Iklan Leaderboard

Isnin, 15 Oktober 2012

171 Rampas suami/isteri orang tanpa rasa bersalah

Aku hari ni baru nak post entry lain, tapi sebab pagi ni terdengar kat radio satu benda tak best, terpaksa aku postpone dulu. Sekarang ni ada satu jenis budaya dalam masyarakat kita iaitu budaya merampas suami atau isteri orang tanpa rasa bersalah atas nama cinta.


Ceritanya pasal DJ Hot.FM tanya kepada pendengar pagi tadi macam kat sini:
Apa yg PANAS- Isnin 15oktober 2012

4tahun ( 2008 ) yg lalu hari ni diwujudkan iaitu "Hari Cuci Tangan Sedunia" utk mencegah penularan bakteria.

Ada idea tak kalau anda nak wujudkan hari2 anda? hari apa anda nak wujudkan dan kenapa?... contoh hari cuci muka ker?.. hari tu ke.. hari ni ker...

kongsikan je kat sini...#amkrew
Lepas tu ada la pemanggil perempuan ni cadang adakan Hari Poligami di mana pada hari tu semua lelaki yang nak berpoligami tak perlu mintak tandatangan bini sedia ada untuk berpoligami, alasannya sebab dia tengah bercinta dengan suami orang tapi bini pertama kekasih dia tu tak nak sign kebenaran poligami. Dan paling tak boleh blah, dia cakap lebih kurang macam ni "kalau suami dah ada perempuan lain tu maksudnya dia dah tak sayang la, faham2 jelah, mintak jelah cerai". Korang boleh dengar sendiri kat bawah ni:



Dafuq this??? Wujud lagi manusia2 macam ni yang sanggup robohkan rumahtangga orang lain demi cinta dan kepentingan diri sendiri? Dalam telefon tu siap GELAK KETAWA lagi berharap kekasih dia ceraikan bini dia tanpa sebarang rasa MALU dan BERSALAH hanya kerana lelaki tu cintakan kau dan kau cintakan dia? Sanggup dia suruh bini dia tu mintak cerai agar dia dapat bersama dengan kekasihnya seorang suami orang? Aku tak boleh bayang betapa runtuh dan remuknya hati seorang isteri dan juga anak2 mereka kalau dengar perbualan ni.


Ni antara komen2 orang ramai yang dengar pengakuan pagi tadi rata2 tak puas hati dan mencemuh tindakan perempuan yang bernama Hani itu.


FK THIS SHIT! Even kalau berpoligami tu dibolehkan, perempuan macam ni tak layak dibuat bini kedua, even kalau aku laki tu pun aku takkan terima orang macam tu jadi mak tiri aku. Tahu tak sebab apa bini pertama tu tak nak sign, sebab perangai ko cam noharom. Aku rasa kalau perangai ko baik, jaga adab jaga mulut sebagai seorang perempuan, berkelakuan baik, seorang perempuan solehah, takde masalahnya pun bini dia nak sign borang poligami tu.


Nak poligami tu bukan senang, seperti yang aku dah tulis dalam entry sebelum ni dan juga matlamat dan tujuan poligami di sini, antaranya adalah:
  • Memperbanyak keturunan
  • Membela perawan tua, janda dan anak yatim
  • Menyelesaikan masalah suami sewaktu isteri melahirkan, sakit dan lain-lain keuzuran
  • Menjadi saluran wanita untuk semakin mendekatkan dirinya pada Allah
Sebab tu kalau seorang lelaki tu nak kawin lagi atas dasar nak bantu perawan tua, janda atau anak yatim serta lain2 sebab yang baik, aku rasa ramai isteri pun bagi dan sanggup bermadu, tapi kalau belum kahwin lagi perempuan tu dah niat macam2 nak runtuhkan rumahtangga orang, ini bukan poligami yang menuju kebahagiaan, tapi poligami yang menuju penderitaan. Rasa2 masih wujudkah lelaki yang betul2 baik dan nak kahwin lagi dengan perawan tua (a.k.a andartu), janda atau anak yatim? Tak tau la, yang nyata ramai nak kahwin lagi mesti dengan anak dara bergetah dahi licin. Jarang pulak aku dengar kes suami orang yang ada skandal dengan anak dara tua atau mak janda anak 3.

Sebelum kita rasa nak rampas suami atau isteri orang, pernah tak cuba letakkan tempat kita di tempat pasangan mereka? Cuba kalau kau yang jadi bini laki tu apa kau rasa bila laki ko ada skandal dengan perempuan lain dan nak rampas laki ko dan berharap laki ko ceraikan ko? Mesti kau sedih bukan? Ingatlah manusia, dunia ni bukan hak kau seorang, setiap manusia ada bahagiannya. Jangan sebab kau nak bahagia kau rampas hak orang lain. Cuba la cari lelaki lain, kat Malaysia ni ramai lagi lelaki bujang. Mungkin hari ni  kau merasa kebahagiaan setelah merampas suami orang, mungkin satu hari kau akan kena balik bila ada orang lain yang rampas suami kau. Kalau lelaki itu begitu mudah dirampas, masakan dia tidak boleh dirampas lagi lain kali? What goes around comes around.


Biasanya orang yang nak rampas lelaki orang ni sebab nak shortcut kepada kemewahan, mereka tak nak bermula dengan hidup susah, yelah lelaki bujang mestilah harta pun sikit, baru nak start bina kerjaya, rumah pun takde lagi, kereta pun baru beli ada lagi 8 tahun nak habis bayar, kalau suami orang terutama yang dah berumur, harta mesti dah banyak, gaji pangkat mesti dah tinggi, rumah dah ada, kereta pun ada 1 2 biji, kalau dapat kahwin tentu hidup terus senang tak payah nak susah2 lagi dari awal. Cuba kalau lelaki tu miskin atau sederhana, ada ke kau nak bercinta dan berskandal dengan dia?


Ini baru sorang yang buat pengakuan bodoh kat radio, kat luar sana berlambak lagi orang2 yang spesis macam ni. Aku nak tanya korang, adakah hanya kerana CINTA korang dihalalkan untuk merampas suami atau isteri orang lain? Damn...





tags: topik radio hot.fm faizal ismail ag fara fauzana pagi am krew hari poligami sedunia pemanggil telefon on air ke udara perempuan skandal suami orang madu minta tandatangan sign isteri pertama tidak mahu cerai tidak sayang cinta kasih poligami tujuan syarat matlamat objektif cinta tidak bersalah rasa malu sayang rindu perampas rampas pasangan orang lain tak mahu kongsi kakak tua boleh berkahwin hani  

171 ulasan:

  1. Balasan
    1. perempuan tu lupa nak letakkan diri dia di tempat isteri kekasih dia tu..sampailah ayat last sekali dia pun mengaku dia tak boleh kongsi kasih dengan orang lain..damn stupid!

      Padam
    2. Allah Melihat Malaikat Mencatatkan

      Padam
  2. kesian abg noob..cari lah isteri..teruk btul dah symptom2 abg ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. kesian bro..lain kali stop minum kopi starbak..minum susu or soya..boleh jadi putih..

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    6. betul2 kesian..kalau gitu lah gayanya pelacur pun tak nak..

      Padam
    7. kronik sangat luahan hati cawan mocha ni.relaks la der...tak matinya takde awek...relax...ada jodoh nanti ada la...tp bila dah dpt jodoh nanti jgn pulak abaikan bini ko nanti.oh lepas tu jgn memilih sgt,kalau rasa diri tu tak kacak,tak hensem,hitam,takde duit,takde kereta,taste tu jgn tinggi sangat der nak yg level lagi tinggi dan cun tahap artis.apa kata ko try usha awek cashier mcdonalds tentu sangkut

      Padam
    8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    10. kesian bro..cer cuba cari yg syndrome down, autism, william syndrome, ker nenek kerepot..nanti report kat aku..

      Padam
    11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    12. adik, kakak tak de..sedara beruk betina byk...amacam?

      Padam
    13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    14. hmmmm..cuba ayat dia ni

      Plain83 : 019-858432

      Padam
    15. ciiih..dok mengata aku lg rupanya bdk beruk ni, patut la aku tersedak n terbatuk baik punya time aku tgh beli groceries kat the store sorang2 td...tu no.h/p ko ke dik beruk? (-_-")

      Padam
    16. owh tidak..niat nak tolong akak jer.. kesian si mocha

      Padam
    17. mecha praline apa kata ko try tekel bini orang? lepas tu ko tepon radio,ko cakap la kat laki dia kalau bini dia curang ada jantan lain,dah tak cintakan dia,tunggu apa lagi ceraikan jela bini dia tu...then ko boleh la kawin dgn ex-bini dia.cuba try,mana tahu berjaya...kan rampas bini org dah jadi budaya.

      Padam
    18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    20. pui, ko ni tak habis2 nak frust..minah indon besepah kat pasar..usya la sorang dua..ko ambik course apa kat UM?

      Padam
    21. mecha, ko collector? isi la masa lapang main toy, kurang sket sdih tu

      Padam
    22. ko dah kena friendzone la tu bro. sabarlah, bunga bukan sekuntum. lagipun ko cakap gaji ko RM3000? dah banyak sangat lah tuh, boleh je dah nak tanggung anak orang. kalau susah sangat suruh je mak carikan jodoh, pilihan ibu insya Allah diberkati.

      Padam
    23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    24. kalau collect adult toy boleh hilang sedih tak?

      Padam
    25. pastu main sorang2...hahaha gila babi pathetic!! mr bean pon gelak guling2 tengok kau mcm tu sialll

      Padam
    26. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    27. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    28. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    29. ITU YANG DIA MAHU,CANTIK DAN PUTIH.APA NAK BUAT ISTERINYA KAN HITAM TAK LAWA PULAK TU,SIAPA TAK MAHU .

      Padam
    30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    31. ahahahahaha
      baru ku tau kisah2 kamu semua ini.

      Padam
    32. pandai gak ko cari kesah aku kat sini mike. ok da habis baca? aku nak delete. haha

      Padam
    33. sori mecha...aku dari pagi tadi duk baca buasirotak entry lama 2012 entry lama2.

      bagus jugak actually kau delete.

      Padam
    34. wahhh gigih betul daus selongkar post2 lama BO... hahahah XD

      daus, kalo ko ade join skali time ni mungkin lagi 'happening' discussion psl benda2 remeh ni... mungkin... lol

      Padam
    35. ayat paling epik dlm perbualan ini

      thehellwiththeworldtoday-_-1st15 Oktober 2012 9:13 PTG

      hmmmm..cuba ayat dia ni

      Plain83 : 019-xxxxx

      Padam
    36. oi plain, aku gurau je.

      mcm2 citer korang rupanya.

      Padam
    37. Die suka rumah tangganya porak peranda

      Padam
  3. Biasalah kalau perempuan meroyan melebihi lelaki.

    BalasPadam
  4. terkejut dengar pasal wanita tu. boleh pulak dia suruh bini pertama minta cerai. ish2..dunia..duniaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Halal tak nak, yang dosa yang di cari

      Padam
    2. Mereka bersatu balik,kesian isteri

      Padam
    3. Semoga mereka bahagia,apa2 pun hanya Allah yg tahu.

      Padam
  5. Balasan
    1. LELAKI YG TAK TAHU AGAMA,BOLEHLAH CAKAP MACAM ITU,KALAU TAHU AGAMA SUSAH SENANG NAK BUATKE MACAM ITU

      Padam
  6. Maaf ya abg noob...isu ni dik kurang arif...agak membosankan..

    BalasPadam
  7. Kemaruk suami org sbb lelaki bujang skrg ni kebanyakannya losers..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. yang ko ni bodo nak kejar yg 'hebat2' dari ko tu buat ape haa?? taste ko tu tak padan dgn kemampuan ko, lps tu nak melalak melolong frust kat sini...ikut ckp beruk tu la gi ayat cashier 7e ke, indon ke...up skit peluang ko nnt...haiyaa seiyyaa lu!! hidup dlm novel cinta karat ke ape luu??

      Padam
    3. I ade degree tp rezki skrang kt job gajinye rendah dr diploma.
      nak ke?

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. hmmm...mengikut pemerhatian picisan aku la mocha, bak kata noob ko dah kne friendzone ngan kwn2 pompuan ko tu..aku rasa dorang baik dgn ko mule2 tu sbb 'kesiankan' ko, bukan nak main2kan perasaan ko. Ko just salah paham dgn 'pity ikhlas' dorang terhadap ko..kalo yg manje2 'merela' lebih tu mmg tak patut la, mmg guy mana2 pon akn misinterpret punya, spesis gedik mcm tu mmg patut dilempang..aku doakan ko jumpe lah jodoh ko suatu hari nnt, kalo ko bebetul ikhlas ko pasti akn ditemukan juga, ingat 'jodoh ajal maut' tu smua hak Allah taala, bila ko ready ko akn jumpa, skang ni ko blum ready walopun ko rasa ko dah ready, percaya pd Allah, tu saja ^^

      Padam
    6. 'jodoh ajal maut' lak dah...i mean 'jodoh ajal rezeki' kahkahkah XD
      dah ajal maut pulak..mcm jatuh ditimpa tangga lak huaaa kesian gila..bertabahlah mocha!! ^^

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    8. kamu ini mocha, jgnlah pula kamu salah interpret nasihat ku ini..bukan aku tak suruh kamu itu berusaha, berusaha itu perlu, tp perlulah betul cara dan methodnya itu mocha...kamu ini...soal jodoh mmg hak Allah taala, rezeki saja yg betul2 perlu usaha utk mencarinya...ajal tak perlu usaha mencarinya ye (jgn cuba bunuh diri, masuk neraka jawabnya), pasti dtg tak lambat atau awl sesaat waktu tibanya nnt. soal jodoh itu antara usahanya ialah cubalah kamu minta rakan2 baikmu atau ibubapa (kalau masih ada) kenalkan pada mana2 bujang yg available..kalau Allah dah kata kamu ready utk terima tanggungjwb yg besar itu, jumpa lah kamu dgnnya nnt, insyaAllah. solat dan minta doa kepadaNya ^^

      Padam
    9. dengar tu mecha, legen dah bagi nasihat baik punya..
      dia kesian sgt tengok kau ni melalak melolong kecewa psl aweks...cihh boleh pulak kau salah tafsir puiii..ngekkk

      Padam
    10. dik beruk is dat you??? dia tgh kuciwa teruk tu biarlah dia nak salah tafsir pon, akak paham ^^

      Padam
  8. apa masalah kau ni ha berok?get a life dude

    BalasPadam
    Balasan
    1. lor..ko pon foreva alone ker?

      Padam
    2. perangai cam babi...tolong tukar avatar tu gambar babi,beruk tak sesuai

      Padam
    3. babi tu besar sumbangannya kepada manusia...saya belum layak lagi nak guna avatar babi..

      Padam
  9. aku rasa perempuan ni patot dicontohi keberaniannya..banyak nya andartu di luar tu malu2 kucing sbb tu tak kawin2

    BalasPadam
    Balasan
    1. malu2 kucing tu perlu. kalau xmalu, mana nilai sorang perempuan? kalau nak yg terbaik sbg pasangan hidup, haruslah usaha menjadi yg terbaik.

      tak gitu the hell??

      Padam
    2. yayyy setuju cik kucing putih~~

      Padam
    3. perasaan malu (yg bertempat) itu satu adat timur yg perlu dijaga dan diwarisi wahai dik beruk..malu itu sebahagian dari iman...

      Padam
    4. perghhhh plain83, kata2 kau always carry meaning yang mendalam..mmg patut dpt legend..auwwww xD

      Padam
    5. uihh anon jgnlah kau bermadah begitu..mana perginya ego kau sbg pasukan anon? aku bukanlah bos yg boleh bg kau kerja pon, aku hanyalah insan picisan yg suka taram ckp saje apa yg aku nak ckp...itu saja..

      jgnlah kau memuji aku lelebih nnt kau akn digolongkan sekali dgn beruk thehell...

      Padam
  10. Bhai Noob....

    Ameen... murah rezeki gua... gua ader tiga lagi kekosongan... hahahaha.... tapi rasanyer sorang pon gua tak mampu nak bagi semua yang ada... inikan pulak lagi tiga...

    Tapi.... gua takder hal nak threesome ker mender ker... hahahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. lu memang bodoh bergelen2

      bangang abadi la kau ni
      takde keje ape?
      ni mesti bodoh. umur pun baru 24. ni mesti time kecik2 ko kene kulum batang org dewasa ni.
      then die suh kau telan air mani kan.tu yg bodoh sial

      Padam
    2. kalau ko poligami kawen 4 pun,threesome foursome gangbang tu haram la ngong.tu la banyak sgt tengok porno

      Padam
    3. baru google threesome...org cakap buat benda tu samalah serupa binatang sprt babi

      Padam
    4. Hahahaha..... troll lagie.... hahahaha

      Padam
  11. Balasan
    1. the hell

      tolong
      jangan semak dekat sini
      cm cilaka aku tgk

      carilah hidup anda.

      jangan jadi macam lalat

      Padam
    2. aku hanya memberi pendapat..itu hak aku..tapi kat sini semua tak suka aku..so nak uat gu mane

      Padam
    3. biarkanla thehell tu..ini hidup dia..heheh! hey thehell, kecewa dgn perempuan? bertabahlah bro..better luck next time...tapi jgn smpai jadi gay plak ok? teruskan.....

      Padam
  12. DJ tu bodoh leh lak gelak2

    BalasPadam
    Balasan
    1. DJ 2 ekor tu kenakan balik si hani sangap tu last kali (kalo ko prasan)...kahkahkah

      Padam
  13. cukup lah stakat ari ni..bosan giler blog ni..bye2

    BalasPadam
    Balasan
    1. GI MAMPUS. TAKDE SPA NAK LAYAN KO BABI

      Padam
    2. HARAP ANDA MATI HARI INI

      Padam
    3. Whoi.jangan lah layan aku babi!..aku pun tak nak buang masa layan blog ni dn korang..so please stop!

      Padam
    4. tau tak kenapa kau loser?sbb ko tu attention whore.kau nak jadi legend sgt?mcm ni aku ajar kau.kau kene maklumkan kat sini latar belakang hidop kau dan up sikit diri kao,sekarang keje apa gomen ke swasta ke menganggur,gaji ada lebih rm3k ke,mak bapak keje apa,dulu buat degree kos apa,hobi kau suka apa suka anime ke suka main kapal terbang kontrol ke,ada awek cun tahap model ke,baru la boleh jadi legend.setakat tulis merepek2 melalut2 masih tak cukup utk jadi legend,tp kalau jadi loser mmg layak sgt ah.

      Padam
    5. nak kata bodo, nanti kecik hati..lantak ko lah..I'm a total loser, attention fag,..SO WHAt?

      Padam
    6. hahaha, beruk loser

      Padam
  14. lawak pulak aku nengok beruk ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. beruk mmg lawak. pstu dorang asik garu2 badan sesame sndiri. pstu makan kutu sesama sndiri.

      Padam
  15. Ee..pempuan macam tu pun ado? Orang len nikah/kahwin untuk menjadi lebih baik. Ini cuba cerai beraikan pula keluarga orang? Lain hari laki dia sendiri buat dia macm tu baru padan muka. X gune hotak la minah tu. Brainless...

    BalasPadam
    Balasan
    1. NAK SERONOK JE,BKAN NAK KESIAN SAMA SI ISTERINYA,TAPI NAK MERAMPAS HAK ORG BLEH PLAK.JDI DKAT DIA BRU DIA TAHU.LA NI ALLAH TNGOK SAJA TNGGU NANTI BALASAN DKAT ORG YG DIA DIANIAYA BARU DIA TAHU

      Padam
    2. Akhirat sudah nak dekat

      Padam
  16. ADUHH TAK FAHAM HATI APE YG AD KAT PEREMPUAN TU..DYE PUN PEREMPUAN..MUNGKIN DYE XDE HATI DAN PERASAAN KOT. !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hanya Allah yang tahu,Nasib si isteri di cemuh dengan keluarga lelaki itu.

      Padam
  17. sakit hati la pulak dgaq...teruk toi..

    BalasPadam
  18. kemarok sangat the hell nak title legen. pui

    BalasPadam
  19. "Wujud lagi manusia2 macam ni yang sanggup robohkan rumahtangga orang lain demi cinta dan kepentingan diri sendiri?"

    jgn heran admin.. tu maknanya dah nak akhir zaman, orang dah makin brani hancurkan rumah tangga orang lain dgn terbuka tanpa rase bersalah..

    nauzubillah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoi berukbabi,sapa yg lari tajuk.gampang punya berukbabi

      Padam
    2. aaaahhh...betul lah tajuk tu...berukbabi, ni sepesis baru..nanti I research

      Padam
    3. Rumah kata pergi kubur kata mari

      Padam
  20. nak berpoligami kalau kena caranya tak salah..ni sampai soh mintak cerai..moga allah memberi iman kpd wanita tu dan agar dia cpt2 bertaubat.

    BalasPadam
  21. diam ah beruk..tukar gambar ko..pakai gambar babi

    BalasPadam
    Balasan
    1. tukar gambar ko pakai gambar burung kakak tua

      Padam
    2. burung murai?

      Padam
    3. burung punai?

      Padam
  22. Balasan
    1. yusuf taiyoob

      Padam
    2. yusuf haslam

      Padam
    3. tepung talam

      Padam
    4. talam corp

      Padam
    5. Macam kenal je

      Padam
  23. haha geli hati aku tngk sumer orang pnyer komen ade je beruk kaco. blog ni dah ada pet kesayangan la utk melayan orang2 di sini di kala admins tiada di rumah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pet kesayangan pa pulak.kalau boleh nak kurung dalam sangkaq,lempaq tengah2 hutan.

      Padam
    2. aiseh man ingatkan pet tu sape aku kt komen ni, agaknya dia dah lari ke entry terbaru kot.

      Padam
  24. bak kata kawan aku lah.. dia lebih rela jadi perampas daripada dirampas... hrm.. but future kite tak tahu, mungkin kite pula dirampas. Allah itu maha adil!

    BalasPadam
  25. memang trendlah zaman sekarang ni..sakit ati je rasa..walaupun yang jantan tu muka pun tak berapa nak kacak..hmm Nauzubillah mohon dijauhkan

    BalasPadam
  26. aku pernah bercinta dengan suami org... die cume nak aku memenuhi nafsu dia je.. aku rase berdosa sgt sampai sekarang.. ayat2 dr mulut suami org ni boley wat lemah lutut.. dia mampu bg segalanya.. tp dia takkan lepaskn isterinya.. bile isteri dia col aku ckp baik2.. aku terus putus hubungan ngan suami org tu.. isteri die baik sgt.. nape la die bley curang ngn aku ni...
    sekarang aku da bertaubat.. baru aku jumpa dengan seorng bujang yg soleh.. yang boleh terima aku kekurangan.. syukur sgt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. NOOB..
      adakah seorang lelaki akan menerima perempuan yang da xde dara untuk dijdkn isteri?
      mungkin masa bercinta je kate terima.. nnt da kawen die cari lain?

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. agak2 la anon ni guna link maria elena... tapi bagi aku perempuan ada dara atau tak itu tak boleh dijadikan suatu kewajipan atau syarat untuk dijadikan isteri. mungkin dia takde dara kerana faktor selain seks, atau mungkin dia pernah terlanjur dan telah pun bertaubat atas perbuatannya dahulu dan berubah menjadi perempuan yang lebih baik dari kebanyakan perempuan yang ada dara, kita tak tahu.

      beza ada dara atau tak hanyalah waktu malam pertama masa ko main keluar darah, that's it. lepas tu ko main cam biasa, so penting sangatkah pengalaman tengok darah dara tu? tak perlu dijadikan satu isu yang sangat besar, past is past, yang penting pandang ke hadapan dan suami isteri sama2 berusaha untuk menjalani kehidupan berumahtangga untuk menuju kebahagiaan bersama2 till jannah.

      tapi at least kena pastikan juga dia tiada penyakit2 seperti HIV (bukan mahu diskriminasi pesakit HIV, tapi untuk menjaga keturunan dan masa depan anak2 juga).

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. semoga anda mendapat suami yg baik dan menyayangi anda hingga akhir hayat anda.jangan jadi macam saya ni,hanya allah yg tahu bertapa keciwanya hati saya ini.tapi hati seorang isteri tahu yg suaminya ada wanita lain dari nya.

      Padam
    6. Beristighfarlah semoga Allah Ampunkan dosa2 kita selama ini di dunia hingga Akhirat

      Padam
  27. aku skang da megandung 6 bulan.. aku da tinggalkn keluarga yg menentang aku nak kawen ngn laki org.. seksa sgt jd isteri no 2.. aku kawen kt narathiwat.. memang senang sgt kawen kt sana.. tp bile da mgndung ni.. xde sijil kawen susah nk pg check kt klinik.. aku ni da mcm perempuan simpanan yg halal.. memang mulanya mcm best jd isteri muda.. ape yg nak sume dpt.. nak kete, ipad, s3.. sume dpt.. duit nk beli ape pon boley.. tp jiwa melara sgt.. duduk kt negeri org lain.. xde keje walau ade degree.. perut memboyot ni.. housemate da tanye2.. g blk jumpe suami bile die nak main je.. pastu 2 3 minggu kene blk uma sewa blk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. ye dop citer mu ni?berat nanang gitu boh.

      Padam
    3. Macam yang aku dah tulis kat atas tu lah, biasa perempuan nak kawin dengan suami orang sebab nak shortcut kepada kemewahan, mereka tak nak bermula dengan hidup susah, yelah lelaki bujang mestilah harta pun sikit, baru nak start bina kerjaya, rumah pun takde lagi, kereta pun baru beli ada lagi 8 tahun nak habis bayar, kalau suami orang terutama yang dah berumur, harta mesti dah banyak, gaji pangkat mesti dah tinggi, rumah dah ada, kereta pun ada 1 2 biji, kalau dapat kahwin tentu hidup terus senang tak payah nak susah2 lagi dari awal. Cuba kalau lelaki tu miskin atau sederhana, ada ke kau nak bercinta dan berskandal dengan dia?

      Padam
    4. bukan senang nak senang oiii....kebutuhan apekah

      Padam
    5. pstu kan noob, kesian gila kat bini 1st laki tu, dulu masa dia kawin ngan laki tu msti laki tu tgh baru nak bina kerjaya dan hidup sederhana kan, susah sama susah la kira, setia bini 1st tu dgn laki dia. Bila laki dia dah berumur dan ada position kerjaya yg dah stabil n duit dah membukit, boleh pulak si laki tu lupa diri n scandal sama si kaki kikis muda n bergetah dahi licin yg nak shortcut ke alam kemewahan lelaki tua itu...lg teruk kena spesis mcm si hani sangap tu suh ceraikan je bini 1st tu...isk isk mmg patut kna lempang sekuat hati la der, dua2 skali si laki dan si pompuan itu, sbb dua2nya sangap..lelaki ni aku dgr la, alasan paling klise laki utk cari lain adalah sbb bosan/boring jer, bkn sbb bini 1st tu bermasalah ke ape (typical reason ok, yg bermasalah tu mmg ada tp aku nak ckp sini psl typical reason), dorang x pikir ke bini 1st tu pon boleh je timbul perasaan bosan/boring ngan dorang kan, boring si laki je nak dipikir..boring si bini 1st ko tak terpikir kah3...derrr

      Padam
    6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    7. thats why girl, YOU MUST NEVER MARRY ANOTHER WOMAN'S HUSBAND. esp bila ko kahwin luar malaysia. skrg nasi dah jadi bubur. you got yourself into this mess, now figure it out how to solve it. jgn asik salahkan org lain.

      Padam
  28. saya xkn sekali2 pindah ke kawasan kejiranan dlm lingkungan 30km di kwsn pompuan itu mnetap . nehi he

    BalasPadam
    Balasan
    1. lolz dills..ya pompuan sangap itu umpama bahan kumbahan nuclear beradioaktif mentah yang tidak dirawat, sgt bahaya dan harus dielakkan dgn sebaik mungkin, jgn kasi merebak mahupon membiak! XD

      Padam
  29. Laki org best, pengalaman, ayat power, duit banyak. lagi satu peratusan dia mati cepat sebelum isteri yang kedua lebih tinggi.
    Kalau dah mati, jadi janda kaya, duit pencennya aku dapat, lagi? sendiri mau ingat

    BalasPadam
  30. Boleh terlepas lak entry ni... Btw, pendapat sy... Org takkan rasa dia buat bersalah, bila dia rase terdesak sgt utk dptkan sesuatu. Bukan bab perampas pasangan org je. Bab jatuh menjtuhkan org. Bab keji mengeji org tak pepasal,tak de sebab. Melainkan sebab hati tak berapa cantek.

    BalasPadam
  31. Klakar la Mr PON dekat bahagian komen blog ni~ahaks
    http://shafinazm.blogspot.com/2012/07/shafinazs-day-out.html?m=1

    BalasPadam
  32. ni lah namanya betina jahanam.....macam sialll....karma menanti dia...semoga tuhan memberi balasan yg setimpal diatas niat buruk dan perlakuannya....

    BalasPadam
  33. hot fm bangsat...suruh staff menyamar wat havoc...korg ni kene tipu je dgn stesen yg kejar ratingg ni,bangsat!!!!!!!...kau berwaspada!!!!!!!!...

    BalasPadam
  34. Hot.fm memang pukimak, terutama anak dara tua lahanat Farah fauzana tu, gatal sangat nak berlaki, tiap-tiap pagi cerita pasal suami curang, bini curang, laki kahwin lagi, kisah suami isteri je. Babi punya farah fauzana, pukimak puki gatal. Dalam rancangan Nona pun muka macam gatal je. Puki berair, hitam legam tak sedar diri, sebab tu lambat dapat jodoh. Allah tu maha Kuasa.

    BalasPadam
  35. Saya rasa apa yg dikatakan ini,semua terjadi pada saya.suami saya ada perempuan lain dan mereka ada anak luar nikah.tapi saya kecewa pada suami saya,dia lupa masa kami susah,dah senang cari perempuan lain.mungkin ada hikmah yg Allah beri pada saya.dulu saya tak tak tahu apa2 pun.masa habis bayar rmah,kami beli kereta guna duit saya,dah dpat kereta baru tahu yg suami ada perempuan lain.dia org kwan sdah lama,2003- 2012.saya tahu 2011 bulan 6.apa nak buat alih2 suami saya kata kita tak sehaluan,selama ini saya setia sama dia,apa nak buat.hanya Allah saja yg bleh tlg org yg di permainkan, ini lah cerita saya. Apa pun saya mohon sesiapa yg tahu cerita ini biar lah

    BalasPadam
  36. mmg pompuan skrg ni...klu x laki org...x kahwin la dorg....xde perasaan langsung....yg lelaki pun sama...dah dpt istri baik...tapi nak menggatal lg....

    BalasPadam
  37. Semoga mereka puas apa yg mereka lakukan hanya Allah yg tahu.Ingat lah En Nood dan Miss hani .KUBUR KATA MARI RUMAH KATA PERGI?

    BalasPadam
  38. Apa yg berterjadi hanya allah yg tahu,semoga isteri en nood ni readalah apa yg terjadi pada awak,apa bleh buat benda dah jadi tawakal je lah semoga allah bersama org yg di aniya oleh suami sendiri

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...