Iklan Leaderboard

Sabtu, 27 Oktober 2012

28 Download filem seram sampai kena tindih

Sekarang nak download movie, lagu atau apa2 pakai file sharing website seperti Mediafire, Netload dan lain2 agak susah sebab selalu ada dead link disebabkan fail tu kena remove. So kalau nak download apa2 boleh pakai je torrent client macam BitTorrent, uTorrent, Vuze, BitComet atau lain2 torrent client software, cuma make sure ia supprot magnet link. Macam aku, aku masih pakai Vuze.


Kemudian bukak je website PirateBay dan search filem, album lagu atau apa2 sahaja kat situ, kalau nasib baik banyak la result. Seperti contoh, search filem seram 'Insideous' dan hasil carian akan dipaparkan. Then tengok la korang nak download versi Blue Ray (BDRip/BRRip), DVD (DVRrip) dan sebagainya dan tengok saiz failnya, biasa makin besar saiz fail gambar makin cantik dan berkualiti, tapi aku biasa download moview yang around 600MB ke 800MB, sebab biasa aku download filem aku tak simpan lama2, lepas tengok aku terus delete, jimat sikit hard disk aku. Tapi kalau boleh jangan download versi CAMrip, gambar memang hodoh gila rakam pakai kamera video kat pangguna wayang.

Dan make sure kalau nak download laju, pertama sekali kena ada line Internet yang lajulah seperti Streamyx 1Mbps dan ke atas atau Unifi, kedua daripada hasil carian tu pilih yang SE (seeders) banyak, makin banyak seeders makin cepat la kita punya download.


Lepas klik kat mana2 link yang korang nak download, lepas tu klik kat 'GET THIS TORRENT' untuk start download, lepas tu nanti torrent client software tu akan download fail tu sampai complete.


Sedikit sinopsis filem Insidious:
A family looks to prevent evil spirits from trapping their comatose child in a realm called The Further.

A gripping story of a family in search of help for their son, Dalton, who fell into a mysterious coma on one ordinary morning. Little do they know that there is much more to this endless sleep than meets the eye as they explore the paranormal, and rediscover the past; the key to getting their son back once and for all.

Bagi aku cerita ni agak menarik kerana berkonsepkan Astral Projection yang juga dikaitkan dengan sleep paralysis atau kelumpuhan tidur yang biasanya berlaku bila melayu cakap kena tindih atau kena hempap masa tidur.
Kelumpuhan tidur merujuk kepada keadaan lumpuh ketika tidur ataupun ketika bangun tidur. Mereka yang mengalami kelumpuhan tidur pada kebiasaannya akan mengalami masalah untuk menggerakkan anggota badan, tidak berupaya untuk bersuara dan sebagainya. Kelumpuhan tidur juga biasanya di datangi dengan halusinasi seram atau mimpi ngeri.

Kelumpuhan tidur berlaku dalam keadaan pesakit separuh sedar, selalunya akan tidak sedar sama ada mereka sedang tidur atau pun dalam keadaan jaga sewaktu mengalami lumpuh tidur. Ia juga kebiasaannya berlaku dalam kedudukan tidur melentang atau dada menghadap ke atas.
Sebenarnya fenomena kena tindih ni bukan hantu yang tindih pun tapi kerana seseorang tu kena sleep paralysis disorder. Aku pun pernah kena tindih waktu tidur biasanya kalau tidur waktu siang hari, waktu malam memang jarang, paling kerap waktu zaman sekolah dulu memang selalu tidur siang kena tindih. Tapi perasaan masa kena tindih tu memang sangat menakutkan, korang boleh nampak persekitaran, boleh nampak orang lalu lalang, mula la rasa macam nampak hantu, tapi nak bangun nak bercakap menjerit tak boleh, badan rasa macam lumpuh meronta macam mana pun tak boleh gerak. Masa tu jiwa memang kena kuat untuk lawan perasaan kena tindih tu, bila tiba2 dapat bangun memang rasa cuak gila.


Cara2 nak atasi fenomena kena tindih ni? Entah, cuba jangan tidur waktu siang dalam keadaan penat, tapi kalau dah nak kena tu memang akan kena jugak. Tapi kalau selalu sangat kena tindih tu google la kat internet, jumpa doktor atau ustaz2 untuk cari penyelesaiannya. Cuma para isteri kalau selalu kena tindih tu normal lah, orang lelaki memang macam tu asyik nak menindih je, nak buat macam mana, dah namanya lelaki, layan jelah, dapat juga pahala, jangan pulak gi jumpa doktor atau bomoh pulak.



Notakaki: Mohon Daytean Lea download filem Insidious tu...




tags: download filem film movie drama melayu tempatan hollywood korea torrent client software piratebay magnet link seeders peers leechers pirate bay lagu song album music artist dvdrip bdrip bbrip dvdrip camrip mkv avi mp3 divx insidious 2010 synopsis sinopsis review summary rumusan makers of saw paranormal activity pengarah penerbit astral projection body sleep paralysis disorder kelumpuhan tidur fenomena kena tindih hempap hantu makhluk ghaib jin takut seram badan lumpuh suami isteri

28 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ok la boleh tahan la, best la jugak dari filem hantu bonceng dan segala2 cerita hantu melayu

      Padam
    2. sempat juga u nak masuk unsur 'dewasa' kat post ni eh

      Padam
    3. filem melayu sekarang tema gangster tengah trending..yang terkini ha Budak Pailang..

      zzzz

      Padam
    4. filem insidious dah keluar astro movie

      Padam
  2. blog niy berguna ..tp lambat update ,blog yg tak mencarut ...cuma name 'prince of noob' wat aq panazlah , cam dota plak .. tak best betul name admin niy ... tukarlah.==,

    BalasPadam
  3. Tadi aku tengok filem "Di Bawah Lindungan Ka'bah"...Hamka mmg kelasss (haha sori off topic) ^^

    BalasPadam
  4. teman pon pakai vuze gak..hehe..tenet kene laju bedesup baru best donlod mendonlod ni..haha...tau ngak kat ner nk cari citer2 melayu melayan...haha

    BalasPadam
  5. aku bengang giler arrr direct downlod links skrang ni banyak dah cmni. DDL ni banyak berguna kalo nak donload citer2 yg dah lame dulu.., tp skrang yg baru2 pn dah payah gak nk donlod sbb skit2 asik kena remove.

    rase mcm tak penah tindih seumur hidup aku, cume bile mata dah terbukak tu, rase malas nak gerak dan bangun jer la, pstu paler pikir nak smbung tido ke tak ni.

    lepas ni sblm tido bnykkan bace surah2 lazim tu, dan juga 3 KUL arrr.

    BalasPadam
  6. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    BalasPadam
  7. Citer hantu kak limah balik rumah lagi best.

    Bahahaha

    BalasPadam
  8. Ni la ni masalah tindih. kitaorg tido kat hostel dalam bilik ader 2 org. Rummet selalu komplen kena tindih...bukan nak cakap besar, rasanya dah 3 tahun kat sini pun xde pape lagi...so tnyalah isteri ustaz yng kite mmg rapat. Dia pesan kalau azan tutup pintu, kalau dah lebih dari jam 8 atau maghrib jangan lagi dok bukan pintu besar2...musim2 aseimen lagi lah..walau tak tido jam 1 2 3 pagi jangan buka pintu kalau boleh...And lepas amal kan mcm tu actually dah kurang n hilang. :) huhuhu sekadar kongsi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba suruh dia tukar tilam, pakai yg kualiti sikit

      Padam
  9. Ceh..ingatkan pe.
    Aku pun penah kena.. cuak gila kot xleh bernafas.
    Hahaha..

    BalasPadam
  10. biasa kene bende tido xleh gerak2 tu..tapi more towards sleeping disorder la, bukan apepe yg bukan2 rasenya

    BalasPadam
  11. masa dok asrama dulu pernah banyak kali terkena.amalkanlah tidur cara rasulullah.. insyaallah..
    *baca ayat kursi dan 3 Qul sebelum tidur

    BalasPadam
  12. insidious mmg best..penuh kejutan n misteri..

    BalasPadam
  13. Still a better movie than Paranormal 4

    BalasPadam
  14. Tindih oleh suami kena juga jumpe doktor lepas tu..manalah tahu ada rezeki..tapi x perlu jumpe bomoh..

    BalasPadam
  15. ak selalu jugak kena tindih ni,tp ak dpat control ''sb ak tau apa masaalhnya,setiap kali kena tindih,pasti mata kita terbuka,benda ni xde kena mengena dgn hantu pn,kadang2 ak boleh layan lgi acara tindih ni,cuma kelopak mata kita akan sakit,sb ia terbuka,cara nk lumpuhkn operasi tindih ni,senang ye,setiap kali korang kena tindih, cuba tutup mata dn tido kembali sambil berfikir ak nk tido, sb otak korang masih berfungsi,pasti berjaya lah,

    BalasPadam
  16. hahahaha nak link yang senang sekt takde ke. hahahahahhahaha



    sinister POB dah tgk?? hahaha

    nway tenks!

    BalasPadam
  17. Samsungs true rival certainly being is interesting when you hear what people
    have to say about these two leading end tablets.

    9 is also razor thin with the same great features as the Galaxy Tab 10.
    Samsung galaxy has been developed as a star model that
    is available at best bargain deals.

    Also visit my web blog :: samsung galaxy tab 2

    BalasPadam
  18. kawan,
    ada org panggil benda nih "Incubus" yang betinanya "Succubus"...dia kata ada jin tgh main dengan kau...benda nih dulu selalu jadi kat aku masa aku mereng dulu...biasanya kalau mak abah kau ada bela jin atau amal ilmu setan, benda nih normal...

    sekarang aku dah kawin, tak ada dah...kalau ada pun aku sepak aje...ada sekali dia menjelma jadi Zooey Deschanel sial! macam tau aje selera aku...dah nama dia seytan kan?

    tapi aku baca satu kajian saintifik, benda nih berlaku bila kau tidur, lepas tu kau terjaga dan kau lepak-lepak tgk tv ke apa, lepas tuh kau tidur balik...itu sebenarnya otak kau keliru...berapa kali kau nak tidur daaa!

    itu sebabnya bila kau tidur balik kau rasa macam tak boleh nak bergerak...aku punya petua senang...aku ambik Quran aku letak atas kepala aku...confirm kesan dia tak seteruk masa kau nak tidur tuh dan kau akan tidur dengan selesa...

    ha ha! kejap lagi akan ada laa mangkuk suruh aku GI MAMPOS...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...