Iklan Leaderboard

Jumaat, 30 Januari 2015

12 Segmen Maharaja Lawak Mega 2014 - Minggu 12

[TONTON SECARA LANGSUNG / LIVE ONLINE STREAMING] Maharaja Lawak Mega 2014 pusingan separuh akhir telah tiba pada minggu ke-12. Ini merupakan pertarungan terakhir bagi 6 peserta MLM2014 sebelum terpilih ke pusingan akhir minggu depan, so harapan peminat semoga semua peserta dapat all out dan memberi persembahan yang terbaik. Tema minggu ini adalah Prop dan Loghat. Malam ini mungkin akan ada satu peserta yang tersingkir dan hanya 5 peserta sahaja yang mara ke minggu akhir, oleh itu aku harap tiada lagi pilih kasih dan konspirasi mana2 pihak. Biarlah mereka bertanding dan bersaing dengan adil dan diadili selayaknya berdasarkan persembahan mereka malam ini.


10 Koleksi foto gaya hidup anak orang kaya Malaysia

Apa sebenarnya yang lebih hebat dan membanggakan daripada menjadi seorang anak yang kaya raya dan hidup mewah senang lenang hasil kekayaan ibu bapa? Tiada, tiada apa yang membanggakan pun sebenarnya. Mereka cuma bernasib baik kerana dilahirkan dalam keluarga yang kaya. So tiada satu kebaikan pun sebenarnya menunjukkan kekayaan dan gaya hidup mewah kita kepada orang lain, apatah lagi apabila koleksi gambar anak2 muda kaya ini dikumpulkan dalam sebuah akaun Instagram yang diberi nama The Rich Kids of Malaysia... seriously?


Khamis, 29 Januari 2015

26 Tidak semua kartun animasi itu untuk kanak-kanak

Inilah agenda Yahudi dalam merosakkan minda kanak-kanak Islam dunia. Astro pandang ringan tentang bab ini. Nampak remeh tapi sebenarnya dia boleh menjadi punca keruntuhan akhlak remaja hari ini.

Memang ianya hanya kartun bogel tetapi kanak-kanak yang baru nak membesar akan terpengaruh dengan tayangan ini, mereka akan mula melayari internet dan mencari bahan-bahan seperti ini.


Rabu, 28 Januari 2015

33 Sejauh mana kita sanggup pertahankan minat kita

Setiap manusia pasti mempunyai minat, hobi, kesukaan, kegemaran, idola dan ideologi yang tersendiri. Adalah mustahil seorang manusia itu langsung tiada apa2 kesukaan terhadap sesuatu perkara. Namun sebagai seorang yang beragama Islam, sejauh mana pun kesukaan kita terhadap minat kita itu, kita harus sedar yang kadangkala minat kita itu tidak selari malah mungkin bertentangan dengan ajaran Islam, maka adakah wajar kita mempertahankannya secara berlebih2an?


Selasa, 27 Januari 2015

31 Orang bukan Melayu dan Islam tidak layak dibantu?

Pada suatu tengahari yang sangat terik memaksa aku untuk membuka penghawa dingin ke tahap paling maksima ketika sedang memandu kereta menghala ke pusat bandar. Tiba di sebuah persimpangan, aku berhenti di belakang beberapa buah kereta ketika lampu isyarat berwarna merah. Sedang aku syok melayan lagu Aku Tanya Apa Khabar dendangan Joe Flizzow dan SonaOne, mata aku tertumpu ke arah seorang lelaki tua yang berbangsa Cina yang berbaju koyak, berseluar pendek, berjalan ke setiap kereta di hadapanku di bawah cuaca panas untuk meminta sedikit belas ehsan daripada pemandu2 kereta yang ada di situ.



Isnin, 26 Januari 2015

16 Laman web MAS kena hack dengan Geng Cicak

Laman web rasmi syarikat penerbangan Malaysia Airlines digodam pada kira-kira jam 10 pagi tadi.

Pengguna internet yang melayari URL www.malaysiaairlines.com dibawa ke satu laman web yang mempuyai imej pesawat Malaysia Airline.

Laman berkenaan turut bertulis, “404 – Plane Not Found. Hacked by Cyber Caliphate. Follow Cyber Caliphate on Twitter.”


12 Rotan anak ikut adab Islam VS emosi dan perasaan

Merotan anak bakal menjadi satu kesalahan jenayah jika rang undang-undang baharu menggantikan Akta Kanak-Kanak 2001 yang dijangka dibentangkan di Dewan Rakyat selewat-lewatnya Julai depan, diluluskan.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rohani Abdul Karim berkata, penggubalan akta baharu itu kini dalam peringkat akhir untuk diperhalusi oleh Jabatan Peguam Negara.


Sabtu, 24 Januari 2015

10 Kalau tidak tahu, usahlah memandai-mandai

Sebelum zohor semasa "browse newsfeed" FB saya terperasan gambar perarakan Maulidur Rasul sebuah agensi kerajaan yang diadakan baru-baru ini. Apa yang menarik perhatian saya adalah tulisan khat yang tertera di "banner" tersebut saya amat kenali, ianya merupakan nama pasangan tempahan klien saya pada tahun 2008; "Mohd Mohyeddin & Mariani Omar".

Saya tertanya-tanya, apakah rasionalnya menggunakan tulisan khat nama pasangan tersebut untuk sambutan Maulidur Rasul?


Jumaat, 23 Januari 2015

12 Segmen Maharaja Lawak Mega 2014 - Minggu 11

[TONTON SECARA LANGSUNG / LIVE ONLINE STREAMING] Maharaja Lawak Mega 2014 minggu ke-11 merupakan suku akhir pertandingan MLM2014 ini. Dengan hanya 6 peserta yang tinggal, tema pada malam ini adalah Karoot Komedia dan Silent Comedy (Komedi Bisu). Macam biasa, tema Karoot Komedia akan diiringi oleh kumpulan Dikir Barat. Namun secara peribadi aku tak berapa suka dengan tema Silent Komedi, sebab tema ni kalau persembahan langsung tak menjadi, peserta akan nampak seperti lawak badut.



19 Pekerjaan melakon babak panas adalah suatu ibadah

Pelakon Adi Putra tidak pernah membataskan watak yang akan dilakonkannya biarpun sudah menunaikan ibadah haji tahun lalu dan beberapa kali mengerjakan umrah.

Adi atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera, 34, berkata, apa yang dilakukannya itu adalah semata-mata untuk menghidupkan watak selain menganggap ia sebagai suatu ibadah.

"Saya tidak membataskan watak selepas mengerjakan haji dan umrah termasuk watak panas kerana itu adalah tuntutan kerja yang perlu dilaksanakan.


Khamis, 22 Januari 2015

12 Antara Zamani Slam dan remaja Al-Hafiz Rohingya

Umum memang sedia maklum bahawa penyanyi kumpulan Slam iaitu Zamani telah ditahan polis atas dakwaan penyalahgunaan dadah. Malah lapor akhbar, Zamani sendiri mengakui telah terbabit dengan najis dadah sejak 10 tahun lepas.

Namun bukan kes itu yang kami mahu ketengahkan, tetapi mengenai sebuah video di mana Zamani menyanyi lagu 'Gerimis Mengundang' dalam keadaan bergari. Ia bukan sahaja mengundang kemarahan ramai, malah ia turut menjadi viral di media sosial.

Ini kerana, rakaman video yang didakwa dirakam oleh seorang anggota polis itu mendapat bantahan orang ramai melalui hashtag #BantahTindakanPolisKpdZamani.


10 Intipati Semakan Bajet 2015: Negara tidak gawat

Akibat kejatuhan harga minyak mentah dunia yang secara langsung mengurangkan pendapatan negara, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyatakan Bajet 2015 yang diumumkan pada Oktober lalu tidak lagi realistik.

Najib yang juga Menteri Kewangan berkata demikian ketika mengumumkan Perutusan Khas mengenai keadaan ekonomi semasa dan kedudukan kewangan negara di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada hari Selasa.


Rabu, 21 Januari 2015

21 Peminat Naruto di Malaysia bakal alami Otaku-gasm

PEMINAT siri animasi popular Naruto di Malaysia berpeluang menyaksikan watak-watak kegemaran mereka beraksi di atas pentas Mei 2015 nanti.

Menurut laporan Channel News Asia, pementasan tersebut akan diadakan di Pusat Pameran dan Konvensyen Antarabangsa (MIECC) Mines, Seri Kembangan pada Mei 30 dan 31 tahun ini.



21 Maksud di sebalik kata-kata yang diucapkan wanita

Kami orang perempuan adalah spesis makhluk yang sangat rumit. Tidak seperti lelaki yang percakapan mereka lebih straight forward dan mudah difahami, kaum wanita ini lebih complicated dan sukar difahami. Setiap yang dituturkan pasti ada maksud dan makna tersembunyi di sebalik perkataan tersebut yang sering membuatkan lelaki tidak faham apa sebenarnya yang orang perempuan mahukan terutama dalam sebuah perbalahan atau pertengkaran di antara pasangan. Berikut adalah perkataan lazim yang sering digunakan oleh kaum hawa dan maksud disebaliknya.



Selasa, 20 Januari 2015

19 Perlumbaan Kedua Sang Arnab dengan Kura-kura

Sang Arnab berasa sangat malu. Kekalahan di tangan Sang Kura-kura mencabar kredibilinya. Tiba disarangnya, dia terus berfikir. Fikirkan sebab lain mengapa dia kalah. Hanya satu konklusi hinggap di kepalanya. Dia kalah sebab dia tidur. Jika dia tidak tidur, pasti dia menang.

Kehormatan spesisnya tercabar dek kekalahan itu. Dia mesti memperbetulkan persepsi itu. Kura-kura sepatutnya di pandang sebagai lembap! Tidak putus asa merupakan sikap yang sia-sia. Di dunia ini, keturunan merupakan segala-galanya.

Sang Arnab merancang dan merancang. Setelah berpuas hati dengan perancangannya, dia keluar dari sarangnya dan pergi mencari Sang Kura-kura.



Isnin, 19 Januari 2015

14 Pemuzik dan penghibur istimewa Caliph Busker

Rasa sekarang ini ramai orang pun dah kenal pun dengan Caliph Busker. Nama Caliph Buskers tiba-tiba menjadi trending di laman sosial lantaran persembahan hebat mereka bersama Mojo di Anugerah Juara Lagu 29 yang berakhir malam tadi.

Penampilan mereka sebagai pengganti penyanyi Aweera yang disingkirkan telah memukau penonton di Stadium malah di rumah juga. Walaupun tidak menang sebagai juara lagu AJL29, persembahan bertenaga dan menakjubkan dari orang yang cacat penglihatan mengangkat mereka sebagai pemenang persembahan terbaik.



Sabtu, 17 Januari 2015

11 Kalau tak mampu menegur, usahlah mempertahankan

Baru je beberapa hari lepas aku tulis pasal isu JAWI telah membuka kertas siasatan terhadap gadis2 peminat K-Pop yang peluk artis K-Pop atas pentas di konsert tempoh hari atas alasan berkelakuan tidak sopan yang bertentangan dengan hukum syarak di mana2 tempat awam, dan di bawah tu aku tulis "Jangan pula, ada macai yang akan berkata, ini tidak apa, kerana ia hanya ibarat, pelukan antara seorang ibu dan anak". Ya, aku hanya berseloroh dan sarkastik, tapi tak disangka, macai itu memang wujud.


Jumaat, 16 Januari 2015

7 Segmen Maharaja Lawak Mega 2014 - Minggu 10

[TONTON SECARA LANGSUNG / LIVE ONLINE STREAMING] Maharaja Lawak Mega 2014 minggu ke-10 hanya tinggal 7 peserta sahaja lagi, dan kali ini setiap peserta perlu melakukan 2 persembahan dengan tema Trend Terkini dan Radio. Tema Radio ni dah beberapa kali dibuat dalam rancangan Maharaja Lawak sebelum2 ini, cuma Trend Terkini belum pernah lagi kalau tak silap aku. Trend Terkini mungkin berkisarkan isu2 semasa yang viral di Malaysia, dan aku jangka mesti akan ada peserta yang buat lawak pasal isu paling viral minggu ini iaitu gadis melayu peluk artis K-Pop.



20 Dengan izin Tuhan tidak semestinya Tuhan redha

Lagi berkaitan isu gadis memeluk artis K-Pop, viral satu lagi video seorang gadis bertudung hitam di dalam kereta yang mempertahankan perbuatan peminat2 K-Pop yang memeluk artis K-Pop di atas pentas dengan alasan ia berlaku dengan keizinan Tuhan. Nasihat dia mengenai berdakwah jangan guna kata kesat dan makian tu memang betul dan boleh diterima, namun janganlah salahkan Tuhan pula untuk kesalahan diri sendiri. Tak dinafikan semua yang berlaku adalah kerana keizinan Tuhan tapi tak semestinya yang diizinkan itu adalah benda yang betul dan diredhai.



41 Baju kurung seragam sekolah yang mencolok mata

Tindakan seorang bapa yang telah membelikan baju kurung seragam sekolah untuk anaknya telah menyebabkan anaknya tidak dibenarkan memasuki kelas kerana didakwa melanggar etika pemakaian di sebuah sekolah di Cheras.

Beliau, Lawrence Jayaraj telah mendakwa anaknya yang baru bertukar sekolah itu telah dihalang oleh pihak sekolah hanya kerana beliau memakai baju kurung seperti pelajar Melayu yang lain.

Beliau nyata kecewa selepas pihak sekolah menyatakan hanya pelajar perempuan Melayu sahaja dibenarkan memakai baju kurung dan bagi pelajar bukan Melayu tidak dibenarkan.


Khamis, 15 Januari 2015

16 Andai SATU yang berjaya, AKU lah orangnya

Andai seratus yang berjaya, AKULAH di antaranya.
Andai sepuluh yang berjaya, AKULAH yang pertama.
Andai satu yang berjaya, AKULAH orangnya.

Sekeping 'motivation board' digantung megah di hadapan tapak perhimpunan pelajar di sebuah sekolah rendah. Motivation board yang mampu memberi inspirasi untuk anak-anak tekad berusaha demi mencapai sebuah kejayaan.



21 Adakah Melayu hanya hebat dan gah pada nama?

Kenapa orang Melayu zaman sekarang nama mereka panjang2 berbanding orang2 dulu? Sejak bila trend menamakan anak dengan nama yang panjang2 ini bermula? Apakah simbolik di sebalik nama2 yang panjang ini? Adakah dengan memberi nama yang panjang akan dapat menjamin kesejahteraan dan masa depan mereka? Tidak dinafikan memberi nama anak yang mempunyai maksud yang baik dan mulia adalah dituntut, tapi perlu ke bagi nama yang panjang?



Rabu, 14 Januari 2015

18 Kewajaran pendidikan seks di sekolah rendah

Viral lagi sebuah gambar yang dipercayai diambil daripada buku teks sekolah rendah yang mengandungi dialog perbualan seorang ibu dan ayah yang agak lucah yang bagi aku agak kurang sesuai diserapkan ke dalam otak murid2 yang masih bersekolah rendah. Mungkin inilah yang dikatakan pendidikan seks di sekolah yang menjadi perbincangan dan perbahasan sejak beberapa tahun dulu, yang mana kini ia telah pun diserapkan ke dalam matapelajaran Pendidikan Kesihatan Tahun 5.



16 Bukan gadis K-Pop sahaja berkelakuan tidak sopan

Jabatan Agama Islam Persekutuan (Jawi) membuka kertas siasatan berkenaan aksi kurang menyenangkan gadis Muslim bersama artis K-Pop baru-baru ini.

Pengarahnya, Paimuzi Yahya dalam satu kenyataan berkata, kertas siasatan dibuka di bawah Seksyen 29 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 (Akta 559) iaitu berkaitan dengan perlakuan tidak sopan di tempat awam.


Selasa, 13 Januari 2015

15 Salasilah sebuah keluarga harmoni yang facepalm

Bagaimanakah bentuk salasilah sebuah keluarga yang harmoni? Apakah rahsianya? Ya, buku aktiviti untuk kanak2 ini ada jawapannya.



16 Banyak duit nak buat apa, melabur atau berniaga?

Pada waktu ekonomi sedang getir, ramai pekerja di sektor swasta yang ditawarkan VSS (Skim Pemberhentian Sukarela) yang mana pekerja tersebut akan ditamatkan perkhidmatan dan dibayar dengan sejumlah wang pampasan mengikut formula pengiraan tertentu seperti gaji terakhir dan tempoh tahun bekerja. Bagi pekerja yang bergaji besar dan sudah lama berkhidmat, duit habuan VSS ini boleh mencecah puluhan dan ratusan ribu ringgit. Begitu juga bagi pekerja yang sudah bersara di mana mereka akan menerima sejumlah wang pencen yang banyak bagi kakitangan awam dan wang simpanan KWSP bagi kakitangan swasta, namun persoalannya, apa yang boleh dilakukan apabila seseorang memperoleh sejumlah wang yang banyak?



Isnin, 12 Januari 2015

25 Salahkah K-Pop jadi genre muzik paling diminati?

Assalamualaikum , Saya pun minat kpop mcm budak perempuan ni but saye tak lah jahil mcm die , yg sanggup melakukan sedemikian , malahan kami yang minat kpop ni sndiri terkejut dengan perbuatan dia tu. Kami x sangka dengan semudah tu die buat sedemikian , Walaupun saya minat kpop for me benda tu keja giler untuk menghabeskan duit untuk tgk dorg lebih dekat , Saya tahu pergi konsert haram , sebab tu saya x pegi , dan sye jadikan kpop ni sebagai muzik kegemaran sahaje . saye sendiri pun xtahu knape sye minat kpop maybe muzik dye kot ? mmg sye malu , and at the sometimes sye sedih , bile org pandang semua kpopers mcm tu , actually semua kpopers x mcm tu , buktinya kami sendiri pun terkejut dgn perbuatan die . And x salahkan minat kpop as genre muzik paling diminati ? tolong balas pendapat sye sbb ini pendapat sye dan mungkin ade yg x puas aty ngan komen ni and sye nak tahu sbb ape x puas aty.



45 Main game lebih baik daripada main dengan isteri

Peminat K-Pop taksub satu hal, yang ni pula peminat game yang terlalu taksub dengan game sampai abai isteri dan anak2 yang bagi aku lebih anjing dari kes K-Pop baru2 ini, sebab kalau peluk artis K-Pop, habis setakat tu sahaja, tapi yang ni kesannya melibatkan emosi dan perasaan orang lain yang akan berpanjangan sampai bertahun2. Ada ke patut main game online Clash of Clan tu lebih best dari main dengan bini, malah sanggup bercerai dan tinggal anak semata2 kerana game? Jadah haram apa? Kes ni bukan setakat pada lelaki sahaja, tapi ada jugak isteri yang ketagih main game Candy Crush sampai abai suami. Apa dah nak jadi dengan dunia hari ini?



Ahad, 11 Januari 2015

98 Mudahnya artis K-Pop mencabul maruah gadis melayu

Aku rasa ramai yang dah tahu yang K-Pop itu anjing, tapi sewaktu artis K-Poop ini buat persembahan kat Malaysia, ia membuktikan lagi bahawa K-Pop itu budaya yang teruk dan merosakkan anak2 gadis kita. Dengan mudahnya diorang dapat tunjuk dan membuatkan betapa murahnya maruah anak2 gadis melayu kita biarpun elok bertudung dan berbaju labuh. Aku rasa kalau artis K-Pop lelaki ni mintak anak gadis melayu kita ni tidur sekali dan serahkan dara kepada mereka pun pasti beratur yang tunggu giliran.



Jumaat, 9 Januari 2015

10 Segmen Maharaja Lawak Mega 2014 - Minggu 9

[TONTON SECARA LANGSUNG / LIVE ONLINE STREAMING] Minggu ke-9 Maharaja Lawak Mega 2014 masih lagi menyaksikan 8 peserta yang akan bertarung di pentas lawak. Tema pada malam ini adalah Cerita Seram. Aku harap tema Cerita Seram ini tidak menjadikan lawak mereka kurang kelakar seperti ketika tema Komedi Bermoral pada minggu ke-7. Dan harap tiada peserta yang jadi watak hantu yang sama dengan peserta lain sebab bila diulang kali kedua ketiga dengan watak yang sama persembahan boleh jadi hambar.



17 Antara Otaku, Weeaboo, Hikikomori dan NEET

Di negara Jepun, bagi seseorang yang taksub, fanatik dan terlalu meminati anime, manga, game, patung figura dan apa2 sahaja yang sewaktu dengannya, mereka sering dikaitkan dengan gelaran Otaku. Otaku ini juga sering dikaitkan dengan terma2 lain seperti Weeaboo, Hikikomori, NEET dan lain2. Di Malaysia juga, ramai peminat fanatik anime, manga dan lain2 perkara yang berkaitan dengan subculture Jepun mahu menjadi seorang Otaku, namun adakah budaya Otaku itu suatu yang positif?



Khamis, 8 Januari 2015

20 Derma dan sedekah berbeza dengan membuang sampah

Bersedekah atau menderma kepada golongan yang memerlukan itu adalah amalan yang mulia. Sumbangan boleh dibuat dalam pelbagai bentuk, sama ada dalam bentuk duit, barangan, masa, tenaga, darah, organ dan sebagainya. Salah satu barangan keperluan yang sering orang sedekah adalah pakaian. Adalah lebih baik jika dapat menyumbangkan pakaian yang baru, namun pakaian yang terpakai juga sudah cukup baik. Tapi definisi pakaian terpakai adalah pakaian yang masih boleh dipakai, walau warna dah luntur sikit pun tidak apa, asal bukan pakaian buruk, lusuh, koyak rabak, baju dalam tahap sampah sarap yang kau sendiri pun tak sanggup nak pakai!


Rabu, 7 Januari 2015

34 Jiran yang rasa layak untuk dimaki

Jiran. Orang asing yang kita akan jumpa tiap2 hari. Orang asing yang kita tak boleh pilih untuk jadi jiran kita. Orang asing yang kita kena berkawan. Orang asing yang kita kena bertegur sapa. Orang asing yang kita kena senyum. Orang asing yang kita kena berbaik2 walaupun kadangkala jiran itu sangat annoying. Orang asing yang kita jarang berterus terang dengan mereka sebab nak jaga hati mereka. Orang asing yang kita kalau boleh kita cuba elakkan pergaduhan dan permusuhan walaupun kadang2 rasa nak maki. Orang asing yang kalau dapat jadi sahabat baik tu kira memang bersyukur sangat.



Selasa, 6 Januari 2015

14 Apabila manusia sudah menjadi zombi smartphone

Saya perasan, (sorry to say) orang Asian terutamanya agak ketagih dalam penggunaan mobile phone. Saya selalu nampak sekeluarga di meja menunggu order makanan tetapi masing2 memandang screen masing2. Begitu juga apabila mengunjungi sanak saudara, masing2 sibuk memandang telefon masing2. Bahkan ada yang nampak berdua-duaan (seolah2 dating) tapi sibuk dengan phone juga.


Isnin, 5 Januari 2015

22 Perkahwinan Muslim Jepun lebih Islam dari Melayu

Sebuah perkahwinan pada 2 Januari 2015, di antara seorang lelaki Jepun yang baru menjadi Muslim dan seorang wanita Jepun Muslim di Masjid Niihama-Jepun. Perkahwinan Islam mestilah senang, selesa dan memudahcara seperti perkahwinan ini. Berdoalah untuk pasangan baru ini, semoga Allah memberkati mereka.

BarakAllahu lakuma wabaraka 'alaikuma wajama'a baina kuma bilkhair.

「アッラーが(あなたの結婚において)あなたに祝福を与え、降り注いでくれますように。そしてあなた方二人をよきものにおいて、縁結びして下さいますように。」

Semoga Allah memberkati kamu dan pasangan kamu, dan semoga Dia menyatukan kamu berdua dalam kebaikan.

بارك الله لك ، وبارك عليك ، وجمع بينكما في خير

バーラカッラーフ ラカ、ワ バーラカ アライク。ワ ジャマア バイナクマー フィー ハイル。



9 Pengembala kambing dan serigala di zaman Internet

Di dalam sebuah kampung tinggal seorang penternak kambing dengan anaknya. Setiap hari, dia menyuruh anaknya mengembala kambing-kambingnya di sebuah padang rumput dekat dengan kampung mereka.

Anak penternak kambing itu sangat malas. Dia sering tertidur semasa menjaga kambing-kambingnya sehingga tidak sedar yang beberapa ekor kambingnya telah masuk ke dalam hutan. Apabila dia pulang, dia dimarahi oleh ayahnya kerana cuai. Akibatnya, dia terpaksa masuk ke dalam hutan untuk mencari kambing-kambing yang hilang.



Sabtu, 3 Januari 2015

21 Teori konspirasi karut MH370 dijumpai bawah tanah

Kemana pesawat tersebut berada dan apakah nasib kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH370 akan terjawab dan menemui noktah yang muktamad.

Sah pesawat Boeing 777 yang mempunyai sistem berkomputer aitu ‘fly by wire system‘ berjaya digodam oleh seseorang yang berkemahiran tinggi yang berada di dalam pesawat MH370 sebelum seseorang masuk ke dalam kokpit pesawat dan mengambil alih pemanduan dari Kapten Zaharie.

2 penumpang yang dimaksudkan itu ialah dari Ukraine iaitu Oleq Chustrak dan Segil Deineka yang berjaya mengodam sistem tersebut dan mematikan transponder dan seluruh suis yg berada dlm pesawat MH370 secara automatik sebelum menceroboh masuk ke dalam kokpit pesawat.

Ikuti bukti-bukti saintifik dan fakta-fakta tentang konspirasi tertinggi yang didalangi oleh Amerika dan Yahudi laknatullah di bawah ini yang disampaikan secara eksklusif oleh Sharifah Sofia Syed Rashid.



Jumaat, 2 Januari 2015

4 Segmen Maharaja Lawak Mega 2014 - Minggu 8

[TONTON SECARA LANGSUNG / LIVE ONLINE STREAMING] Minggu ke-8 Maharaja Lawak Mega 2014 menyaksikan hanya tinggal 8 peserta lagi yang berentap di gelanggang lawak. Untuk minggu ini, peserta perlu membuat persembahan bersama Artis Jemputan pilihan mereka. Sejujurnya rentak MLM tahun ini semakin minggu sudah semakin hambar tidak seperti musim2 sudah. Peserta2 otai pun sudah semakin tandus, yang benar2 konsisten ada hanya 1 2 peserta, dan tiada 1 peserta pun yang benar2 outstanding. Harap malam ini lebih berbeza.


40 Pelaburan emas delay scam akhirnya tersontot

Emas merupakan unsur kimia dalam jadual berkala yang mempunyai simbol Au (L. aurum) dan nombor atom 79. Logam ini secara asli boleh didapati dalam bentul ketulan nuget atau butir kecil dalam batuan, atau mendapan aluvial. Kadang-kadang ia juga boleh didapati dalam sebatian emas selalunya dengan tellurium. Logam emas adalah padat, lembut, berkilat, dan logam asli yang paling mudah ditempa dan mulur. Emas tulen mempunyai warna kuning terang dan dianggap menarik dan warna ini kekal tanpa mengalami pengoksidaan udara atau air. Emas adalah logam yang dibuat syiling dan berfungsi sebagai simbol kekayaan dan penyimpan nilai sepanjang sejarah manusia. Standard emas telah menyediakan asas untuk dasar kewangan.



Khamis, 1 Januari 2015

13 Tahun 2014 penuh duka, tahun 2015 mengharap sinar

2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...

Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...