Iklan Leaderboard

Rabu, 28 November 2012

65 Sindrom buat2 busy

Lama tak melukis komik, apa2 jelah...





Rata2 semua orang ada sindrom 3B atau Buat-Buat Busy terutama bila di pejabat atau depan bos, ya atau tidak?




tags: komik kartun pejabat ofis mengular curi tulang skip tuang mesyuarat awek bos orang it teknologi maklumat department bahagian jabatan helpdesk internet down problem hotline streamyx unifi maxis celcom digi fiber broadband tonton tengok drama adam dan hawa live streaming online youtube main game facebook twitter blog sindrom buat-buat busy sibuk

65 ulasan:

  1. huh org2 IT tempat aku mmg cam sial,kuar bekpes berjam2 lepak kopitiam,pstu menempek kat kdai enpon,update status fb sekali dgn gambar tgh usha ipad baru kat kedai pkul 11.30pg..wtfff?masa i nk gi kursus i jd ajk peralatan kena amik brg2 IT - printer,laptop,lcd projekter etc...,i tengok dorang mamat2 IT tu duduk tersadai je lepak kat pintu pejabat derang,tengok i angkut sorang2 brg2 tu masuk kete i,i mtk tolong dorang tolong angkatkan printer jap,then dorang jawab "puan, kami tak buat kerja angkut2 barang ni,kami uruskan proses peminjaman je",..hishh lelaki zaman skrg,patutla badan gemok gedempol je dorang tu sekor2,padan jugelah dorang tu sekor2 forever alone..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh sama mcm kes member aku kene la, mcm ni jugak...

      Padam
    2. anon 28 nov 12.36am,
      ros is that you??! LoL XD

      deja vu..tp aku yakin tak semua org IT mcm tu punye..wink wink ^^

      btw noob cute drawing, ada improvement ^^

      Padam
    3. lain kali... belajar elok-elok... ambik course IT... hehehe

      hidup IT..!!

      Padam
    4. eh..btul la...dah 3 company aku keje org IT dia gemuk2 ...nape ek?dah tu slow nak mampos...klau ada prob ngan PC or networking dia ble onphone jek suh buat sendiri padahal dduk selang bape meja jek...

      Padam
    5. erk... orang IT pulak kena tibai balik hahaha

      Padam
    6. Kesian orang IT dah la gemuk kena dengar komplen penguna yang tak tau it langsung. :D

      Memang biasa la dah kerja It support macam-macam karenah users kadang takleh print tengok cable printer tak cucuk hehe..

      p/s: Aku jarang jumpa orang IT gemuk

      Padam
    7. Not ros Ayu kot lol XD

      Padam
    8. ko tengok arr blog obe.. obe gemok syiall

      Padam
    9. Setiap ciptaan Tuhan itu dicipta dengan sebaik2 kejadian. Jika kita menghina ciptaan si pencipta, sedangkan kita juga adalah ciptaannya, tidakkah itu bermaksud kita angkuh. Layakkah kita untuk angkuh?

      Padam
    10. hawa nafsu itu yang menjadikan manusia angkuh

      Padam
    11. wahai Raja anon utara,gaji i jauh lebih tinggi dari bebudak IT gemok malas forever alone kat tempat i tu la..tu lah you ni IT je pandai pun,kalu tanye psl bnde lain BODOH jugak kan...

      i bukan ros,i puan shaz

      Padam
    12. puak2 bangga IT hebat ni,cuba buang dorang ke dalam hutan,jgn bagi pegang langsung enpon,laptop,tablet atau apa2 alat elektronik atau telekomunikasi langsung..tengok brapa lama boleh survive tanpa jadi gila atau bunuh diri dlm hutan tu..aku brani bet ladang kambing aku dorang tak akan bertahan lebih dari sminggu

      -renjer hutan

      Padam
    13. aku pulak berani bet rumah aku derang bebudak IT bajet hebak ni tak akan bertahan lebih dari 3 hari dalam hutan kalau ada henpon laptop tablet smua tu sekalipon,sbb dlm hutan tu ade harimau atau babi hutan,kalau kene kejar msti tak larat nak lari,perut boyot sgt hahahahaahahahah!!!

      -pegawai perhutanan hensem

      Padam
    14. LOL!!!

      ok ini kelakar haha! xD

      Padam
  2. Memang betul pun, dulu fie buat praktikal di satu company nie. kalau waktu bos ada meeting ke, outstation ke, cuti ke kemain pemalas diorang. Bagi kerja dekat budak2 praktikal. tapi kalau bos ada, memang bajet semua benda diorang buat. lucu jugak kadang kadang tapi nak mengata lebih takleh ah. karang dah kerja fie melekat penyakit macam tu naya. hahhaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa guna budak praktikal kalo tak bagi dorang buat keje?takkan nak bagi u makan kek atau eskrem je?nnt dah grad masuk alam pekerjaan yg sebenar tak tau nak buat keje plaks,balik2 salahkn IPT jugak,tak pon mak bapak sendiri..

      Padam
    2. tanpa nama 12.47pg,terbaik..tp ganas sgt la,kang die nangis kang haa...

      Padam
    3. Depa bagi kerja depa kat budak praktikal sebab depa memangku kerja boss kat opis. Budak praktikal mana tau dah nama pon praktikal.

      kekekeke

      Padam
  3. saya ada dalam top komentar mingguan. :)

    BalasPadam
  4. Bhai Noob...

    Alhamdulillah.. gua tak berperangai camtue... hahaha

    BalasPadam
  5. tak kejer lagi,,, so still tak de feel dia,, hehe

    BalasPadam
  6. hahahah... ni mmg dh mcm sindrom susah ubah ni.:)

    BalasPadam
  7. tp nak tngk adam hawa kena main suara, atau pakai headphone, nampak la bos nnti. takkan tngk muteless kot. perghh snggup btul. lain la kalo buat2 busy berblogging ek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakai bluetooth jo Kalau boss tanya cakap lar enpon..
      hahaha

      tapi la ni tak semua lappy ada bluetooth :D

      Padam
  8. Kat opis mana2 pun sama =)

    BalasPadam
  9. orang it tempat aku best..mereka mendapat arahan untuk merencatkan aktiviti 3b ni dengan blok portal video..so semua video tak boleh main:)

    kool..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tempat aku depa tak rencatkan youtube tapi fb
      dah tu bila orang2 it ni tak buat keja, orang2 yg berbakat macam aku ni la yg menjadi mangsa

      dah depa tau kita reti bab2 ni, tiap2 hari mai dok komplen kat kita pulak
      sampai personal punya device pon mai rujuk

      keja aku sendiri pulak yang tak jalan, dok mengadap orang2 tua yg buta it ni
      bukan takmau tolong, tapi berpada la

      kalau gaji 18 ribu seminggu aku tak kesah
      keja aku sendiri pon tak terbuat, nak melayan karenah depa pulak

      *sesi luahan perasan

      Padam
    2. biasa opis memang blok facebook dgn youtube, tapi diorang boleh je layan drama yang dah download siap2 masuk external hard disk pastu tengok kat opis

      Padam
    3. Penguna kat tempat aku lagi best depa pakai proxy bypass web filtering nie.. Dah jadi satu kerja pulak nak..

      Pekerja : Boss bayar internet mahal-mahal bagi je la orang optimized..
      Boss : Dah tu korang streaming video semua sampai line opis slow & lembab macamana pulak?
      Pekerja : Oh yea ke boss?
      Boss : Habis ko ingat streaming tu semua tak pakai bandwidth?
      Pekerja : ok boss (dengan muka kelat)

      Senornye kena give and take la
      - ada sesetengah memang block habis internet lagi besh terpencil la korang buat kerja tanpa info luar haha..
      - ada yang bagi kelongaran waktu lunch
      - ada yang bagi free tak kira masa asal.. Kerja Siap..

      So apa yang diberi tu hargai la.. :) jangan SALAHGUNA pulak

      Padam
  10. hehehhe. kekadang je kalo bos xde.. kalo ade, mesti buat keja nya..

    BalasPadam
  11. So far org IT kt tempt aku sgt efisien.. tp sindrom buat2 BZ sangat lah ada di opis nih.. dan perangai tu adalah sangat2 menyampah.. nk tunjuk bagus sangat buat kjer.. sedangkan nk buat surat rasmi pun dok tanya org lg.. annoying.. hakikat byer BZ buat kjer selain dari kjer sndiri.. huh!! nak nama jer kekdahnya.. (hehehe.. terEMO plak)

    BalasPadam
  12. aku buat2 busy....baca blog BO..

    BalasPadam
  13. haha.. sakithati je bila ada kerja urgent, dia boleh layan internet bagai..nak marah, masing2 dah berusia.. terpaksa terima jelah.

    BalasPadam
  14. Boss aku salu wat bz,
    Ada sekali dia marah kenapa takleh masuk youtube..

    Huh $&^^%**(*)@# (dalam hati)

    Apo la boss ni semua kerja kitaorang buat dia leh pi tengok youtube.

    BalasPadam
  15. hahaha. buat-buat busy taip paperwork sebenarnye taip blog

    BalasPadam
  16. ala, biasalah tu buat2 busy depan bos.. bos pun buat2 busy depan kite apa.. ngulor drpd pkl 12tgh hari, then masuk balik opis pkl 3 ptg. masuk2 ofis terus berlakon buat2 busy mcm ribut taufan halilintar terjah kitorg suruh itu ini..

    hello~~ ingat kitorg x tau ke yg bos tgh buat2 busy je tuuuww.. hahaha
    ops sorry terkutuk bos la pulak

    -p-

    BalasPadam
    Balasan
    1. p, esok pagi tepat jam 8:00, jumpa saya di opis.

      - bos anda

      Padam
    2. ok boss
      kalau dia tak datang
      nanti saya heret p

      -q

      Padam
    3. saya masuk kerja pukul 6.30pagi dah tercongok kat opis bos! bos jumpe je la saya bila bos sampai pukul 8 tu ye.. q x payah nak heret, awal2 pagi aku dah lepak kat tempat bos. ok semua? huh!

      -p-

      Padam
    4. wokay

      p jom pi sarap :)

      -q

      Padam
    5. lewat no sarapnya.. mane leh, kan aku skrg tgh buat2 busy ni.. menaip bagai tak hengat konon2 byk kereje, padahal reply komen kat BO. hahaha

      -p-

      Padam
    6. ea 6.30pg da tercongok kat opis?ko sempat semayang subuh dulu ke x kat rumah?ke smayang kat opis?awal2 pg da masuk opis,ko x de life ke?oh lupa ko kan forever alone,buat2 bz dgn keje kurang sikit perasaan kurang kasih syg tu kan...

      -r,rakan sekerja p dan q

      Padam
    7. ko x solat subuh ke apa? apanya yg x sempat.. subuh pkl 5.45 kot. sampai2 opis, sempat sgt solatnya pkl 6.30 tu.. drpd ko, pkl 7.30 baru bangun. patutla manjang datang lewat. ko dgn bos sama je perangai! suka ngulor then masuk ofis lewat

      -p-

      Padam
  17. Buat-buat busy asalkan kerja siap takpa.. Hehe.. Orang IT selalu dipersalahkan ye.

    BalasPadam
  18. Bos aku sporting,nak kuar minum pat lima kali sehari pun boleh.janji keje beres.

    BalasPadam
  19. pernah la jugak buat-buat busy, itupun sebab memang dah siap semua kerja.

    BalasPadam
  20. owh live-stream A&H atau citer Korea...epic!

    Aku bagi reducekan bandwidth dia dlm packetshaper...biar merangkak! hehehe

    -budak IT-

    BalasPadam
  21. hehe...noob tengah kerja...bek aku mencarut sebelum dia balik...


    BABI BABI PUKIMAK ANJING TETEK KECIK PUIH!!!LUKISAN MACAM CIBAI MACAM DILUKIS GUNA KOTE!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg aku lukis pakai kote, problem???

      Padam
    2. eh, abang noob...cepat nyer balik....x keje ke hari ni? hehe..

      Padam
    3. die jeles sbb tak dpt lukis dgn kote.

      Padam
    4. kalau dia lukis besar betik karang hits 2 juta pulak blog nih hahaha

      Padam
  22. Aku kerja kat syarikat web hosting. Hari - hari aku sebuk.Nak facebok memang tak sempat pasal sebuk tengok server load. Kalau nak tengok pon waktu nak habis kerja :)

    BalasPadam
  23. hahaha.. tetiba rasa macam makan cili la pulak :p

    BalasPadam
  24. bang PON. takde twitter ke?
    nak follow ni..
    pls..hikhik

    BalasPadam
  25. yang ini aku setuju

    BalasPadam
  26. tak penah kot~ klu ada boss, busy ke tak busy ke bersedia lah, saya akan jadi sibuk sesibuk2nya~ arahan mereka #1, kerja2 lain semua mereka tak peduli~

    BalasPadam
  27. kat rumah pun busy main game..kat ofis??

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...