Iklan Leaderboard

0 BO: The Komik

BUASIR OTAK: THE KOMIK merupakan koleksi himpunan komik2 pendek yang diterbitkan secara indie hasil kolaborasi 13 orang blogger dan pelukis amatur di dunia maya Internet iaitu Aika, Aujinz, Az, Cero, Dayang Deno, Deaday, Nazha Anua, Plain83, Prince of Noob, Shada Wentz, The Sharkox, Syue Artz dan Yura Yu.

Buku komik setebal 162 muka surat ini mengandungi lawak yang tak berapa nak kelakar, sindiran dan sarkastik terhadap mentaliti dan sikap tipikal orang2 kita, asam garam kehidupan, kisah realiti yang berlaku dalam masyarakat kita seharian yang merangkumi pelbagai topik seperti isu semasa, berita, politik, sukan, hiburan, agama, teknologi, cinta, rumahtangga, kekeluargaan, pendidikan, persahabatan dan lain-lain.HARGA:
RM15 seunit

KADAR POS LAJU: 
RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM10 (Sabah dan Sarawak)

COD: 
Hanya sekitar Cyberjaya, Putrajaya dan Puchong sahaja.


Memandangkan buku ini dicetak dan diterbit sendiri, maka

STOK ADALAH TERHAD!
SIAPA CEPAT DIA DAPAT

Untuk membeli hantarkan emel anda kepada:
princeofnoob[at]gmail[dot]com

Seperti yang sedia maklum, sebelum ini kami telah menerbitkan buku komik kami sendiri iaitu BUASIR OTAK: THE KOMIK dan telah pun SOLD OUT! Jutaan terima kasih kepada semua yang telah membeli buku komik kami. Walaupun buku versi bercetak telah habis dijual, namun kami masih menerima banyak email tempahan. Kami memohon maaf kerana kami masih belum bercadang untuk mencetak semula komik ini dalam masa terdekat.

Namun bagi yang tidak berkesempatan atau terlepas peluang untuk membelinya, jangan risau kerana kini anda boleh membeli buku komik Buasir Otak: The Komik versi digital di Google Play Books dengan hanya RM10!


Cara untuk membeli sangat mudah:

1. Pastikan anda ada komputer atau telefon pintar atau tablet Android ataupun IOS.

2. Pastikan anda ada akaun email Google Gmail. Kalau takde lagi, sila buat sekarang!

3. Buka Google Play Store atau Apple App Store, cari Google Play Books dan install aplikasi Google Play Books tersebut.


4. Buka aplikasi Google Play Books.


Buat carian "buasir otak" dan pilih buku Buasir Otak: The Komik;


Ataupun klik sahaja URL berikut:


5. Klik butang BUY RM10.00 untuk membeli komik Buasir Otak: The Komik versi Digital.


6. Buat pembayaran menggunakan Credit atau Debit Card.

7. Anda kini boleh membaca komik Buasir Otak: The Komik di mana sahaja anda berada dengan menggunakan peranti elektronik anda.


Setelah kejayaan kami menerbitkan buku Buasir Otak: The Komik yang pertama, kini terbit pula bukan 1 tapi 2 buku komik yang baru daripada kami iaitu Buasir Otak: The Komik [RELOADED] dan Buasir Otak: The Komik [REVOLUTION]!

Untuk kedua2 komik indie yang baru ini kami menghimpunkan 33 pengkarya yang terdiri daripada blogger, pelukis komik indie dan amatur di dunia maya iaitu Aika, Amna Shark, Anhaz, Ankel Jonni, Art Syah, Aujinz, Ayuni Rafilah, Az, Bandido, Budoxe Lee, cEro, Dayang Deno, Endman3010, Imanina Shin, Irfan Hilal Kawa, Manbia, Nazirul, Nazrul Ali, Nine Redial, Nuruddin, Plain83, Prince of Noob, Pyromania, Remy, Renjer, Rizal PaperBag Head, Silver Fox, Syue Artz, Tengku Puteri, Xua Xragonz, Yura Yu dan Zyraroxx.


Kedua2 buku komik setebal 184 mukasurat ini mengandungi cerita2 yang telah disusun mengikut 10 kategori utama iaitu Persahabatan, Cinta, Kekeluargaan, Keagamaan, dan Kerjaya & Ekonomi dalam buku Buasir Otak: The Komik [RELOADED] serta Pendidikan & Kesihatan, Sains & Teknologi, Hiburan & Sukan, Kemasyarakat dan Politik & Sosial seperti mana topik2 yang selalu disentuh dalam blog Buasir Otak sendiri.


HARGA:

 Pakej buku RELOADED dan REVOLUTION
= RM30


* Maaf, buku Buasir Otak: The Komik yang PERTAMA telah pun KEHABISAN STOK. Namun anda masih boleh membeli Versi Digital di Google Play dengan harga RM10 sahaja di sini - https://play.google.com/store/books/details?id=YLn3BQAAQBAJ


KAEDAH PENGHANTARAN:

KADAR POS LAJU (Semenanjung):
 1 - 2 buku: RM6.50
3 - 4 buku: RM10
5 - 8 buku: RM14
9 - 20 buku: RM22


KADAR POS LAJU (Sabah/Sarawak):
 1 - 2 buku: RM10.50
3 - 4 buku: RM16
5 - 8 buku: RM27
9 - 20 buku: RM59

KADAR POS EKSPRESS (Semenanjung/Sabah/Sarawak):
1 - 4 buku: RM7

COD: 
Hanya sekitar Cyberjaya, Putrajaya dan Puchong sahaja.


Memandangkan buku ini dicetak dan diterbit sendiri secara indie, maka
STOK ADALAH TERHAD
SIAPA CEPAT DIA DAPAT!


Untuk membeli hantarkan emel anda kepada:
princeofnoob[at]gmail[dot]com

Atau PM di Facebook Prince of Noob di:
TERIMA KASIH KERANA MEMBELI DAN MENYOKONG KAMI!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...