Rabu, 30 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 8

Bila Israel dengan sombongnya berkata mereka tidak takut pada sesiapa termasuk Palestin dan PBB kerana mempunyai Iron Dome, namun sebenarnya mereka mempunyai fobia dan ketakutan kepada sesuatu. Jika gak tahu, kalian cari di Youtube ya kenapa Israel takut sama belon, layang-layang dan tayar. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 29 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Bila budak tidur dalam kelas

Bila ada budak suka tidur dalam kelas waktu cikgu tengah mengajar. Jom tonton animasi ini. 


0 Bila keluarga dan kawan tak sokong kita

1. Biasa tak kalau kita post hasil kerja kita di media sosial seperti lukisan, video, penulisan dan sebagainya, atau jual barang ke, jarang sekali di kalangan ahli keluarga kita dan kawan-kawan real life kita akan Like, Komen mahu pun membeli produk yang kita jual.

2. Orang yang selalunya bagi reaksi pada hasil kerja kita dan juga yang beli barang yang kita jual, adalah orang yang kita tak kenal atau yang kita kenal hanya di media sosial.

3. Jadi kita pun akan rasa yang ahli keluarga dan kawan-kawan real life kita tak support apa yang kita buat dan apa yang kita jual. Orang lain lagi support kita berbanding keluarga dan kawan sendiri.



Isnin, 28 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Perempuan suka lelaki cakap Itali

Betul ke ada perempuan suka lelaki yang pandai cakap bahasa Itali? Jom tonton animasi ini. 


Ahad, 27 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Patutlah nama Tower of Hell

Apa neraka?? Patutlah nama game ni Tower of Hell. Memang hell rupanya. Siapa la yang buat game susah nak mati ni. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 26 Jun 2021

2 Buasir Otak TV: Kenapa tak tidur lagi?

Kenapa belum tidur lagi ni ha? Bagitau dua sebab kenapa? Kalau tak saya dengan Mickey dan Minnie Mouse tembak awak.  Jom tonton animasi ini. 


Jumaat, 25 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 7

Israel cuba menipu Palestin bagi vaksin yang hampir tarikh luput. Bila dah kantoi, dia panggil Amerika Syarikat untuk backing, kononnnya negara paling kuat dan tidak pernah kalah. Malangnya Israel buta sejarah. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 24 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Kena teka Youtuber Roblox Malaysia

Ada orang beritahu nama channel saya ada dalam game Guest The Youtuber Roblox Malaysia, jadi saya pun cuba lah main. Boleh juga saya tahu Youtuber Roblox Malaysia yang lain.  Jom tonton animasi ini.


Rabu, 23 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali bila cedera Part 2

Bila kau jatuh pokok cedera patah kaki lepas tu pergi kena hospital jumpa doktor. Jom tonton animasi ini.


1 Bila budak-budak meluahkan kesedihan di Internet

 1. Aku selalu je baca dan balas komen-komen penonton kat channel Youtube aku, selalunya secara ringkas je untuk create engagement dengan audien memandangkan yang komen pun ramai budak-budak.

2. Tapi sekali sekala ada juga terima komen luahan perasaan sedih macam ni. Termenung jugak aku, ya lah dalam ramai-ramai orang dan tempat, dia memilih untuk meluahkan kesedihan dan tekanan dia kat sebuah channel Youtube kartun. Aku expect dia sekarang Darjah 5 atau 6 sebab baru nak ambil ujian UPKK.


Selasa, 22 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: 1 + 1 = 3

Bila kawan kau jawab 1 + 1 sama dengan 3. Jom tonton animasi ini. 


Isnin, 21 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali tiba Hari Bapa

Setiap kali bila tiba sambutan Hari Bapa atau Father's Day pada 20 Jun setiap tahun. Jom tonton animasi ini.


Ahad, 20 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 6

Bila Israel semakin bongkak dan angkuh merampas tanah Palestin, PBB hanya kejam mata dan tidur je. Datanglah British nak jadi hero, sedangkan dia lah punca masalah yang berlaku. Jom tonton animasi ini.



0 Buasir Otak TV: Learn The Solar System with AMOGUS

Let's learn the Solar System and Planets with AMOGUS

 


Sabtu, 19 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali bila cedera

Setiap kali bila mengalami kecederaan seperti kena gigit, luka dan bengkak. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 18 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Kereta Kancil VS Honda

Bila ada orang perempuan lebih suka lelaki berkereta Honda berbanding kereta Kancil.  Jom tonton animasi ini.


Khamis, 17 Jun 2021

2 Perjalanan sebuah channel kartun bodoh dan cringe

1. Sukacita ingin saya kongsikan yang setakat ini channel Youtube Buasir Otak TV telah mencapai milestone 32K Subs, 7.5M Views dan 350 Uploads.

2. Saya sendiri tak sangka saya dah buat 350 video animasi sejak saya mula buat channel Youtube hampir 2 tahun lepas pada 25 Ogos 2019. Nak sampai tahap ini bukannya mudah. Untuk membuat content secara konsisten, ia perlukan terlalu banyak kegigihan dan kesabaran. 


0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 5

Bila Israel tak takut kena boikot kerana mereka klaim mereka pegang dan kawal ekonomi dunia sedangkan ada negara lain yang lebih kaya dan kuasai ekonomi dunia. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 16 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Asal usul Palestin VS Israel

Bagaimana sebenarnya asal usul sejarah Palestin VS Israel ini? Dahulunya Palestina merupakan negara yang aman damai. Kemudian datanglah kaum Yahudi merayu dan meminta pertolongan untuk tinggal di Palestin. Lalu mereka menubuhkan negara haram Israel zionis dan merampas segala-galanya dari rakyat Palestina. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 15 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Lepak KLCC di Bandar

Memandangkan waktu PKP ini tidak boleh keluar jalan-jalan, jadi kali ini kita lepak KLCC dalam game Bandar di Roblox aja. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 14 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali tulang jari patah

Setiap kali jumpa doktor sebab patah tulang jari.  Jom tonton animasi ini.


Ahad, 13 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Ciri-ciri lelaki yang perempuan suka

  Jenis-jenis lelaki yang perempuan suka, tapi bukan semua perempuan. Jom tonton animasi ini.


Sabtu, 12 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Jenis-jenis rejection

Alasan-alasan yang biasa diberi untuk reject orang. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 11 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 4

Apabila pendatang haram Yahudi masih terus mencuri dan merompak tanah orang Palestin dibantu oleh kerajaan Israel, negara-negara nusantara iaitu Malaysia, Indonesia dan Brunei pasti tidak akan duduk diam. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 10 Jun 2021

1 Buasir Otak TV: Roblox - Sesat dalam gua jumpa setan

Bila kau tersesat dalam gua lepas tu terjumpa setan yang menakutkan dalam game Roblox - The Maze ini. Jom tonton animasi ini.


Rabu, 9 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Awek mengamuk tak dapat iPhone

Bila awek mengamuk kat boyfriend/pacar depan kaunter kedai telefon sebab beli phone jenama lain bukannya iPhone. Jom tonton animasi ini.



0 Buasir Otak TV: Setiap kali keputusan SPM keluar Part 2

Ragam bila setiap kali keputusan SPM keluar, tapi kali ini orang yang betul-betul dah ambil SPM.  Jom tonton animasi ini.


Selasa, 8 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Setiap kali keputusan SPM keluar

Ragam bila setiap kali keputusan SPM keluar. Jom tonton animasi ini.


Isnin, 7 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 3

Bila Israel si penipu kata nak berdamai dengan melakukan gencatan senjata tapi masih menyerang Palestin. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 6 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Roblox - Palestin lawan Israel

Kali ini jom kita bantu Palestin untuk melawan tentera Israel dalam Roblox. Jom tonton animasi ini.


0 Buasir Otak TV: Learn The Alphabet with AMOGUS

Let's learn the alphabet with AMOGUS.


Sabtu, 5 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Bila-bila pun boleh katanya

Setiap kali bila kawan kau cakap bila-bila masa pun boleh. Jom tonton animasi ini.


Jumaat, 4 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Cuba teka ini bentuk apa?

Bila kawan kau tiru bentuk haiwan pakai tangan dan jari lepas tu suruh teka bentuk apa? Jom tonton animasi ini.


Khamis, 3 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Palestin VS Israel Part 2

Ingat Israel sahaja ada big bro USA? Palestin juga ada big bro selain dari Malaysia dan Indonesia. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 2 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik lagu Hutang Part 5

Setelah sekian lama, kisah di sebalik lagu Hutang kembali untuk bahagian ke-5.

Jom tonton animasi ini.



Selasa, 1 Jun 2021

0 Buasir Otak TV: Kisah aku budak girl

Kisah tentang seorang budak girl yang pantang menyerah dan takkan berundur sebelum berjaya. Terima kasih kawan dan keluarga kerna memberi ku semangat untuk terus berjaya. Jom tonton animasi ini.


Ads RichPartners