Jumaat, 31 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Azam tahun baru be like

Setiap kali orang ada azam tahun baru. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 30 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Kau asal mana versi Kelantan be like

Setiap kali bila orang tanya kau asal mana tapi dia tak percaya kau asal dari Kelantan. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Sembang suka mengembara be like

Setiap kali bila orang kuat sembang suka mengembara dan buat aktiviti lasak. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 29 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Budak malas melukis be like

Setiap kali bila cikgu suruh melukis tapi ada budak malas nak lukis. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 28 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Pengemis minta nasi be like

 Setiap kali bila pengemis minta nasi pada orang kedekut. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 27 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Beli tiket wayang be like

Setiap kali bila nak beli tiket wayang. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 26 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Kantoi meniru ujian be like

Setiap kali budak kantoi meniru dalam ujian. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 25 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Ahli politik bagi bantuan banjir be like

Bila setiap kali ahli politik, VIP atau menteri bagi bantuan banjir. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 24 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Gua yang selamat be like

Setiap kali orang cakap gua tu selamat. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 23 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Kenapa kelawar tidur terbalik be like

Bila setiap kali orang tanya kenapa kelawar tidur terbalik. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 22 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Makan kambing dengan sayur be like

Setiap kali bila ada orang makan kambing atau lembu dengan sayur. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 21 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Magik baca fikiran be like

Setiap kali bila ada orang buat magik baca fikiran. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 20 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Budak-budak nak jadi dewasa be like

Bila setiap kali budak-budak tak sabar nak jadi orang dewasa. 


Ahad, 19 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Kawan cakap otw be like

Bila setiap kali kawan cakap on the way. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 18 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Doktor suruh makan ubat be like

Bila setiap kali doktor suruh makan ubat. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 17 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Di mana letaknya Washington?

Bila budak tak dapat jawab bila cikgu tanya soalan Geografi di mana letaknya Washington? Jom tonton animasi ini.   


Khamis, 16 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Bapak aku lagi hebat

Setiap kali bila bocah gaduh klaim bapak dia lagi hebat. Jom tonton animasi ini.  


Rabu, 15 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Bocah main game kuat mencarut

Setiap kali ada bocah toxic bila main game je kuat mencarut dan maki orang. Jom tonton animasi ini. 


Selasa, 14 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Bila budak jatuh dari kerusi

Setiap kali bila ada murid jatuh dari kerusi dalam kelas. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 13 Disember 2021

0 Bila gaji RM10K pun masih rasa miskin

1. Dari dulu aku tekankan dalam hidup aku kalau berbelanja kena bezakan KEPERLUAN, KEMAMPUAN dan KEMAHUAN.

2. Gaji RM10K tak miskin. Hanya sebab kau guna duit gaji kau untuk belanja keperluan dan memenuhi kemahuan lifestyle kau, itu tak miskin.

3. Gaji RM10K kau guna untuk berhutang beli kereta mahal, rumah mahal, itu tak miskin. Itu maknanya gaji kau tu melayakkan kau untuk buat loan beli kereta dan rumah mahal.


0 Buasir Otak TV: Penampakan aneh di Google Earth - Jalan Pantai Dalam

Bumi memang penuh misteri. Kali ini terdapat penampakan dan penemuan aneh yang telah dikaburkan di Google Earth di Jalan Pantai Dalam, Kuala Lumpur, Malaysia. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Roblox - Peniru lukisan paling hebat LIVE

 Jom tiru lukisan dalam game Roblox - Copyrighted Artists. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 12 Disember 2021

0 Pembuli terlahir dari mentaliti jahil ibu bapa

1. Bila berlakunya kes buli di sekolah atau asrama, siapakah yang sebenarnya harus dipersalah dan dipertanggungjawabkan?

2. Berdasarkan Akta Kanak-kanak 2001 (Akta 611) telah mendefinisikan kanak-kanak dalam seksyen 2 sebagai seseorang yang di bawah umur 18 tahun.

3. Maka orang yang harus dipersalah dan dipertanggungjawabkan bukannya cikgu, bukannya warden, tapi ibu bapa/penjaga mereka.


0 Buasir Otak TV: Setiap kali nak cuti sekolah Part 3

Bila setiap kali tiba cuti sekolah orang nak melancong pergi luar negara. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 11 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Budak kena buli

Bila setiap kali ada budak kena buli. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 10 Disember 2021

0 Kenapa budaya buli sukar untuk pupus?

1. Kerana wujudnya orang dewasa yang menjadi enabler kepada budaya buli.

2. Bila ada kes buli, mereka akan berkata "Biasa lah tu", "Nak pelik apa", "Buli adalah budaya", "Budaya buli dah sebati dalam kehidupan", ,"Buli kan asam garam kehidupan", "Nak buli buli la asalkan takde kesan" dan sebagainya. Malah mangsa pula yang diherdik sebagai lemah, lembik, manja dan sebagainya.


0 Buasir Otak TV: Setiap kali nak cuti sekolah Part 2

Bila setiap kali nak masuk cuti sekolah mesti ramai yang dah rancang pergi jalan-jalan. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 9 Disember 2021

0 Gelaran untuk ibu bapa hanya untuk yang selayaknya

1. Ada banyak gelaran panggilan yang merujuk kepada ibu bapa seperti ayah, abah, papa, bapak, abi, daddy, mak, mama, ummi, mummy dan sebagainya.

2. Mungkin ada yang tak bersetuju dengan aku, tapi aku tak setuju penggunaan gelaran panggilan ibu bapa ini digunakan oleh golongan bawah umur kepada orang yang bukan ibu bapa mereka.


0 Buasir Otak TV: Orang paling cepat

 Setiap kali bila bos nak cari orang yang paling cepat boleh siapkan kerja. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Pemikir agung

Yelah bagi je lah dia menang. Kesian tengok. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Kerja makan gaji

Sampai bile kau nak kerja makan gaji? Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Terlebih perasan

Aq tak macam tu poonn. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Soalan bodoh

Wujod lagi ke orang yang tak tanya soalan wujod lagi ke? Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 8 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Insan terpilih

 Aq sowang je ke yang tak layan benda nie? Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Jutawan muda

Saya bermula dengan doposen. Jom tonton animasi ini. 



0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Pekerja fresh grad

Macam ni la fresh gred zaman sekarang. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Gaji kecik

 Kitowang dulu gaji cipot boleh je idop. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Kes buli

Kena buli sikit dah tak tahan. Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Acah-Acah Gang - Budak zaman sekarang

Beg sekolah berat pon nak komplen. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 6 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Bagi kawan noob menang main game

Setiap kali bila kau main game dengan kawan kau bagi chan/peluang kat kawan kau yang noob tu menang sebab tak nak bagi dia merajuk. Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 5 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Minta upah buat kerja rumah

Setiap kali bila mak minta anak tolong buat kerja rumah tapi budak tu minta upah. Jom tonton animasi ini. 


Sabtu, 4 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Belajar bunyi haiwan

Setiap kali budak-budak belajar bunyi haiwan/binatang. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 3 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Kisah Sang Kancil dan Buaya

Bila atok bercerita tentang kisah Sang Kancil yang bijak mengira buaya. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 2 Disember 2021

0 Mana pergi duit gaji aku?

1. Isu gaji minima RM1,200 cukup menghangatkan. Ada yang kata gaji RM1,200 tak cukup, ada yang brag kata gaji RM1,200 lebih dari cukup.

2. Cukup atau tak itu sebenarnya subjektif. Kita langsung takkan boleh bandingkan dengan orang lain kerana kehidupan masing-masing berbeza, latar belakang berbeza, tanggungan berbeza, tanggungjawab berbeza.


0 Buasir Otak TV: Cara memulakan perbualan yang salah

Ini cara memulakan perbualan dengan kawan lama yang salah. Jom tonton animasi ini.  


Rabu, 1 Disember 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 31

Israel semakin zalim apabila penjarakan rakyatnya sendiri yang tidak mahu menyertai tentera hanya kerana tidak mahu bersetongkol dengan rejim zionis itu menindas Palestin. Jom tonton animasi ini.


Ads RichPartners