Iklan Leaderboard

Sabtu, 14 Julai 2012

32 Segmen Terjah Blog Awekz #1

Hari cuti... masa untuk lepak2 dan rehat2kan kepala. Gua pun takde mood nak tulis entry2 berat. So untuk hari ni korang buat jelah blogwalking dengan melayan blog awekz2 kat bawah ni sempena Segmen Terjah Blog Awek yang Pertama. Segmen terjah ni gua buat saja2 untuk promote blog rakan dan kenalan blogger yang lain... awekz sahaja, tak kisah samada masih singlez atau dah kawen... balakz tak dapek den nak nolong... Biasa ramai orang buat link dan promote blog2 famous tahap Hokage macam Ben Ashaari, Lyssa Faizureen, etc, so kali ni gua nak promote blog2 yang masih lagi di tahap Chuunin dan Jounin macam Buasir Otak juga. Setiap minggu gua akan randomly pick 10 blog2 awek yang ada kat dunia cyber ni untuk korang buat blogwalking. Kalau nak gua terjah blog uolzz, rajin2kan komen kat Buasir Otak nih... ok chiow!


1.  Kocix! berpoya-poya - http://kocixers.blogspot.com/

2. .:MsXyda Talk About..: - http://msxyda.blogspot.com/


4. SofeaFaudzi Photography - http://ohmylensa.blogspot.com/

5. Zaira Fadzil The Escapedia - http://zairafadzil.blogspot.com/


7. H e m i s f e r a .Nis. - http://hemisferanis.blogspot.com/

8. Riang Ria Kehidupanku - http://cyfaaziz.blogspot.com/

9. ✿◕‿◕✿ Lela Suri Dlila ✿◕‿◕✿ - http://dlilasayangmama.blogspot.com/



tags: segmen terjah blog awekz #1 blogger promote blogwalking tips trick tutorial link 

32 ulasan:

  1. Assalamualaikum...

    hahahaha....tak berminat nak terjah², berminat sekadar baca pandangan encek Noob semata²,sekian ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. perlu ke komen ko nie??x ltk pon tarak papa la

      Padam
  2. aku terjah yg comel2
    tapi mungkin semuanya comel2 belaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. btw, aku bukak semua link tu
      dan aku dapati, byk sgt yg ada autoplay mp3 background or youtube ka apa
      terasa sgt menjengkelkan

      walaupun tuan2 blog semuanya comel
      oleh kerana aku malas nak check blog mana yg ada background music tu
      dengan berat hati aku terpaksa tutup semuanya hahaha

      Padam
    2. haha , kiera tak buad yea :p
      encik buasir otak cuz terjah blog kiera :)

      Padam
  3. Aku nak terjah tapi takut Tuan Tanah Kedaung Blog awek2 comel tu Panas hati plak dengan Komen2 aku :P

    BalasPadam
  4. Antara sebab aku buat segmen ni:

    1. Aku jenis suka tengok ragam2 orang, dan blog2 kaum hawa ni biasanya lebih bersifat jujur dan byk sesi luahan perasaan yang aku boleh baca, dan mereka ni datang dari macam2 latar belakang, ada yg masih belajar kat u, ada yg belajar kat oversea, ada yg dah kerja. Aku suka baca pengalaman dan luahan hati mereka dari sudut seorang wanita.
    2. Hari Sabtu Ahad biasanya aku tak rajin nak tulis entry berat2 sebab kalau aku tulis panjang2 pun tak ramai org baca sebab weekend je trafik mesti kurang, tak ramai yang main internet nak baca blog disebabkan masing2 ada mcm2 aktiviti hari cuti.
    3. Aku perasan nak jadi blogger taraf Hokage macam Ben Ashaari kakakakakaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. mohon PoN menggunakan kaedah ini mencari isteri

      Padam
    2. Mohon PoN terjah blog2 yang lebih mencabar minda selepas ini. Perasaan agak berlengas membaca diari orang perempuan.

      Padam
  5. gua tak suka jalan2 baca blog awek, serabut banyak bunga2 dan iklan yang bikin berat nak loading.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tetek pun tak tunjuk... tu yang tak best..

      Padam
  6. tak pernah minat bace blog2 awek sepertimane awek2 tak berape minat terjah blog abang2 kacak.

    reason? terlalu emotional yang tiade hujung pangkal awek2 ini kadang2 nye. dan kadang2 excited sangat blogging smpai share bende yang kurang patut utk pembacaan umum.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke awek tak minat terjah blog abang kacak? blog ben ashaari tu penuh je dgn awek2...

      Padam
  7. sape pasang lagu dekat blog ni? kau ingat myspace ke hape.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biarla diorang nak pasang lagu ke apa, blog diorg bukan blog kau apa kau susah? yg kau tu letak link website lucah tu kenapa?

      Padam
  8. eh kawan aku punya tunang la ada situ..patut macam pernah nampak... eh noob buat aa contest g.. kalah la hari tu. haha

    BalasPadam
  9. gue pun kadang kadang suka juga terjah blog awek2 ni hehe

    BalasPadam
  10. dahsyt2..cun2

    BalasPadam
  11. posing mcm dekat2 sama..hehehe...

    BalasPadam
  12. blog perempuan ni benda sama ja mcm drama melayu.....bosan x tingkatkan pengetahuan lnsg...
    baik dia sorng ja baca....

    BalasPadam
  13. owhh patut ler tetibe blog aku ade anon2 komen terkejut hakak hadik oi..

    BalasPadam
  14. Untunglaaa , yana taknak amik kerr ???haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. yana nak ke? mohon kat profile jangan letak gambar pakwe

      Padam
  15. Idea terjah nie memang cool habis, selalu blogger promote blogger lain yang dah famous. Jommm terjah.

    BalasPadam
  16. terjah2 ni bagus jugak sebab boleh kenal blogger lain. :)
    tapi kalau yang ada mp3 dan agak berat tu, susah sikit nak terjah. line pun tak berapa bagus ni.

    BalasPadam
  17. ni blog awek yg ada gamba awek je...cian kt blog aku yg xleh nk kena terjah..sbb xde gmba pompuan kat ctu...huuuuu....

    BalasPadam
  18. Wahh menarik segmen ni. Hehehe. Blog saya tahap Chuunin kot sebab lama buat. Tapi trafik tahap Jounin kot. Huhuhu.

    Blog aweks tahap Hokage tak nak buat ke? Sebab tak semua yang tahap Hokage orang tahu kot. Kot. Hee.

    Mana tahu terjumpa blog Tsunade pulak kan. Ngeh3~

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...