Jumaat, 24 Januari 2020

1 Buasir Otak TV: Tunggu sahaja dendam itu terbalas

Gejala buli sudah menjadi barah dalam masyarakat kita. Ada orang dibuli hanya kerana dia gemuk. Ada yang dibuli hanya kerana dia kurus. Ada yang dibuli hanya kerana dia pendiam. Ramai yang dibuli hanya kerana mereka berbeza dari orang lain.

Sehinggalah akhirnya ia membentuk suatu kitaran kebencian yang tidak sudah, di mana mangsa akan menyimpan hasrat untuk membalas dendam, atau turut berubah menjadi pembuli pada orang lain, atau sentiasa mendoakan keburukan pada pembulinya.

Adakah dunia seperti ini yang kita mahu bentuk? Jom tonton video animasi ini.
P/S: Mohon rakan-rakan dapat bagi sokongan dan semangat kepada saya untuk buat lebih banyak video dengan Subscribe channel Buasir Otak TV di Youtube (klik gambar di bawah):


tags: video buasir otak tv animasi animation anime cartoon parodi parody lawak komik botk awakening tunggu sahaja dendam itu terbalas balas kaki buli gejala budaya pembuli mangsa budak gemuk kawan berbeza

1 ulasan:

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

* Word verification terpaksa diaktifkan berikutan terdapat begitu banyak spam judi di ruangan komen.