Iklan Leaderboard

Selasa, 2 Oktober 2012

65 Bila legend dah tak legend lagi

Industri hiburan adalah satu industri yang amat kejam. Jangan kata selebriti yang biasa2 sahaja, living legend macam Billie Joe Armstrong, frontman band Green Day pun boleh crack down dengan environment industri hiburan sampai me'madafaka'kan Justin Biebir sebab tempoh show dia kena potong, so bila tinggal 1 minit dia tak sempat nak nyanyi lagu baru diorang dan terus mencarut2 atas stage sambil memecahkan gitar. [AMARAN! TOO MANY F WORDS]

I'm not fukin Justin Bieber!

Yeaaarggghhh!!!

Kalau mengikut tabloid2 US:
"Green Day’s 45 minute set is cut to 25 minutes by iHeartRadio to make more room for Rihanna and Usher [Usher's set went 20 minutes longer than it was meant to] so Billie Joe armstrong stops halfway through Basket Case to play a new song only to realise that they have 1 minute left on the stage."

Ni video full persembahan Green Day untuk konsert iHeartRadio dalam HD. Kalau tengok memang dari awal lagi dia dah berbulu dengan Usher sebab penganjur potong tempoh show dia untuk bagi laluan kepada persembahan Usher, mungkin dia rasakan pihak penganjur tak patut melayan mereka seperti selebriti2 baru newbabies lain seperti JB menyebabkan dia hilang pertimbangan dan mengamuk atas pentas.


Tapi mengikut apa yang ditulis dalam website Green Day, tempoh mereka tak dipotong pun, Billie Joe pula dikatakan di bawah pengaruh alkohol/dadah dan sekarang dah masuk pusat rehab untuk treatment:
"Billie Joe is seeking treatment for substance abuse. We would like everyone to know that our set was not cut short by Clear Channel and to apologize to those we offended at the iHeartRadio Festival in Las Vegas. We regretfully must postpone some of our upcoming promotional appearances."
Tak tahulah mana salah mana betul, tapi mungkin dia bengang sebab music scene sekarang tak macam dulu, crowd pun dah tak gila2 macam dulu boleh buat stage diving, crowd surfing, head banging, punk-rock pun dah suam2 kuku dan banyak genre2 lagu popular satu ketika dulu pun seperti heavy metal, thrash, etc dah dead... orang sekarang lebih prefer Bieber kind of song, and dancing song Gangnam Style.

Aku juga jadi mangsa... kata Justin Bieber

Boleh menyanyi dan muntah dalam masa yang sama...

Aku minat juga Green Day pada zaman 90's dan masih lagi dengar lagu2 diorang even lagu2 baru, malah aku masih lagi dengar muzik2 evergreen 90's dulu, tapi somehow kita kena accept yang manusia berubah, trend dah berubah, gadis2 di luar sana pun lebih ramai yang minat JB dan K-Pop, dan kita perlu bersedia menerima hakikat yang satu hari nanti Justin Bieber, Najwa Latif, Yuna, Shila Amzah dan lain2 selebriti yang sekarang ini masih top pun akan menerima nasib yang sama macam diorang pada masa akan datang. Billie Joe pun umur dah 40 tahun, ada anak isteri, tak sesuai dah nak buat macam zaman2 diorang muda dulu. Same goes to selebriti2 legend tanahair seperti Search, Wings, Anuar Zain, Ziana Zain, Erra Fazira, Siti Nurhaliza, etc.

So sape2 yg rasa nak terjun dalam dunia hiburan tu tak kira la dengan apa cara pun, awek main gitar bertudung kat Youtube ke, masuk pertandingan realiti nyanyian ke lakonan ke pelawak ke, guna kabel besar ke, sila fikir 2 3 kali, anda mungkin boleh hebat dan glamer sekarang, tapi satu hari anda juga akan dilupakan bila ada artis lain mengambil alih tempat anda, lebih2 lagi kat Malaysia. So belajar rajin2 dan tak payah nak jadi2 artis sangat, skim kumpulan wang simpanan pekerja (KWSP) pun bukannya ada. Tapi kalau nak terjun juga bidang ni, pastikan masa tengah glamour simpan duit banyak2, jangan membazir beli kereta bukan2 baju pelik bukan2, lepas dah tak glamor boleh la nak bukak bisnes apa2 jual air mineral ke, MLM ke, jual gelang ke, ye lah takut nanti bila dah tak laku nanti, duit pun dah sikit, Zed Zaidi juga kena tolong...




tags: green day frontman billie joe armstrong crack down freak upset out meltdown mengamuk marah maki caci kutuk i'm not fucking justin bieber motherfucker 1 minute new this shit song usher rihanna konsert concert iheartradio 2012 punk rock dead emo genre thrash heavy metal drugs alkocohol mabuk high smash guitar on stage legend artist artis celebrity selebrity jb vomit puke lip sync on stage milk zed zaidi presiden seniman

65 ulasan:

  1. Balasan
    1. to greenday, september is end.. now october

      Padam
  2. Billie Joe Mula Tunjuk Garang Macam Abangnya

    BalasPadam
  3. bieber pregnant sampai muntah2 kat concert
    sigh..

    BalasPadam
  4. Biasalah artis bila dah rasa diri tak berapa popular.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia salah pilih music scene la. lagu2 dia dah tak sesuai ngan mainstream skrg nih.

      Padam
  5. jika green day buat 5 album lagi pada masa akan datang, 60 years old billy joe punkrockin on stage,maybe. with gibson and tre cool,mike drint tetap boleh dijual. Green day bukan slam atau scoin,scene negara jauh berbeza. Fans dari 1998 masih mampu menhargai greenday. Pandangan aku terhadap billy joe dan green day, lagend tetap lagend. Green day masih mampu berdiri tanpa menjadi sell-out disamping justin bieber atau usher mahupun rihanna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fans gets old too. That's for sure. So tak semua maintain taste music yang sama sampai tua.
      On the other hands, orang muda punya music makin dan semakin fakap. They can't even listen to these kind of band. So no wonder Justin Buboq & K-POP & whatsoever tuh makin mencanak-canak naik..

      Padam
    2. dulu ku layan greenday kerna tekanan dari kengkawan. tak dinafikan lagu2 dia ada yang best didengar (seperti basket case, when i come around), itu kerna dia ada formula mainstream macam mana2 lagu pop lain pada masa itu (90's).
      namun bila membesar tak semua lagu hits greenday buat aku terus suka. mungkin pasal dah tua, takpun "tak semua maintain taste music yang sama sampai tua." berdasar kata2 Orang Akaun.

      tapi janganlah salahkan orang muda taste music diaorg teruk (ughh, ikut hati aku, mmg teruk pun). seseorang mesti mula dengan satu jenis musik dulu, lepas tuh baru berkembang ke genre atau band2 lain.
      lebih-lebih lagi golongan2 muda, dah tentu nak cari musik yang rancak serta senang nak dihadam, pastu media tiap2 hari dok tayang music mainstream yang formula pop lebih kurang sama. dunia k-pop penuh warna-warni antara sebab pemuda-pemudi terikut2 dakyah k-pop nih.

      Padam
  6. bieber termuntah sebab dia sendiri tak tahan dengar lagu dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha!

      Padam
    2. plain83...tak payahlah puji anon tu..komen dia tiru ayat dr 9gag

      Padam
  7. Sama seperti dunia peragaan. bila dah tua tak ada siapa yang offer untuk jadi model.

    BalasPadam
  8. Masa aku study dlu lagu2 greenday n linkin park menjadi antara gorengan guitar n nyanyian aku dikala ketepuan/kepenatan lepas buat esaiment atau lab repot...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Muse = the best!

      Padam
    2. Goo goo dolls pon orait gak...oh dan Blink182...

      Padam
    3. oh. ingtkn aku sorg je yg minat. ms zaman2 mude remaja dulu, haram sorg kawan pun xmo pinjam kaset aku. lagu xtaste.

      Padam
    4. Bagus sesangat la tu kalo x de sape nak sibuk pinjam kaset/barang ko, cam aku dulu komik2 aku slalu hilang dari meja blik hostel aku. Bla tnya roomate aku yg cam gampang tu mana pi komik2 aku? Ko pinjam ka? Dia ckp ada bdk mane ntah (aku tak kenal pon budak tu) dtg blik tadi pstu brkenan nak pinjam komik2 aku, die mintak kat roomate aku tu dan roomate aku yg sengal tu bagi jek, buat mcm harta dia. Bla habis 1st year aku, dan tiba masa aku finally bleh pindah kuar hostel, bdk yg smpai ke sudah aku tak kenal tu tak jgk reti2 nak pulangkan komik2 aku. Aku tnya roomate apa number blik bdk btuah tu n tros gi cari blik dia. Dah jumpa blik, bdk tu tak ada plak waktu tu, tp roomate dia ada. Aku tnya psl komik aku kat roomate dia tu, pstu dia ckp gi la cari kat meja dia. Aku cari2 jumpa la 2 buah kot, tp yg bdk tu amik lbih dr 2. Arghhhh bengap la kenal pon tak, bleh main amik je brg2 org sesuka hati? madafaka btol...

      Padam
    5. huu kalo tu dikatakan femes baik tak payah...hahah

      Padam
  9. Kesian PAS.. klik anwar Ibrahim

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kesian MCA/MIC.. klik Najib Abdul Razak

      Padam
    2. Kesian kat hangpa dua

      Padam
  10. si bieber tu mmg semakkkkkk!sian green day....when i come around...lalallalaaa...

    BalasPadam
  11. tolong jangan kutuk2 Justin Bieber OK!!!kamon la greenday are so the ketinggalan zaman,so ninetiessss laaa...we live in 2012 now.grow up man,JB is the new king of pop replacing dead MJ,just accept it already...JB are far more better than any artist out there,and he is only 18!!!

    oh before that, FUCK U GREENDAY SHIT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak2 sila ke sekolah, baca buku, dan target SPM 18 A1, jangan menyampuk orang dewasa berbicara ilmu.

      Padam
    2. ilmu la sangat.JB muntah pun sbb minum susu,yg si greenday bangang tu dok mencarut2 mcm org mabok minum todi,dah la minum arak,hisap dadah,org mcm tu boleh dijadikan idola.kesian la org2 DEWASA ni...ilmu apa ntah yg dibelajarnya,pat0t la ramai sgt yg cam bangang

      Padam
    3. Justin jubor anak haram

      Padam
    4. haha..wah,ada jugak taksub bieber kat sini ye?hahahaha.adik,gi baca buku.target SPM 18A mcm crack cakap.jgn dok bieber2 sngt lah.

      Padam
    5. aduhai dia marah sungguh kat aku...hahahahahahhahaha...abang Tapak Sleman, aku nampak variety dalam pembaca blog hang..**thumbs up** , cemana hang attract peminat JB sampai kat sini...eh...bini aku ka kat atas ni =="

      Padam
    6. kemon la budak.. Son Goku yang tak wujud pun lagi berjuta peminat dari dahulu hingga sikalang..jb ade?..Jamban Berak...nakharooooom !!!...hahaha

      Padam
    7. Obvious troll is obvious.

      Padam
    8. Epic fail by bieber fan. You mad, bieber fag?

      Padam
  12. Justin + Selena Gomez = LESBIAN!!!

    BalasPadam
  13. Fuck Justin jubor for your Bright future

    1 Malaysia Janji Ditagih

    BalasPadam
  14. aku tak minat artist2 ni. aku lebih kepada, "kalo lagu tu macam sedap kt tinga aku, aku minat lagu tu jer. pstu download letak kt playlist aku sndiri. Takde nyer nak donlond sumer lagu dr artist yg same"

    yeaayy hidup piracy!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo lagu justin, aku suke Baby je kot. sbb catchy. kalo lagu awek dia plak si selena tu, aku suka Love You Like A Love Song.

      tp tak la maksud aku syok giler kt dua artist tu. erkkk

      Padam
  15. masa aku sekolah agama dulu, budak-budak layan lingking pak selain nasyid..

    BalasPadam
  16. errr overrated la kalau nak greenday dipanggil legend.

    BalasPadam
    Balasan
    1. been around for 25 years yow...that's not a legend, that's a LIVING legend...MJ on the other hand, is a legend (cuz he's no longer among the LIVING)..

      Padam
    2. on the other hand,biskut boleh menaip..that is legend.

      Padam
    3. living legend include dave grohl

      Padam
    4. Living legend sebenarnya ramai termasukla metallica, gun n roses, mcm2 lagilah, cuma yg tak bestnya bila living legend ni sendiri mula komplen kenapa tak layan mereka sbg diva dan kutuk artis2 baru yg pada zaman ini lebih popular dari mereka. Patot living legend ni buat cool, relax saja. Tapi yelah, selalu waktu diorg masih alive org semua buat tak tahu, bila dah jadi meninggal, barula semua org sedih dan angkat mereka gila, kalau kat malaysia time tu la baru nak bagi dato dan segala jenis gelaran.

      Padam
    5. Itu la noob, bill joe pon tak bleh gak nak expect fans kat iheart radio concert tu gila2 suka greenday sgt, sbb tu bukan specifically concert greenday pon, tu concert ramai artists join skali...so fans org lain tu majority kat situ. Sib baik x dak sapa2 pi boo kat dia, kalo x lagi kesian..huhuu damn...

      Padam
  17. Hoi..sape layan green day masa zaman aku dulu..mmg kena ludah..kihkhihkhihki puiii !!! org main hardcore mcm DRI, Bad Brains, Misfits, Dead KEneddy, Black Flag, Fugazi..sape2 yg layan green, pearljam, nirvana..mmg kena kaki ke..kihkhihkhihki puii !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Weh kebon hang tgh tebakaq nuh..habih pokok2 cempedak hang yg kat dlm pagar kebun terbakaq...yg kat luar pagar tu sparuh dah hangus...

      Padam
    2. khihkhihkhihi puii !! dulu laa..masa remaja konon memberontak..skang dah tua2 ni takde lg laa..asal lagu tu sedap..layan jer..khihkhihkhi puii !!!

      Padam
  18. giler...nirvana pun kena kaki gak..

    BalasPadam
  19. music nowadays are overrated and possess bad influences..so die hard fans willing to "die" for them or at least had given birth to retarded followers like those who gone crazy with JB and gaga..but on the other hand the oldies died (literally) for their fans since the expectations on them were high during old times plus the intervention of Illuminati..so now it has been the flipping coin from the past, so music is worthless now..

    BalasPadam
  20. greenday tetap lejenggg...kerplunk!

    BalasPadam
  21. adat dunia, yg lama dilupakan utk kejar yang baru; wpun yg baru tu bukan bagus pun. aku pun taktau apa yg bes sgt JB? lagu dia biasa jer. sebab muka dia jambu ke? maybe. kalau x, apsal ramai sgt peminat KPOP? esp ladies la, i don't get it. suka sgt tgk muka2 jambu artis KPOP dan JB, dah macam rupa pompuan pun ada. muzik diaorang pun lebih kurang je. not to say KPOP terrible la, ada lagu yg ok. cuma mcm tulah... sepesen aje.

    legend, as the name goes is legend. people are not supposed to live with legend (the past). but legend will always be remembered.

    BalasPadam
  22. offspring, greenday, oasis, nirvana, goo goo dolls, garbage, aqua, blink182,pearl jam, smash mouth, billie myers, hootie & the blowfish etc adalah living legends!

    BalasPadam
  23. Greenday tetapp legend !

    Justin muntah karena lagi haid mungkin? Who know !

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...