Iklan Leaderboard

Sabtu, 21 Julai 2012

14 Segmen Terjah Blog Ustaz & Ustazah #1

Umat Islam di Malaysia mula berpuasa pada hari ini. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, aku akan buat satu segmen mingguan iaitu Segmen Terjah Blog Ustaz/Ustazah. So korang boleh la gi terjah mana2 blog ilmuwan2 agama berikut dan tanyalah apa2 kemusykilan yang anda hadapi mengenai agama. Kalau nasib korang baik mungkin mereka akan jawab dan balas persoalan anda itu. Kalau anda ada link ustaz2 dan ustazah2 yang lain anda juga boleh rekomen dan kongsikan di ruangan komen di bawah.


1.  Ustaz Hasrizal Abdul Jamil - http://saifulislam.com/ 

2. Ustaz Dr. Zaharuddin Abd Rahman - http://www.zaharuddin.net/

3. Ustaz Amin - http://www.ustazamin.com/

4. Ustaz Shauqi - http://www.ustazshauqi.com/

 5. Dr. Hasanah - http://drhasanah.com/


tags: segmen terjah blog ustaz ustazah #1 ilmuwan sesi soal jawab agama blogger promote blogwalking tips trick tutorial link  
 

14 ulasan:

  1. ustaz zaharudin tu aku ada kes skit dgn dia @ admin dia hahaha
    aku persoal kes back door riba & riba dari sukatan wang vs penindasan
    terus aku kena tibai, kena ban
    pastu aku galak p cucuk fanpage depa
    sekali kena kick ban terus hahaha

    well ustaz cari makan, what else you expect?
    tapi aku tetap hormat pendapat dia yg lain
    mungkin aku ni kes terpencil/troll sejati

    BalasPadam
  2. Ustaz cari Makan kot banyak sekarang ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak salah nak cari makan
      tapi biar beradap & adil dgn semua org

      Padam
  3. apa maksud ustad cari makan?
    serius taktau

    BalasPadam
  4. salam,

    betul check dulu latar belakang ustaz ustazah tu, syarat sah jadi ustaz ustazah,

    1.pastikan ada credential agama sbb ramai penterjemah agama sendiri sekarang. 2. Ahli PAS
    3. Pro Pakatan (sbb ada yg pro pas tapi tidak suka PKR DAP mcm Nasha, tak boleh pakai)
    salam ramadhan

    KLIK 55 tahun janji ditepati di mana Melayu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini sajian sarkasm sebelum buka posa?

      Padam
    2. Dalil mana la nak jadi ustaz kena jadi ahli pas & pro pakatan.. Dalil Anwar Ibrahim la ni... taksub giler!

      Padam
  5. ohh ustaz ustazah..slmt berbukee hehehehuu

    BalasPadam
  6. Bulan puasa, jgnlah mengata.. Ustaz cari mkn agak keterlaluan. Bila dah dpt title ustaz ni, pasti si pembawa tahu apa yg dimaksudkan dgn ustaz. Xboleh dinafikan, ustazustazah juga punya khilaf, krn kita semua manusia..marhaban ya ramadhan kareeeemmmm.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum nak cakap mana2 ustaz jadi ustaz semata2 nak cari makan, sila nyatakan siapa ustaz tersebut dan buktikan dia memang nak cari makan.. bukan nak mendidik masyarakat..

      kalau tidak, tinggallah tuduhan itu sebagai satu tuduhan... sampai bila2 pun tanggunglah tuduhan itu sehingga tuduhan itu ditarik balik..

      jangan cakap kosong aje sekadar nak melambakkan komen..

      Padam
  7. Noob, cuba kau baca bolg keretamayat.. type je kat google...
    -coma-

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku dah search dah... kenapa ye? blog tu boleh dikategori sebagai blog ustaz ke?

      Padam
  8. ustaz akhil khay <--- ustaz sangattt

    BalasPadam
  9. baca blog yang disenarai diatas... untuk mendapat Ilmu Samurai Peringkat Tinggi...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...