Ahad, 30 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Roblox - Sukan olahraga menang dapat Robux LIVE

Jom bersukan olahraga dalam game Roblox Track & Field: Infinite. Menang dapat Robux. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 29 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Haiwan apa yang lama be like

Setiap kali budak tanya teka teki haiwan apa paling lama? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Jaga Jodoh Orang

Alangkah sedihnya bila selama ini kita hanya menjaga jodoh orang lain.


Jumaat, 28 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Air apa yang sejuk be like

Bila budak tanya teka teki air apa yang sejuk? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Duit oh Duit

Duit bukan segalanya, tapi segalanya perlukan duit.


Khamis, 27 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kipas apa paling gembira be like

Bila orang tanya teka-teki kipas apa paling gembira? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Buasir Otak

Macam-macam hal dalam dunia bikin buasir otak.


Rabu, 26 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Hantu apa yang cuti be like

Bila toyol ditanya teka teki hantu apa yang cuti? Jom tonton animasi ini.


Selasa, 25 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Haiwan apa tak kena cahaya matahari be like

Setiap kali budak tanya teka teki haiwan apa tak kena cahaya matahari? Jom tonton animasi ini.


Isnin, 24 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Pam apa boleh makan be like

Setiap kali budak tanya teka teki pam apa boleh makan? Jom tonton animasi ini.


0 Pakar tak semestinya tinggi kelulusan akademik

1. DS Siti Nurhaliza dilantik UMCCED jadi Pakar untuk Master Class Programme dalam bidang Vocal Instrument. Ramai yang melenting. Ramai dah bagi justifikasi.

2. Tak semua bidang yang pakarnya kena ada sijil menggunung. Ada orang ada 10 tahun pengalaman dan kemahiran tinggi dalam bidang dia pun dah boleh jadi pakar. Pakar dalam bidang akademik, ya kena ada sijil menggunung, kena cari para pensyarah, Prof, Dr dan sebagainya.


Ahad, 23 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Pensel apa yang baik be like

Setiap kali budak tanya pensel apa paling baik? Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 22 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Bila tak elok makan makanan ringan

Bila budak nak beli makanan ringan tapi abang dia tak bagi sebab tak elok untuk kesihatan. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 21 Jun 2024

0 Pasangan berkahwin yang memilih tiada anak

1. Ada pasangan yang berkahwin memilih untuk tidak ada anak atau childfree. Mempunyai zuriat memang sangat-sangat digalakkan dalam Islam, tapi bukanlah jatuh wajib.

2. Anak adalah anugerah dan rezeki yang sangat besar terutama ketika mereka masih kecil, dan juga apabila kita telah tua. Pun begitu, ada anak atau tidak adalah pilihan masing-masing atas apa jua sebab.

3. Kita tak boleh paksa siapa-siapa untuk ada anak. Sebab akhirnya, yang perlu jaga amanah dan bertanggungjawab pada anak dia adalah dia, bukan kau pun yang tolong jaga anak dia. Hidup orang, biar dia sendiri tentukan, kita tak payah sibuk. Kau sendiri pun rimas kalau ada orang sibuk je nak tentukan hidup kau.


0 Buasir Otak TV: Petronas dan Shell mana sesuai buat kawan be like

Setiap kali bila budak tanya teka-teki antara Petronas dan Shell mana satu sesuai dibuat kawan? Jom tonton animasi ini.


Khamis, 20 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Makanan apa paling bersih be like

Setiap kali budak bagi teka-teki makanan apa paling bersih? Jom tonton animasi ini.


Rabu, 19 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Negara apa yang pedas be like

Setiap kali bila budak tanya teka teki negara apa yang pedas? Jom tonton animasi ini.


Selasa, 18 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kereta apa 2 tayar be like

Setiap kali budak tanya teka teki kereta apa 2 tayar? Jom tonton animasi ini.


Isnin, 17 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Bila lembu mengiau macam kucing

Setiap kali budak nampak ada lembu mengiau macam kucing bila nak dekat Hari Raya Aidiladha. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 16 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Anjing apa yang panas be like

Setiap kali budak tanya teka teki anjing apa yang panas? Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 15 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Tulang kalau buang T jadi apa be like

Setiap kali budak tanya teka teki tulang kalau buang huruf T jadi apa? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Kereta apa orang rasa pelik be like

Setiap kali budak tanya teka teki kereta apa yang orang rasa pelik? Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 14 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Bantal apa suka tumbuk orang be like

Bila budak tanya teka teki bantal apa suka tumbuk orang? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Bini Kelantan

Untuk para jejaka dari pantai barat, kalau nak isteri dari Kelantan, dah sedia ke belum?


Khamis, 13 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kucing apa suka kita be like

Bila orang tanya teka teki kucing apa suka kat kita? Jom tonton animasi ini.


Rabu, 12 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Sayur apa 1 kali hijau, 2 kali hitam be like

Setiap kali bila budak tanya teka-teki sayur apa kalau 1 kali warna hijau, 2 kali warna hitam. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Hidup Bukan Perlumbaan

Kehidupan bukanlah suatu perlumbaan seperti yang ramai sangka.


Selasa, 11 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Air apa lagi boleh terbang be like

Setiap kali bila budak tanya air apa lagi boleh terbang? Jom tonton animasi ini.


Isnin, 10 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kopi apa busuk dan banyak kuman be like

Setiap kali budak tanya teka teki kopi apa busuk dan banyak kuman? Jom tonton animasi ini.


0 AI Prompter VS Orang seni sebenar

1. Ramai orang yang terlalu glorify AI. Rasa hebat bila guna AI. Rasa benda yang dihasilkan AI tu adalah hasil usaha dia. Ya, aku juga pengguna AI seperti ChatGPT, image generator, music generator dan sebagainya, tapi aku tak glorify AI. Sebab memang aku yang bagi arahan suruh AI buat itu ini, tapi akhirnya yang hasilkan benda tu adalah mesin, bukan aku.

2. Aku tak pernah anggap benda yang AI hasilkan tu aku punya. Aku sendiri malu nak klaim benda tu aku yang buat sebab apa aku buat cuma bagi arahan sahaja. Takde apa yang nak dibanggakan. Ia ibarat kau suruh orang lain buatkan kerja untuk kau, lepas tu kau klaim kau yang buat, siap letak watermark dan konon copyright lagi. Kalau tiba-tiba benda yang aku generate tu orang lain pun generate benda yang mirip, terima sahaja.


Ahad, 9 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Burung kena tembak berapa yang lari be like

Bila budak tanya teka teki ada 8 ekor burung, 4 kena tembak berapa yang lari? Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 8 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Huruf apa suka bertanya be like

Setiap kali budak tanya dalam banyak-banyak huruf, huruf apa suka bertanya? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Orang Yang Asing

Orang yang asing boleh menjadi sahabat semudah sahabat boleh menjadi orang yang asing.


Jumaat, 7 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kenapa matematik susah move on be like

Setiap kali bila budak tanya teka teki kenapa matematik susah move on? Jom tonton animasi ini.


0 Tak guna pandai tapi jadi beban masa kerja

1. Pendidikan itu penting. Tak kira lah kat tadika ke, sekolah rendah, sekolah menengah, SBP, MRSM, sekolah agama, tahfiz, SPM, kolej, diploma, universiti, degree, master, dalam negara, luar negara dan sebagainya.

2. Semua itu perjalanan yang kita perlu lalui untuk mencapai suatu matlamat. Kalau matlamat kau nak jadi doktor ke, nak kerja gomen ke, nak jadi polis ke, ada syarat-syarat pendidikan tertentu yang perlu kau capai untuk melayakkan kau memohon.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Biawak Hidup

Kaum lelaki lepas kahwin jangan jadi biawak hidup. Jalankan tanggungjawab selagi berdaya.


Khamis, 6 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Kenapa matematik sedap be like

Setiap kali bila cikgu tanya kenapa matematik sedap? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Roblox - 10 Minit Robux Giveaway di Lebuhraya LIVE

Giveaway Robux selama 10 minit kat game Lebuhraya. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Sabotaj Diri

Bila nampak orang lain lebih berjaya, salahkan diri sendiri kalau kita yang gagal.


Rabu, 5 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Tengok apa?? be like

Bila orang tak puas hati hanya sebab bertentang mata. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Kipas apa panas be like

Bila orang tanya teka teki kipas apa yang panas? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Kena Palau

Bila ada orang cakap dia suka kau tapi last-last kau yang kena palau.


Selasa, 4 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: 10 tolak 5 jelly ball tinggal berapa be like

Bila orang tanya teki Ali ada 10 jelly ball, bapak minta 5 berapa yang tinggal? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Belajar Buat Lagu Guna AI LIVE

Jom belajar buat lagu bersama saya dengan menggunakan AI.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Bos Tak Guna

Apalah malangnya nasib bila ada majikan yang tak guna.


Isnin, 3 Jun 2024

0 Buasir Otak TV: Buku apa tak boleh koyak be like

Bila orang bagi teka teki buku apa tak boleh koyak? Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Kelajuan Maksima

Jangan mudah menyerah, terus mengejar impian dan menjadi juara di landasanmu.