Iklan Leaderboard

Sabtu, 28 Julai 2012

20 Segmen Terjah Blog Ustaz & Ustazah #2

Dalam seminggu ni macam2 la aku tengok macam2 fitnah dan kutuk mengutuk pada golongan alim ulama berlaku kat blog2 politik. Ada yang menganjingkan Ustaz Azhar Idrus dan mengatakannya sesat kerana isu sahur ketika azan subuh berkumandang, lagi satu isu pasal solekan muka Ustaz Fathul Bari dan Ustaz Nasharuddin Mat Isa yang disolek oleh penyolek wanita dari Astro Awani sebelum bermulanya debat PRU13: Orang Muda Pilih Siapa? Aku rasa tak perlulah nak menghina2 dan menimbulkan fitnah pada mana2 agamawan tak kira dia tu ustaz PAS atau UMNO. Kalau ada kesilapan, tegurlah secara baik atau bawaklah berbincang dan berdebat, huduh sangat nampaknya kalau kita ni asyik melaga2kan orang agama. Btw korang boleh terjah dulu blog2 kat bawah ni dalam Segmen Terjah Blog Ustaz/Ustazah #2.


1. Dr. Mohd Asri Zainul Abidin - http://drmaza.com/home/

2. Imam Muda Asyraf - http://imamudasyraf.com/

3. Tuan Hassan Tn Lah@Abdullah - http://bicarathtl.blogspot.com/

4. Ustazah Fatimah Syarha - http://sebarkanbahagia.blogspot.com/

5. Ustazah Siti Khadijah - http://ustazahsitikhadijah.blogspot.com/



tags: segmen terjah blog ustaz ustazah #1 ilmuwan sesi soal jawab agama blogger promote blogwalking tips trick tutorial link ustaz azhar idrus uai isu sahur azan subuh boleh makan tidak puasa batal debat pru13 orang muda pilih siapa ustaz fathul bari ufb ulama muda umno ilmu ustaz nasharuddin mat isa kp ketua pemuda pas isu muka solek jurusolek wanita astro awani 

20 ulasan:

  1. For sone reason, org kita ni salu sgt kepoh bnd2 yg kecik tp diperbesarkan..yg plg best skali,yg xtau pape trus condemn skali..puak2 nadi tambah ni la yg plg karut skali..sbb suka no kecoh2 tanpa usul periksa..kita kalau nk tau sesuatu 2 bukan atas permukaan je,kena kaji masuk smp dlm2..yg plg jengkel skali bila guna kata2 kesat yg mengaibkan..parah btol org kita ni tp tak semua mcm 2..segelintir je..yg baik itu dtg dri ALLAH SWT, yg buruk dtg dri kita..salam ramadhan...:)

    BalasPadam
  2. Aku dah baca link-link yang kau bagi tu. Tak tahulah kenapa, tapi zaman sekarang ni orang yang "kuat agama" lagi annoying dari orang biasa macam aku. Perlu ke kutuk macam tu? Aku dari kecik lagi dah belajar tak boleh makan lagi masa azan Subuh berkumandang, malah waktu Imsak pun beberapa minit sebelum azan Subuh berkumandang. Kalau betul pun Ustaz Azhar Idrus tu salah, perlu ke kutuk dia sampai panggil dia BANGANG, SIAL? Manusia mana yang tak buat silap? Diorang ni bukan tkasub agama, tapi taksub politik. Siapa-siapa je yang berbeza fahaman politik dengan diorang, diorang kutuk bukan main lagi. Orang-orang macam ni la buat aku facepalm dan malu dengan kawan-kawan aku yang bukan Melayu. Serius buat malu. Politik letak depan, akal letak belakang.

    BalasPadam
  3. Geng Serbanitas yang taksub politik..very annoying dan IGNORANT..Merasakan diri mereka paling Maksum dan betul dalam segala-galanya.

    Lagi satu,Geng Neo-Nasionalis yang merasakan pemikiran mereka adalah yang terbaik dan sentiasa memandang rendah orang lain..Very2 waddahell!

    Makanya no wonder apa yang terjadi sekarang adalah kerana betapa weak of knowledge dan tak updatenya geng2 serbanitas dan neo-nasionalis ni. Memalukan ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sembang lah kau zack...kau tu apa kurangnya...perasan bagus dan maksum padahal ilmu tak seberapa pun. Very2 waddehel!! Memalukan!

      Padam
    2. Dia ni dari dulu sampai sekarang BUTTHURT dengan aku...hihihihih xD

      Padam
    3. If nobody hates you, than you're not doing it right... :p

      Padam
    4. Lagi orang benci aku lagi aku suka la ngek..coz setiap patah perkataan aku menghiris hatinya dan mangsa2 penangan post aku selalu menjadi tidak karuan dan stress je bila jumpa aku kikikikikik :DD

      Padam
    5. Kalau aku tuan tanah, aku ban je budak zack biol ni. Merendahkan taraf blog yang baru nak naik ni je...Aku tak stress langsung. Hanya simpati dengan kedangkalan kau zack. Dan aku juga kesian tengok tuan tanah bertungkus lumus promo blog dia rata2, carik bahan siang malam untuk pembaca mencambah minda, tapi bila ada spesis biol macam ni, orang pun naik meluat nak baca dan komen.

      Padam
  4. Bhai Noob...

    Ader satu blog lu tak masukkan... hehehe... blog yang gua bagi link kat blog artikel gua semalam... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. blog mana? yang ni ke http://freezoneterengganu.blogspot.com/? ni blog ustaz ke blog politik?

      Padam
    2. Bhai Noob...

      Hahaha.... gua sesajer jer nyakat lu... hehehe.. jangan mare yer...

      Padam
  5. baru sekejap kesana berdesing-desing komen yang dilemparkan walaupun aku tidak berguru dengan UAI tetapi aku guna pakai kata dia, dah tahu esok nak puasa apa kehal pula kau nak tergedik-gedik cepatlah bangun buat amal ibadah 1/3 malam lepas tu bersahur. baru sekejap aku tanya my old man dia cakap memang tak boleh dan dia pesan dengan aku kita belar perlu berguru bukan setakat membaca buku. iman orang sekarang bukan setebal iman orang dahulu.

    BalasPadam
  6. Tambah lagi blog agama yang bagus.

    1. http://zaharuddin.net/
    2. lobaitampin.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blog ustaz zaharuddin dah masuk dalam Segmen Terjah Blog Ustaz & Ustazah yang pertama.

      Blog lobaitampin tu siapa owener dia ya tak jumpa pun profile dia.

      Padam
    2. Oh tak perasan entry pertama.

      Owner lobaitampin - Abu Usamah Mohd Masri Bin Ramli, graduan UIA, umur 25

      Padam
  7. saifulislam.com pun best

    atau

    gentarasa = pahrol juoi

    atau

    abu haseef = panel penyelidik JAKIM

    mungkin untuk siri akan datang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  8. assalam noob,
    to be honest la kan aku tak pernah hormat pada sesiapa yg guna bahasa kesat especially kalaudiajukan pada org org golongan ustaz ustazah ni
    cuma situasi sekarang aku cukup sedih kita sesama muslim cuba menjatuhkan diri masing masing
    sgt sedih

    BalasPadam
  9. Org yg guna kata2 kesat bila menegur ni org yg x berilmu. Kut yer pun nk tegur, sila tegur dgn fakta yg betul dan dgn bersopan. Tp bab2 agama ni biasala, org kita lebih suka ckp balik apa yg diajar cikgu secara membabi buta. Bukan fhm sgt pun bila diajak berbincang ttg soal hukum. So nak fill in the gap, letakla fitnah can cacimaki.

    BalasPadam
  10. psl isu sahur tu mmg aku rasa kesian dgn owner blog parpukari tu..dh jmp hadis tp sayang dia x kaji habis psl hadis tu..dia x gunakan kemudahan yg ada cm internet utk cari gali & kaji lg psl hadis yg dia dpt tu..lps tu terus kata sesat / salah bagai tp dia sndri xde buat huraian pun psl hadis yg dia bg tu (kalo mmg dia betul)..aku sndri jmp huraian psl hadis tu & isu sahur tu, kesian nye la dgn si owner tu..satu lg org2 yg komen tu perlu ke guna bahasa kesat? dr percakapan la kita tau sikap sebenar org tu, no manners & x hormat org lain..apa pun ilmu fiqh ni jgn amik ringan, menjawab nti dgn Allah..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...