Ahad, 11 November 2018

6 Anda ada Trypophobia atau ketakutan pada lubang?

Pernah tak anda tengok apa-apa objek atau gambar yang ada banyak lubang-lubang sampai rasa takut, geli, loya, jijik, runsing, terganggu dan meremang sampai nak muntah?

Kalau ya, mungkin anda mempunyai Trypophobia.

Apa dia Trypophobia?


Trypophobia atau Tripofobia adalah rasa takut dan jijik kepada lubang yang tersusun dalam pola janggal dalam jumlah banyak, misalnya sarang lebah, sarang semut, dan buah lotus.

Tapi betul ke wujud penyakit ni?

Geng Hypoxia Syndicate akan cuba merungkai misteri ini dengan melakukan Trypophobia Challenge atau Cabaran Trypophobia.

Ada 10 gambar yang memualkan dalam video ini untuk menguji samada anda menghidapi sindrom Trypophobia ni atau tidak. Jom layan.


Sudah tonton video cabaran Trypophobia ini?

Kongsikan di ruangan komen sama ada anda ada atau tidak simpton ketakutan ini.


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik (ENIGMA) yang baru di sini - http://bit.ly/buybotk6.

https://buasirotak.blogspot.com/p/buasir-otak-komik-enigma-sambungan-1-2.html

https://buasirotak.blogspot.com/p/blog-page_84.html




tags: cabaran trypophobia tripofobia penyakit sakit sindrom simptom apa itu definisi maksud hypoxia syndicate

6 ulasan:

  1. Ok...lobang jamban pun ok juga..๐Ÿšฝ๐Ÿšฝ๐Ÿšฝ

    BalasPadam
  2. aaaaahhhhhhhhhhh


    rasa sedap bila melihat

    bankami.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa sedap kepala bapak ko. Hanat

      Padam
  3. Teman fail kat tempat tinggi je...๐Ÿ˜…

    BalasPadam
  4. geli pastu seram lak tu lubang-lubang ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿฅฒ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฐ

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.

Ads RichPartners