Iklan Leaderboard

Selasa, 10 Julai 2012

41 Main Facebook waktu pejabat

Kerajaan Britain bukan sahaja membenarkan, malah siap mengarahkan lagi penjawat awam mereka melayari Facebook waktu pejabat untuk mengetahui keperluan rakyat. Mohon Kerajaan 1Malaysia di bawah Perdana Menteri Najib #JanjiDitepati tidak mencontohi kerajaan bekas penjajah ini kerana lebih banyak membawa keburukan daripada kebaikan. Seriously, ada ke orang bukan sahaja gomen malah swasta yang main Facebook untuk bekerja dan buat urusan rasmi selain daripada update status tengah makan tengahari kat mana, upload gambar anak dan jual koleksi tudung muslimah?




Baca lagi di sini.

Ingat lagi kepada kakak TM kantoi main FB masa tengah layan customer?


tags: penjawat kakitangan awam gomen government kerajaan britain london malaysia boleh guna main layari web rangkaian sosial facebook twitter waktu kerja pejabat office hour mengetahui keperluan rakyat ketua perkhidmatan baru sir bob kerslake whitehall kabinet jujur kakak perempuan wanita tm telekom kantoi pelanggan customer beratur kartun komik lawak belang tarung

41 ulasan:

  1. akak tu apa citer?dapat show cause letter tak?

    BalasPadam
  2. fb je, games ngan youtube kene block..

    BalasPadam
  3. Hoho! skrg org main fesbuk dgn bertweet pakai henpon jeww

    BalasPadam
  4. Prince of Noob, ko ke yg lukis karton ni..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Noob, kalah lukisan aku dengan randi rahman yau'

      Padam
  5. belang tarung akak tu menunjukkan dia salah seorang dr ahli wira tunggal..

    BalasPadam
  6. laptop cap dorian..

    BalasPadam
  7. bangsa dia tak sama dengan bangsa kita..
    bangsa kita champion..

    BalasPadam
  8. orang melayu bodoh dan dungu.. sijil berguni2 bak kata zack lepas tu masuk keje gomen sbb nak main facebook... jaga nepal bleh tgk face nepal jer..

    BalasPadam
  9. soal facebook waktu office ni nak kena tgk tmpt.. ada sesetengah tempat dia memang benarkan facebook... company member aku dia galakkan facebook sbb nk entertaint bos kat kerajaan..

    kebanyakkan facebook menteri, company swasta yg jaga.. so.. xsemua tempat xbenarkan facebook..

    ada yg kata facebook membuatkan company jadi lingkup... company member aku dpt benda yg sebaliknya

    BalasPadam
  10. Tapi muka budak yg kena sound dgn kakak baju hijau tu sama macam muka pegawai yg bebulu dgn kerani ijazah aritu...

    kakak baju hijau tu masa berlakon jadi kerani takde pulak keluar belang tarung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. lain laaaaa cuba perati betul2... kakak ni pakai spek kerani hari tu tak pakai spek

      Padam
    2. a'ah.. hari tu jadi kerani, masih belum rabun.. la ni dah ada pangkat sbb naik sikit2 walaupun berbekalkan ijazah.. akhirnya dh ada pangkat, mata dah start rabun... kepala pun dh jadi pendekar laut.. cayalah prince of noob.

      ni kalo aku like, mampos member pompuan aku yg jd pegawai kutuk2 nih..

      Padam
  11. nice entry :)
    visit mine http://syamambudakbaekkowt.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. yg menang bila boleh dpt hadiah? 8GB tu pendrive... hadiah di pos ke atau kena amik sendiri kat perkampungan prince of noob?

      Padam
    2. tunggu jelah pukul 12 malam ni...

      Padam
  13. aku tengok budak dlm gambar pertama tu xmcm main facebook pun... dah macam tengok video lucah pun ada... terjelir lidah..

    BalasPadam
  14. kira laptop jenama Perak la tu.. kalau jenama malaysia macam mimos keluarkan makcik komputer.. negeri perak ada laptop sendiri...

    BalasPadam
  15. salam,

    "update status tengah makan tengahari kat mana, upload gambar anak dan jual koleksi tudung muslimah?"

    huhu betul tu, di london tak apa intergriti tinggi biar pun bukan muslim, di malaysia nama saja muslim, buat bisnes luar, curi tulang =makan haram boleh selamba saje.

    KLIK PA TIDAK CEKAP

    BalasPadam
  16. nice entry..saya suka blog ni,keep it up!! :)
    jom sggah blog sy jgk,msih bru lg ni.hehe
    terima kasih! ^_^

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. tak pasti pulak apa cerita kakak tu... mungkin dia dah delete akaun facebook dia dan main twitter lak

      Padam
    2. Tuan Rumah kedaung,kau peminat buah fikiran Arwah abang samurai tak pakai baju kan?

      Pemikiran dia hebat kan?just cuma dia terlalu hanyut dengan gaya pemikiran dia sahaje.Bagi aku,dia agak hebat..mendalam makna setiap penulisan dia..sangat2 bagus!

      Apa reaksi kau selepas dia ditembak?

      Padam
    3. Ok Tuan Rumah kedaung,aku tunggu entry kau soal Arwah Abang samurai..

      Aku rasa banyak dah salah faham dengan Abang samurai sampai kait dengan politik segala.

      Buat pencerahan bro soal isu ni..Niat arwah baik,ada mesej dia nak sampaikan.

      Padam
  18. kalau sempat bukak Facebook waktu pejabat itu maknanya kerja tidak cukup banyak itu. Mohon bos tambah lagi kerja. (Comel gak lukisan tu ^_^)

    BalasPadam
  19. sambil menyelam minum air ni..

    BalasPadam
  20. Owh biar lah dia , nak isi masa lapang yang tak terluang la tu.. :P

    BalasPadam
  21. Mohon PON respon terhadap cerita Abang Samurai a.k.a Imam Mahdi

    BalasPadam
  22. lol belang tarung ke apa dekat dahi makcik dlm komik tuu.

    BalasPadam
  23. oit kakak! ko dah memalukan TM tau x..mmg padan la ko kne fired time tu jgk

    BalasPadam
  24. bukan takat kakak TM je main facebook..korang semua pn sama gak time keja n blaja. padan muka korang

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...