Iklan Leaderboard

Ahad, 4 November 2012

74 Segmen Terjah Blog Awekz #15

Esok dah start SPM. Sapa2 yang amik SPM tu aku ucapkan selamat maju jaya. Mana2 yang tak dapat soalan bocor tu, jangan kecewa. Rasa2nya ada juga dikalangan bloggers yang aku jumpa sewaktu blogwalking ni akan amik SPM tahun ni, tapi tak pasti samada ada awek2 yang pernah diterjah sebelum2 ni calon SPM 2012. Whatever it is, aku pun dah takde idea nak membebel apa lagi, terjah je lah blog2 awek kat bawah ni untuk Segmen Terjah Blog Awekz untuk siri ke-15.




AiMi SyAhirAh || iN tHe sTOrY - http://www.aimisyahirah.com/ 

Cherrie's Life Story - http://dreamyblurry.blogspot.com/

bila diriku mula bosan!! - http://greenonepiece.blogspot.com/

AKU BUDAK BERBADAN KECIL TAPI BERSUARA BESAR - http://akupencintahlovate.blogspot.com/








tags: segmen terjah blog awekz awek #15 blogger perempuan wanita promote blogwalking tips trick tutorial link 

74 ulasan:

  1. Balasan
    1. haaaa ni mesti selalu jadi anon ni hehehe... nak bisjut?

      Padam
    2. hahaha pemerhati anon
      sekrang dah reg user dah. takde anon.hahaha

      Padam
    3. korg wat lawak dunga ape ni

      Padam
  2. blog first tu sombong la
    tau la dah fames. takde shoutbox pun

    benci la bloggerfames ni kadang2,tak mesra pengguna

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha... sabar sabar...

      Padam
    2. Saya lipan bukan lembu4 November 2012 9:17 PTG

      skadar pandangan
      bila bloggerfames ni
      susah tul nak komen balas.
      selalu dia post
      and tinggal.
      sian follower

      jadi la bloggerfames yang layan peminat

      dpt balas separuh pun jadi la

      tgk cm hanis zalika

      sombong.

      sekadar pandangan dari saya
      peminat zila bakarin

      Padam
    3. org cantik/ hensem/ femes biasanya mcm tu ler. attitude 'exclusive' hehehe

      Padam
    4. suke hatu cakap org sombong..tak baik tau

      Padam
    5. ala. ada yang tak cantik pun bile follower beribu2 mane de nak balas2.bw.
      semua pakat letak entry biar org terhegeh2 komen.

      Padam
    6. orang dah top... mana mau layan mehh..

      Padam
    7. hanis zalika mana da cantik sgt pown..mekup je lebih

      Padam
    8. mekap pun muke biasa je
      ala2 cm dagu panjang.

      bosan la die tu,
      leh la naik
      anak org kaya

      Padam
    9. xsemua owner blog sombong kot...ada je yg ok...

      Padam
    10. Kote saya bengkak sebab obe halau kami semua...

      Padam
    11. Takda shoutbox dah cap sombong?
      Mungkin dia tak tau nak link/masukan ke ape..

      Padam
  3. 3 atas sekali hijabista tak ikut syariah.hehehehe

    BalasPadam
  4. eh lambat plak abam noob update :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. puteri jalanan a.k.a annur : panggil abam comel sangat . HAHAHA

      Padam
  5. baru kenal 3 orang jek blogger kt atas .! yg laen, okeh nk p terjah segera ! ;)

    BalasPadam
  6. waaaaaaaaaaah..sapa yg ingin menjadi awek saya..sila balas komen ini.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya!

      cari saya di fb

      https://www.facebook.com/azrina5yazwani?fref=ts

      Padam
    2. sombong tul awak ni
      saya ni terhegeh2 kat awak
      tkpela

      Padam
  7. BERHIJAB TETAPI MENCUKUR KENING DAN PAKAIAN KETAT

    APE NI.....
    MEMPERMAINKAN SURUHAN AGAMA


    SEKARANG TUDUNG DAH JADI FESYEN
    BUKAN LAGI KEPERLUAN AGAMA!


    3LINE BERSATU AMAN SEJAGAT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin terikut fesyen zaman sekarang.. ustazah pon ada cukur kening..
      lagipon Bebudak tu pak baru nak ambik espiem.. masih boleh ditarbiah.. :)

      Padam
  8. Kali ni semua cantik. Bagus abang noob

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi. yang sebelum2 ni tak cantik ke.

      ermmm

      Padam
  9. Peminat tegar Blog Zamzarina Selambak4 November 2012 10:26 PTG

    ada blogger yang perangai tahap sampah
    suruh join GA. tapi kene klik says dan lancau2 yang lain

    ini memang bangsat.
    kapitalis versi baru.

    tentang!!
    berarak ke jalanraya sebelum pilihanraya!

    BalasPadam
  10. ala.

    mana yang lain2.slow betul komen di sini
    esok keje kan

    lupe. saya tka print slip spm lagi!
    bai

    BalasPadam
  11. mati lah saya esok spm

    BalasPadam
    Balasan
    1. salahkan tuan blog sbb mase ni la nk buat terjah aweks.

      Padam
    2. blh tahan juga perkataan "tembak" ni ek..mcm2 aplikasinya..


      P/S: SKOR A1 dlm Bahasa Malaysia bersama Cikgu anda the hell.

      Padam
  12. noob... cari la blog awekz yang mantop2 sikit..hewhew

    BalasPadam
  13. Balasan
    1. Anda lagi cun!..Pujian ikhlas dari penghuni rimba..

      Padam
    2. Kepala bapak ko!!!

      Padam
  14. cheit, tertipu dgn yg last. tngk gmbar profil rupenyer..
    banner universiti islam lak tu.

    ape la nk jd dgn pmpuan skrang.

    BalasPadam
  15. bagus niat si noob ni
    membantu warga maya mendirikan baitul muslim hehe
    niat dah betoi.. jgn makan pahala niat saja dah la no

    BalasPadam
  16. Fap fap~ eerk lupe plak SPM ari ni..
    xle tydo xle tydo~~~

    BalasPadam
  17. Salam Alters...

    Bersekutu Bertambah Mutu..itulah yang tertera pada jata negara kita.Apa maksudnya?Besarkah kepentingannya?Memang besar.

    Kalau kita tak bersatu dan memilih untuk berpecahbelah,orang lain akan ambil kesempatan untuk pecah dan perintah.U understand me?Orang yang buat hukum pecah perintah ni akan laga-lagakan orang-orang yang genius untuk berpecah belah ini.Jadi talam dua muka.Mereka akan buatkan polisi untuk mereka yang berpecah belah ini.Hasilnya orang yang berpecahbelah ini akan jadi hamba.Kamu semua suka kah jadi hamba?

    Pada zaman British dulu,mereka buat teknik ini untuk tadbir Tanah Melayu.Setiap negeri ada raja dia dan yang geniusnya,tak mau bersatu dan buat tabiat city-states macam zaman purba padahal masa tu era imperialisme dan attitude city-states dah outdated.Siapa tak bersatu maka kena ngap!Tiada satu entiti yang kredibiliti untuk buat empayar macam Srivijaya dulu.Kecuali Johor yang paling lambat terima residen (1920-an) sebab masih ada attitude empayar era Srivijaya.Tapi macam biasa,berebut takhta jugak sampai bagi Singapura kat Raffles.

    Ingat British bersikap divide n rule ke kat orang Melayu aje?No!Di Amerika yang ada 13 koloni,British bersikap sama untuk kawal The Americans.Koloni Amerika bercampur-campur ras Eropahnya,ada keturunan Sepanyol,Perancis,Jerman,Itali dan lain-lain...contoh area New Orleans..banyak keturunan Perancis,Odessa banyak dari Ukraine,Russia...New York dulu banyak imigran Itali...sama macam Chicago..sebab itu boleh tubuh mafia sana sini.Macam AlCapone tu....tengokla cerita The Godfather.Tapi sampai satu tahap,British dah melampau dan kenakan macam2 polisi yang mengarut seperti Tea Acts yang mewajibkan The Americans beli teh dari dia.So...next what happen?Riot!13 koloni Amerika tu bergabung dan lancar revolusi...untuk apa?UNTUK BEBAS DARI BRITISH.Ingat 13 negeri Malaysia je yang kena tekan dengan British?No!Sesama bangsa dan rumpun pun mereka tekan..sebab $$$.Sebab itu ada Tea Boston Party.Jadi apabila bersekutu...maka bertambah mutu..atau kualiti kita...orang tak berani nak cucuk,kalau datang cucuk kita boleh bagi kekuatan yang cukup untuk serang balik.

    U understand me?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni betui ka si cik Misticfiles..saya agak skeptical dgn fakta2 yg diutarakan..apakata sertakan rujukan sekali..utk mengelakkan conflict of interest dan utk meyakinkan peminat conspiracy theories semacam saya.. :)

      Padam
    2. bersekutu bertambah kutu...

      Padam
    3. Tak menunjukkan ciri-ciri Srikandi di Mistisfiles langsung... Barangkali anda baru pertama kali membaca blog beliau. Bukankah anda sudah diberi peringatan agar tidak membaca blog beliau kerana apa yang akan dikupasnya di luar kotak pemikiran? Malang sekali wahai Srikandi tiruan, anda gagal memahami apa itu Matrix 4th density, Alters Terahsia bangsa melayu dan lain-lain... Tidak mengapa, anda masih lagi baharu di Mistisfiles.. Bacalah! Dan SELAMAT DATANG KE DUNIA PEMIKIRAN YANG BARU...

      Padam
  18. Sekarang ni divide n rule masih boleh dijalankan.Macam mana?Melalui parti-parti politik yang stupid ni.Mereka bergaduh sesama sendiri untuk rebut pangkat dan harta.YB-YB hanya muncul masa mengundi atau bencana alam.Hipokrit dan opurtunis.Renovate rumah sampai 3 juta.Mula-mula miskin,tapi bila jadi YB tiba-tiba rumahnya macam resort.Nampak kebodohannya di mana.Sepatutnya wakil rakyat jadi HAMBA rakyat.Bukan perompak harta rakyat.Kita client dia.Urusan dia dengan kita.Bukan kerja dia pergi parlimen lepas tu bergaduh pasal hal peribadi.Saya tulis pasal ni sebab saya tengok sistem divide n rule boleh berjalan antara PAS dan UMNO dan mereka sekarang mula main-mainkan AlQuran untuk dapatkan $$$,orang Kafir boleh petik ayat Quran sesuka hati dalam ceramah..masuk Islam tak jugak malah hina Islam kat belakang.Lepas tu mainkan hukum Hudud padahal dulu mereka tak masuk campur pasal ni.Sebab apa?Sebab pemimpin UMNO-PAS sekarang tiada kredbiliti dan lowstandard sampai boleh dipermainkan.PAS guna agama untuk politik (saya malas nak cakap berlapik dah..oklah..bukan semua..) dan saya tak percaya jika UMNO 'masuk Islam' sekalipun dan bersedia laksana HUKUM HUDUD,Pas akan bubar parti.Boleh percaya ke?Statement mereka berubah2.Dah pegang 2-3 negeri ni jalankan la Hukum Hudud tu.Takboleh ke?Undang2 negeri masih dikawal Pusat ke.UMNO kuat ke Allah Taala lagi kuat?Ke atau u yang pemalas nak buat draf undang2 Hudud?Dah masuk zon selesa,elaun dapat..rumah besar...pangkat lagi...buat apa aku susah sekarang nak buat hukum ni.Nantilah....

    UMNO pulak...$$$$$$$....tak payah divide n rule...$$$$$ akan menentukan attitude mereka.

    Saya fikir PAS perlu untuk check n balance UMNO.Tapi Pas tak boleh hilang fokus macam sekarang.Pas takde pengalaman bekerjasama dengan orang kafir YANG ADA AGENDA.Pas ni macam BUDAK SKEMA.Dia taktahu dipergunakan.

    Jadi jika anda mahu kuat..mengapa perlu berpecah dan bergaduh sesama sendiri.Why are u so stupid?

    Saya historian yang bukan sekadar teori.Saya historian yang teknikal.Macam u belajar mekanikal...u boleh jadi lecturer yang cakap pasal tool n die,moulding,hukum archimedes dan bla...bla...tapi bila pegang spana...dah terketaq-ketaq...lain orang teori dan praktikal.

    Saya bukan typical historian.Saya ada komitmen.Saya takperlukan orang macam Che Guevara untuk cetuskan revolusi.Saya hanya perlukan kamu dan kamu yang baca FB ini untuk buat satu langkah...langkah apa?Untuk hanya berfikir sejenak maksud,

    Bersekutu Bertambah Mutu

    ~SK
    It's okay if you disagree with me.I can't force you to be right.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      Padam
    2. mohon noob delete comment atas ni.. sesak mata mandang..

      -p-

      Padam
    3. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan.

      Padam
    4. hai..hello everybody my name is john. so? fuck u

      Padam
  19. juling mata aku baca komen atas ni.

    BalasPadam
  20. mak aihh..pe kehalnye org atas nie punye komen berjela jela..copy paste plak tu

    BalasPadam
  21. kesian blog obe dicemari anon yg annoying.. padan muka anon yg disabled. wakaka. hope blog noob ni x de la benda2 mcm tu. semak mata tau.. entah apa agaknya ye cite yg pasal blogger pertama tu dah meninggal. hrrmmm..

    -p-

    BalasPadam
  22. assalamualaikum noob ^^

    wahh cun cun belaka blogger aweks kt atas tu.. done terjah mereka dan mereka.. hurm sombong tu subjektif.. dan saya tak sombong.. friendly.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam... blogger bila dah famous sombong... hmmm isu yang menarik...

      Padam
  23. request gadis-tudung.mp4

    BalasPadam
  24. Salam perkenalan. Terima kasih Noob sebab sudi terjah blog saya dan di list kan di sini.:)I'm noob also! Ahakss.. Cuma bila baca komen2 di atas, nak tergelak pun ada. Yang komen positif, Alhamdulillah. Yang negatif tu, alamak hai.. Camne nak jadi blogger if asyik cakap negatif je kan.. Sama-sama lah kita support blogger Malaysia.. ^^ Anda terjah saya, insyaAllah saya terjah anda semula. =)

    BalasPadam
  25. Salam.. Entri balas untuk kamu. Thanks again!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/listed-in-prince-of-noob-s-segment.html

    BalasPadam
  26. babi lah semua awek tudung... cerita mengarut....

    BalasPadam
  27. komen yg negatif adalah dari pendengki.... kata kat org pandai. tp profile x brani letak pic plak. dah tu nak mengata bagai... kesiannya kamu wahai pendengki.

    BalasPadam
  28. mirazilfah.... auuuww.....hahaha

    BalasPadam
  29. rupa-rupa nya trafik datang dari blog ini... terima kasih untuk entry ini :)

    BalasPadam
  30. eyh macam mana nil ada dekat sini tengs sgt3 eyh tak sombong pun sobs sobs

    BalasPadam
  31. salam,tq blog buasir otak,baru pasan blog picisan tasha ada diantara senarai terjah d atas...;)

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...