Khamis, 31 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Kawan suka jadi batu api

Bila kau ada kawan yang selalu jadi batu api suka menghasut dan melaga-lagakan orang. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 27 Disember 2020

1 Buasir Otak TV: Setiap kali azam tahun baru

Bila kau buat azam sempena nak masuk tahun baru. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 25 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Lawak perompak sengal

Bila ada perompak nak mencuri rumah orang kaya tapi sengal. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 23 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Setiap kali jumpa doktor

Bila setiap kali kau pergi klinik atau hospital untuk jumpa doktor. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 21 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Suka berniat hangat tahi ayam

Bila kawan kau suka sangat berniat tapi semuanya sekadar hangat-hangat tahi ayam. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 17 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Misteri ketukan pintu

Bila semakin banyak rumah didatangi dengan ketukan pintu yang misteri disertai dengan bau yang sangat busuk seperti bau bangkai. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 15 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Bila kawan lambat sunat

Bila setiap kali tiba musim khatan tapi ada kawan yang lambat nak sunat. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 12 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Suka hina rupa paras orang lain

Bila ada kawan yang suka menghina, mengutuk dan mengejek rupa paras (body shaming) orang lain. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 9 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Kawan suka tolong kawan

Bila ada kawan yang suka sangat nak tolong kawan walaupun kadang-kadang dia tak mampu pun nak tolong. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 6 Disember 2020

6 Buasir Otak TV: Beli kereta idaman guna duit Youtube

Bila akhirnya dapat juga beli kereta idaman guna duit pendapatan Youtube. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 4 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Kisah si penunggang agama

Bila ada orang mempergunakan agama demi untuk kepentingan diri sendiri seperti mahu mencari populariti dan perempuan di Instagram. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 3 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Follow orang kat media sosial

Bila ada orang Follow media sosial kau macam Youtube, Instagram, Facebook, Twitter dan Tiktok. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 1 Disember 2020

0 Buasir Otak TV: Abang yang sangat annoying

Bila kau ada abang atau kakak yang annoying lagi menjengkelkan ada je benda tak puas hati dengan kau. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 28 November 2020

1 Buasir Otak TV: Bila skim cepat kaya tersontot

Bila kartun pun lebih pandai dari orang yang join skim cepat kaya, skim ponzi, skim piramid, skim Pak Man Telo, money game, Like dan Share app macam iShareFans yang akhirnya tersontot dan terciduk sebab kena scam. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 25 November 2020

0 Buasir Otak TV: Kartun ini boleh baca fikiran anda

Biar betul? Watak kartun ini boleh baca fikiran anda! Menakjubkan! Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 21 November 2020

0 Buasir Otak TV: Pergi kedai minta password WiFi

Pergi ke kedai
Minta password WiFi
WiFi takde
Kah kah kah

Jom tonton animasi ini.


Khamis, 19 November 2020

0 Buasir Otak TV: Pantun lawak sengal

Bila budak belajar pantun tapi buat lawak sengal. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 17 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Siapa Impostor?

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod Bonus - Siapa Impostor? (Who's the Impostor?)

Sambungan dan konklusi kepada episod Bonus di video Kompilasi Siri animasi Among Us. Jom kita tengok siapakah Impostor yang sebenarnya.

Jom tonton animasi ini.

 


Ahad, 15 November 2020

1 Apakah penanda aras bagi sesebuah karya kreatif?

1. Seorang pelakon merangkap pengarah dan penerbit mengkritik filem Mael Totey arahan Youtuber tersohor Syahmi Sazli sebagai belum mencapai tahap teknikal sesebuah penerbitan filem serta tidak boleh meletakkan filem itu sebagai benchmark untuk karya kreatif yang sempurna.

2. Pertama, ada sesiapa yang menjadikan filem Mael Totey sebagai benchmark untuk karya kreatif yang sempurna ke? Rasa macam tiada. Satu anugerah pun filem Mael Totey belum dapat, jadi siapa yang nak letak benchmark?

3. Kedua, sejak bila karya kreatif dan filem itu ada benchmark atau penanda aras? Kalau ada, siapa yang tetapkan benchmark? Siapa yang tetapkan garis panduan benchmark untuk suatu karya kreatif? Karya filem mana yang perlu dijadikan benchmark?



0 Buasir Otak TV: Kompilasi Siri Animasi Among Us + Episod Bonus

Kompilasi Siri Animasi Pendek Among Us [Episod 1 - 10] + Episod Bonus
(Among Us Short Animation Series Compilation [Episode 1 - 10] + Bonus Episode)

Episod Bonus - Siapa Impostor? (Who's the Impostor?)

Jom teka siapakah Impostor yang sebenar dalam episod Bonus.

Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 13 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Akhirnya jadi Impostor

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 10 - Akhirnya jadi Impostor (Finally became Impostor)

Bila akhirnya dapat juga jadi Impostor setelah banyak kali jadi Crewmate.

Jom tonton animasi ini.


Rabu, 11 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Balas dendam

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 9 - Balas dendam (Revenge)

Bila orang nak balas dendam sebab kena bunuh dalam game sebelumnya.

Jom tonton animasi ini.


Isnin, 9 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Kisah paling sedih

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 8 - Kisah paling sedih (Very sad moments)

Kisah sedih, sayu dan pilu bila ada mini Crewmate ditinggal keseorangan.

Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 7 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Prank jadi Impostor

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 7 - Prank jadi Impostor (Impostor prank)

Bila kau dah bosan asyik jadi Crewmate sampai nak prank orang lain menyamar jadi Impostor.

Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 6 November 2020

0 Ringkasan dan rumusan intipati Belanjawan 2021

Belanjawan 2021 telah pun dibentangkan di Dewan Rakyat pada Jumaat, 6 November 2020 oleh Menteri Kewangan Senator Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz di Parlimen hari ini.

Belanjawan 2021 yang bertemakan ‘Teguh Kita Menang Bersama’ dirangka dengan berdasarkan tiga matlamat induk yang merupakan kesinambungan kepada Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN), PRIHATIN PKS Tambahan, Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) dan Kita Prihatin.

Berikut adalah ringkasan dan rumusan intipati Belanjawan 2021:


Khamis, 5 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Detektif handal

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 6 - Detektif handal (Great detective)

Bila ada seorang pemain yang bijak pandai macam dektektif boleh siasat siapa pembunuh sebenar.

Jom tonton animasi ini.


Selasa, 3 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Pengacau jengkel

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 5 - Pengacau jengkel (Annoying troublemaker)

Bila ada pengacau yang sangat jelek dan menjengkelkan suka panggil meeting tanpa sebab.

Jom tonton animasi ini.


Ahad, 1 November 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Orang gila

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 4 - Orang gila (Crazy player)

Bila ada pemain undi keluar diri sendiri.

Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 31 Oktober 2020

1 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Kena tuduh

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 3 - Kena tuduh (Falsely accused)

Bila tengah buat task tiba-tiba ada badan kat belakang.

Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 30 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Ada awek muncul

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 2 - Ada awek muncul (Girl appear)

Setiap kali bila ada perempuan muncul.

Jom tonton animasi ini.


Khamis, 29 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Among Us - Pemain baru

Siri Animasi Pendek Among Us (Among Us Short Animation Series)
Episod 1 - Pemain baru (New player)

Bila ada pemain baru mintak tolong ajar.

Jom tonton animasi ini.


Rabu, 28 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Setiap kali budak nak jadi askar

Bila setiap kali ada budak suka tengok video berkaitan ketenteraan sebab nak jadi askar.  Jom tonton animasi ini.

Jangan lupa Subscribe channel Malaysian Black Platoon, channel Ketenteraan paling best di Malaysia.


Isnin, 26 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: 4 Dara Challenge versi Animasi

Macam mana kalau Empat Dara Challenge yang dicetuskan oleh Elly Mazlein a.k.a Mona Kampung People dibuat dalam versi animasi watak Buasir Otak TV? Jom tonton animasi ini.


Ahad, 25 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik lagu Hutang Part 4

Buai laju-laju buai sampailah pokok sena
Duit ku beribu semua entah ke mana

Bila kau pass pinjaman kau kat orang lain sebab orang tu hutang kat kau.

Tahukah anda kisah di sebalik lagu Hutang yang popular itu oleh kumpulan Floor88? Ini sambungan Bahagian 4...

Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 23 Oktober 2020

1 Buasir Otak TV: Bila terjumpa pengemis minta sedekah

Bila terjumpa pengemmis peminta sedekah, bagilah derma seikhlas hati. Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima. Tapi selagi ada kudrat yang sihat, berusahalah untuk mencari kerja kerana ia lebih baik dari meminta-minta. Jom tonton video animasi ini.


Rabu, 21 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Terperangkap dalam dunia Gacha Life Part 3

Setelah berjaya menyelesaikan misi sebelum ini, Pak Zack telah memberi Bo dan Zack sebuah misi baru. Bagi mencari jalan untuk kembali ke dunia asal, Bo dan Amir perlu menghantar makanan kepada seorang pemuda bernama Wan, seperti mana yang diarahkan oleh Pak Zack. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 19 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Terjumpa jin lampu pelita ajaib

Bila kau dan kawan kau terjumpa jin lampu pelita ajaib macam dalam cerita Aladdin dan boleh minta 3 hajat. Jom tonton video animasi ini.


Jumaat, 16 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Budak malas belajar sebab nak jadi Youtuber

Bila budak-budak malas belajar dan rasa pelajaran itu tak penting sebab nak jadi Youtuber dan mahu dapat gaji ribu-ribu juta-juta. Jom tonton video animasi ini.


Selasa, 13 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Hadiah Hari Jadi untuk kawan

Bila kawan kau buat Majlis Sambutan Hari Jadi tapi kau tak tahu nak bagi hadiah apa. Jom tonton video animasi ini.


Ahad, 11 Oktober 2020

1 Buasir Otak TV: Tidak pasti jangan kongsi

Bila kau kongsi maklumat betul tapi kawan kau tuduh kau kongsi maklumat palsu, tapi kemudian dia pula yang kongsi berita palsu. Jom tonton video animasi ini.


Khamis, 8 Oktober 2020

2 Buasir Otak TV: Teka-teki lawak sengal

Bila kau main teka teki lawak dengan kawan tapi kawan kau sengal tak faham lawak. Jom tonton video animasi ini.


Selasa, 6 Oktober 2020

2 Buasir Otak TV: Minta maaf kerana tolong orang

Bila kau terpaksa minta maaf sebab bantu orang tak mohon kebenaran dulu. Jom tonton video animasi ini.


1 Menyelesai masalah lebih utama dari jaga air muka

1. Dulu masa zaman aku belajar kat universiti, satu benda yang aku ingat adalah setiap kali mula atau habis semester, macam mana kau nak datang universiti atau balik kampung, semua pandai-pandai sendiri.

2. Kau nak naik bas ke, keretapi ke, kereta ke, motor ke, teksi ke, pergi sendiri ke, mak bapak hantarkan ke, tumpang kawan ke, semua atas kau. Kau pun tak perlu lapor atau maklumkan pada siapa-siapa kau datang atau balik naik apa.

3. Pihak pengurusan universiti tak peduli pun kau nak datang atau pulang naik apa, janji kehadiran kuliah cantik, keputusan peperiksaan bagus, yuran bayar, disiplin baik, tak langgar peraturan dan sebagainya. Sekali sekala ada lah pihak kolej sediakan bas, tapi itu pun tetap pilihan dan masih kena bayar juga.


Ahad, 4 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Pemakai gelang pink takde otak

Bila kes Kobid-19 semakin banyak sebab ada golongan pemakai gelang pink takde otak yang baru balik dari luar negara atau negeri yang sepatutnya kena kuarantin 14 hari tapi degil pergi keluar juga ke sana ke sini. Jom tonton video animasi ini.


Sabtu, 3 Oktober 2020

0 Buasir Otak TV: Animasi Mipan Zuzuzu Zuzuzu

Juri pening kepala bila peserta menyanyi lagu Mipan Zuzuzu Zuzuzu dalam pertandingan nyanyian. Jom tonton video animasi ini.


Rabu, 30 September 2020

0 Buasir Otak TV: Setiap kali tertidur dalam kelas

Bila setiap kali kau terlelap dalam kelas masa cikgu tengah mengajar. Jom tonton video animasi ini.


Isnin, 28 September 2020

0 Buasir Otak TV: Ragam budak belajar Simpulan Bahasa

Macam-macam ragam bila cikgu Bahasa Melayu ajar murid tentang Simpulan Bahasa. Jom tonton video animasi ini.


Sabtu, 26 September 2020

1 Buasir Otak TV: Contoh haiwan Mamalia, Reptilia dan Amfibia

Setiap kali bila cikgu suruh murid-murid bagi contoh haiwan-haiwan Mamalia, Reptilia dan Amfibia. Jom tonton video animasi ini.



Jumaat, 25 September 2020

0 Buasir Otak TV: 5 jenis pemain Among Us versi Impostor

Lima jenis-jenis pemain Among Us versi Impostor. Korang yang mana satu? Jom tonton video animasi ini.


Sabtu, 19 September 2020

0 Buasir Otak TV: 5 jenis pemain Among Us versi Crewmate

Lima jenis-jenis pemain Among Us versi Crewmate. Korang yang mana satu? Jom tonton video animasi ini.


Ads RichPartners