Khamis, 13 Ogos 2020

0 Buasir Otak TV: Bila Internet ada masalah

Setiap kali bila Internet ada masalah dan problem ada keluar error, bos mula lah mengamuk tak tentu pasal. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 12 Ogos 2020

0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Permata Hati

Lagu ini merupakan sebuah lagu jiwang yang mengisahkan tentang perhubungan antara dua insan yang semakin lama semakin renggang dan menjauh, namun menyesali kesilapan mereka dan mahu mulakan semula hubungan mereka. Lagu ini juga adalah lagu pertama yang aku buat masa baru belajar guna software Guitar Pro 6, sebab tu instrumen muzik yang digunakan dalam lagu ini sangat basic iaitu gitar dan dram sahaja.



Sabtu, 8 Ogos 2020

0 Buasir Otak TV: Bila sehari tak pergi sekolah

Bila setiap kali kau tak datang sekolah satu hari, masa tu lah kau terlepas macam-macam benda yang best kat sekolah. Jom tonton animasi ini.


Khamis, 6 Ogos 2020

0 Buasir Otak TV: Kedai makan paling teruk dalam dunia

Bila kau lapar cadang nak singgah makan di restoran tapi perkhidmatannya sangat teruk, pelayan tak mesra, mulut puaka, servis lambat, salah hantar, orang datang lambat dapat dulu, kira bil salah dan sebagainya. Jom tonton animasi ini.

Selasa, 4 Ogos 2020

1 Orang IT pekerja belakang tabir yang sering dilupakan

1. Baru-baru ini kerajaan telah melancarkan inisiatif ePENJANA di mana setiap orang yang layak iaitu berumur 18 tahun ke atas dan juga pendapatan bawah RM100,000 setahun boleh menuntut wang digital RM50.

2. Tujuan utama ePENJANA ni ada dua,  iaitu nak galakkan rakyat Malaysia membayar secara digital guna eWallet seperti aplikasi TnG eWallet dan Boost, serta mahu rakyat menggunakan aplikasi MySejahtera bagi mengesan pergerakan kita ketika musim COVID-19 ini.

3. Bendanya sebenarnya sama sahaja dengan pemberian bantuan wang digital RM30 pada awal tahun tempoh hari oleh kerajaan PH, masa tu ramai juga yang risau pasal privasi dan kerahsiaan data semua, tapi nampaknya dengan kerajaan yang berbeza ni orang dah tak bising dah pasal tu.

4. Cuma aku bukan nak komen sangat inisiatif ni, tapi aku lebih tertarik dengan hantaran Menteri Kewangan, Tengku Zafrul di FB dan IG miliknya, di mana beliau berterima kasih kepada para Pegawai Teknologi Maklumat yang turut membantu dalam pelancaran inisiatif ePENJANA ini.



Rabu, 29 Julai 2020

2 Kenapa kita kena selalu tukar kerajaan?

1. Mantan PM ke-6, DS Najib Razak akhirnya diputuskan bersalah dalam 7 tuduhan pecah amanah, menyalahgunakan kedudukan dan pengubahan wang haram dana RM 42 juta milik SRC. Beliau dijatuhi hukuman penjara 12 tahun dan RM210 juta oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

2. Namun ini bukan pengakhirannya. Lepas ini mungkin beliau akan buat rayuan di Mahkamah Rayuan dan seterusnya Mahkamah Persekutuan. Tapi buat masa ni, beliau bersalah sehinggalah beliau dibicarakan semula selepas buat rayuan.



Selasa, 28 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Misteri saki baki makanan kuarantin

Seorang pemuda dari kluster kayangan yang baru pulang dari luar negara, ditempatkan di sebuah hotel bagi menjalani kuarantin selama 14 hari. Namun, suatu yang aneh telah berlaku apabila beliau sering tidak menghabiskan makanan yang disediakan untuknya. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 26 Julai 2020

2 Buasir Otak TV: Dah lama tak gunting rambut

Bila kau dah lama tak pergi kedai gunting rambut, susah nak dapat potongan rambut yang diidamkan. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 24 Julai 2020

2 Buasir Otak TV: Prank RM20,000 setia atau curang?

Bila kau nak uji kesetiaan pasangan kau sama ada setia atau curang dengan buat prank atau experiment dengan tawarkan RM20,000 kat dia untuk tinggalkan kau. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 22 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Baru nak belajar main game

Bila kita baru nak belajar main suatu game tapi kawan dah bedal kita cukup-cukup. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 19 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Budak tumpang tanya arah jalan

Bila ada budak yang tidak dikenali tegur nak tumpang tanya arah jalan ke rumah kawan. Jom tonton animasi ini.



0 Kenapa aku buat channel Youtube Buasir Otak TV?

Alhamdulillah. Satu lagi milestone berjaya dicapai. Buasir Otak TV telah mencapai 3.5M views, 15K subscriber dan 175 video selepas 11 bulan channel ini wujud.

Sejak aku mulakan channel Buasir Otak TV, boleh kata dalam seminggu aku akan upload 3 ke 5 video animasi dan komik.

Cuma channel ini mungkin baru nak masuk setahun, tapi jenama Buasir Otak TV sendiri sebenarnya dah 9 tahun aku usahakan.



Jumaat, 17 Julai 2020

1 Buasir Otak TV: Budak sekolah dah pandai nak bercinta

Bila budak-budak sekolah dah menggatal nak bercinta. Seluar dalam pun mak bapak msaih belikan ada hati nak bercinta. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 15 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Kisah seram ketika kuarantin di hotel

Seorang pemuda yang bekerja di Singapura, terpaksa pulang ke Malaysia ketika wabak sedang melanda. Disebabkan itu, beliau ditempatkan di sebuah hotel bagi menjalani kuarantin selama 14 hari. Namun, suatu yang aneh telah berlaku di hotel tersebut. Jom tonton animasi ini.



Selasa, 14 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Super Saiya

Lagu ni antara lagu yang terawal aku buat dalam tahun 2010. Aku tak pandai sangat guna alat muzik, so buat la lagu guna software Guitar Pro 6. Masuk note itu ini, terus jadi lagu. Lagu ni aku mula guna sebagai OST video animasi kat part Karya Peminat, cuma yang tu versi instrumental, yang ni versi ada vokal chipmunk. Harap korang enjoy. Tak sedap jangan kecam. Btw Super Saiya atau Super Saiyan tu berasal dari cerita Dragon Ball, kuasa luar biasa yang ada pada kaum Saiya macam Son Goku dan Vegeta.



0 Jangan biarkan anak disconnected dengan ibu bapa

1. Minggu lepas berbual dengan seorang rakan pejabat. Dia cerita anak sulung lelakinya lepasan SPM tahun lepas. Anaknya tu budak pandai, dulu sekolah berasrama penuh. Keputusan SPM pun bagus.

2. Namun isu yang dia hadapi adalah dia tak faham dengan perangai anak dia. Anak dia asal balik rumah masa cuti, asyik main game. Suka dengar muzik bukan-bukan. Lepas habis SPM tak tahu nak sambung belajar apa. Asyik upload gambar kat Instagram. Sekarang dengarnya nak jadi Youtuber dan game streamer pulak.

3. Aku faham perasaan dia sebab iyalah, ibu bapa mana je yang tak mahu anak-anak berjaya, ibu bapa mana je yang tak letakkan harapan besar pada anak-anak. Jadi bila nampak perangai anak macam tak semenggah je pada mata kita, pasti kita akan rasa kecewa.



Ahad, 12 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik lagu Hutang Part 3

Tepok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu

Bila kau pinjam duit orang sebab nak bayar hutang orang lain.

Tahukah anda kisah di sebalik lagu Hutang yang popular itu oleh kumpulan Floor88? Ini sambungan Bahagian 3...

Jom tonton animasi ini.



0 Formula berjaya dalam Youtube bagi marhaen

1. Nak berjaya dalam Youtube ni dia takde formula yang tetap. Dia macam hit or miss.

2. Bagi seorang selebriti yang dah ada nama, mungkin senang nak dapat audien kat Youtube sebab dah ada peminat dan dah ramai orang kenal.

3. Tapi bagi orang biasa, orang kebanyakan dan rokyat marhaen, ia memang sangat bergantung pada nasib dan rezeki terpijak.



Sabtu, 11 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Terperangkap dalam dunia Gacha Life Part 2

Bo dan Amir perlu melaksanakan satu misi yang diberi oleh Pak Zack untuk mencari jalan kembali ke dunia asal mereka. Apakah misi tersebut? Dapatkah mereka menyelesaikan misi itu? Jom tonton animasi ini.



Khamis, 9 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Apabila sekolah dibuka semula

Bila murid-murid akhirnya kembali ke sekolah ketika sekolah dibuka semula setelah begitu lama ditutup. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 8 Julai 2020

1 Kita hampir menang tapi masih belum menang

1. Ahad baru-baru ni aku pergi shopping mall kat IOI City Mall, dan aku agak terkejut sebab ia agak penuh dengan lautan manusia.

2. Malah aku rasa macam lebih padat berbanding sebelum PKP. Dia punya ramai tu sampai nak berjalan pun susah sebab laluan jadi sempit.

3. Kedai tak payah cakap lah, boleh kata semua kedai penuh dengan orang, malah sanggup beratur panjanh nak masuk kedai.

4. Kedai pakaian, kedai kasut, kedai sukan, kedai penjagaan diri, kedai buku, kedai permainan, hatta kedai emas sekali pun ramai orang.



Selasa, 7 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Orang kaya terciduk akibat sombong

Bila ada orang kaya sombong, berlagak dan pandang rendah pada kau, tapi akhirnya dia terciduk. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 5 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Misteri wajah berubah

Bila satu hari tiba-tiba berlaku suatu misteri di mana muka kau dan wajah kawan-kawan kau semua berubah tapi kau tak tahu sebab apa. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 3 Julai 2020

0 Takut untuk berdoa kerana takut untuk kecewa

Dari kecil kita sudah dididik supaya berdoa pada Tuhan.
Berdoa agar Tuhan makbulkan sebarang permohonan dan hajat kita.

Masa nak ambil peperiksaan, kita berdoa agar diberi mendapat keputusan yang cemerlang.
Masa nak masuk pertandingan, kita berdoa agar diberi kemenangan.
Masa nak temuduga kerja, kita berdoa agar mendapat kerja.
Masa nak buka syarikat, kita berdoa agar syarikat kita berjaya.
Masa nak cari pasangan, kita berdoa agar dijodohkan dengan orang yang aku suka.
Masa nak dapat anak, kita berdoa agar dikurniakan zuriat yang sihat.



Khamis, 2 Julai 2020

0 Buasir Otak TV: Terperangkap dalam dunia Gacha Life

Pada suatu hari yang indah, Bo dan Amir terjumpa sebuah telefon misteri di taman permainan. Di dalam telefon tersebut hanya ada game Gacha Life. Tiba-tiba suatu yang pelik berlaku. Apakah yang telah terjadi? Dapatkah Bo dan Amir mencari jalan keluar? Jom tonton animasi ini.



Rabu, 1 Julai 2020

0 Elakkan diri dari terciduk di media sosial

1. Terciduk, atau ejaan wicetnya tercyduk.

2. Terciduk berasal dari bahasa Indonesia yang membawa erti tertangkap, yang juga biasa digunakan bila seseorang terkantoi, terkena, terjerat, terduduk, terjatuh, tersungkur, terlingkup, kecundang, terjadi sesuatu yang malang secara tidak disangka-sangka dan yang sewaktu dengannya.

3. Contoh penggunaan terciduk yang biasa adalah seperti masa kau tengah main PUBG, baru turun dari payung terjun dah mati kena tembak dari belakang, "Alamak terciduk awal pulak wehh".

4. Namun terciduk ini menjadi lebih besar dan serius apabila seseorang itu terkantoi melakukan sesuatu yang tidak seiring dengan perwatakan dan kata-katanya lalu di'cancel' oleh masyarakat dan netizen.


Selasa, 30 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Lawan ayat pickup line paling padu

Bila kau dan kawan suka kat perempuan yang sama dan berlawan ayat pickup line siapa lagi padu. Jom tonton animasi ini.



Isnin, 29 Jun 2020

2 Hard disk selalu penuh tapi tak tahu kenapa?

1. Kadang-kadang bila kita dah lama guna PC atau notebook, walaupun kita rasa kita tak banyak save atau download file, tapi hard disk kita selalu penuh, makin lama makin sikit space yang tinggal.

2. Lepas tu bila kita clear recycle bin dan buat disk cleanup pun, hard disk masih tinggal sikit ruang yang kosong. Kita pun mula berfikir, sebenarnya aku simpan apa dalam komputer ni sampai banyak makan hard disk space? Ada hard disk 500GB atau 1TB pun penuh juga.

3. Nak check satu-satu folder yang pakai space banyak ni jenuh juga. Dah check space kat directory tu, lepas tu nak kena check pulak satu-satu sub directory di dalamnya.



Ahad, 28 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Bila kawan ajak datang rumah

Bila kawan kau bosan ajak kau datang rumah dia hujung minggu untuk main game. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 26 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Parodi you memang sangat cute

Sketsa parodi bila kau cuba nak mengayat awek guna lagu You Memang Sangat Cute nyanyian Harith Zazman yang popular kat TikTok. Jom tonton animasi ini.



Khamis, 25 Jun 2020

4 Buasir Otak TV: Buasir Otak: The Muzik - Pergi

Beberapa tahun lepas aku ada cipta sebuah lagu bertajuk Pergi. Sebab suara aku tak berapa sedap dan juga pelat "R", jadi aku tukar suara jadi chipmunk. Intro lagu ni aku gunakan untuk semua video Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) yang aku letak kat channel Buasir Otak TV ni. Jadi aku nak kongsikan lagu penuhnya. Kalau tak sedap jangan marah ye, aku hanya mencuba. Nanti aku buat kartun lagi.



0 Beli durian dengan kulit VS beli isi durian

1. Aku suka makan durian. Dulu aku memang selalu beli durian timbang kulit.

2. Tapi sejak gerai durian kat kawasan perumahan aku ada jual durian yang dah siap bukak isi masuk dalam tupperware, aku suka beli yang tu je.

3. Sebab beli buah durian ni bagi aku macam ikut nasib. Aku pernah beli sebiji durian tak ingat jenis apa. Sekilo lebih kurang RM25.



Rabu, 24 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Kawan ramai follower kat Internet

Bila kawan dah popular ada ramai kawan maya dan follower media sosial kat Internet, mula lah sombong dan lupa daratan tak peduli kawan dunia nyata. Jom tonton animasi ini.



Isnin, 22 Jun 2020

0 Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) suatu kenangan


1. Tahun 2016.

Tahun ini agak istimewa bagi aku. Masa tu aku rancang satu plan yang agak gila untuk buat komik indie Buasir Otak yang ke-4 iaitu Buasir Otak: The Komik (AWAKENING). Hasilnya aku berjaya kumpulkan 55 orang pengkarya untuk berkolaborasi dalam sebuah komik setebal 300 muka surat. Dalam komik tu ada 56 cerita komik pendek. Projek ni mengambil masa sehingga 8 bulan juga lah untuk disiapkan.

2. Berbekalkan duit sendiri, untuk permulaan aku cetak 150 unit. 56 unit aku bagi kepada semua pengkarya yang terlibat, baki aku jual RM25 seunit. Sejujurnya tak balik modal pun walaupun terjual semua sebab kos printing tinggi. Namun disebabkan ada permintaan lagi, aku cetak lagi 150 unit dan Alhamdulillah habis dalam tempoh 6 bulan.



0 Buasir Otak TV: Mimpi yang panjang

Hidup ini... bagaikan sebuah mimpi yang panjang, yang bermula saat kita muncul ke dunia, dan berakhir saat kita meninggalkannya. Jom tonton animasi ini.



Ahad, 21 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Slow Mo Battle - Coki VS Budak 46

Antara dua orang ikon slow mo tempatan iaitu Coki dan Budak 46, siapakah yang lebih hebat? Teknik slomo siapakah yang paling mantap? Persoalannya bakal tidak terjawab dalam video ini. Jom tonton animasi ini.



0 Mencari audien sasaran yang tepat bagi Youtuber

1. Kali ni aku nak share sikit tips untuk Youtuber, tapi tak semestinya untuk Youtuber sahaja. Benda ni boleh apply juga pada benda lain seperti bisnes, muzik, filem, komik, buku dan sebagainya.

2. Buat Youtube ni sebenarnya sama macam buat bisnes menjual barang dan perkhidmatan. Channel Youtube dan video-video kita adalah produk kita. Ramai orang nak buat Youtube, tapi strategi dan fokus kurang berkesan. Ini tidak termasuk bagi orang yang buat Youtuber lalu bernasib baik contentnya jadi viral. Jadi aku nak share sikit berdasarkan pengalaman aku sendiri.

3. Bila kita mula buat Youtube, biasanya orang pertama yang kita suruh tengok dan Sub adalah dari kalangan kawan dan keluarga kita. Biasanya mereka akan Sub, tapi mungkin tidak tengok video kita sebab tak minat dengan content kita. Mereka Sub pun atas dasar ikatan keluarga dan kawan. Lagipun volumenya sangat kecil kerana bilangan kawan dan keluarga kita tak lah banyak mana.



Sabtu, 20 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Aku si Jiwa Kosong

Manusia mengalami pelbagai perasaan dan emosi. Gembira, teruja, seronok, sedih, cemburu, kecewa, marah, benci dan dendam. Namun perasaan yang paling dibenci oleh manusia, adalah jiwa berada dalam kekosongan. Jom tonton animasi ini.



Jumaat, 19 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Jurujual hina pelanggan

Bila jurujual berlagak menyindir dan hina pelanggan kerana hanya menilai mereka dari rupa luaran sahaja. Jom tonton animasi ini.



6 Akidah boleh terjejas tanpa kita sedari

1. Minggu lepas lalu kat timeline aku orang share post seperti ini, "Sesuatu yang ingin kamu lakukan seandainya tidak dilarang dalam agama". Hantaran tu asalnya dari orang Indonesia, tapi ada juga orang Malaysia yang jawab dan kongsi.

2. Antara yang dikomen adalah "tak payah solat", "tak payah beribadah", "buat tatoo", "tukar jantina", "kahwin kaum sejenis",  "minum arak", "mencuri", "berzina", "merogol", "bunuh orang", "bunuh diri" dan macam-macam lagi hal yang dilarang dalam agama.

3. Lagi menyedihkan apabila ada juga orang Melayu Islam yang turut sama kongsi dan menyatakan keinginannya untuk melakukan sesuatu yang dilarang oleh agama.



Khamis, 18 Jun 2020

1 Buasir Otak TV: Usah ambil gambarku

Menceritakan tentang seorang gadis yang suka mengambil gambar dan mahu bergambar dengan atuknya, lantas dimarahi oleh atuknya yang benci mengambil foto kerana tidak mahu dibayangi kenangan pahit. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 17 Jun 2020

2 Buasir Otak TV: Parodi Burung Puyuh & Ayam Goyeng

Bila kau tiba-tiba didatangi oleh orang yang tak dikenali cakap pasal burung puyuh dan ayam goyeng. Jom tonton animasi ini.



Isnin, 15 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Si Comot menemui bahagia

Mengisahkan tentang seorang budak lelaki yang sering melawan nasihat ibunya dan asyik keluar pergi ke cyber cafe untuk bermain game dengan kawan-kawannya, sehinggalah dia terjumpa dengan seekor kucing terbiar membuatkan sikapnya berubah. Jom tonton animasi ini.



4 Runtuhnya generasi muda bila ibu bapa tidak peduli

1. Tular pasal cikgu buat group Whatsapp untuk murid kelas, murid-murid dia tukar nama group kelas 'Kami Tak Nak Homework'. Lepas tu ada pula yang left group.

2. Ada juga cikgu mengadu dia buat video pembelajaran upload kat Youtube, suruh semua murid-murid subjek dia tengok. Video dia cuma ada 10 views je sedangkan bilangan muridnya lebih ramai.

3. Anak buah aku sendiri, kelas dia dalam 40 orang. Ada sekali tu cikgu Sains dia invite Google Meet untuk buat kelas online. Yang join, anak buah aku, kawan dia seorang, dan cikgu dia. 3 orang je.



Sabtu, 13 Jun 2020

6 Buasir Otak TV: Permainan zaman dulu VS sekarang

Zaman 80/90-an dulu banyak permainan kanak-kanak/tradisional yang popular terutama di negara Asia Tenggara seperti Malaysia dan Indonesia dengan pelbagai nama dan versi tersendiri, antaranya Batu Seremban, Congkak, Konda Kondi, Teng Teng dan sebagainya.

Namun di zaman serba moden dan berteknologi ini, ada di antara permainan lama ini yang masih diwarisi dan dimainkan oleh kanak-kanak masa kini, ada juga yang hanya dimainkan ketika acara sukaneka atau hari keluarga, namun ada yang sudah pun tenggelam dek zaman dan hanya tinggal kenangan sahaja kerana kanak-kanak zaman ini lebih gemar bermain game seperti PUBG, FreeFire, Roblox, Minecraft dan Mobile Legends.

Jom tonton animasi ini.



4 Malaysia lubuk duit orang luar negara

1. Malaysia adalah sebuah negara yang unik. Dari dulu lagi, Malaysia dah menjadi lubuk duit bagi pekerja-pekerja asing yang datang secara sah mahu pun tidak sah terutama dari negara membangun untuk bekerja mencari rezeki di negara kita terutama dalam sektor 3D (Dirty, Dangerous & Difficult)

2. Di zaman teknologi ini pula, Malaysia sekali lagi menjadi lubuk duit bagi orang luar negara, bukan sahaja dari Negara Membangun malah dari Negara Maju seperti US, Jepun, Korea Selatan, negara-negera Eropah dan sebagainya, sama ada mereka datang ke Malaysia, atau pun buat duit dari negara mereka sahaja tanpa perlu menjejakkan kaki di Malaysia.

3. Kerana apa? Kerana kebanyakan orang Malaysia secara umumnya mengkagumi orang luar, lebih-lebih lagi dari negara maju. Kita kagum dengan orang caucassian berkulit putih, kita kagum dengan orang Jepun dan Korea.



Jumaat, 12 Jun 2020

2 Yang boleh buat, buat. Yang tak boleh buat, ajar

1. Pepatah Inggeris ada mengatakan, "Those who can, do; those who can't, teach".

2. Secara literalnya ia bermaksud, orang yang dapat melakukan sesuatu dengan baik boleh bergantung hidup dengannya, manakala orang yang tidak dapat melakukan sesuatu dengan baik boleh bergantung hidup dengan mengajar.

3. Pepatah ini sering disalah ertikan apabila ia dilihat seolah-olah downgrade profesion guru, yang mana orang yang jadi cikgu kerana dia tak reti buat kerja lain.



Khamis, 11 Jun 2020

2 Buasir Otak TV: The Miracle

Diadaptasi dari kisah benar, cerita tentang seorang lelaki yang pergi ke luar negara untuk bertarung dalam sebuah Kejohanan MMA (Mixed Martial Arts) untuk merebut hadiah kemenangan wang ringgit demi membayar bil perubatan ibunya yang sakit. Jom tonton animasi ini.



Rabu, 10 Jun 2020

2 Buasir Otak TV: Kisah di sebalik lagu Hutang Part 2

Memanda Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa

Tahukah anda kisah di sebalik lagu Hutang yang popular itu oleh kumpulan Floor88? Ini sambungan Bahagian 2...

Jom tonton animasi ini.



Isnin, 8 Jun 2020

0 Buasir Otak TV: Jangan tinggalkan ibu

Menceritakan tentang seorang gadis yang bakal menduduki SPM tidak lama lagi, namun degil dan tidak mahu mendengar nasihat ibunya, lalu mengambil keputusan untuk melarikan diri dari rumah kerana merajuk akibat dimarahi ibunya. Jom tonton animasi ini.



Ads RichPartners