Rabu, 20 Disember 2017

0 Ciri-ciri masyarakat yang sakit, tenat dan parah

Masyarakat kita hari ini, semakin hari semakin sakit.
Semakin tenat bila hilangnya sifat simpati dan empati sesama insan.
Semakin parah bila pudarnya rasa hormat menghormati sesama manusia.
Semakin kronik bila lenyapnya perasaan kasih dan sayang sesama makhluk.

Masyarakat yang sakit boleh memberi kesan jangka panjang seperti barah yang merebak dalam tubuh. Masyarakat yang sakit akan memilih pemimpin yang sakit. Masyarakat yang sakit boleh diwariskan pada generasi akan datang.

Berikut adalah antara ciri-ciri masyarakat yang sakit:

1. Masyarakat itu sakit apabila orang dewasa tidak lagi mampu mendidik orang muda.2. Masyarakat itu sakit apabila perkara yang tidak elok telah menjadi hal yang normal.


3. Masyarakat itu sakit apabila orang semakin takut untuk menegur kesalahan orang lain.
 

4. Masyarakat itu sakit apabila generasi lalu sudah tidak mampu menghalang generasi baru dari mengulangi kesilapan lampau mereka.

P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf21 dan juga koleksi buku Buasir Otak: The Komik versi digital di sini - https://goo.gl/xGAx3o.

tags: masyarakat sakit tenat kronik parah rosak barah tanda ciri-ciri 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Ads RichPartners