Iklan Leaderboard

Isnin, 22 Oktober 2012

79 Cara bodoh menggunakan Facebook

Adegan yang tak ingin berlaku pada kita...





Korang ada kawan, rakan pejabat atau orang atasan/bawahan yang macam ni? Kalau ada, aku ucapkan tahniah... sebab aku ada. Kalau menipu tu tak payah la update kat Facebook.... budus.




tags: kartun komik dilema pekerja kakitangan ofis pejabat office worker swasta syarikat gomen kerajaan penjawat awam kawan rakan sekerja sepejabat officemate anak buah bos supervisor orang atasan bawahan tipu mc cuti sakit medical certificate beli doktor klinik kantoi facebook update status gembira tengok wayang dating awek couple aku terima nikahnya filem review adi putra nora danish fuuu meme rage comic face yesung suju super junior

79 ulasan:

  1. memey budus tahap longkang...wakakakaka

    BalasPadam
  2. jangan nak tipu mc sangat lah?
    deja-vuuuuu

    BalasPadam
  3. Adeh, ni namanya budus tahap dewa.. asbestos punya member.. -..-#

    BalasPadam
  4. Bhai Noob...

    Hahahaha..... itu jer yang gua dapat nukilkan...

    BalasPadam
  5. Byk kali dah berlaku kes camni..kes mengata boss kat facebook..pastu boss baca ,pastu kena buang keja..the end.

    BalasPadam
  6. hahah. kalau ade camni, memang kena baling lesung dh. haha

    BalasPadam
  7. Byk kali dah berlaku kes camni..kes mengata boss kat facebook..pastu boss baca ,pastu kena buang keja..the end.

    BalasPadam
  8. selalu sangat dapat member macam gini..
    kata tak dapat nak siapkan esaimen lah.. puas kita dok siapkan esaimen dia..
    tau2 dia g kuar dating.. pedih je hati ni..

    BalasPadam
  9. realiti sekarang ni. kalau yg kerja da mcmni, apakan pla kmi yg tengah study ni.. huhu

    BalasPadam
  10. hoho, konfiden namanya.. update menvavi buta.. tak pikir kesan.. haha, kalo tak friend dengan colleague tak pe jugak.. hihihi

    BalasPadam
  11. hahaha.. ngeng!! xleh pk punya orang.. eh.. gambo yesung.. ngeh3..

    BalasPadam
  12. set orang opis as acquaintances, so bila nak gak updet status, set friends except acquaintance

    BalasPadam
    Balasan
    1. dgn bangganya aku mengaku, aku tidak ada FB dan tak pernah hingin pon, walopon dah agk ramai kengkawan aku dok tak abis2 invite aku via email suruh join...kahkahkah ^^

      Padam
    2. xpe. kalau xde memang tak payah ade je :p

      Padam
  13. Pernah berlaku kat saya.... siap bagi tahu emak sakit nak balik awal. Rupa rupanya dia gi tengok bola kat stadium. Lepas tu dia update kat FB. Kantoi la... apa punya dusss..

    BalasPadam
  14. Pernah berlaku kat saya.... siap bagi tahu emak sakit nak balik awal. Rupa rupanya dia gi tengok bola kat stadium. Lepas tu dia update kat FB. Kantoi la... apa punya dusss..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cam sama citer ngan member kitorang gak...cakap ada sedara sakit padahal oncall..nak mampus betul dorang ni..jadi betul batu nyesal tak sudah

      Padam
  15. hahahahhahaaha..setakat nie takde lg. harap mmg takde la. hikhik

    BalasPadam
  16. ngek betol...
    kot ye nak nipu,hide le dulu..
    hahahah

    kan kantoi

    BalasPadam
  17. hahhaaa..serius..
    so dumb!.
    btw..nice entry dude..

    BalasPadam
  18. Actually, there is a bright side of people like this.

    Macam aku yang kerjanya dok monitor staff dsb,
    Medium mcm ni yang aku guna untuk kantoikan staff.
    Through social media - facebook, twitter, blog.
    And even better, bbm status.
    *wink

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bbm status.. whatsapp status.. foursquare check-in.
      hari tu baru nak wat status bodoh2 untuk kwn2. Tengok2, boss is in the list.
      Terus tak jadi..argghhh!very limited privacy dah sekarang ni.


      Padam
    2. wah smakin byk awekz kat blog Noob..ini membuatkan aku gatal nak mengomen..bagi aku org yg bermasalah ni jgn dikantoikan dulu ataupun defriend, kerana kita boleh leverage keadaan seperti ini..seperti kata sun tzu dlm art of war, "The opportunity to secure ourselves against defeat lies in our own hands, but the opportunity of defeating the enemy is provided by the enemy himself" cth sabotage report dia dan take credit from your boss. dan byk lagi lah cara2 nak leverage. biasa dgrkan "Keep your friends close and your enemies closer"!

      Padam
    3. beruk muncul balik da. PERINGATAN KEPADA SEMUA AWEK-AWEK DISINI, BERHATI-HATI DENGAN BERUK NERAKA INI. IA SANGAT LIAR DAN BAHAYA. kbai.

      Padam
    4. Terima kasih anon! beringat-ingatlah kita sesama manusia.

      Padam
    5. serius wahai beruk,aku sanggup lagi layan mental kau daripada si zack.zack tu haramjadah.

      Padam
    6. aku dah quit kerja2 mental ni. puak2 anon pun stop lah mencarut dan menyakitkan hati org.

      Padam
    7. berok dah insaf woi.aku tgk kat blogserius pun bukan main insap lagi si beruk ni.

      Padam
    8. Tak lah insaf mana pun..cuma tengok anon dah melampaui batas..aku tak pernah plk main sampai buat fitnah kat org, hina pelik2 kat org..nak troll pun berpada2 lah..dulu best jer main2 dgn korang dan family2 seberuk dgn aku..mungkin anon dah bertukar org kot, sbb tu perangai sialka semacam..

      Padam
    9. ko emo ke monyet bodoh?? hahaha..dulu lain lah monyet bodoh..ko jgn salahkan orang lain..kalau sekor dua benci kau xkisahla bodoh,masalahnye skang bapak ramai yg anti giler dgn ko..hahaha..monyet bodoh pegi basuh buntut kau..monyet busuk...haha

      -Mr.Fapson

      Padam
    10. aku tak bengang pun dengan beruk.dia ok pe.klu nak dibandingkan dengan zack.tak sanggup aku.beruk ni sje2 je nak kacau.bukan mcm zack,siap maki segala bagai.siap anti klntn,gomen segala bagai..racist tahap cipan punya.

      Padam
  19. hadesssss......macamni pun ada kan??hahaha....skrg ni dunia di hujung jari org kata?

    BalasPadam
  20. ha ha pandai makan pandailah simpan !

    BalasPadam
  21. cathyjah ali..hahaha

    BalasPadam
  22. hahahaha FUUUUUUUUUUUU mmg bngang gila lau jdi camni haha..

    BalasPadam
  23. budu lagi pandai dari budus ni

    BalasPadam
  24. hahaha...korang add ke office mate @ boss??

    BalasPadam
  25. Oh my Hell... sedang bicara tentang art of war, friends and enemies.. leverage segala.

    -Leverage-

    Berat mum nih!

    BalasPadam
    Balasan
    1. *nak tunjuk pandai depan aweks* barulah up stock (saham) kita! kita tak main bond (lending on interest) tau..

      Padam
    2. Ehem! My interest focused to man with stable manner.
      Leveraging..

      mcm allergic jer tgk ayat tuh.



      Padam
    3. stable manner are good words to put it

      Padam
    4. omaigad beruk from hell is back...run girls run like lipas kudung!!! XD

      Padam
    5. waduh..jgn lah salah faham wahai kakak2 ku sekalian, dik beruk bknlah pervert mahupun gigolo. Tak perlu nak main lari2..hohohoh..tersentak bila mana terbaca stable manner dan terbutthurt jg..tapi kita perlu jg acknowledge sifat2 buruk diri kita (ya aku mmg beruk) supaya kita dpt overshadow sifat2 itu dgn sifat yg baik2.

      Padam
    6. plain si andartu..

      Padam
    7. lor, that's the best you can do anon/beruk? XD

      Padam
    8. loh..pulak? kak nak salah faham pun sy tak kesah. Entah2 u sendiri yg set the booby trap..we never know..

      Padam
    9. dik beruk playing the victim...nice ^^

      Padam
    10. mungkinkah anon di sini adalah akak..jeng3..sbb biasanya anon laju je kacau..tapi kali ni anon mcm sorang je. permainan apakah ini?

      Padam
    11. hmmm...mungkin anon itu adalah...zack? zack are you here? XD

      Padam
    12. come to think of it, anon is just like a ghostly entity...ni dah jd mcm game spirit of the coin (i never played it), panggil2 spirit pulak utk gerakkan coin or a small cup (chinese version) utk menjawab soalan2 yg ditanya...LoL freakay! XD

      Padam
    13. tak kesah lah sapa pun anon..admin ker or sapa2 yg berkenaan, tapi jgn lah sampai tahap anon kat blogobe tu. blh sakit mental dibuatnya.

      Padam
    14. booOo..monyet busuk!! booOoo!! hahaha..ko mesti gemok mcm obe kan? monyet gemok..booOoo..hahaha..monyet bodoh! haha

      -Mr.Fapson

      Padam
    15. persatuan anon adalah badan bebas yg boleh disertai atau tarik diri pada bila-bila masa.misi utamanya adalah:
      1)menyampaikan pendapat,cacian,pujian dan apa saja yang bermain dalam minda dengan bebas dan tanpa rasa bersalah.
      2)tidak terikat samaada hujah yg dikeluarkan harus bijak,bernas dan professional atau mengarut,bodoh dan tak logik.motifnya ialah boleh menjadi bijak dan bodoh pada bila-bila masa yg dikehendaki.
      3) persatuan anon menjadi cenderung untuk bersatu melemparkan cacian dan makian kepada user ID yg berdaftar.(contohnya seperti zack,the hell dan plain.berbanding user ID berdaftar yg asyik berpura-pura dan join persatuan anon bila dah terdesak untuk mengutuk dan memaki.kemudiannya menyalahkan anon2 lain).

      visi: menjadi pengomen yang bebas,extremis dan selesa tanpa terikat kepada keperluan untuk komen positif atau negatif semata-mata.

      Padam
    16. hahahah...dlm erti kata lain, anon mcm anda adalah insan yg amat cenderung utk tidak bertanggungjwb/penakut/takut butthurt/tidak sanggup memikul sebarang tanggungjwb dlm hidup/mudah sakit hati pada org yg anda langsung tidak kenali dan tidak matang sama skali ^^

      Padam
    17. apa yg hebatnya disini ialah apabila pengomen itu adalah anon,maka:

      1)org tu loser
      2)tak matang
      3)siap ditakrifkan sebagai bodoh,tidak berpendidikan.
      4)penakut
      5)emosi tak stabil
      6)siap ada yg anggap anon tidak berjaya dalam idup dan gaji kecik.

      (berdasarkan komen2 entry yg telah lepas)

      benda pe semua ni?korang ada blog,ada user id je pun..tak payah la nak rasa bijak dan matang sangt.hahah.lawak la.korang pun penah jadi anon jugak kadang2.tak payah nak cakap tak penah.korang ag la tak matang,umur dah tua lanjut,tapi dok komen mcm budak2.siap umur 28,29,30 sampikan 30 lebih dan 40 lebih pun ada jugak.pekejadahnye..takde anak,kuarga yg nak dijaga ke?

      Padam
    18. relax..chill..nak biskut? ^^

      Padam
  26. hahahhaha.. budus sungguh..XD

    BalasPadam
  27. Haha..hangin jugak. beriya msg cakap MC, pastu updated status kat Cameron Highland. Apahal..? Cik Comel.

    BalasPadam
  28. Kalau guaa.. Gua tulis status.. " bangangnyer Din kena tipu dgn gua" ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau aku jadi din pulak,aku panggil bos trus. "bos,tgk ni..ayob tak datang keje sbb gi tgk wayang,bestnye dia".

      Padam
  29. Klau ade mmber mcm ni, nak belajar doakan dia moga2 dia berubah dan jadi officemate yg baik.. The best time to practice "Berbuat baik pada org yg berbuat jahat pd kita".. Dlm masa yg sama nasihatkan dia dan doakan dia. Kalau dia tak berubah, moga2 Allah balas kebaikan kita dgn sesuatu yg lebih bermakna.. Amin???

    BalasPadam
  30. Dah lah mc tipu tu syarikat byr, ari mc gaji kena byr, x pyh bt kerja sb kwn dh cover..x berkat hidup mkn duit haram..

    BalasPadam
  31. ramai yg kantoi mcm ni :)

    BalasPadam
  32. nih kira ok ler amek MC...ade yg jenis clock in n clock out je nmpak muke...waktu laen...haram nampak muke...pastuh buat muke x besalah...mcm mane ek org mcm nih blh idop ngn hasil yg x berkat tuh...x paham aku...hurmmmmmm....(aku mmg tgh tensen ngn dak jabatan yg mcm nih..)

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...