Iklan Leaderboard

Sabtu, 13 Oktober 2012

95 Segmen Terjah Blog Awekz #12

Perempuan... kenapa perempuan merupakan makhluk yang istimewa dan special? Sudah pastilah kerana perempuan menjadi pelengkap kepada kaum lelaki. Tapi kenapa perempuan ni lebih ohsem? Sebab kebanyakan mereka lebih jujur dan tulus. Lihat sahaja entry2 dalam minggu ni, betapa komentar wanita lebih berani menyatakan pendapat, pandangan serta tidak takut dan malu untuk berhujah dan berdebat menggunakan profile mereka sendiri malah menggunakan gambar sendiri berbanding lelaki yang kebanyakannya hanya tahu komen pakai Anon/Tanpa Nama ataupun profile sendiri tapi menggunakan nama yang mengarut2 serta gambar profile yang bukan2 seperti beruk, Mr. Trololo, cawan, kartun, logo anon, pelakon jepun, burung, patrick dan lain2. Dan kalau kita kita tengok banyak blog2 awek yang menunjukkan wajah mereka sendiri berbanding blog2 lelaki yang malu sangat nak tunjuk muka termasuk aku. Ini menunjukkan wanita lebih berani dari lelaki walaupun mereka takde 'balls'.

Sebab tu blog2 awek memang ohsem sampai kena terjah, so layanz sahaja jangan banyak songeh...





it's me bubble lebam - http://bubblelebam.blogspot.com/



**ell lina's official belog** - http://fairyell.blogspot.com/

Life's waiting to begin - http://imaniaishah.blogspot.com/


! [ jieha✿s FAIRYTALES♥ - http://unpredictablejieha.blogspot.com/






tags: segmen terjah blog awekz awek #12 blogger perempuan wanita promote blogwalking tips trick tutorial link 

95 ulasan:

  1. bila patrick nak pakai pic sendiri :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana pun nak tengok sesangat si muka si legend patrick ni..

      Padam
    2. hadoi..dimanakah anon...sungguh boring rasanya tanpa anon...

      sexy!

      Padam
    3. natang sungguh la natang berok ni..berok sungguh!berok kat utan pun tak serupe berok yg ni.

      Padam
    4. anon2...macam mana nak pikat plain83 yer anon..mohon diberi nasihat skt..

      Padam
    5. ko hadiahkan ferrari f430 sebijik kat dia..

      Padam
    6. isk2 betul ke nak kena bagi ferrari? susah jg kalau mcm tu...baik aku pinang indon bersepah kat pasar tu..tak da besikal pun diorg nak lg..susah lah perempuan msia ni...semua nak lebih2

      Padam
    7. perghh hahahahhahahaha anon terbaik kali nih! XD

      Padam
    8. yezzaaa dgn ini tamat demam beruk plainfilia scr ofisialnya selepas dia beralih target ke indon yg bersepah kat pasar...kahkahkah

      Padam
    9. noob ada hati kat kau plain83..dia cuma segan nak luahkan...aku rasa ko dua org memang secocok..kesian kat dia..aku bukan apa..tapi dia tu jelah sahabt yg aku kenal skrg ni..dia penyabar tau..

      Padam
    10. bukan takat suke, rasa bersyukur pon ada wahahaa...indon tu spuluh kali ganda lawa lg dr aku ni beruk hot oyy, mixed belanda lg tu...

      Padam
    11. apa kaitan ngn noob plak ni beruk? noob pihak berkecuali, x terlibat dlm konspirasi taraf picisan cmneh..pujaan dia tu tu si mata boolat mengancam serupa karektor anime tu...kan noob? XD

      Padam
    12. aku bukan nak cari yg part lawa je...tapi ada beribu criteria yg aku nak kan..tapi tak dpt aku nak senaraikan kat cini..beribu tew..nanti ah aku screen sorang2 indon kat pasar cth tak da TB antara salah satu criteria aku..kalau kau cakap kau ada TB dari semalan dah lama aku rejek ko..tak da aku perlu jadi plainfilia kejadah maksudnya

      Padam
    13. aku tau noob lah..bcos I'm a mind reader..

      Padam
    14. tak payah .. biarkan petrik dumb

      Padam
  2. noob: "...berbanding blog2 lelaki yang malu sangat nak tunjuk muka termasuk aku"..termasuk aku'..termasuk aku' (echo dari suara noob kedengaran bergema)

    aii noob, ni minggu mengangkat/mangampu wanita sedunia ka? very da fishy ma ini tapak suleiman pink, apa motif sebenarnya dia agaknya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdak motip apa pun sebenarnya. dah benda betul based on pemerhatian aku, aku ckp jerlah. nanti esok2 aku tembak la balik haha

      Padam
    2. motif yg didorong oleh keinginan...cari lah perempuan yg boleh dijadikan bini noob oii..kesian pula aku nengok ngko ni..terdesak pun ada gak...aku tau noob memang susah lelaki mcm kita yg serba kekurangan nak cari teman sehidup semati...tapi itu tidak bermakna kita perlu sentiasa berduka tanpa mencuba..

      Padam
    3. aku ada cakap aku terdesak dan berduka ke... apa la masalah ko ni weehh

      Padam
    4. hahaha.sabor noob sabor...:D

      lelaki penyabor idaman wanita...

      Padam
    5. saya sokong puteri..noob hidup kena byk sabar walaupun apabila kita mencuba akan banyak rintangan dan dugaan..

      Padam
    6. ya noob, anda harus mencuba....

      dari situ timbul keyakinan....

      Padam
    7. noob: "..nanti esok2 aku tembak la balik haha"

      psssst noob, msti keje/tugas 'tembak balik' yg ko maksudkan tu akan diserahkan kat balachi ko yg lg sorang tu kan? sbb nnt x gentleman la noob kalo nak 'tembak' pompuan kan...kahkahkah XD

      standet arr buasir otak kikikiii XD

      Padam
    8. wah bukan main lagi plain... tapi sebelum ni pun aku biasa tembak golongan perempuan apa dalam post2 aku sebelum ni sampai panas la jugak perdebatan antara kedua2 kaum ni. mana yang aku rasa tak kena aku tulis jelah tak kira la gender mana pun, tapi aku rasa aku lebih byk tembak perempuan kot dari lelaki dlm artikel2 aku sebelum ni, mungkin sebab aku lelaki hahaha.

      tapi sebagai penghargaan kepada kaum wanita, aku buat juga segmen khas untuk mereka, so kira adillah aku ni kan :)

      Padam
    9. wikikikiki xD

      Padam
    10. alah noob, tu smua kira tahap tembakan paint-ball gun je kalo ko yg tulis, style ko berlapik/beralas skit diselang-selikan humor berinformatif..tak dikira sbg tembakan/hentaman tu, cuma sindiran ringan umum saja yg biasanya ada unsur kontradiks dan irony yg tak brapa nak klise...ikikikiki XD

      Padam
  3. aku pmpuan gak tp guna anon. sbb malas nak sign up. pastu same je kot dgn anon sbb bukannya ade blog pn utk diterjah.

    oleh itu mulai skrang aku akan letak nama aku di sini.


    -OMAK EKAU

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak anons dikalangan perempuan...kenapa anon je mesti org assume laki..eiiii bias sungguh

      Padam
    2. memang la ada juga anon dikalangan laki,tapi majoriti lelaki,terutama yg suka cakap merepek2 mcm kat blogserius dgn akustress tu ingat pompuan ke?ni anon kat atas ni pun dah sah2 org lelaki,mana la ada org pompuan ckp omak ekau mcm tu.beruk ni pun kata mind reader.

      Padam
    3. anons biasanya dianggap lelaki mungkin sbb icon standard tanpa nama tu gambar silhouette seorang berambut pendek kemas mcm seorang lelaki skema...

      Padam
    4. kalau serong perempuan itu menggunakan icon tanpa nama..kebarangkalian untuk perempuan itu menjadi anon adalah 2:1 daripada lelaki..kerana kalau mendapati perempuan disebalik anon kepada anon lelaki (icon)..itu di kira dua kali anons..

      Padam
    5. wahai cik plain...kenapa cik palin83 tak nak menunjukan muka cik plain83? tak nak jawab pun tak pe.. saja nak tanya...

      Padam
    6. ko la tunjuk muka sebenar ko dulu.ke memang dah gambar sebenar dah tu?

      Padam
    7. alaaa....malu lah saya...kalau plain83 tjuk muka dulu baru saya tunjuk...maaf ya nak bagi tau muka saya tak lah se kiut beruk tu..sebab tu saya malu...aaaaawuuuuu

      Padam
    8. at least aku reveal diri aku sebenar jugak walopon stakat sebijik mata aku yg separa sepet tu, mata aku sendiri bukan mata karektor anime ka mata pelakon ka mahupon penyanyi...tu kira identiti original aku, mohon jgn diplagiat lg lepas ni...

      Padam
    9. baik kau buang mata tu...tu symbol mata dajjal..

      Padam
    10. waaah ade orang kate aku ni lelaki la walopun dah cakap yg aku ni pmpuan. agaknya korang2 laki ni tak expect ade prmpuan yg mcm aku ni ek.

      you know one big reason why people don't reveal their full face on their blog? tu sbb kebanyakan (repeat; kebanyakan) blog mereka mngkin banyak perkara2 emosi dan mngkin perkara yg akan banyak orang pertikaikan jadi dorang rase lebih selamat kalo dorang tak pamerkan muka dorang sesuka hati, nnti kang ade orang kenal. tup tap tup tap rupanye sedara dekat ko jer. ntah2 korang tak perasan rupanya admins2 kt sini adalah sedara mara korang.

      Hoooooohaaaaa


      -OMAK EKAU tukar kepada AKAK ANGKAT EKAU lah

      Padam
    11. aku tau mmg kau perempuan...I'm a mind reader

      Padam
    12. kahkah beruk, rupa2nya disamping menyokong teori darwin yg nyanyuk tu, ko juga supporter teori illuminati dan fremason tahap yg agak kronik..agaknya kalo ada kuih raya bentuk mcm mata pon ko kata haram hukummya utk dimakan, dan juga ketupat yg berbentuk segitiga pon haram juga...kahkahkah

      Padam
    13. yup...aku skrg ni tengah pakai tin foil hat..aku mmg taksub tahap gaban..

      Padam
    14. BAIK AKU PI TENGOK GABAN DARIPADA TENGOK KO MEREPEK

      Padam
  4. haha...blog pompuan memg ohsem...lelaki ni low profile kot...ngeh3

    BalasPadam
  5. ni semua salah saintis kita.banyak lagi benda yg diorang boleh kaji.ni tak,diciptanya beruk yg pandai menaip keyboard..ni lah jadinya..sampaikan en.noob yg merupakan tuan rumah pun terganggu dengan beruk sekor ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. en noob tak terganggu pun....saya boleh jamin..sbb en noob tu baik org nya..sabar lgtu...sopan santun lemah lembut...lagi pun kalau en noob terganggu dia boleh delet je komen2 yg dtg dari beruk...aaaaawuuuuu

      Padam
    2. kalo noob delete komen beruk ni bermakna dia tunjukkan yg dia btul2 terganggu. dia kena la kental menghadapi beruk mcm die ni.

      heee kesian tul kt beruk btul. hanya sbb beruk sekor ni, habih nama2 beruk2 kt zoo dan alam haiwan ni.

      Padam
  6. Noob2 ada tak awek blog yg sesuai untuk aku...secocok gtew..sebelum aku cari indon dibuat bini, ko tlglah recomen sorang dua ke kat aku...tak nak komen balik pun tak apa noob...I'm a mind reader..

    BalasPadam
  7. Noob..aku tgh bosan ni noob..aku tolong ko buat komen ok...up skit traffic blog tip top ko ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko bosan pergi layan porn beruk betina la bodoh!ada org kisah ke ko bosan ke tak.ko ni mmg betul ada sakit mental mcm mr.fapson cakap.nama dah la hell,pergi neraka la berok

      Padam
  8. hmmm ada setengah jam lagi nak pukul 12.00 mlm..esok dah ahad dah, hmmmm

    BalasPadam
  9. noob2...kenapa palin83 selalu sangat nak komen kat blog ko ya noob...mungkin dia ada hati kat ko jg kot..walaupun aku mind reader, tetapi sbb semalam aku syok kat dia, terus terganggu mental aku..tak dpt nak baca mind dia..

    BalasPadam
  10. noob2 kau umur dah 30 tahun lebih kan noob...aku baru je 24...kalau aku dah 30 thn nanti apa yg akan aku buat noob? Boleh bagi nasihat noob?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lah 24? budak hingusan lg rupanya kau, patut lah x matured..ada adik member aku umur sebaya kau dok mtk aku ajarkan dia main guitar dah 2 taon x brapa boleh nak plucking lg, strumming chord dh x dak masalah. walopon dia agak lmbat pick up tp dia amat berbudi bahasa...kau panggil aku kak plain je lah sedap ckit mata membaca..hahah

      Padam
    2. baik kak plain..seronok mengenali kak plain..nanti2 kalau saya ada masa saya komen kat blog kak plain pulak..kak plain memang unik..

      Padam
    3. kau ni sah kurang kasih sayang n bosan dikala hujung mggu tak tau nak buat apa...baik ko baca manga ke, tengok anime yg educational mcm yakitate japan atau moyashimon ke, main guitar ke, main game ke, hilang lah rasa 'kurang kasih sayang' ko tu...isk isk kesian akak tengok ko ni ha dik beruk...

      Padam
    4. aku rase die ni patut pegi zoo di hujung minggu ni lawat sedara dia tu....

      Padam
    5. 24????

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      Padam
    6. 24 ye... no wonder

      Padam
  11. noob2, jgn ambil ati jika aku berperangai belum matang ya noob..

    BalasPadam
  12. plain2..adakah umur kakak nak masuk 30an.sbb ada 83 pada nama diberi.saya mohon ampun jika terkasar bila mana saya merasakan diri ini sangat hot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. taon ni umur akak masuk 83 taon, next year jd 84...nak pggil nek plain pon x pa...lg sedap nek membacanya ^^

      petua utk lambat nyanyuk, main gitar n piano smbil telan pill fish oil sehari 2 kali selepas makan, jgn lupa jaga tulang, telan calcium pill kalo malas minum anlene ^^

      Padam
  13. noob2...kau mengundi pembangkang atau kerajaan?

    BalasPadam
  14. noob2 kenapa semua negara di dunia ni telah melakukan syirik ya noob?

    BalasPadam
  15. noob2 kenapa harga rumah mesti terus naik..ya noob..adakah itu Backed mortgage securities noob..

    BalasPadam
  16. noob2 kenapa org mesti terus mengejar kekayaan ya noob...

    BalasPadam
  17. noob2 apakah maksud homoscedasticity ya noob?

    BalasPadam
  18. banyak sangat persoalan kau ni apanerakadenganduniahariini-_-1st... how about google?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..banyak btul beruk tnya noob.dah mcam google dah noob ni..hahaha.adik ko ke noob?adik kan slalu tnye abg mcm2.haha

      Padam
  19. WEI THEHELL, BANYAK2 LA PI DENGAR CERAMAH ONLINE. BERSIHKAN SKIT HATI KO TU. GUNA TENET NI UTK SERONOK GAK, TP LG BERGUNA KALO PERGI TNGK YOUTUBE CERAMAH AGAMA. OK DAH AKU NAK PI TGK NI.

    BalasPadam
  20. Well, pompuan suka jual muka, walaupun diorang tayang free.

    *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm *facepalm

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini adalah salah satu platform membina keyakinan diri la......
      ANDA HARUS HORMATI PENDIRIAN MEREKA!!!!



      so.... yang mana satu blog pompuan yg hg suka? apa yg noob tunjuk semuanya buat aku nak makan sate arnab. kiut tapi lebih elok dimakan.

      Padam
  21. aku cuma satu je rase annoying skit bile masuk blog perempuan

    kebanyakan msti akan letak lagu otomatik play. aduhai... terkejut aku dibuatnya. pstu nak carik butang stop nyer ntah mane ntah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun sama... nak gi blog pompuan, lagu2 diaorg dah turn off, belum tgk kandungan blog tu lagi.....

      Padam
    2. Pernah masuk blog pompuan tp aku bosan. Asik2 citer girlish things atau pasal motherhood and children. Tp... Dah nama pun blog perempuan kan.

      Padam
    3. biasalu tu annakholat. kalo masuk blog laki plak, banyak citer pasa gadjet, kereta, bola dan lain2.
      kdg2 kena trime semua tu sbb dah pmpuan dan laki dijadikan berbeza-beza.

      Padam
  22. mne de lki je yg ske gne anon. aq prmpuan pon gne anon gak n bgi komen yg mrepek is my feveret.muahahahaha.org yg komen2 kt cni msti sume da tue2 kn.x best arh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. komen maki carut tu ko ke bkn?

      Padam
    2. bezenye aq x mcarut mcm ko.org yg ske mncrut ni de mslh mental sbnrnye.

      Padam
    3. pompuan pon carut gak k

      Padam
  23. mampus la aku nk klik satu2..

    wakakaka..

    BalasPadam
  24. tribute to anon on belog serius . keh keh keh :D

    BalasPadam
  25. http://malaysiacrisis.blogspot.com/


    mohon ke sana
    isu panas

    BalasPadam
  26. GUA SYAK THE HELL NI ATHEIST

    SEKIAN

    BalasPadam
  27. cuns gitu awek2 yg di pilih...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...