Iklan Leaderboard

Selasa, 31 Disember 2013

43 Solusi untuk keluar dari bebanan hidup

Minggu lepas ramai orang marah2 pada Prof Dr. Muhaya kerana wawancaranya mengenai solusi keluar dari bebanan hidup oleh Sinar Harian. Ramai yang cakap dia tak peka, tak sensitif, tak prihatin dan lain2 lagi. Tak cukup dengan itu, ada juga terselit cercaan dan kata nista terhadap wanita pakar motivasi ini.


Isnin, 30 Disember 2013

43 Apabila anak yatim tidak dilayan sewajarnya

Disember 8, 2013, kami seramai 36 orang menghadiri jemputan Majlis Makan Malam Yayasan Anak-anak Yatim Sultanah Haminah di hotel Shangri-La Kuala Lumpur. Itu kali pertama untuk anak-anak kami dijamu di sebuah hotel mewah bertaraf 5 bintang. Namun semuanya berakhir tidak seperti yang dijanjikan. Baca sambungannya yang agak panjang di laman web Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP), Kajang.



30 Insan2 paling comel kini bergabung meletup

Serius dah lama aku tak post benda2 buasir macam ni. Maaflah ye kalau buat hari Isnin korang berak tak lawas. Awek Legoland Syasya Solera macam comel, Kak Ton memang comel, tapi Bobo punya lentik gila dahsyaaaat.



Ahad, 29 Disember 2013

33 Perkahwinan bukan semata2 untuk kamu

Perkahwinan merupakan sebuah ikatan hubungan antara dua orang yang diiktirafkan mengikut agama atau undang2 sivil. Mengikut Islam, perkahwinan ialah akad yang menghalalkan di antara lelaki dengan perempuan hidup bersama dan menetapkan tiap-tiap pihak daripada mereka hak-hak dan tanggungjawab. Dalam erti kata lain, suatu akad yang menghalalkan persetubuhan dengan sebab perkataan yang mengandungi lafaz nikah, perkahwinan dan sebagainya. Dalam perkahwinan banyak memerlukan pengorbanan dari segi masa, tenaga, wang ringgit dan lain2 kerana perkahwinan itu bukan untuk anda semata2.


57 Anime atau animasi Jepun bahaya untuk kanak2

Animasi Jepun atau anime merupakan satu rancangan yang diminati oleh ramai orang bukan sahaja di Jepun malah di seluruh dunia. Ia berbeza dengan animasi atau kartun dari barat di mana kebanyakan kartun barat adalah untuk kanak2, ia tidak terdapat unsur2 seksual dan keganasan yang realistik serta jalan ceritanya yang ringan dan gembira.



Sabtu, 28 Disember 2013

32 Sejak bila Hari Krismas jadi perayaan orang Islam?

Aku tak faham. Hari Krismas adalah perayaan untuk orang yang beragama Kristian, tapi kenapa ada orang2 melayu Islam yang sibuk2 pulak menyambutnya macam ia adalah perayaan kita? Siap letak pokok Krismas dengan lampu kat rumah, letak stokin, bagi2 hadiah, majlis makan malam sempena Krismas tu dah kenapa?



Jumaat, 27 Disember 2013

43 Segmen Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 7

[ULASAN DI UPDATE SECARA LIVE] Minggu lepas Boboi akhirnya terkeluar seperti yang mereka mahukan. Pertarungan malam ini kini tinggal 9 peserta sahaja lagi. Kumpulan2 underdog semakin menyerlah manakala kumpulan pilihan ramai iaitu Sepahtu masih lagi tercari2 rentak mereka. Tema malam ini mungkin dinanti2kan oleh ramai orang iaitu Muzikal Komedi, so expectation aku tak tinggi sangat sebab bukan semua pelawak boleh menyanyi, asal terhibur sudahlah.


48 Tanggapan Melayu terhadap Cina dan sebaliknya

Bila aku up apa2 entry yang berkaitan dengan politik atau kaum di Malaysia, mesti banyak komen2 yang racist. Nak buat macam mana, dalam kepala hotak ramai orang Malaysia terutama kat semenanjung ni dah dididik untuk menjadi racist tak kira la orang Melayu, Cina atau India. Orang Sabah Sarawak je yang kurang racistnya.


Khamis, 26 Disember 2013

30 Usaha pulih imej nampak sia2 kerana orang lain

Suatu hari ketika seorang rakyat marhaen sedang melayari Internet...


Rabu, 25 Disember 2013

48 Dakwah bukan eksklusif di masjid dan surau sahaja

Yb Dr Rani memberi ucapan di dalam majlis bersama Pastor Moses Savari dan 100 orang penganut agama Kristian di Pekan Meru. Pastor Moses Savari berkata semenjak persatuannya ditubuhkan pada tahun 1993 inilah pertama kali dalam hidupnya seorang Muslim malah wakil rakyat yang sanggup memijak kaki ke majlis begini dan memahamkan kepadanya tentang "the real picture of Islam". Beliau cukup terasa teruja dengan kehadiran YB 52 dan mengucapkan jutaan terima kasih kerana sudi hadir dan memberikan sumbangan kepada masyarakat Kristian yang memerlukan bantuan di Meru.



Selasa, 24 Disember 2013

22 Bersediakah suami menanggung dosa isteri?

Kita biasa dengar, seorang lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya. manakala lelaki yang berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. Cuma persoalannya, dari manakah datangnya konsep2 tanggung dosa orang lain ni?



Isnin, 23 Disember 2013

37 Tanda dia bukan jodoh yang baik untuk kamu

Masa Aila tengah bosan2 dok main2 Internet, Aila terjumpa dekat blog Acik Akupenghibur ni pasal "10 Tanda-Tanda Bawa Dia Bukan Jodoh Yang Baik Untuk Kamu". Lepas Aila baca, Aila rasa entry tu sangat dekat dengan diri Aila sebab ada beberapa tanda yang pernah Aila sendiri lalui satu ketika dahulu yang Aila cuba lupakan. Sebab tu Aila nak kongsikan tanda2 tersebut bersama anda semua dengan beberapa tanda yang Aila tambah sendiri berdasarkan pengalaman Aila. Tanda2 ini Aila rasa terpakai untuk kaum lelaki dan wanita.



Ahad, 22 Disember 2013

39 Manga paling popular tahun 2013

Manga merupakan komik yang berasal dari Jepun yang diminati oleh ramai orang di seluruh dunia tidak ketinggalan juga di Malaysia. Berikut merupakan senarai 30 siri manga yang paling terlaris di Jepun sepanjang tahun 2013.



18 Nilai hartanah meningkat ibarat wanita cantik

Dulu aku pernah tulis pasal harga rumah yang semakin tak masuk akal di Malaysia. Tahun depan dikatakan cukai taksiran DBKL meningkat, tapi sebenarnya bukan cukai yang naik tapi nilai hartanah. So macam mana suatu nilai hartanah itu boleh meningkat? Nilai hartanah meningkat kerana ia ibarat nilai kecantikan bagi seorang wanita. Apa kaitan nilai hartanah dengan wanita, biar aku terangkan.


Jumaat, 20 Disember 2013

29 Segmen Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 6

[ULASAN DI UPDATE SECARA LIVE] Minggu lepas agak panas buat Boboi dengan komedi sindirannya terhadap pengacara, juri dan program MLM2013 itu sendiri dengan keputusan mereka mahu keluar dari pertandingan sehingga menyebabkan salah seorang juri iaitu Nora Danish tersinggung, namun Afdlin Shauki menyatakan yang Nora tidak perlu terasa dengan lawak mereka dan turut menjawab segala persoalan di akaun Facebooknya. Beliau turut bertanyakan kenapa MLM 2013 ni dah jadi sangat serius? Ia mungkin menjadi serius kerana ia adalah sebuah pertandingan, kalau setakat program komedi seperti Karoot Komedia atau Betul ke Bohong taklah orang ambil serius sangat.


Apa2 pun, tema minggu ini adalah "Loghat", selalunya lawak loghat ni susah sikit terutama kalau dibuat dalam loghat yang tak semua orang faham. Apa2 pun boleh baca ulasan MLM2012 pada minggu ke-7 yang ada tema "Loghat" juga. Nak tengok video cari sendiri di Youtube.


26 Bayar dan daftar dengan kerajaan untuk guna FB

Dalam dunia politik hari ni banyak benda yang di"troll" dan disarkastikkan oleh penyokong2 mana2 parti politik. Kadang2 bila baca memang kelakar dan lawak, lebih2 lagi bila isu yang ditroll itu memang berlaku, berdasarkan isu semasa, realistik dan datang dari kenyataan2 pemimpin sendiri. Cuma bila suatu troll atau sarkastik itu berdasarkan suatu berita yang tak benar, aku rasa annoying gila.



Khamis, 19 Disember 2013

25 Kami mendengar masalah tentang kos sara hidup

Sekarang ini zaman yang mencabar. Banyak benda yang naik dan akan naik, tapi tak tahu apa yang akan turun. Gaji naik turun tu ikut orang, ada orang naik gaji banyak, ada orang naik gaji sikit, ada orang tak naik gaji, ada orang gaji menurun, yang bekerja sendiri pula pendapatan biasanya tak tetap sekejap naik sekejap turun. Cuma sekarang ni beberapa bulan selepas PRU13, aku belum nampak lagi impak terhadap sebarang dasar kerajaan untuk menangani kos sara hidup seperti yang ditulis dalam akujanji PRU13.



Rabu, 18 Disember 2013

23 Lawak sadis otak apa yang dungu?

Pada suatu petang yang dingin...



75 Perkahwinan orang Melayu yang sangat kompleks

Kahwin. Sekarang time cuti sekolah ni memang musim orang kahwin. Walau ada yang perlu meredah hujan dan banjir, kahwin mesti terus. Siapa tak nak kahwin? Rata2 semua manusia dalam dunia ini mahu kahwin kerana dengan perkahwinan ia menghalalkan apa yang haram. Tapi tahukah anda di zaman sekarang ini, perkahwinan Melayu itu prosesnya sangat susah, kompleks, rumit, complicated dan memerlukan duit yang sangat banyak?



Selasa, 17 Disember 2013

27 Tips cara2 menggembirakan lelaki dan wanita

Dalam mengharungi suatu hubungan percintaan dan alam rumahtangga, menggembirakan dan membahagiakan pasangan kita adalah sesuatu yang paling bermakna. Namun cara menggembirakan lelaki dan wanita adalah berbeza. Berikut adalah tips cara2 menggembirakan hati pasangan lelaki atau wanita yang Aila jumpa kat Internet, terjemah guna Google Translate dan tokok tambah sikit hihi.



Isnin, 16 Disember 2013

29 Apabila P1 Wimax dinyah ke dalam jamban

Sekarang ni kecoh dengan isu sebuah syarikat pembekal internet iaitu P1 Wimax yang menipu dan mengelirukan pelanggan terutama pelanggan yang sudah terminate atau menamatkan talian internet mereka dengan dicaj sampai ratusan malah ribuan ringgit tanpa disedari sehingga masuk dalam senarai CTOS. Aku pun tak tahu sejauh mana kebenarannya sebab aku guna Unifi TM, cuma memang dah terlalu ramai sangat pelanggan komplen.



Ahad, 15 Disember 2013

25 Perhimpunan blogger terbesar di Malaysia

Semalam, 14 Disember 2013 telah berlangsungnya acara perhimpunan terbesar blogger iaitu Blogrrr: Blogger Most Wanted. Aku dapat tahu pun kerana seorang rakan blogger iaitu Nazha Anua dengan blognya Kartunster telah tercalon dalam salah satu anugerah blogger untuk kategori "Best Art & Photography Blog". Acara julung2 kali yang dianjurkan oleh MYNIC ini berlangsung di Malaysia International Exhibition and Convention Centre (MIECC), Mines, Serdang. Antara acara yang ada adalah seminar, kuiz, cabutan bertuah, penyampaian anugerah, booth jualan oleh blogger dan lain2. Aku pun tak melepaskan peluang untuk hadir ke acara yang julung2 kali diadakan ini.



17 Aksi bola sepak paling gagal tahun 2013

Aila ni taklah minat bola sangat, tapi kalau member ajak tengok Aila boleh la layan jugak sekali sekala. Tapi video Football Fails of the Year untuk tahun 2013 ni memang kelakar sangat.



Sabtu, 14 Disember 2013

23 Bayar zakat bukan hanya setahun sekali

Sambil mengingatkan umat Islam supaya tidak boros dan bakhil, mimbar Jumaat hari ini menegur sikap individu dan syarikat perniagaan yang masih gagal melaksanakan kewajipan berzakat. Menurut khutbah kelolaan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), walaupun terdapat peningkatan kesedaran masyarakat, nisbah pembayar zakat masih kecil. Justeru, mimbar menyeru umat Islam menyempurnakan kewajipan itu sebelum terlambat dan menyesal di kemudian hari.


Jumaat, 13 Disember 2013

31 Segmen Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 5

[ULASAN DI UPDATE SECARA LIVE] Persaingan semakin sengit, minggu ni tinggal 11 peserta sahaja lagi. Minggu lepas tema Parodi namun kebanyakan peserta pilihan tidak memenuhi tanda aras penonton. Minggu ini tema adalah bebas, so aku harap akan ada kejutan2 menarik di samping tidak membuat lawak ulangan minggu2 sudah.


29 Taat kepada pemerintah walau punggungmu dipukul

Sebelum ini dah ada kenaikan minyak, bermula tahun depan tarif elektrik naik, kini dijangka tambang pengangkutan awam LRT dan monorel pula dijangka naik tahun depan. Antara sebab kenaikan tambang ini adalah disebabkan kesan domino terhadap kenaikan bahan api dan kos tenaga seperti yang diperkatakan oleh Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar. Namun tahukah anda, walau apa pun yang pemerintah buat kita rasa pedih, kita tetap perlu taat?



Khamis, 12 Disember 2013

56 Wajarkah penjenayah dibelasah orang awam?

Dah banyak kali berlaku kes penjenayah seperti pencuri, perompak dan peragut yang berjaya ditangkap oleh orang ramai seterusnya dibelasah, dibedal, dibalun dan ditibai sampai lunyai. Nak rasa kesian, diorang tu penjenayah, tapi bila ditibai sampai ada yang mati, rasa kesian pula pada penjenayah, dan tak pasal2 pulak orang yang pukul tu dakwa dengan tuduhan membunuh.  



Rabu, 11 Disember 2013

37 Android VS iPhone - Mana lagi best?

Dulu masa Aila baru2 nak pakai smartphone, masa tu tak susah nak buat keputusan sama ada nak beli smartphone Android-based ataupun iPhone. Lepas try sendiri function dia kat kedai, tanya kawan2, buat research kat Internet, last2 Aila pilih smartphone Android brand Samsung. iPhone ni memanglah laju dan smooth, tapi dari segi function, Android masih lagi lebih jauh ke depan.



48 Perempuan bertudung nampak kelakar

Perempuan melayu Islam zaman sekarang, tidak semua, tapi ramai la, suka pakai seksi2, tidak menutup aurat, suka bersuka ria, berparti dan berclubbing. Sebenarnya ramai yang tak ambil peduli pun dengan kejahilan spesis2 ni termasuk mak bapak diorang mungkin, diorang nak buat apa lantaklah, tapi bila spesis ini memperlekeh dan merendahkan martabat orang lain yang patuh kepada ajaran agama, ini bukan jahil lagi dah tapi bangang.


Selasa, 10 Disember 2013

27 Koleksi siling runtuh Hospital Serdang

Kalau sekali runtuh, boleh kata malang tidak berbau. Tapi kalau dah kumpul koleksi siling runtuh sampai 7 kali, ini bukan tak berbau lagi dah, ini mesti ada masalah dan sesuatu yang tak kena. Setakat ini tiada lagi sebarang kemalangan jiwa dalam siri siling runtuh ini, cuma melibatkan kecederaan kecil sahaja. Cuma takkanlah nak tunggu ada orang mati barulah nak buat sesuatu?



18 Perhimpunan demi rakyat, dendam atau syok sendiri?

Aku sebenarnya tak suka sangat nak posting pasal politik, tapi disebabkan banyak isu2 yang membuasirkan otak ni datang dari politik, maka terpaksa juga post. Aku harap dengan tamatnya Perhimpunan Agung UMNO 2013 ni aku dah boleh kurang menulis isu politik.



Isnin, 9 Disember 2013

29 Kebangkitan robot bermula dengan hantar barang

Amazon.com, online retailer paling besar di dunia bercadang untuk melaksanakan perkhidmatan delivery Prime Air, iaitu menggunakan drone yang dipanggil Octocopters, sejenis kenderaan udara kecil tanpa pemandu untuk membuat penghantaran barangan kepada pengguna di US. Dengan drone ini, barang yang dipesan akan diterima oleh pembeli dalam tempoh 30-minit sahaja. Jika tiada halangan dari segi undang2, ia akan dilaksanakan seawal tahun 2015.



Ahad, 8 Disember 2013

21 Pejuang kebebasan yang hidup hampir 1 abad

Nelson Mandela bukan seorang selebriti. Dia seorang warga berkulit hitam, tak hensem, badan tak tough, dah tua, tak selalu keluar TV, tak pernah keluar wayang, sebab itu bila dia mati, takde gadis2 melayu tergedik2 update kat status Facebook diorang tulis RIP Mandela bila dia meninggal beberapa hari lepas macam diorang tulis RIP Paul Walker, namun jasa dan pengaruh dia jauh lebih besar mana2 selebriti dan artis barat.



Sabtu, 7 Disember 2013

28 Antara banjir, parlimen dan perhimpunan agung

Di negara maju seperti US dan Jepun, bila berlaku bencana alam, semua orang bersatu padu, bersatu hati, menggembleng tenaga membantu orang yang memerlukan. Kalau ada kemampuan dari segi masa dan tenaga, jadi sukarelawan turun padang membantu. Kalau berkemampuan dari segi kewangan, derma kepada tabung2 bencana. Masa tu semua perbezaan agama, warna kulit, ideologi politik diketepikan dulu.


Jumaat, 6 Disember 2013

30 Segmen Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 4

[ULASAN DI UPDATE SECARA LIVE] Minggu lepas persembahan peserta2 pilihan/favorite Big 3 iaitu Sepah, Jambu dan Nabil agak menurun, so untuk minggu ni aku tak nak letak high expectation sangat.


66 Malaysia terbaik urus banjir daripada negara lain

Keadaan banjir di Terengganu, Pahang dan Johor semakin buruk. Bandar Kuantan lumpuh disebabkan banjir yang sangat teruk. Ramai mangsa banjir terpaksa dipindahkan ke pusat2 penempatan sementara. Sebelum itu, entry ini sangat banyak gambar.



Khamis, 5 Disember 2013

34 Apabila ketahian mendapat pengiktirafan

Bagaimanakah cara untuk menggalak dan membiak budak2 baru nak up buat benda2 tahi dan sampah di Internet? Ya, dengan mengiktiraf dan beri anugerah kepada mereka.


26 Rahsia candi Lembah Bujang yang dimusnah

Gempar 1Malaysia sebuah binaan artifak peninggalan sejarah iaitu Candi Lembah Bujang bernombor 11 diroboh dan dimusnahkan oleh syarikat pemaju iaitu Bandar Saujana Sdn Bhd untuk tujuan pembangunan. Pemaju cakap diorang tak tahu yang candi tersebut merupakan tapak warisan sejarah. Gila ah diorang ni, candi2 tu sebenarnya bukan setakat tempat bersejarah, tapi menyimpan banyak rahsia dan misteri seperti mana artifak2 kuno lain.



Rabu, 4 Disember 2013

34 Tarif elektrik tidak naik, hanya subsidi dikurang

Tarif elektrik di Semenanjung Malaysia naik sebanyak 14.89 peratus atau 4.99sen setiap kilowatt, menjadikan harga baru untuk sekilowatt 38.53sen. Harga semasa 33.54 sen sekilowatt. Di Sabah dan Labuan pula, kadar baru naik sebanyak 16.9 peratus atau 5 sen daripada kadar semasa 29.52 sen/kWj kepada 34.52 sen/kWj. Kedua-dua kenaikan itu berkuatkuasa 1 Januari 2014, umum Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Seri Maximus Ongkili (kanan) petang ini. Selanjutnya di Malaysiakini.



Selasa, 3 Disember 2013

18 Tamat SPM bukan lesen untuk jadi bangang

Aku ingat lagi, waktu ketika aku habis menjawab kertas SPM yang terakhir lebih kurang 15 tahun yang lalu, tak boleh digambarkan betapa gembiranya aku sewaktu melangkah keluar daripada dewan peperiksaan. Rasa macam beban selama 5 tahun belajar di sekolah menengah hilang begitu sahaja. Gila bahagia macam baru melangkah ke sebuah dunia yang baru.



Isnin, 2 Disember 2013

31 Buasir Otak: Genap 2 tahun

Hari ini 2 Disember 2013, hujan turun tak berhenti2 dari pagi. Pejam celik pejam celik dah 2 tahun pun blog ini wujud. Nampaknya target nak dapat 3 juta pageviews pada hari ulangtahun ke-2 tak kesampaian, hanya sampai 2.9 juta pageviews sahaja.



17 Kisah kematian tragis kereta dan bendang

Semalam 2 berita kematian aku baca di mana kematian kedua2nya amat tragis dan sadis. Satu di US dan satu lagi di Kedah. Satu kisah pelakon yang terkenal dengan kisah keretanya akhirnya berakhir dengan kereta, satu lagi kisah 3 adik beradik yang lemas akibat dibunuh dengan kejam.



Ahad, 1 Disember 2013

17 Bayar cukai GST untuk kemajuan seperti Denmark

Denmark mempunyai 5 6 juta penduduk dengan pendapatan per kapita rakyatnya US37,657, ke-20 tertinggi di dunia.

Negara ini adalah negara yang mempunyai keseimbangan pendapatan rakyat terbaik di dunia, negara yang mempunyai kadar kegembiraan tertinggi di dunia, negara demokrasi penuh tertinggi di dunia, negara pendidikan percuma hingga ke peringkat universiti terbaik di dunia dan kemudahan kesihatan percuma terbaik di dunia.


Sabtu, 30 November 2013

27 Kahwin kerana diperkosa, cerai kerana curang?

“Saya kahwinkan dia kerana dia telah diperkosa,” Itu kata ayah kepada remaja perempuan Nor Fazira Saad, 13 yang diceraikan talak tiga oleh suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20. Ayah Nor Fazira, Saad Mustafa, 44, berkata demikian kepada akhbar The Star dalam satu laporan eksklusif ekoran kisah penceraian pasangan remaja terbabit yang tersebar luas di media.



Jumaat, 29 November 2013

23 Segmen Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 3

[ULASAN DI UPDATE SECARA LIVE] Minggu lepas banyak peserta yang agak menurun kerana disebabkan faktor temanya yang agak susah iaitu Cerita Rakyat. Mnggu ini persembahan dijangka lebih menyengat dengan tema Cinta. Harapnya semua peserta terutama peserta favorite ramai seperti Sepah, Jambu, Nabil dan Shiro dapat buat yang terbaik.


32 Gaji pemimpin kerajaan masih rendah dari swasta

Dulu kerajaan negeri Sarawak naikkan gaji Menteri dan ADUN mereka sampai 3 kali ganda, ramai orang bising terutama daripada pihak Pakatan Rakyat. Kemudian dalam persidangan Dewan Rakyat, mereka bawa usul pemotongan gaji ke atas jawatan beberapa orang iaitu Duta Khas dan Penasihat Khas yang dilantik kerajaan namun usul tersebut ditolak.



Khamis, 28 November 2013

26 Gadis bawah umur sangap, pedophile gembira

Aku tak tahulah kenapa budak2 perempuan bawah umur sekarang sangap sangat dengan jantan sampai sanggup cari laki nak buat pakwe, fake relay, abang angkat kat group2 "cari pakwe dan awek" di Facebook? Diorang ni tak diajar ke oleh mak bapak dan cikgu2 kat sekolah kepentingan menjaga maruah diri dan keselamatan peribadi di Internet? Tahu tak yang diorang hanya mendedahkan diri kepada lelaki2 tua pedophile yang mempunyai bernafsu serakah seksual terhadap budak2 perempuan bawah umur?



Rabu, 27 November 2013

26 Pengajaran kepada wanita yang mahu bercinta

Baru2 ini tersebar isu pelajar wanita Universiti Malaysia Pahang upload gambarnya bersama kekasihnya dalam keadaan yang tidak berapa menyedapkan mata memandang di Facebook miliknya dan mempunyai status pasal mengandung anak luar nikah dan Jakim tak boleh buat apa2.



Selasa, 26 November 2013

25 Habiskan 1/3 harta untuk wangian bukan membazir

Adakah anda tahu, kalau anda menghabiskan 1/3 daripada harta anda untuk beli wangian, ia bukanlah dikira sebagai suatu yang membazir? Bermakna kalau gaji anda RM3,000 sebulan, belanjalah RM1,000 daripadanya untuk beli minyak wangi sahaja, dan ia bukanlah suatu pembaziran.



Isnin, 25 November 2013

35 Persembahan heavy metal untuk tarik anak muda

PAS menjelaskan konsert Gig Green Zone yang diadakan di Stadium Malawati malam tadi tidak melanggar garis panduan yang ditetapkan PAS berhubung program-program hiburan. Pengerusi Lajnah Kebudayaan dan Kesenian PAS, Dr Muhaimin Sulam berkata, PAS sudah kerap kali menganjurkan konsert bagi menarik anak muda.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...