Iklan Leaderboard

Ahad, 21 Oktober 2012

68 Segmen Terjah Blog Awekz #13

Di sebuah blog informasi yang sangat terkenal dan famous dengan lebih dari 105 juta pageviews, aku perhatikan ramai orang perempuan asal komen entry kat situ menggunakan registered profile pasti akan dibahan oleh anon2 liar yang tidak bertamadun dan kurang kasih sayang. Aku tak kisah kalau mereka nak bahan aku, tapi aku rasakan agak melampau bila kaum wanita yang mereka tak kenal pun menjadi mangsa bulian dibahan secara melampau dengan pelbagai kata nista, kesat dan lucah serta fitnah yang macam2, malah anon2 itu bukan sahaja komen di blog itu sahaja malah siap stalk balik blog wanita2 tersebut dan tinggalkan komen2 yang melampau sampai ada yang terpaksa menutup dan memblok blog mereka kerana tidak mahu diganggu lagi oleh anon yang sangat kurang ajar dan tiada adab itu.

Walau macam mana pun, aku masih respek dengan ramai golongan wanita yang begitu berani dan kental memberi pandangan dan berdebat menggunakan profile dan wajah sendiri berbanding anon2 bodoh yang hanya tahu mencarut dan buat kacau tapi begitu penakut dan tiada maruah umpama baling batu sorok tangan. Harap je ada telor tapi tak gentleman langsung.

Ok done membebel, now pergi terjah blog awek2 ni.



! ✿AIEN_AEN ✿ ! - http://shayeaien.blogspot.com/

Nurmujahidah the lady warrior - http://mujadafewa.blogspot.com/


Personal Blog of Mine - http://dhiashahida.blogspot.com/


...✿ !AtirahBlogger! ✿... - http://atyra-stella.blogspot.com/

..NaHandsomeGirl... - http://jnamarcello.blogspot.com/
 







tags: segmen terjah blog awekz awek #13 blogger perempuan wanita promote blogwalking tips trick tutorial link 

68 ulasan:

  1. awek comel comel. tapi bukan jenis aku cari. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah tau muka hitam & tak hensem,tp tang awek memilih sangat,patutla awek pun xnak...tak sedar diri langsung.

      Padam
    2. mau cari yg macam mane bang mecha? cube la list kan kuikuikui

      Padam
    3. at the 1st thing, i don't mind whoever would be my future wife.(klise statement). in other hand, i would be grateful, when i had met one gurl that fit such criteria "wajahnya ayu bagaikan gadis melayu terakhir, penampilan yang sopan santun. tutur kata yang lemah lembut. manja dan menggoda. berpendidikan dan berkerjaya. berasal dari keluarga yang baik2." unfortunately, for sure this kind of women takkan layan i lebih dari seorang kawan unless, i juga seorang lelaki melayu terakhir. lol

      Padam
    4. noob, i dah terjah blog2 yg u listkan tu. btw most of 'em budak skola la noob. ko suker budak skola ker? :|

      Padam
    5. mostly budak universiti & budak sekolah, ada jugak career woman tp sikit. aku terjah bukan bermaksud aku suka la, tapi lebih kepada membantu promote blog2 kaum hawa. bukan aku tak nak terjah blog wanita yang lebih dewasa, cuma susah nak jumpa sbb mungkin perempuan dewasa terutama bila lepas kahwin dah tak minat dan rajin nak tulis2 blog ni, so tinggal la budak2 u dan budak sekolah yg rajin buat blog, itu je yg aku jumpa nak buat macam mana. tapi kalau kau belek2 segmen2 sebelum ni, ada je blog awek yg lebih dewasa kena terjah.

      Padam
    6. noob, aku harap kau bukan pedo...hahaha XD

      Padam
    7. Noob and pedo. Tak kot.. Noob kan penyayang.

      Padam
  2. Balasan
    1. hai pipi merah.dh lama saya perati awak.awak ni mmg jenis perempuan yg saya cari,cantik,putih,hidung mancung,alim,warak,pakej lengkap...boleh x awak nyatakan apa yang boleh saya buat utk memikat hati awak?

      Padam
  3. fakkkkkkkkkkkkkap mind :( dlm bnyk2 entry entry jenis ni paling ak benci, tp apsl ak tekgok, tak tengok tp komen skroll bwh sebb nak dpt 3rd :)

    BalasPadam
  4. halamakkk.. jeles gua sebab semua cun melecun kebabooomm ! -'-

    #takpe-2.. gua comel ! *perasan*

    BalasPadam
  5. ramainya kawan kite dalam tu.haha

    BalasPadam
  6. Ramai yang dikenali tersenarai. Tahniah :D

    BalasPadam
  7. wah2...nnt terjah blog koz pula ya...hahaha

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. Hati akhawat tak sama dengan syabab
      maka,di saat kita melihat dengan pandangan kosong
      mereka tak melihatnya seperti kita

      "Bagi kita, baju dah tutup semua, tudung ok dah,jarang sikit xpe lah.. Baju dan seluar ketat dan nampak lengan sikit tak pelah. bukan ape pun.
      biasa lah kan skrg?"

      Ajaran Islam tak berasaskan zaman,tempat,masa..tapi di mana shaja,bila bila dan hingga ke hari qiamat.

      " Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka." (An Nur : ayat 31)

      *orang kata isu ni sensitif, tapi sampai bila nak pelihara keinginan nafsu, murka dan balasan Allah dineraka pernah tak kita fikir?

      renungan bersama.
      Moga kita semua tergolong dalam kalangan bidadari2 syurga :)

      okbai. p/s- new hope x pernah dengki pun dengan kecantikan.tapi bersyukur dgn ciptaanNYA. :)

      Padam
  9. kalau yg sexy tu noob tak payahlah nak diterjah. makin ramai plk org dpt tengok aurat dorang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. noob is a perv...dia bangga mengaku dia perv...LoL ^^

      Padam
    2. alahai
      kalau bertudung cukur kening
      pakai baju ketat.
      kadang2 ada gambar gan bf.

      sama je.
      mohon cari blog pakai purdah

      -lelaki sejati-

      Padam
    3. plain, walaupun perv, keutamaan tetap keutamaan. ali, entahlah macam2 karenah manusia skrg bkn? tapi kalau terjah yg berpurdah sj, nanti timbul fitnah plk.

      Padam
    4. pendek kata buat apa pon semuanya tak betul kan dek non? ^^

      Padam
  10. Bhai Noob...

    Persal diorang punya muka sepesen jer... terencat ker aper... kalu nak tangkap gambar patut kena buat muka macam tue ker??? Hahaha... takder citarasa betul lar.... hahahaha

    BalasPadam
  11. bab ppuan berani show real pic profile, aku pun setuju dengan u noob. even i bukan anon pun takda keberanian nak letak pic sendiri.

    bukan takut kena bahan dgn orang dalam virtual contact, tapi i taknak kawan2, sedara mara, dan juga sesiapa jer yg kenal i in realiti tahu pasal i dlm tenet ni.

    hmm

    BalasPadam
  12. ini menunjukkan anon lelaki paling takut nak tnjuk muka

    kecut
    telur tarakk

    BalasPadam
  13. serius la... aku nak sangat ade Segmen Terjah Pakwes.

    takpun ade tak sape2 blogger pmpuan kt sini buat Segmen Terjah Pakwe? Sila link kan aku ke situ

    BalasPadam
  14. haha..macam bapak orang pulak noob bila sound2 macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bapak baik tak pa jgn bapak pedobear XD

      Padam
    2. Plain anti pedo. Hahaha...

      Padam
    3. semestinya Len...semestinya wahkakaka XD

      Padam
  15. Di sebuah blog informasi yang sangat terkenal dan famous dengan lebih dari 105 juta pageviews, aku perhatikan ramai orang perempuan asal komen entry kat situ menggunakan registered profile pasti akan dibahan oleh anon2 liar yang tidak bertamadun dan kurang kasih sayang. Aku tak kisah kalau mereka nak bahan aku, tapi aku rasakan agak melampau bila kaum wanita yang mereka tak kenal pun menjadi mangsa bulian dibahan secara melampau dengan pelbagai kata nista, kesat dan lucah serta fitnah yang macam2, malah anon2 itu bukan sahaja komen di blog itu sahaja malah siap stalk balik blog wanita2 tersebut dan tinggalkan komen2 yang melampau sampai ada yang terpaksa menutup dan memblok blog mereka kerana tidak mahu diganggu lagi oleh anon yang sangat kurang ajar dan tiada adab itu.

    Walau macam mana pun, aku masih respek dengan ramai golongan wanita yang begitu berani dan kental memberi pandangan dan berdebat menggunakan profile dan wajah sendiri berbanding anon2 bodoh yang hanya tahu mencarut dan buat kacau tapi begitu penakut dan tiada maruah umpama baling batu sorok tangan. Harap je ada telor tapi tak gentleman langsung.


    SETUJU SGT2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aii kak, panas bontot ke? anak sihat? trololol

      Padam
    2. ITU TAK PENTING!!!
      YG PENTING FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAPPITY FAP!!!

      Padam
    3. seriously dek nons?...seriously?? (-_-")

      syuh syuh...gi fap kat bucu bilik memana diam2 like the looser you are ^^

      Padam
    4. fap tu benda apa? kenapa ramai orang rajin tulis?

      Padam
    5. lor boddo mu ni. fap tu melancap lor..masa melancap bunyi fap fap fap dikuarkan.

      Padam
    6. takkan mu tak pernah melancap kot?patotla mu takde awek dan pompuan selalu amik kesempatan kat mu,sbb mu ni terlalu baik,skema,lurus dan naif.org pompuan zaman sekarang mana suka kat lelaki2 baik dah,diorg suka lelaki2 yg jahat dan nakal2.utk itu,mu kena mulakan dgn melancap dulu,lepas tu isap rokok,lepas tu buat facial muka,lepas tu kaler rambut,lepas tu pakai baju ala k-pop,lepas tu pakai minyak wangi original yg mahal2 cam hugo boss,baru la awek tertarik mcm magnet.

      Padam
    7. Tanpa Nama21 Oktober 2012 6:26 PTG

      ko ingat aku ni korean wanabe ker nak pakai baju fit, nak kaler2 rambut mcm k-pop tu?

      kalau dah melayu, buat la cara melayu. tak payah la nak ikut pop culture sampai melebih lebih. kalau aku bergaya mcm k-pop pun, buat orang ketawa lagi adalah.

      btw, yg minat k-pop tu sumer budak sekolah menengah yg baru nak up. tak pun budak2 u yg baru nak kenal freedom duduk jauh dari rumah.

      konon maskulin la boleh dress ala korea, hisap rokok, cakap ala ala lucah.

      kesian

      Padam
    8. ok dress korea tolak,hisap rokok tolak,pakai baju fit tolak,kaler rambut tolak...tinggal melancap je la...dah try belum?

      Padam
    9. lor..takkan nak kena mengaku kat ko plak aku melancap ker tak?

      Padam
    10. Dress ala korea itu kelihatan sangat pondan. Lelaki korea juga bermekap seperti perempuan2 korea yang bermuka 'default'.

      Sangat tidak cool bagiku.

      Jongang ex-barcelona lebih cool berbanding lelaki yang memaki mekap lebih dari kebanyakkan perempuan walupun gigi dia jongang.

      (apa aku mengarut ni?)

      Padam
    11. i gg jongang jugak. cool x? u minat?

      Padam
    12. kak nanti anon tunjuk telor..nak??hahaha..

      Padam
  16. patutla guna id anon. suka cakap benda mencarut.

    BalasPadam
  17. btw aku dah wiki kot kot ada orang describe fap tu maksud melancap. tapi yg jumpa the serious matter about FAP.

    "Fibroblast activation protein, alpha (FAP) also known as seprase or 170 kDa melanoma membrane-bound gelatinase is a protein that in humans is encoded by the FAP gene"

    Function

    The protein encoded by this gene is a homodimeric integral membrane gelatinase belonging to the serine protease family. It is selectively expressed in reactive stromal fibroblasts of epithelial cancers, granulation tissue of healing wounds, and malignant cells of bone and soft tissue sarcomas. This protein is thought to be involved in the control of fibroblast growth or epithelial-mesenchymal interactions during development, tissue repair, and epithelial carcinogenesis.[1]
    FAP, also known as seprase, belongs to the clan SC proteases and is a member of the S9B prolyl oligopeptidase subfamily. Other members of the S9B subfamily are DPPIV, DPP8 and DPP9.[2] FAP is most closely related to DPPIV and they share about 50% of their amino acids.
    FAP is catalytically active as a 170kD dimer and has dipeptidase and gelatinase activity. Its gelatinase activity requires a glycine in P2 position.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan sume bnde dlm wiki same ngn maksud yg ko nk cari la..
      gile la budak skema UM ni..
      tau la bdk pandai tp jgn la smpai nmpak nerd gile..

      Padam
    2. ko yang nerd. kutuk orang guna id anon.

      Padam
  18. Hihihi :-) comments here are hilarious :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tupasal...i kalo time baca comments blog buasir otak mmg tak akan baca smbil minum nescafe/tea/apa2 air punya...kang abis tersembur basah laptop hahaha XD

      Padam
  19. saye budak baru belajar.. minta izin follow..

    http://pewarnahidupku.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. alaa noob.. xyah la nk kutuk2 anon2 kt blogserius.. ko pon letak nama price of noob.. gmba patrick.. kire anon jga la..
    konon la ckp letak batu sorok tgn konon..
    ko tu ade brani ke letak gmba ngn nama sndiri..
    segmen terjah awek ni sbnrnye nk tarik awek2 nak bace blog ko je..
    xpon ko ngah cari calon2 isteri kn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak salah cari calon isteri kalau niat nak nikah.

      Padam
    2. registered user yang letak nama dan gambar lain mungkin boleh dikira anon, tapi apa jua komen dan penulisan kita masih tahu siapa yang menulis, maksudnya ia datang dari orang yang sama cuma kita tidak tahu identiti sebenarnya sahaja. berbeza dengan org yg komen dgn menggunakan Anonymous atau Tanpa Nama, di antara anon2 pun kita langsung tak tahu siapa yang menulis, so sapa2 boleh ngaku dia yang tulis atau pun tidak. kalau anon yang ada registered account, at least ko boleh tahu sapa yg menulis, dgn itu kecurian identiti boleh dielakkan serta dapat mengelakkan kekeliruan dan fitnah serta memudahkan komunikasi, nak berbalas komen pun kita tahu dgn sapa kita berkomunikasi tu.

      Padam
  21. Betul2 muka saya kat atas???? Anyway, thanks to you ye PON. Sy hargai seadanya... :)

    BalasPadam
  22. tq for promoting my blog,, patut pun tiba pv ada increase sikit,, hehe,, tq!! :D

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...