Iklan Leaderboard

Isnin, 9 Julai 2012

17 Sila akur dengan bapak anda

Walau sehebat mana kita bercakap, hebat mana kita berdebat, setinggi mana kuasa kita, sekuat mana jiwa berontak kita, tahukah anda yang ada orang yang lebih berkuasa daripada anda dan boleh membuatkan anda terpaksa akur dengan dia iaitu BAPAK anda?


Ni aku jumpa status FB friend atas friend atas friend atas friend atas friend aku...


Moralnya, kalau anda jenis banyak topeng, kat rumah orang tua pakai topeng lain, kat luar topeng lain, kat pejabat topeng lain, dengan awek topeng lain, dengan kawan2 topeng lain, jangan ACCEPT Friend Request dari bapak, mak, atuk, nenek, tok wan, abang, kakak, adik, makcik, pokcik, sepupu, anak buah, etc... Kalau nak accept jugak, pastikan anda JANGAN jadi diri sendiri, anda tidak boleh mencarut2, mengeluh2, marah2, maki2, menulis sesuatu yang bertentangan dengan ideologi politik mak bapak anda dan make sure status anda penuh dengan kata2 hikmah agar ibu bapa anda sentiasa bangga dengan anaknya.



Dan kepada yang dah jadi mak bapak pulak, jangan gatal2 nak add Facebook anak sendiri, kang tak pasal2 kantoi perangai huduh kita dengan anak sendiri... Malu siot!



tags: status fb facebook lawak kantoi akur dengan bapa ayah bapak dad father funny komen comments lol hebat kuasa superior jiwa rebel berontak tema merdeka kemerdekaan janji ditepati politik umno pas accept friend request malu stupid virus alert women bra color in relationship parents mother sister brother pervert pakai topeng mask bermuka-muka hipokrit

17 ulasan:

  1. buat masa ni ayah aku rilek lagi. cume chat je.haha

    BalasPadam
  2. masalah ayah ialah dia rasa dia tahu semua benda mengatasi anak dia... masalah anak terlalu sangat ikut jiwa muda yg suka memberontak tu..

    dua2 kantoi.. anak kantoi dgn ayah... ayah kantoi dgn kawan2 dia sebb lahirkan anak mcm tu... hahaa

    BalasPadam
  3. ape relevan nye samurai a.k.a imam mahadi mengamuk kat putrajaya... aku rase dia mmg ada niat nk bunoh diri... ramai betui org gila sekarang.. satu lagi aku rase pihak polis boleh pertimbangkan menggunakan tasergun@ paper spray. mcm keterlaluan lak tembak 3 das pada org yg dah tentu gila.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hang tau mana dia gila?
      mana tau dia taksub sangat dengan hasutan sapa2 ka..banyak kemungkinan la benda ni..tggu full report dari polis..

      Padam
    2. sir.. kalau nampak org separuh bogel bawak pedang samurai jerit2.. = belom tentu gila. kahkahkah... abis camne yg br boleh dikatakan gila?

      Padam
    3. jgn tuduh2 ada hasutan ke ape... siasatan tgh dijalankan tu.. karang xpasal2 je dpt dosa..

      Padam
    4. dapat kat zack, mesti dia komen mentaliti org gila pulak... lepas tu mesti dia cerita pasal nepal yg dia jaga semuanya tak gila membuatkan gaji dia naik jadi 3K...

      Padam
  4. Balasan
    1. kih kih kih banyak meleis psikotic kat blog ni bro hhiihihih xD

      Padam
  5. prince of noob ade je ngomen kat blog jaya negara. .wakakaka. .:p

    BalasPadam
    Balasan
    1. prince of noob masuk sana sbb nk promote blog dia ni ha... bukan komen apa pun.. just doakan org pastu admin xsetuju dgn cara noob doakan dia, maka dia delete komen tu.. noob pulak mintak uncleseeker siasat.. uncle seeker pun tgh kena siat2 kat dlm tahanan...

      Padam
    2. biaslah tu promote blog. namapun blogwalker.. mcm lah ko xbuat.. rileks sudah..

      Padam
  6. Nak Burit & Juboq!!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...