Sabtu, 6 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kampung meriah tapi seram

Kali ini kita berjalan-jalan dalam game Kampung di Roblox. Nampak macam meriah, tapi di sebalik kebun kelapa sawit ada tempat yang amat seram. Jom tonton animasi ini.

 


Rabu, 3 Mac 2021

0 Buasir Otak TV: Suka loyar buruk buat lawak bodoh

Bila kau selalu jumpa orang yang suka loyar buruk buat lawak bodoh tak kena tempat. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 28 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Bila dengan lelaki VS perempuan

Beza bila kau dengan lelaki dan bila kau dengan perempuan. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 27 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Misi balik kampung puaka

Misi balik kampung dalam game Lebuhraya di Roblox akhirnya berjaya, namun tak berjaya jumpa atuk dan nenek, sebaliknya jumpa suaty yang menyeramkan. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 26 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kereta jatuh gaung di Lebuhraya

Misi balik kampung dalam game Lebuhraya di Roblox memandangkan nak balik kampung betul-betul susah. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 25 Februari 2021

2 Golongan anti sains dalam dunia penuh sains

 1. Al-kisah seorang pemuda yang anti sains tengah lepak di kedai mamak sambil minum teh ais sedang berbual dengan rakannya, dengan penuh semangat dia menyatakan betapa dia anti sains. Biasanya golongan anti sains ni dia datang pakej, percaya bumi rata, anti vaksin dan ubat, anti beranak kat hospital, chemtrail kapal terbang tu sembur racun, percaya kerajaan ada agenda bersama iluminati dan sebagainya.

2. Bila aku nampak atau jumpa orang yang tolak sains kononnya hanya nak ikut Al-Quran dan Hadis sahaja, atau lebih percaya kepada teori konspirasi, aku hanya tersenyum sahaja. Mungkin dia tak perasan, di sekelilingnya semua ada kaitan dengan sains. Malah teh ais yang dia sedang minum tu pun adalah sains.


Rabu, 24 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Kompilasi Siri Matang VS Toksik + Episod Bonus - Tak pandai English

Kompilasi Siri Animasi Pendek Matang VS Toksik [Episod 1 - 9] + Episod Bonus

Episod Bonus - Tak pandai English

Beza orang matang dan toksik bila dengar orang tak fasih cuba cakap Bahasa Inggeris.

Jom tonton animasi ini.



Selasa, 23 Februari 2021

1 Ibu bapa hentikan sekolah anak demi ilmu akhirat

1. Timbul pula isu kewujudan ibu bapa berhentikan anak-anak dari sekolah kerana dikatakan ilmu dunia tak sepenting ilmu akhirat. Ada juga selebriti yang melakukan hal yang sama dengan alasan sijil akademik belum tentu mampu menyelamatkan manusia dari tipu daya dajjal.

2. Pertama, orang nak bagi pendidikan macam mana kat anak, aku tak peduli. Anak masing-masing, hidup masing-masing. Yang aku tak boleh terima bila ada orang nak tanamkan pemikiran sempit mereka pada orang lain, serta memperlekeh dan downgrade kelulusan akademik orang lain dan juga memandang rendah pada ilmu duniawi.

3. Percayakah anda, ilmu akhirat bukan sekadar melakukan amal ibadah sahaja, akan tetapi ilmu akhirat sebenarnya turut menggunapakai ilmu duniawi? Ini aku bagi beberapa contoh sahaja untuk renungan kita bersama.


Ahad, 21 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Main game

Beza orang matang main game dengan orang toksik main game. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 19 Februari 2021

0 Guru dikecam dan ditertawa kerana Bahasa Inggeris

1. Tular tentang cikgu Sains yang mengajar di Didik TV dikecam kerana ada istilah yang salah, sebutan tak ada slang mat saleh, pronounce dan grammar kurang betul.

2. Ada yang ketawakan cikgu tersebut di TikTok. Ada yang tularkan video cikgu tersebut di media sosial, maki dengan kata kesat, memperlekeh cara pengajaran cikgu tersebut dan tuduh cikgu yang masuk TV guna kabel tanpa menyertakan bukti kukuh. Belum campur lagi dengan komen-komen bodyshaming dan sebagainya, kononnya atas alasan mengkritik.



Khamis, 18 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Kawan Susah dan Senang

Kawan yang matang sentiasa ada ketika senang dan susah, tetapi kawan yang toksik hanya ada ketika senang sahaja manakala ketika susah mereka menghilang. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 16 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Ikut giliran

Beza orang matang dan juga orang toksik bila kena tunggu dan ikut giliran seperti beratur. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 14 Februari 2021

1 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Kawan berjaya

Beza orang matang dan juga orang toksik bila ada kawan mendapat kejayaan dalam sesuatu perkara. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 12 Februari 2021

4 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Kritikan membina

Beza orang matang bagi kritikan membina terhadap usaha dan bakat orang lain dengan orang toksik bagi kritikan untuk menjatuhkan semangat orang. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 10 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Bagi nasihat

Beza orang matang bagi nasihat secara baik dengan orang toksik bagi nasihat dengan menghukum dan mengkeji. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 8 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Terasa hati

Beza orang matang dan orang toksik bila kawan terasa hati dengan kita. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 6 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Pengguna jalan raya

Beza pengguna jalan raya yang matang VS pengguna jalan raya yang toksik maki hamun orang gara-gara kena hon selepas U-turn. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 5 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Matang VS Toksik - Berhujah

Beza orang berhujah secara matang VS orang berhujah secara toksik. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 4 Februari 2021

1 Antara maki dan malu tiada siapa menang

1. Tular di media sosial insiden doktor buat U-Turn kena hon lepas tu maki orang. Video beliau viral 1Malaysia.

2. Dari sudut sikap, ia memang buruk. Sangat buruk. Tak wajar maki orang lain atas kesilapan sendiri, apatah lagi mendoakan suatu yang buruk pada orang.


Rabu, 3 Februari 2021

0 Buasir Otak TV: Sesi Q&A Buasir Otak TV Part 2 (100++ Soalan)

Sempena channel Buasir Otak TV mendapat 20,000 Subscribers, kami akan mengadakan Sesi Q&A Bahagian 2 untuk menjawab lebih dari 100 soalan yang telah diberikan oleh anda kepada kami. Jangan lepaskan peluang untuk mendengar sendiri jawapan kepada segala kemusykilan anda dari pengasas channel ini iaitu Prince of Noob sendiri. Oleh itu anda kena tonton dari awal hingga habis. Jom tonton video animasi ini.



Rabu, 27 Januari 2021

3 Buasir Otak TV: Perbuatan jahat pasti ada hukuman

Tak semua benda kita perlu berfikiran positif. Setiap perbuatan yang jahat dan buruk pasti ada balasan dan hukumannya. Bak kata pepatah, buat baik berpada-pada, buat jangan jangan sekali. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 25 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Kawan kena paksa minat

Bila kawan kau selalu kutuk minat kau dan asyik paksa kau minat benda sama dengan dia. Jom tonton animasi ini.


0 Andai Frontliners tidak lagi peduli

Walaupun kes baru dah mencecah 4 angka setiap hari, namun ramai yang masih buat tak kisah macam takde apa-apa yang berlaku. Yakin sangat macam diri kita takkan kena. 

Kita tak peduli kerana rasa benda ni ada Frontliners boleh uruskan. Frontliners ada untuk jaga pesakit, Frontliners ada untuk uruskan pesakit, Frontliners ada untuk merawat pesakit, Frontliners ada untuk berjaga 25 jam sehari. 

Tapi apa yang kita lupa, Frontliners juga adalah manusia, sama sahaja seperti kita, ada keluarga seperti kita, tak lebih, tak kurang. Mereka bukan superhero yang ada kuasa luar biasa. Biologi tubuh badan mereka sama sahaja seperti kita. Jiwa dan raga mereka sama sahaja seperti manusia biasa. 


Jumaat, 22 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Pengumuman sempena 20,000 Subscribers

Terima kasih kerana sokongan anda, channel Buasir Otak TV telah mencapai 20,000 Subscribers. Sempena dengan itu, kami akan umumkan 3 perkara iaitu:

1) Membership Geng BOTV
2) Sesi Q&A Bahagian 2
3) Pertandingan Review Channel Buasir Otak TV

Jom tonton animasi ini.


Khamis, 21 Januari 2021

0 Nak jadi Youtuber perlu buat orang rasa terhibur

1. Bila ada orang tanya aku cara dan tips macam mana nak buat Youtube dan dapatkan banyak Subscriber, aku susah nak jawab sebab benda tu sangat subjektif. Ia langsung tak sama dengan bidang kerjaya konvensional.

2. Kalau kau nak kejar cita-cita kau unutk berjaya dalam bidang kerjaya konvensional, ada set-set laluan yang kau kena ikut. Nak jadi doktor, kena belajar rajin-rajin kat sekolah, dapatkan result bagus dalam SPM, sambung degree dalam bidang perubatan dan seterus-seterusnya. Nak jadi cikgu, kena masuk maktab perguruan dan sebagainya. Nak jadi juruterbang, kena masuk akademi penerbangan dan sebagainya.
 


Rabu, 20 Januari 2021

2 Terima kasih untuk 20,000 Subscribers

Syukur Alhamdulillah, channel Youtube Buasir Otak TV, akhirnya telah mencapai 20,000 Subscribers, beserta pencapaian milestone lain iaitu 4,500,000+ Views dan 250+ Video.

Walaupun sasaran untuk dapat Silver Play Button masih jauh, namun tak akan ada pencapaian besar tanpa pencapaian-pencapaian kecil.

Terima kasih kepada semua yang masih sudi memberi sokongan secara langsung mahupun tidak langsung.


Selasa, 19 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Budak malas belajar kelas online

Bila sesi persekolahan dah mula semula tapi ada budak tak suka dan malas nak belajar sebab kelas dibuat secara online. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 17 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Tak boleh jual Harimau Menangis

Bila kau nak buka bisnes makanan jual daging Harimau Menangis tapi tak boleh. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 14 Januari 2021

1 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik babi air Part 2

Bila orang nak beli Kool Fever kat kedai sebab nak buat babi air tapi dah habis. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 12 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik babi air

Bila budak Tik Tok ramai yang terpengaruh buat babi air pakai Kool Fever. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 8 Januari 2021

1 Buasir Otak TV: Betul tapi bohong

Bila kawan kau suka bagi harapan tapi semuanya bohong ibarat tapi boong hayuk bale bale. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 4 Januari 2021

0 Buasir Otak TV: Suka ajuk cakap kawan

Bila kawan kau suka sangat ajuk dan tiru balik apa yang kau cakap. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 2 Januari 2021

1 Buasir Otak TV: Menangani kecaman dan kata-kata negatif

Kecaman dan kata-kata negatif adalah perkara yang biasa kita hadapi di dunia realiti dan juga media sosial. Maka bagaimana cara untuk menanganinya? Jom tonton animasi ini.


Ads RichPartners