Iklan Leaderboard

Isnin, 8 Oktober 2012

59 Susah sangat ke nak tepati masa?

Suatu pagi di sebuah pejabat di ibu kota...





Oleh itu marilah kita semua amalkan #MasaDitepati. Pergi kerja ON-TIME, balik kerja pun haruslah ON-TIME. Kalau kita datang pejabat awal, balik pejabat lambat, maksudnya kita tidak menepati masa.

Damn monday blues, malasnya nak pergi kerja... Nak MC boleh tak?




tags: susah payah tepati masa janji masa ditepati alasan pergi kerja pejabat office awal balik lambat overtime on-time monday blues malas beli mc medical certificate cuti sakit punch card merah kad ketik kedatangan kakitangan gomen penjawat awam pekerja swasta bos supervisor tegur puan tuan pegawai janji melayu bagaimana nak maju komik kartun

59 ulasan:

  1. Tepati masa bertetapan janjinya.

    BalasPadam
  2. Bhai Noob...

    Kerjalah macam gua... boleh kerja kat pejabat atau kat mana-mana suker... janji boleh VPN masuk server.... dan semua kerja boleh buat remote... hahahahaha...

    Gua kekadang tue siap boleh lepak sepanjang hari kat KFC Teluk Chempedak nih sambil online ker opis VPN dan buat kerja... hahahaha

    Jadi la orang IT .... hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestnye jadi lu bro.dah la hensem,banyak bakat,hobi pun dahsyat,idup bahagia,keje pun best..fuh!memang terbaik..

      Padam
    2. Bhai/DeeDee Tanpa Nama...

      Baek punya sarcasm yer.... hahaha

      Padam
    3. Gua kagum dgn lu B++.. bleh jadi abang angkat?

      Padam
    4. Aku pun jadi orang IT gak, bleh mcm C++.. pekerjaan seperti ini yang menjadi idaman para muda-mudi masakini.. pergh!!

      Padam
    5. err VPN tu ape? Bro c++ kerja kat KFC ke?

      Padam
    6. auw... aku kagum..

      Padam
    7. Alamak! nak kata dia tu kerja IT yang hebat sambil lepak kat Kepsi sambil remote ofis pakai VPN le tew...

      Padam
    8. serius..kehadiran anon dalam blog ni membuatkan aku senyum n ketawa selalu..

      Padam
    9. Kau silap aku ein, aku merasakan kau aku ein adalah noob sprt noob2nya anon2 di atas aku ein sepetimana noob nya prince of noob..

      Padam
    10. Hahaha... gua gelak jer tengok telatah lu orang.... hahahaha

      Untuk pengetahuan lu orang.. gua kerja ngan syarikat Oil and Gas... dan kerja gua tak perlukan gua punch card... hahaha

      Padam
    11. wah,keje kat company oil and gas pulak tu.mohon en.noob buat entry pasal en.C++ ni..banyak dah kisah gemilang hidupnye yang diceritakan dalam blog ni.

      Padam
  3. yang tang balik kerja tu memang samalah dengan aku.

    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..sama la.uih,balik kena tepat pada masa.mne boleh lengah-lengah..

      Padam
  4. hahaha...balik kerja haruslah on time! kihkihkih..

    BalasPadam
  5. Walau sedetik terlepas, itu boleh membawa banyak implikasi.

    BalasPadam
  6. saya suka hari jumaat penghulu segala hari.Hari isnin hari pembukaan utk mencari rezki... Sy Tidak brapa gemar dgn hr sabtu dan ahad... Sesungguhnye, pekerjaan itu adalah suatu ibadah, kerja dgn sempurna adalah Wajib. Dan mencari rizki itu hendaklah ikhlas. Mengapa perlu kita membenci dgn hari Isnin? :)
    Isnin pun sy suka pasal tak sabar bank mula beroperasi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Encik PON x benci ari senin cuma menyampah jer.

      Damn monday blues

      Damn tuesday red

      Damn wednesday black

      Dan seterusnya

      Padam
    2. terima kasih atas tazkirah di hari isnin ini ya ustazah

      Padam
    3. terbaik lah akak ni..naik gaji!

      Padam
    4. nak kawen ble? ptt bleh jd isteri mithali neh.

      Padam
  7. Hahaha salah tempat ut berubah jadi tepati masa tu xD
    waktu balik pula nk tepati masa kan? hak2

    BalasPadam
  8. Semuga Encik PON sentiasa bersemangat selalu bila hari senin.

    Smart kot lukisan nih...

    BalasPadam
  9. balik lambat untuk elak jam.ahaha

    BalasPadam
  10. haha nak mintak mc ble blajar dgn budak mulut itik dkt u tube tu.

    BalasPadam
  11. mohon setiap isnin diwartakan cuti umum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau macam tu, kemungkinan besar hari selasa pulak yang akan jadi hari lemau

      Padam
  12. masa tu tak jadi masalah..mmg la tak lambat..sampai keja pagi tak lamabat,balik pun tak lambat.tapi hati jadi tak keruan bila tau bos xdak kkat ofis..terus rasa mcm...arrrrrgggghhhhhh....nak balik umah......

    BalasPadam
  13. Najib spatutnya announce tema merdeka #MasaDitepati untuk memberi semangat kepada semua penjawat awam.

    BalasPadam
  14. gagagagaaa! kalau cenggitu rugi ler datang awalll, sebab tak boleh balaik awalll..

    BalasPadam
  15. Hahaha...kalo dapat macam saya nieh...dah off semua, dah pack semua tiba2 kena masuk meeting n discussion dengan dia. macam mana tu? tak masaditepati la ye:P

    BalasPadam
  16. yang penting #masaditepati !


    btw, encek pon tak suruh saya lukis pun..sedih:(
    tapi lukisan encek pon kat atas smart..banyak praktis sikit mesti boleh jadi master..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. actually ada benda nak suruh lukis, tapi takut ko bz huhu... nanti aku sound dalam email

      Padam
    2. tak bz mana pun..pm emel je..

      Padam
    3. sesekali noob nak display bakat dia sndri kasi ada variety dlm blog dia, best apaaa...keep at it noob ^^

      Padam
  17. noob ada bakat melukis jugak rupanya. cool

    BalasPadam
  18. KERJE LAH MCM DEQ .. BUKAK KDAI N TTUP KDAI IKUT SUKE JE .. NK CUTI PUN IKUT PNDAI N LAME MNE .. HIHI

    BalasPadam
    Balasan
    1. skali buke kedai ramai pelanggan datang boleh la tutup kedai slalu,duit dah bnyak masuk.tp kalau pelanggan pun jarang jenguk kedai..kedai pulak asyik tutup slalu,bankrup la.

      Padam
  19. blog bodoh apakah ini? ini kah yang cuba di promosikan di blog serius? tidak malu...sungguh bangang ini blog..sampah sekali..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..hang nak cari apa kat sini?nak cari barang,sila ke mudah.my.kat sini takdak barang yg hang dok cari.

      Padam
  20. butuh pak hang..yg dok emo tak pasai2 ni pasai pa?hang amik pil kuda ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bapak ko jer kat dunia nih ada butuh..butuh tok nenek hang jugak sial..hang makan babi banyak nih, tuh sibuk hai org xtentu pasai..butuh pak hang lah..!

      Padam
  21. Setuju...
    Datang kerja awal...
    Balik rumah pun kena awal jugak...
    Hehehe...

    BalasPadam
  22. comeynyer lukisan. sape lukis ni.
    semue bnde blog ni ade yerk.
    lepas ni buat segmen terjah artist yg lukis2 ni.

    BalasPadam
  23. Buat apa nak tepati masa apabila ada penyakit hasad dengki manusia yang asyik memikirkan benda2 negatif di tempat kerja..contoh dah menjadi kebiasaan org yang datang awal dan balik akhir dikira rajin dan amanah, tetapi di malaysia org seprti ini dianggap melobi dalam permainan politik pejabat agar dapat dinaikan pangkat..sudah byk contoh yg rajin bekerja di fitnah dan kehilangan kerja..Tapi allhamdulliah org yang amanah ini mendapat rezeki yang lagi besar di tempat lain..seperti seorang insan itu yang dulunya hanya juruteknik jkr difitnah kerna dengki rakan sepejabat..tetapi kini dia bergelar Dr. falsafah dan pengarah institusi di univ..kalau betul lah dia semata-mata mengerja dunia pasti keadaan yg sebaliknya berlaku..Tuhan itu maha adil..jadi kalau nak punch awal tu niat pun kena betul ok!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1st time aku tengok beruk jadi ustaz

      Padam
  24. teringat dalam buku tulisan ust. Pahrol Mat Joi, antara pencuri yang tak nampak adalah pencuri masa...rezeki (kerja) yang kita cari tu pasti ke dapat berkat sebab curi masa...

    thanx for following me ^_^

    BalasPadam
  25. klakar baca komen anon.mcm kanak2 riang. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap ko register je.kalau ko jadi anon pun mcm kanak2 riang jugak

      Padam
  26. aku dtg awal balik ontime
    tp kalau terpaksa habiskan kerja,lewat jugak

    pelik dengan tahap ketidak rasa bersalahan org selamba and selalu datang lewat.
    kalau perlu bgn jam 5.30am,bgn lah untuk smpai on time di pejabat.
    jgnla masuk keja jam 8am,8am ko bgn.ON TIME katanya.cess

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...