja sebagai guru sekolah, mendapat panggilan dari bapanya yang menyuruh dia pulang ke rumah dengan segera kerana rakannya mahu datang masuk meminang untuk anaknya. Bagaimanakah reaksi gadis tersebut terhadap pinangan ini? Jom tonton animasi ini.  


Isnin, 11 Oktober 2021

1 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 4

Pemuda tersebut mula bekerja sebagai penghantar makanan bagi membuktikan kepada ibu bapanya yang dia boleh hidup berdikari tanpa bantuan mereka. Namun tak disangka-sangka, beliau dapat order dari seseorang yang dikenali. Apakah yang akan berlaku? Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 10 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 3

Kerana terlalu runsing dengan arahan bapanya yang mahu mewariskan syarikat kepadanya dan mahu dia berkahwin dengan perempuan pilihan bapanya, dia berjumpa kawan baiknya untuk berkongsi masalah tersebut. Adakah sahabatnya dapat membantu pemuda tersebut? Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 2

Pemuda yang baru kembali dari oversea itu kemudiannya pulang ke rumah untuk bertemu dengan ibu dan bapanya. Namun ada kejutan buat dirinya. Apakah kejutan tersebut? Jom tonton animasi ini.   


Sabtu, 9 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Drama Pukul 7 Part 1

Sebuah  siri Drama Oukul 7 yang mengisahkan tentang seorang pemuda yang baru habis belajar di oversea pulang ke Malaysia. Di lapangan terbang, dia terjumpa seorang gadis tanpa sengaja. Apakah yang akan berlaku?  Jom tonton animasi ini.  


Jumaat, 8 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: But if you close your eyes (BOTV 500th video special)

Tak sangka kami sudah pun buat 500 video. Terima kasih atas sokongan anda pada perjalanan naik dan turun kami selama ini. Jom tonton animasi ini.  


1 Buasir Otak TV: Sembang kencang Youtuber Free Fire

Jom sembang kencang bersama Shahrul Siakap yang akan memperkenalkan 3 Youtuber Free Fire yang boleh dijadikan sumber rujukan kepada para pemain Free Fire. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 7 Oktober 2021

2 Buasir Otak TV: Orang tamak selalu rugi

Bila ada orang tamak dan gelojoh ambil makan terlalu banyak, bak kata pepatah orang tamak selalu rugi, bagai anjing dengan bayang-bayang. Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 6 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Malaysia Ninja Warrior Giveaway Robux LIVE

Main game buatan saya iaitu Malaysia Ninja Warrior. 5 orang yang berjaya menang akan dapat Robux. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 5 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Benda yang selalu salah ejaan

Benda-benda yang kita selalu salah eja dan sebut dalam kehidupan seharian. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 4 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 27

Semasa mesyuarat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Malaysia dan Indonesia berjumpa dengan negara yang pernah menjajah mereka seperti Jepun, British dan Belanda, tapi ia tak disenangi Israel. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Tengok Squid Game sejak kecil

Bila ada orang cakap dia pernah tengok cerita Squid Game sejak dari kecik.Jom tonton animasi ini. 


Sabtu, 2 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Menang lumba lari dapat Robux LIVE

Jom main game Roblox pertama yang saya hasilkan iaitu KL Marathon. Caranya cuma lari ke hujung. Orang pertama sampai garisan hijau akan menang. Dan dalam LIVE ini, siapa pemang dapat Robux!  Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 1 Oktober 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kerja lewat malam di pejabat puaka LIVE

Bila bos suruh kau kerja sampai tengah malam tapi pejabat kau ada hantu. Jom main game seram I Love My Job ini. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 30 September 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Main nyorok-nyorok jadi barang LIVE

Jom main nyorok-nyorok tapi kena menyamar jadi barang. Rasa-rasa senang ke susah nak cari? Nama game: Hide and Seek Transform Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Terjumpa patung Squid Game

Bila kau tiba-tiba terjumpa anak patung perempuan dalam cerita Squid Game kat tepi jalan. Biar betul?? Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 29 September 2021

0 Buasir Otak TV: Budak kena pindah sekolah

Setiap kali bila ada murid yang terpaksa pindah sekolah lain kerana mengikut keluarganya berpindah, cikgu kelas pasti akan buat jamuan dan kawan-kawan ramai yang bagi hadiah perpisahan. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Roblox - Main Hexa Game klon Squid Game LIVE

Banyak betul klon Squid Game dalam Roblox, tapi yang ni OK sikit sebab boleh sampai 6 level. Server pun besar boleh masuk sampai 125 pemain. Nama game: Hexa Game. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 28 September 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali hari terakhir kerja

Setiap kali bila ada orang berhenti kerja, kawan-kawan yang lain mesti akan buat jamuan dan bagi hadiah perpisahan pada hari terakhir dia kerja. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 27 September 2021

0 Buasir Otak TV: Cuma tahu 3 perkataan Bahasa Inggeris

Setiap kali ada orang putih nak tanya sesuatu dalam Bahasa Inggeris tapi kau cuma tahu 3 perkataan je. Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 26 September 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 26

Apabila Israel koyak sebab ada tahanan Palestin melarikan diri dari penjara Israel yang konon-kononnya canggih. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 25 September 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Squid Game susah gila LIVE

Ada juga game Roblox yang diadaptasi dari drama Korea Squid Game atau Permainan Sotong. Kalau lampu hijau boleh jalan, bila lampu merah tak boleh bergerak. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Sembang Youtuber Animasi Malaysia LIVE

Sejak munculnya beberapa channel Youtuber Animasi Malaysia Gergasi seperti Wan Animation, Sumie Azil, Wanmars dan yang terbaru Lil Lizat, kini channel Youtuber animasi Malaysia semakin banyak muncul seperti cendawan. Adakah ini menunjukkan Youtuber Animasi Malaysia sudah semakin diterima ramai? Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 24 September 2021

0 Buasir Otak TV: Kalau menang nak sedekah

Bila kau masuk pertandingan dan berniat kalau menang nanti nak sedekah pada orang miskin. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 23 September 2021

0 Buasir Otak TV: Makan pasir sebab takde duit

Bila kau terpaksa makan pasir sebab dah takde duit sangat. Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 22 September 2021

0 Buasir Otak TV: Tolong! Laptop dah rosak

Dukacita dimaklumkan, hard disk laptop saya rosak dan semua data-data yang saya guna untuk buat animasi dah hilang ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ. Jadi mungkin tiada video animasi baru untuk beberapa hari. Oleh itu saya amat memerlukan bantuan anda semua. Saya harap sahabat BOTV semua boleh bantu Share dan Tonton video-video saya supaya saya boleh dapat gaji Youtube banyak sikit untuk beli laptop baru dan buat lebih banyak video menarik untuk sahabat semua. Terima kasih. Jom tonton animasi ini. 


Selasa, 21 September 2021

0 Buasir Otak TV: Kawan tikam belakang

Setiap kali bila ada kawan yang kat depan nampak baik dan rapat dengan kita, tapi rupa-rupanya dia lah yang tikam belakang kita. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 20 September 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox Music Video - STAY (The Kid LAROI & Justin Bieber) - Cover by Najwa Latif

Tonton Roblox Music Video bagi lagu Stay (The Kid LAROI & Justin Bieber) - Cover oleh Najwa Latif (version Clean). Jom tonton animasi ini.  


Ahad, 19 September 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali perempuan dapat bunga

Bila setiap kali perempuan dapat bunga dari orang lelaki seperti crush atau orang yang baru kenal. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Roblox - Melawat kawan di apartment puaka LIVE

Bila satu hari kawan kau yang tinggal di apartment berpuaka suruh kau datang melawat dia atas sebab yang tidak diketahui. Nak pergi ke tak? Main dalam game The Apartment ini. Jom tonton animasi ini. 


Sabtu, 18 September 2021

0 Buasir Otak TV: Giveaway Kuiz Adakah anda Peminat No. 1 Buasir Otak TV LIVE

Sempena video Buasir Otak TV yang ke-475, kami akan mengadakan Giveaway Kuiz Adakah anda Peminat No. 1 Buasir Otak TV secara LIVE! Hanya terbuka pada orang Malaysia sahaja. Anda cuma perlu menjawab 20 soalan berkaitan Buasir Otak TV. Jom tonton video animasi ini.


Jumaat, 17 September 2021

0 Buasir Otak TV: Free Fire - Cabaran Triathlon (Renang, lari dan basikal?)

Sempena Hari Malaysia, Shahrul Siakap akan cuba main Free Fire dengan melakukan Cabaran Triathlon iaitu Berenang, Berlari dan Berbasikal? Ada Basikal ke dalam Free Fire? Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Bila ibadah ada kuota VIP

Setiap kali bila nak orang tak dibenarkan masuk masjid untuk solat Jumaat kerana kuota jemaah sudah penuh, tetapi VIP boleh masuk sebab ada kuota VIP. Hal dunia tak apalah nak membezakan darjat, tetapi hal ibadah tidak wajar membezakan darjat. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 16 September 2021

1 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 25

Bila Jepun bertanya pada Palestin, Malaysia, Indonesia dan Brunei tentang benda yang haram. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Roblox - Countdown Hari Malaysia di Dataran Nilai LIVE

Jom saksikan countdown sempena Hari Malaysia dalam game Dataran Nilai Event. Ada juga Giveaway Mengejut Robux ya dalam Live kali ini. Jom tonton animasi ini. 
 


Rabu, 15 September 2021

0 Buasir Otak TV: Crossy Road - Kenapa ayam melintas jalan?

Sekarang ni masalahnya kenapa ayam nak kena melintas jalan yang sibuk? Haiwan lain pun sama, kenapa nak kena lintas jalan sesak? Jom main game santai tentang haiwan, manusia dan makhluk asing melintas jalan dalam game Crossy Road. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Penampakan aneh di Google Earth - Sungai Pisang

Bumi yang didiami oleh manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan semulajadi memang misteri. Kali ini terdapat penampakan dan penemuan aneh di Google Earth di kawasan Air Terjun Sungai Pisang, Gombak, Selangor, Malaysia. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 14 September 2021

0 Buasir Otak TV: Kena palau masa main bola

Bila kau kena palau atau kena pulau setiap kali masa main bola sepak. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Call of Duty: Mobile - Kacang sangat ke game ni?

Kali ini kita akan bermain Call of Duty: Mobile (CODM) bersama Shahrul Siakap. Dengar-dengarnya macam lagi kacang dari PUBG dan Free Fire. Jom tonton animasi ini.  


Isnin, 13 September 2021

0 Buasir Otak TV: Alasan ponteng kelas online

Setiap kali bila cikgu minta alasan kenapa murid ponteng kelas online / PDPR. Jom tonton animasi ini.


5 Zaman sekolah yang toksik dan judgemental

1. Al-kisahnya beberapa bulan yang lepas, batch sekolah menengah aku nak buat mini reunion tapi melalui video conference memandangkan tak boleh jumpa lepak ramai-ramai sebab PKP.

2. Tujuannya nak tanya-tanya khabar dan dapatkan update tentang kawan-kawan sama batch, mungkin ada yang dijangkiti KOBID-19, atau yang dalam kesusahan, atau ada yang dah pergi dan sebagainya.


Ahad, 12 September 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Hadapi ketakutan anda LIVE

Anda ada rasa takut pada sesuatu? Takut pada ketinggian? Takut pada tempat gelap? Takut pada labah-labah? Takut pada badut? Jom hadapi ketakutan anda dalam game Roblox Face you fears ini. Jom tonton animasi ini. 
 

Sabtu, 11 September 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Menang Ragdoll Royale dapat Robux LIVE

Masa untuk Giveaway dalam game Roblox - Ragdoll Royale. Pemenang akan dapat Robux secara LIVE. Jom tonton animasi ini. 
 


Jumaat, 10 September 2021

0 Buasir Otak TV: Bila kawan ajak lepak mamak

Setiap kali bila kawan kau ajak ramai-ramai lepak restoran mamak. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 9 September 2021

0 Buasir Otak TV: Orang suka pinjam barang

Bila kau ada kawan yang suka sangat pinjam barang orang lain sesuka hati sampai tak reti nak pulang. Jom tonton animasi ini.


Ads RichPartners