Rabu, 28 Disember 2016

3 Walau kita berbeza, darah kita sama

Tak kira apa jua bangsa kita, agama kita, warna kulit kita, negeri mana, pangkat apa, status kita, darjat kita, keluarga kita, harta kita, tak perlulah merasakan diri ini lebih atas daripada orang lain di dunia ini.

Walau siapa pun diri kita, setinggi mana darjat, status dan pangkat kita, darah yang mengalir dalam diri kita bukanlah darah emas pun, tetapi darah kita tetap sama merah seperti manusia lain. Ada masa orang lain perlukan kita, ada waktunya giliran kita pula perlukan orang lain. Maka usahlah sombong dan bongkak hidup di bumi Tuhan ini.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Komik ini diilhamkan dari artikel ini - "Walau beza kaum dan agama, darah tetap sama merah".


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik (Awakening). Klik pada gambar di bawah untuk maklumat lanjut. Untuk membeli boleh hubungi kami melalui:

Email: princeofnoob[at]gmail[dot]com
PM Facebook: https://www.facebook.com/prince.nub 
Whatsapp/SMS agen kami: SangKancil - 013-9313541

http://buasirotak.blogspot.com/2016/11/buasir-otak-komik-awakening.htmltags: darah kita sama walau berbeza warna merah mengalir jangan sombong ego bongkak riak

3 ulasan:

  1. Pada Allah..hati yang menjadi penilaian..tapi manusia sering menilai apa yang ada pada luaran...

    BalasPadam
  2. Jenis manusia yang merasakan diri lagi tinggi daripada orang lain macam ni memang ramai. Entahlah. Mana silapnya pun tak pasti. Mungkin didikan kot.

    BalasPadam
  3. Semoga komik ini bisa jadi teladan kepada kita semua.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.