Rabu, 30 Mac 2016

6 Adakah Kehidupan ini Sebuah Perlumbaan?

Hidup ini umpama perlumbaan dan juga pertandingan. Yang lambat akan ketinggalan, yang lemah akan kalah...

Benarkah?

Komik ini diolah semula berdasarkan artikel "Kehidupan itu bukan perlumbaan atau pertandingan" dan dikongsikan di FB Buasir Otak: The Komik.

Illustrasi oleh Hafiy Halim | Blog: http://breakingpensil.blogspot.com/ | FB: Doodle Scratch


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Klik pada gambar di bawah untuk melihat preview komik. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: Sasya - 013-9313541

Buasir Otak: The Komiktags: kehidupan bukan perlumbaan pertandingan perjalanan life is not a race competition but journey komik illustrasi

6 ulasan:

 1. Deep. Bravo PON.

  BalasPadam
 2. Adakah kejayaan diukur berdasarkan harta dan kekayaan?

  BalasPadam
 3. hanya bersaing dengan diri sendiri =)

  BalasPadam
 4. Best komik ni..ada identiti sendiri.

  Bg sy...kita bukan berlumba dgn org lain utk cpi matlamat...tp lebih kpd perlumbaan diri sendiri utk mencapat kehidupan abadi di akhirat.

  Bukan sy x suka bersaing sesama sendiri utk hidup di dunia ni..tp disebabkan atas nama bersaing, sbnrnya kita akan hilang humaniti...iaitu kita sibuk nak kejar harta smpi 7 keturunan, tp sbnrnya kita kena saling bantu membantu sesama manusia supaya hidup kita lebih bermakna n tiada yg susah n sengsara dlm masyarakat kita.

  Setiap antara kita ada kekuatan n kelemahan...so dlm hidup bermasyarakat kita perlu tolong menolong and saling melengkapi..bukan menjadi yang terbaik tp ignore org yg lemah n perlukan bantuan n dorongan utk mencapai kehidupan lebih baik.

  BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.