Sabtu, 1 Oktober 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Panjat tiang tinggi gayat ya amat LIVE

Jom bersama saya panjat tiang menara yang sangat tinggi gayat ya amat yang diadaptasi dari filem The Fall dalam game Roblox Fall. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 30 September 2022

0 Buasir Otak TV: Begitu syulit nak tahan kentut

Setiap kali bila kau begitu syulit nak tahan kentut sebab ada orang perempuan kat sebelah. Jom tonton animasi ini.


0 Jangan pandai-pandai ambil hak orang tanpa izin

1. Tular kejadian beli air kat kedai harga RM11.75, pelanggan bagi RM12. Sepatutnya cashier kena pulangkan 25 sen, tapi dia cakap takde 5 sen, terus dipulangkan 20 sen.

2. Kemudian pelanggan tersebut pun membasuh cashier tersebut, kalau takde 5 sen, dia sepatutnya kena pulangkan 30 sen, bukan 20 sen. Pihak penjual yang kena absorb masalah takde wang kecil tu, bukannya pelanggan.



Khamis, 29 September 2022

0 Buasir Otak TV: Lawak-lawak bodoh di kedai makan

Jenis lawak-lawak bodoh di kedai makan yang selalu dibuat ketika nak memesan makanan dan minuman. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 28 September 2022

0 Buasir Otak TV: Begitu syulit nak pergi tandas

Setiap kali bila ada murid begitu syulit nak pergi tandas untuk buang air besar sebab cikgu tak bagi. Jom tonton animasi ini.


Selasa, 27 September 2022

0 Buasir Otak TV: Akibat selalu makan megi

Inilah akibatnya bila terlalu kerap dan selalu sangat makan mi megi. Jom tonton animasi ini.


0 Setiap fasa dalam hidup mengajar kita jadi manusia

1. Tahun 80-an, aku dibesarkan dalam keluarga yang agak privileged. Bukan kaya, tapi sederhana.

2. Mak ayah kerja gomen, jadi keluarga selalu berpindah randah. Zaman childhood aku ada 4 negeri. Johor, Perak, Selangor dan Negeri Sembilan.

3. Ayah aku masa tu minat komputer, dia beli sebuah komputer hitam putih pakai disket besar. 


Isnin, 26 September 2022

0 Buasir Otak TV: Begitu syulit bila kaki bengkak

Setiap kali bila kau rasa begitu syulit sebab sakit kaki bengkak kena gout. Jom tonton animasi ini.


1 Rasa diri tak guna bila lihat kejayaan orang lain

1. Bila seorang usahawan influencer kongsi perjalanan hidup dia dari umur 20 sehingga dia berjaya membina empayar bisnes pada umur 30, ada orang rasa down. Dia rasa hidup dia menyedihkan dan tak berguna sebab influencer tersebut yang lebih muda dari dia dah unlock pelbagai achievement. Dia rasa putus asa dan kuburkan impian dia atas faktor umur.

2. Dalam hidup ini kita kena faham beberapa perkara agar kita dapat hidup dengan lebih tenang dan bahagia. Pertama, jangan bandingkan diri dengan orang lain. Dengan kawan ke, adik beradik ke, sepupu sepapat ke, rakan sekerja ke, orang kat media sosial ke, tak perlu banding. 


Ahad, 25 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Jawab survey puaka LIVE

Terjaga dari tidur jam 3 malam, tiba-tiba muncul soalan survey di laptop. Macam mana boleh tiba-tiba ada survey kat laptop ni? Jom jawab dalam game Roblox The Survey. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Ya sudahlah

Bukan semua impian itu bisa tercapai, karena realiti itu tidak seindah mimpi. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: When Google becomes stupid

When Google Translate becomes stupid and dumb can't count. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 24 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Bersiuuuuu menuju World Cup LIVE

Jom bersiuuuuu main bola sepak bersama saya untuk menuju ke World Cup. Negara manakah yang bakal menang dalam game Roblox Touch Football World Cup. Jom tonton animasi ini.


0 Jadi ibu bapa bukan lesen buat suka hati pada anak

1. Anak remaja perempuan minat K-Pop, bapak bakar barang-barang hobi anak, mak pula rakam upload kat TikTok buat konten.

2. Aku tak pernah suka cara mendidik anak-anak muda dengan cara ekstrim macam ni. Janganlah kata "dulu lagi teruk dulu lagi teruk, kita relaks je". Tak, dulu kita nampak relaks sebab takde media sosial.


0 Buasir Otak TV: React 10 video Buasir Otak TV pilihan penonton LIVE

Sudah 910 video dihasilkan di channel Buasir Otak TV. Ada video animasi, komik, game, live dan sebagainya. Jadi kali ni jom bersama saya react 10 video BOTV pilihan anda semua. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 23 September 2022

0 Buasir Otak TV: Macam mana lembutkan lembu mengamuk

Setiap kali bila ada lembu mengamuk macam mana cara untuk lembutkan ia? Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 22 September 2022

1 Apabila pemangsa lebih dikasihani dari mangsa

1. Ada kes budak perempuan 19 tahun share kat IG dia gambar, rakaman audio dan pendedahan menjadi mangsa penderaan ayah tiri yang berusia 40-an.

2. Dia kena cekik, lempang, lempar, tarik rambut, pukul, pijak, tendang, sepak, hampir kena tetak parang dengan bapak tiri. Mata lebam, muka berdarah, badan bengkak.


0 Buasir Otak TV: Begitu sulit lupakan Rehan be like

Begitu syulit lupakan Reyhan, apalagi Reyhan baik. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 21 September 2022

0 Buasir Otak TV: Bila ujian dapat markah rendah

Setiap kali bila kau gagal dan dapat markah rendah dalam peperiksaan atau ujian di sekolah sampai cikgu pun kecewa. Jom tonton animasi ini. 


0 Sisi gelap game Roblox yang perlu ibu bapa tahu

1. Sebagai Youtuber, selain buat animasi di channel Buasir Otak TV, saya juga selalu buat live streaming main game Roblox sebagai content. Jadi kepada ibu bapa yang ada anak suka main Roblox, saya akan buka rahsia beberapa sisi gelap tentang game Roblox yang perlu kalian tahu.

2. Sebelum itu sedikit pengenalan tentang game Roblox. Ramai budak kecil tertarik untuk main Roblox sebab watak-wataknya comel macam Lego, serta gamenya yang colourful dan fun untuk dimainkan.

3. Budak-budak kecil dan bawah 10 tahun biasanya suka main game Roblox yang tak kompleks macam lompat-lompat dan panjat platform (game Obby). Pemain cuma perlu tekan butang dan tak perlukan kemahiran bersosial yang lain.


Selasa, 20 September 2022

0 Buasir Otak TV: Inilah nasib cikgu sekolah sedaghe be like

Sedaghe, inilah realiti nasib seorang cikgu sekolah. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 19 September 2022

0 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik filem Mat Kilau Part 5

Setiap kali bila budak cuba bandingkan kalau Mat Kilau lawan orang lain siapa menang?. Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 18 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Drift turun Gunung Jurong LIVE

Kali ini kita akan cuba drift menurun Gunung Jurong, sebuah tempat fiksyen di Sarawak dengan menaiki King Myvi dalam game Roblox Virtua Drive. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Aok tengah down ke tu be like

Nasihat savage aok tengah down ke tu? Lantok aok la down la sorang-sorang. Koi tak down. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Roblox - Soalan Matematik kacang je LIVE

Hah? Dalam game pun kena buat latihan Matematik? Tapi nasib baik lah kacang je. Jom speedrun soalan Matematik bersama saya dalam game Roblox Guess The Maths Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 17 September 2022

0 Buasir Otak TV: Setiap kali kau rasa down

Setiap kali bila kau rasa down lepas tu ada orang cakap Aok tengah down ke tu? Lantak aok lah. Koi tak down. Aok down lah sorang-sorang. Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 16 September 2022

0 Buasir Otak TV: Bila Youtuber berhenti buat Youtube

Setiap kali bila Youtuber nak berhenti dari buat Youtube. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 15 September 2022

0 Buasir Otak TV: Ada apa di Diego Garcia? LIVE

Dalam video kali ini jom kita lihat ada apa di Diego Garcia iaitu sebuah pulau di tengah Lautan Hindi yang dikaitkan dengan misteri kehilangan pesawat MH370 pada tahun 2014. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin minta tolonglah

Bila Upin dan Ipin minta tolonglah pada Ehsan nak pinjam homework. Jom tonton animasi ini. 


Rabu, 14 September 2022

0 Buasir Otak TV: Tak hensem takpe janji kaya

Setiap kali bila kau kena tinggal awek sebab dia cakap kau tak hensem. Sebab tu tak hensem takpa janji kaya, kelakar dan manja. Jom tonton animasi ini. 


Selasa, 13 September 2022

0 Buasir Otak TV: Adik nak bela haiwan peliharaan

Setiap kali bila adik nak bela haiwan peliharaan macam kucing, hamster atau tikus belanda tapi mak tak bagi. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin main parkour

Bila Upin dan Ipin nak main parkour di Kampung Durian Runtuh tapi takde bangunan tinggi. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 12 September 2022

0 Buasir Otak TV: Kalau tipu nanti masuk melaka

Setiap kali bila orang cakap jangan buat dosa nanti masuk melaka. Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 11 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Bantu Mario selamatkan Puteri LIVE

Jom bantu Mario dan kawan-kawan untuk selamatkan Tuan Puteri Peach dalam game Roblox Red Plumber Adventure Obby!. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Siapa yang menipu?

Ada 4 orang budak kurang upaya, seorang berkerusi roda, seorang buta, seorang bisu dan seorang lagi pekak. Satu hari berlaku kebakaran di kelas mereka, dan berlakulah suatu kejadian yang tidak diduga. Persoalannya, siapakah yang menipu di antara mereka? Jom tonton animasi ini.  


0 Buasir Otak TV: Roblox - Kucing dikejar Anjing Doge LIVE

Jom selamatkan anak kucing dari dikejar Anjing Doge dalam game Doge Head Escape Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 10 September 2022

0 Buasir Otak TV: Bila kawan selalu datang lambat

Setiap kali bila kawan janji nak jumpa tapi datang 2 jam lambat lepas tu bagi alasan tak masuk akal. Jom tonton kisah ini. 


Jumaat, 9 September 2022

0 Buasir Otak TV: Bila kawan pinjam barang

Setiap kali bila kawan cakap nak pinjam barang kita. Jom tonton animasi ini. 


0 100 ayat-ayat broken untuk memujuk hati

100 ayat-ayat broken untuk memujuk hati

1. Menjelaskan kesedihan itu tidak semudah mengukir senyuman.
 
2. Selagi kamu masih punya mata, jangan pernah menilai seseorang dari telinga.
 
3. Ku kira ujianku yang terlalu berat, ternyata sujudku yang terlalu singkat.
 
4. Terkadang pertemuan singkat itulah kenangan yang paling kita ingat.


0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin dua budak besar

Lagu intro baru lagi versi darkweb Upin dan Ipin dua budak besar. Jom tonton animasi ini. 


0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin dua budak berambut

Lagu intro baru versi darkweb Upin dan Ipin dua budak berambut. Jom tonton animasi ini. 


Khamis, 8 September 2022

0 Buasir Otak TV: Ini apa ini apa ini apa ini apa ini apa

Ini apa ini apa ini apa ini apa ini apa kucheeeengg. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 7 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Selamatkan diri atas Jenga gergasi LIVE

Main Jenga memang seronok, tapi macam mana kalau kena selamatkan diri atas Jenga gergasi? Jom main game Roblox Jenga. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: What do you mean tu apa?

Setiap kali bila ada orang tanya what do you mean tu maksudnya/artinya apa? Jom tonton animasi ini. 


Selasa, 6 September 2022

0 Buasir Otak TV: Kawan belanja kambing golek

Setiap kali bila kawan kau kata nak belanja makan kambing golek. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 5 September 2022

0 Buasir Otak TV: Orang yang mula-mula jumpa Perak

Setiap kali bila cikgu baru tanya pada murid siapa orang yang mula-mula jumpa negeri Perak. Jom tonton animasi ini.


0 Dicabul bapa sendiri bukan aib tapi jenayah

1. Bila ada anak mengadu yang dia diganggu secara seksual oleh ibu/bapa/adik beradik/ibu bapa saudara/sepupu/atuk nenek sendiri, atau isteri mengadu dia didera suami, atau suami dipukul isteri, ramai orang cakap jangan sebarkan aib suami/isteri/ibu bapa/ahli keluarga.

2. Pertama sekali, kena bezakan aib dan jenayah. Aib ni suatu kelemahan atau tabiat seseorang yang agak memalukan, contohnya orang tu kuat kentut, kat badan ada parut besar, tidur kuat berdengkur, berak tak flush dan sebagainya. 


Ahad, 4 September 2022

0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin jumpa abang bomba

Bila Upin dan Ipin jumpa abang bomba sebab ada kebakaran di cyber cafe. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 3 September 2022

0 Buasir Otak TV: Roblox - Konvoi Merdeka di game Bandar LIVE

Sempena Hari Kemerdekaan, kami akan membuat konvoi menaiki kereta pusing game Roblox Bandar Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Upin dan Ipin lompat backflip

Bila Upin dan Ipin serta kawan-kawan cuba buat lompatan backflip atas bumbung rumah. Jom tonton animasi ini.