Iklan Leaderboard

Jumaat, 12 Oktober 2012

87 Trend berhijrah di kalangan selebriti

Ini bukan segmen terjah blog mana2 awek. Ini merupakan Gedung Koleksi Gambar Terbesar Selebriti2 Wanita Tempatan Bertudung samada yang sudah berhijrah atau pakai tudung hanya untuk lakonan atau function. Turutan gambar mengikut abjad nama selebriti sahaja, bukan ranking apa2. Tapi ya, aku memang ada sedikit fetish pada hijabster.



















































Ok yang ini adalah my sweetheart... mohon jangan kacau ok.



Sekarang ini trend berhijrah di kalangan selebriti. Semua orang pun mahu berhijrah terutama golongan artis wanita. Biarlah orang kata berhijrah sebab politik ke, sebab kahwin ke, sebab cerai ke, sebab mimpi kena bakar ke, sebab ditimpa musibah ke, sebab dah sampai seru ke, whatever lah, janji first step tu dah ada. Tapi pengertian hijrah tu sebenarnya sangat besar, bukan setakat pakai tudung tutup aurat sahaja, sebab benda tu memang dah wajib. Benda yang wajib walau cakap la macam mana pun, belum sampai seru ke, belum terbuka hati ke, hidayah tak sampai lagi ke, watever la, wajib tetap wajib, kalau tak laksanakan berdosa. Sama juga perkara2 wajib yang lain seperti solat, puasa, zakat dan sebagainya.

Mungkin hijrah tu lebih bermakna dengan mengupgrade diri kita seperti dari solat bersendirian di rumah, upgrade ke solat berjemaah di surau/masjid, dari solat asing2 suami isteri, upgrade ke solat berjemaah bersama2, dan juga hijrah yang dibuat dengan pengorbanan, seperti korbankan masa kita untuk tengok TV di rumah dengan pergi ke majlis ilmu, korbankan sedikit harta kita dan ringan2kan tangan untuk bersedekah, korbankan baju2 yang kita sayang untuk diberi kepada rumah anak yatim dan sebagainya.




tags: koleksi gambar artis wanita perempuan selebriti tempatan malaysia tudung hijab hijrah abby abadi abby fana aishah akma af3 ana rafali anne ngasri ann hot fm anzalna ayu raudah catriona ross datin norjuma diana amir diana danielle elyana emma maembong farah af2 fasha sandha fazura fida rafidah ibrahim fouziah gous heliza helmi af5 ila damiaa intan ladyana irma hasmie jojie ella lisa surihani liza hanim maya karin memey najwa latif neelofa ning baizura nora ariffin nora danish nur fathia nurul syuhada raja farah rozita che wan salima af4 sharifah aleya sharifah sofia shila amzah siti fazurina siti nordiana siti nurhaliza siti saleha tasha shila tiz zaqyah wardina safiyah yatt hamzah yuna lis zarai

87 ulasan:

  1. sial ko noob..yang mata bulat tu jugak hang nak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mesti la nak yang mata booolat

      Padam
    2. buat aku tekejut beruk melihatkan ke fake an matanya si mata booolat

      Padam
    3. ko nie Noob...agak2 la Heliza tu terbaik wooooo....
      semoga berjaya.

      Padam
    4. beruk terkejut beruk..hmmmm

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. better la kan.. dari trend artis buka tudung... pkai tidung tu first step.. then follow by another step..

    BalasPadam
  3. Bhai Noob...

    Biler lu nak buat scoop pasai artis yang terjojol sana sini tue... hahaha... cepat lar buat.... hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha,cepat2.aku pun nak tgk gak.hahaha

      Padam
    2. nak gak huhu

      Padam
    3. Nak biskut?

      Padam
    4. mohon di percepatkan

      Padam
    5. Ko pegi jer aku stress giler..terjolor-jolor semua

      Padam
    6. beruk,gi panjat pokok kelapa.sibuk je..

      Padam
  4. Semua muka innocent jek. Padahal gedik terutamanya gambar last sekali tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mohon jangan kutuk gambar last sekali ya... bakal isteri ana tu

      Padam
    2. sapa si mata bulat tu noob? mana jumpa? mak rekemen ke?

      btw, byk nyer gambar artis bertudung. berpinar sekejap dgn warna warni gambar

      Padam
  5. Upgrade sembahyang atau upgrade bersendirian dirumah wartawan tak perasan nanti. Tapi fie paling suka dengan penghijrahan irma hasmie. Tak over macam sesetengah artis. Pakai tudung siap dengan glove, alasan nanti nak bersalaman dengan peminat bukan muhrim senang. apakah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ape lak tak over.?
      ini jenis taksub dgn irma la ni
      masa program raya kat astro
      dorang laki bini pegi butik hatta dolmat
      si irma tu leh je tergedik2 ngn hatta siap pegang tangan konon2 manja gitu

      if hatta tu nyah. leh ke?

      sila jawab

      bende dah wajib dari dulu.
      kening die kenapa cukur jugak. haaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Padam
  6. banyak gila gambar. cun2 lah haha

    BalasPadam
  7. alangkah bagusnya kalo smua2 yg ko tampal kat atas tu mmg kekal bertudung scr bebetul bila keluar ke public, smpai akhir hayat mereka...moga2 diberi kesedaran sebenar pada mereka nnt, inyaAllah, amin...

    BalasPadam
  8. artis2

    bende dah wajib
    takpayah nak over sana sini
    bila pakai tudung.leh kutuk artis2 baru yang dulunya korg pun lagi teruk.
    come on.
    rilek2 je.

    BalasPadam
  9. pakai tudung
    tapi kening cukur
    mekap tebal.
    pakai perhiasan ,wangi wangian
    cam yuna
    pakai seluar ketat wei.

    apa laaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. SETUJU.

      Kebanyakan yg pakai tudung skrang (terutama muda mudi) hanya pakai tudung sebab TREND. tp baju masih ketat. Pakai baju baby tee. Baju tu masih singkat nampak bontot terjojol. tudung mesti mahu silang utk nampakkan bentuk buah dada yg menggiurkan tu.

      alangkah bagusnya jika dorang pakai tutup aurat yg sempurna...

      Padam
    2. thats what i said before. org kita hanya menekankan pakai tudung secara zahir tapi apa pengertiannya tak diketengahkan. itu pasal pompuan byk pakai tudung tp whole outfit macam sarung nangka. itu pasal kita nampak byk pompuan pakai tudung tp tergedik2 mcm bohsia. itu pasal kita ada byk klip 3gp awek tudung beromen.

      tutup aurat bukan sekadar zahir, tp juga dari segi kelakuan dan pergaulan. baru sempurna.

      Padam
    3. @anakonda owh nak cakap ko ni ada byk klip 3gp awek tudung beromen lah..yg kita2 lain tu sapa?

      Padam
    4. you got proof? tak baik buruk sangka. ada mata tengok, ada telinga dengar, ada otak fikir. unless ko tak nampak pompuan pakai tudung yg gedik2, well itu ko punya pasal lah.

      Padam
    5. "thats what i said before. "

      bilaanyaaa hang cakap...?

      Padam
    6. ko biskut dah makan ubat tak..komen benda dah basi...kesian!

      Padam
  10. admins!

    lepas ni buat koleksi mamat2 pakai baju uniform. uniform polis ke, pilot ke, askar ke, waiter ke, bomba ke. Aku ade uniform fetish.


    dari
    pembaca wanita

    BalasPadam
  11. org cantik pakai tudung macam mana ropa pun mesti cantik..tapi lagi cantik kalo bertudung mengikut syariat ^_^

    **suka juga tengok babyface heliza tu ^_^

    BalasPadam
  12. sekurng2nya dorang da melakukan yg wajib ditutup..cume perlu diberi kesedaran ttg pemakaian tudung yg sebenarnya....tp aku lg menyampah dgn org yg tidak menutup aurat tp olwes ckp mcm nih..."AKU X PAKAI TUDUNG TP PERANGAI AKU LG BAEK DR ORANG YG PAKAI TUDUNG"...rase mcm nak geget je kepale org tuh...(^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. AKU X PAKAI TUDUNG TP PERANGAI AKU LG BAEK DR ORANG YG PAKAI TUDUNG!

      meh geget kepala aku...

      Padam
    2. eh aku ingat ko jantan.

      eeeee

      Padam
    3. kau ni slow ah..aku nak dia geget kepala aku jer..dapat menghilangkan kegatalan di badan ku yg berkutu

      Padam
  13. Pompuan pakai Tudung sebab TREND bukan sebab Agama..Kat Fesbuk tu bersepah Pompuan hipokrit ni..Menonjolkan imej bertudung tapi dengan tidak segan silu upload juga pic tak pakai tudung..jenis kategori apa pompuan macamni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Noob fetish hijabster

      Padam
    2. @ anon 9:06, ada betulnya apa yang kau cakap tapi, kita seharusnya selalu bersangka baik, tambah2 lagi ni hari jumaat, kiamatkan hari jumaat, nabi adam kan diciptakan pada hari jumaat..so bersangka baiklah...mereka bertudung pada asalnya telah insaf, tapi kau membuat statement yg itu hanya trend..mari kita membuat satu uji kaji statistik..

      null hypothesis Ho: mereka telah insaf
      alternative hypothesis Ha: mereka tidak insaf dan itu hanya trend
      mengambil significance level alpha = 0.05

      dgn meggunakan Z-statistic
      maka p> 0.05 iaitu p=0.234

      maka kita gagal untuk menolak null hypothesis..oleh itu kebarangkalian untuk menyokong Ha tidak kukuh, maka kita kekal kan bahawa mereka telah insaf..sekian wassalam

      Padam
    3. assuming bilangan sampel N ko letak adalah 50, iaitu bilangan aweks berhijab (tidak mengambil kira scr ikhlas atau tidak) yg noob letak dlm blog post ini, atau bilangan aweks bertudung satu dunia yg mengikut anggaraan ko semata2? kalo skadar anggaran cincai bg bilangan sampel baik jgn sebut psl statistik, lolz ketahuilah bhw statistical analysis tidak boleh ditaram pakai utk setel smua hypotesis..lebih2 lg bnda yg melibatkan perkara ghaib spt dosa n pahala...

      aku tau ko sarcasm saja, hahahaa...

      Padam
    4. owh geeeeeeeeeetew........boleh buat bini ni..

      Padam
    5. la ko beruk jantan ka??? aku ingatkn ko beruk betina...kahkahkah
      ke ko shemale? XD

      Padam
    6. owh geeeeetew...boleh buat teman sehidup semati ni..
      aku lah jantan yg paling hot, macho, gagah, mantop, tiptop, ngetop di seantero Msia..amacam, tertawan ngak?

      Padam
    7. kalo kita sama spesis, mungkin ada kebarangkalian jugak lah kot utk aku tertarik sama kau...wahahahahahahah XD

      Padam
    8. @plain, kita sama spesis lah? menurut Darwin kita kan sama spesis...

      @anon benda tu haram nakharom, kena dijab kabul dulu

      Padam
    9. nokharom anon x abih2 nak roleplay as paderi, dari zaman zack smpai la skang ni hahahhaha..

      beruk hot, kau pilih nak percaya darwin si nyanyuk tu ka, aku pilih utk percaya nabi adam a.s..lolz

      Padam
    10. subhanallah adalah ucapan yg lebih baik diakhiri daripada ucapan..lolz apabila ditegakan aqidah seorang muslimah seperti anti..Ana hanya merujuk Darwin yg teorinya kini masyhur di serata dunia dek kerana angkuh dalam aspek keagamaan. Ana juga ingin menguji kesolehan anti. Maka sesuailah anti menjadi isteri yg soleh..amin

      Padam
    11. subhanallah..
      islam rupanya si beruk hot ini, alhamdulillah..pulang ke pangkal jalan juga akhirnya..semoga anda ditemukan dgn calon muslimah yg sesuai suatu hari nnt, insyaAllah ^^

      Padam
    12. haha..plain VS beruk.epic battle!

      Padam
    13. @plain83 subhanallah..
      Kini ana sedar dan telah pulang ke pangkal jalan yg diredhainya..ana akur ana ini bukan lah hot tapi sekurang-kurangnya berbudi pekerti yg baik dan mampu menjadi suami soleh..Tetapi suatu hari nanti itu menjelang juga ketika ana mengenali calon muslimah yg elok juga budi dan tatasusilanya..insyaAllah diketemukan jodoh..

      Padam
    14. apakahhhh!??? icon aku telah diplagiat n diconteng si beruk yg tetiba bertukar menjadi seorang plainfilia yg kronik!!!
      ohhh dunia blog sangat menakutkan beta hahahah..oh noooes!! XD

      mana pegi pendirian kau ni beruk hot, dgn senang kau tukar identiti kau, pendirian lalang kah? (0_o!!)

      Padam
    15. dan lalang inilah yang melawan angin keegoan seorang lelaki yang sewenangnya mengaku diri hot, tetapi lalang ini hanya insan yang lemah tetapi tubuh kecil dan tirus lalang ini tetap tanpa putus asa kearah bertentangan angin yang meniup kencang kerna di situ pasti ada kemenangan..Icon bukan diplagiat tetapi itu lah tanda keikhlasan mata hati ku.. :)

      Padam
    16. owh silap..ayat ni mungkin lagi power

      "tanda keikhlasan hatiku di matamu"

      Padam
    17. arghhh #$%&*@%$!! plainfilia kronik tahap ke-4 detected...*epic face palm*

      esok lusa nnt hopefully kau pasti akn bertukar kembali normal pulih spt sediakala wahai beruk hot..demam kau ini pasti akn berakhir juga, kesian plak aku tengok simptom2 kau ni..tsk tsk...bertabahlah

      Padam
    18. kenapa? beginikah keikhlasan hamba-Nya diperlakukan..Tidak! Inilah diri hamba yang sebenar cuma dinda menyimpan perasaan yang tepersona dengan keikhlasan hamba di sekelumit hati kecil dinda kerna takut terluka dgn masa mendatang yang mencabar bila mana jodoh kita di pertemukan..Dinda tidak perlu menyimpan kekuatan dinda sekarang, biarlah ia diterjemahkan bersama teman hidup semati kerna di ketika itu biar perit getir sehebat mana pun tidak bisa merobek kekuatan dua insan..

      Padam
    19. wah,cik plain..hahaha,apakah ni semua?never mind,doesn't matter.plain,saya ada komen entry terbaru awk.gamaran mne?tak masuk list ke?

      Padam
    20. jgn tnya beta mcm mna seekor beruk boleh bertukar bnjadi plainfilia kronik wahai berz the innocent, ini smua berada di luar kuasa beta...hahaha

      beta sudah reply sama itu komen ptg td berz, apa x appear ka? ^^

      Padam
    21. owh,sorry2.baru check.dah reply jugak dah..

      Padam
    22. so...berserk cemburu dgn kekasih baru plain?

      Padam
    23. cemburu tu ok lagi tapi jgn ada scandal ok!

      Padam
    24. cemburu?saya respect plain sbagai kawan yg baik.pasal thehell tu,plain mampu uruskan.saya tak payah amik tau pun.

      Padam
    25. oh berz...i am speechless and honored, arigatou na berz-kun (sob sob..damn who's cutting them onions?) XD

      Padam
  14. bertambah cantik bila menutup aurat dengan sempurna. cuma ada trend fesyen untuk muslimah tapi sebenarnya tak muslimah. ketat, dedah bahagian dada

    BalasPadam
  15. nak tau bebetul penghijrahan utk kategori artis wanita..kite tgk kening je...kalo dok cantik berbentuk mcm dicukur2...apakah makna penghijrahan bg mereka itu..kan?kalo mmg kening dah cantik x pe la..anugerah Allah....

    BalasPadam
  16. eh..sama pulak entry kita hari nieh. Ada telepati?

    Anyway, mmg tak dinafikan ramai org berkata macam2 pasal nak pakai tudung dan sebagainya. Pada sha satu je:

    Itu kepala diorg.

    Nak rebonding atau balut tudung. Kita tak pakaikan:P

    BalasPadam
  17. nabi dah berdakwah beribu tahun dulu. alasan tak sampai seru adalah invalid.

    BalasPadam
    Balasan
    1. SETUJU


      dan korang kena paham gak, petunjuk2 akhir zaman ni nak sampai kiamat, perempuan 'berlitup' tetapi sebenarnya 'bertelanjang'


      eeee nauzubillah... T_T kalo dah tau, apsal buat lagi?

      Padam
  18. sojuuuuuk mato memandang eh..huii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sibuklah kau beruk..tak sedar diri beruk sarawak ke ni?

      Padam
  19. takpe yang penting 1st step pakai tudung diorang dah buat, insya Allah diorang boleh berubah secara beransur2, kita doakan je lah mudah2an. sama seperti non-muslim yg masuk islam atas dasar perkahwinan, jgn kita kata mcm2, yang penting jalan dah dibuka pada dia menjadi seorang islam, lain2 tu kena terus menerus la bagi nasihat, bimbing dan doa.

    BalasPadam
  20. ana tahu ana pun tak sempurna lagi tutup aurat. Tapi kita sama-sama usaha kan.
    :-) Kalau spesis-spesis ana yang sayang abi/abah and abang-abang mereka, peliharalah aurat dengan sempurna. Mudah-mudahan kita jadi tiket mereka ke syurga, bukan ke neraka.

    tanpa nama.

    kalau kau abang atau sape2 pun tegurlah dgn berhemah dan berlembut. sebab tak pasal-pasal tempah neraka pulak. wallahulam. paham tak maksud guwa ni? ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo kiter ni orang luar, tak kenal, mmang la kita doakan jer. tp kalo kiter ni orang yg terdekat (macam sebagai mak bapak, atau abang,atau suami, atau etc), tegurla dorang supaya bertambah lebih baik. kalo kiter yg tak cakap, sape lg yg nak cakap. tp yerla.. dorang ni plak taknak dengar, terutama bile mak bapak tegur. Tp kata2 kawan nak plak diikutnye. Apa kawan ko ke yg tanggung makan minum, yg bsarkan ko dari kecik? (errr kalo bukan, tu kes2 terpencil kot) Pastu nak kate mak bapak kongkong la ape la. eeee aku rase nak tampa je bebudak skrang yg tak mau dgr ckap kata/teguran baik dr orang tua.

      kadang2 aku dah fedup tngk facebook sbb bile tertengok gmbar2 sedara yg posing sane sini, seksi meksi, pegang2 rapat2 dgn bf, aku rase 'eh aku ni tak berdosa ke kalo tak tegur die.. dah la plak tu aku ni sedara gak..eee tak mo la aku main fesbuk lagi.' padahal tak la rapat mane pn dgn sedara tu... tp yer la.. mcm rase bersalah sbb dh tertengok gambar2 dorang yg cmtu. eiii.



      Padam
    2. sbb tu facebook perlu diharamkan...sbb dah jadi najis!

      Padam
  21. hai ustazah guwa..

    BalasPadam
  22. Pakai tudung tapi nampak nenen..

    BalasPadam
  23. doalah biar makin lama makin baik..

    BalasPadam
  24. rajen benorr ngumpol kan gambor retis bertudung..best gak tgk.

    plg cute nora danish.bhahhaaa

    BalasPadam
  25. ana mohon tak ada yang pakai tudung semata-mata nak tutup rambut megi atau dahi dongga..

    BalasPadam
    Balasan
    1. megi tutup pakai tudung saji.

      Padam
  26. bulat sungguh mata heliza itu

    BalasPadam
  27. cantiknya semua............hihi...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...