Ahad, 26 Ogos 2012

79 Segmen Terjah Blog Awekz #5

Segmen Terjah Blog Awekz dah masuk siri ke-5. So setakat ni dah ada 50 blog2 awekz yang diterjah. Sebagai seorang lelaki, aku tak nafikan rupa paras adalah antara faktor blog2 mereka diterjah. Yelah dah nama pun orang lelaki sapa pun tak tertarik tengok gambar awek comel2 cute2 dahi pipi licin. Tapi ada juga faktor lain selain dari rupa dan gaya yang membuatkan aku masukkan dalam segmen terjah blog ni, antaranya isi kandungan blognya menarik dan lain daripada tipikal blog seorang wanita, seperti contoh ada yang pandai melukis kartun, karikatur, komik dan letak dalam blog mereka. Seriously aku suka betul pada perempuan yang pandai melukis dan minat baca komik, bagi aku spesis wanita seperti ini sangat unik dan tidak banyak di Malaysia.



1. corat coret hidupku - http://deqwan-deqwan.blogspot.com/

2. onitsukaHana ~ ECLIPSE - http://onitsukahana.blogspot.com/

3. gadis.merah.jamb... - http://ilyanainiaz.blogspot.com/


5. Secrets of A Teenage Girl - http://pinksolovely.blogspot.com/


7. ** Life is Awesome! ** - http://hanafarha.blogspot.com/

8. >:D dillalalalandofb... !! - http://dilladoodledat.blogspot.com/

9. coret-coret hidup aku - http://comelinesszaty.blogspot.com/





tags: segmen terjah blog awekz #5 blogger promote blogwalking tips trick tutorial link 

79 ulasan:

  1. comeynya ya Allah
    menikah dakgi ni

    p/s: segmen kegemaran

    BalasPadam
  2. wei Noob aku nak kau kupas satu tajuk iaitu "penampilan lelaki dan wanita selepas berkahwin".

    Cuba kau tengok orang perempuan lepas kahwin..tambah2 lepas beranak..FAILED!(tapi kalau dah bercerai gila babi melaramnya pulak,dah jadi HOT MILF)

    laki plak..perut dah boroi,gigi dah karat..jambang pun dah mcm osama bin laden...pergh mmg huduh lah seorang lelaki lepas berkahwin.

    cer cer cer ko kupas isu "penampilan selepas berkahwin ni"..

    BalasPadam
    Balasan
    1. permohonan anda sedang dipertimbangkan...

      Padam
    2. Terima kasih kerana mempertimbangkan cadangan tak masuk akal ni eh silap cadangan yang bernas ni hehehe xD

      Hai Annur..selamat hari raya..jom kahwin =P

      Padam
    3. selamat hari raya zack...kawin?ape mengarut da...sy ni lelaki...hahahaha

      Padam
    4. serius...kan surat khabar kata gitu...hahahahaha

      Padam
    5. Serius ke laki? Tapi kenapa nick puteri jalanan. Nama pun annur. Surat khabar mana yg ckp annur ni lelaki. Mohon pencerahan plzzzzz.

      Padam
    6. itule namanya kiasan noob oiii..dah media dok canang yg dibedahsiasat tu adik lelaki...what more can i say...haha

      bedahsiasat???!!

      Padam
    7. Mohon lelaki semua tidak MUNTAH setelah membaca pengakuan jujur Annur yang mengakui beliau seorang yang mempunyai belalai.

      P/S : Aku baru je muntah :( ekekekekke :P

      Padam
    8. mohon cik cha bagi no.tepon..

      Padam
    9. kalo cmtu nk bg tajuk kat pakcik noob jugak la suruh kupas.

      Padam
  3. Amboi comel-comel blog yang di terjah tu. Blog Puteri tak nak terjah ke? ADA BERANI..? Mesti tak berani....hihihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uhuk uhuk ni yg rasa gemuruh jiwa ni huhu

      Padam
    2. hahaha! amboi2 kau prince of noob

      Padam
    3. Mohon di check dahulu jantina sebenar "Puteri Comel" takut2 beliau turut mempunyai belalai macam Annur =P

      Padam
    4. pergh!dahsyat keseksiannya..

      Padam
    5. Ala adik Zack, ingat lelaki je ker yang buat blog macam Puteri. Owang pompuan pun ada jugak. Kelasss giteww..

      Padam
  4. hai thanks sbb terjah blog saya

    err saya biasa2 jeah hehe, hobi suka melukis dan baca komik

    thanks a lot dude !

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka melukis + baca komik
      kombinasi near purfect
      godly!

      Padam
    2. komik favret gantz , one piece , berserk

      ok sila bg rating skang . hahah

      Padam
    3. Gantz... +10
      One Piece... +1000
      Berserk... +1000000
      Tak payah nk bagi rating dah... Mohon kahwin dan jadi isteri ana... Honeymoon nanti kita pergi jepun

      Padam
    4. taufik jgn jeles,relax.ramai lagi niii...ada 50 awex...tapi pilih 4 je ek...haha

      Padam
    5. kekeke nak pilih sampai 4 tak mampu la cik nur
      satu pon tak dapat2 lagi hehe

      btw sy ni memang poyo skit bab2 ni
      (ada ka org poyo mengaku poyo?)

      Padam
    6. well,that escalated quickly.

      Padam
    7. hehehehehe

      eh gantz best okeh , walaupun bnyk scene close up n nangis2

      Padam
    8. tak... rating tu bukan utk manga tu, tapi utk cik adik dilla yang cantik manis... memula suka gantz dapat 10 markah, suka one piece tambah lagi 1000 markah, suka berserk tambah lagi sejuta markah... so markah dah byk sangat tak perlu nak bagi rating2 dah memang dah memenuhi ciri2 gadis idaman seorang lelaki... tak caya tanya taufik tu

      btw gantz dan berserk of course lah best walau byk scene ehem2 huhuhu... tapi tak sangka pulak ada jugak awekz minat manga genre seinen & shonen, biasa org perempuan minat manga genre shojo & josei je... ok tambah +10 juta markah lagi

      Padam
    9. itule taufik,awak pemalu sgt.tgok lelaki sejati mcm annur ni.cik dilla,i love u.do u love me?oh please...hahahaha

      Padam
    10. laki la sgt cik nur ni kekeke

      Padam
    11. ah alamak jgnlah meluahkan perasaan secara tetibe , terkedu saya dibuatnya .

      oh bosanlah shojo2 ni , cukuplah dgn sailormoon hehe . of coz cite gory , adventure action ni ohsem . lukisan die powerrr lg2 gantz ngn berserk . hehehe

      Padam
    12. Berserk??? Kentaro Miura??? Saya mohon baca komen seterusnya..

      Padam
    13. hai dillaa~

      berjumpa kita di sini..haha

      Padam
    14. tulah haha blog kite ade kt atas tu , sep sikit hihi

      Padam
  5. alamak, saya tak pandai melukis lah. salah segmen ni. hewhew
    btw, thanx terjah blog sy yg tak seberapa tu.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maksudnya awak diterjah kerana kecumeliness awaklah huhuhu...

      Padam
    2. hai...sy lelaki...nak ngorat leh?haha

      Padam
    3. Hai annur, takkan tetiba tukar jantina. haha

      Padam
    4. itule pasai fie.kat sini tetibe bertukar pulak jantina i.haha

      Padam
  6. Thank you terjah blog saya.
    terkezut lak tetibe masuk lam segmen ni
    btw tenkiuuuu sesangat.

    Saya x pandai lukis cartoon tp fav anime Dragon ball & bleach ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Vegeta! What does the scouter say about his power level?

      Its over 9 thousaaaaaaand!

      Mohon berkenalan plssss

      Padam
  7. noob ni bahaya...hati2 cik puteri.haha

    BalasPadam
  8. bapak siyal gelojoh gila noob bila dgn awek..nampak sangaT sangap tu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah nama pun awekz haruslah gelojoh... takkan gua nak gelojoh dgn zack ke taufik ke pasti korang cop gua gay

      Padam
    2. setuju noob.i pun gelojoh tgok pompuan ni.i ni laki sejati tau...awww!

      Padam
  9. hahaha.. kadang-kadang lg suka baca komen dari entry :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai,saya juga suka baca komen dari entry :D

      Tambah2 komen yg BUTTHURT xD

      Padam
    2. Komen-komen boleh buat gelak sakit perut.

      Padam
    3. setuju sgt cik adik, lg best bc komen dr entry, trutama komen2 'membina' dari jejaka bnama zack :-p

      Padam
    4. oh tak lupa juga,saya pun turut butthurt selalunya.

      Padam
  10. wowww... Anna minat giler dengan komik.. lagi2 komik jepunn.. waahhhhh... huhuhuh

    BalasPadam
  11. Nana dengan zatie are included. Tahniah korang :)

    BalasPadam
  12. Manga n anime bleach menjadi peneman setia aku dari zaman aku buat degree, pstu ke mster, pstu ke keja..deviantart.com pulak jd port aku upload artpieces aku (drawings n photos) for 5 years. Advise aku kpd visual artists/enthusiasts sekalian, join la Deviantart n upload hasil seni anda kat sana (traditional/digital arts to photography), pros from all around the world boleh comment n kasi tips bernas for improving your skills. Belambak jugaklah doujinshi manga yg menarik kat situ, paling popular doujinshi naruto shippuuden, bleach n onepiece. Deviantart gallery korang nnt boleh dijadikan link utk promote skills korang dlm resume bg yg nk menceburi bidang kerja visual arts lepas abis study nnt, cuz deviantart is pure awesomeness, plus well known.

    p/s: gila sedih bila anime bleach stop takat ep.366, takkan la stop takat situ je rite??..layan manga dia je la skang neh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dorg stop sbb takut ending lari sgt dgn manga ... layan2 jugak bleach tp plot asik same je ..

      Padam
    2. Bleach dah lost touch...Saya baru tahu ada awek yang boleh baca berserk...Mohon beli DVD Berserk : Golden Age Chapter 1: Egg of Supreme King dan mohon pertimbangan peminangan dari saya Pop-Soul..BTW ..Noob adalah seorang Playboy...

      Padam
    3. mohon berhenti memohon mohon . hahahahha berserk tu nmpk je ganas gory explicit and stuff tapi ade side2 romantis , humour dan frenship and stuff pastu ade religion lg .. kire complete ah cite tu XD

      Padam
    4. Cool...keep on reading and drawing!!!

      Padam
    5. Aku suka bleach sbb kagum ngan idea asal TiteKubo, n enjoy nengok lukisan dia improve dr ep.1 smpai latest (ichigo makin hensem n stylo..hahaha *fangirl mode*). Ending theme clip bleach yg paling latest (mask-aqua timez) is the best. Plot makin lama makin lost n out of touch, but still enjoyable, layan. Naruto shippuuden pulak makin emo n sebuk perang besar, nmpak mcm nak berakhir jugak..it's always sad when anime2 otai yg berjela2 panjang ni mula showing signs of stopping, because you stop seeing the characters grow any further. Personally dari segi lukisan, aku tabik spring sama Hiroaki Samura, mangaka Blade of the Immortal.

      Padam
    6. Hmm..Blade of Immortal???? How about ur phone number?

      Padam
    7. LoL pop-soul..pe class hp numbr? visit my art gallery instead ^^
      http://plainordinary1.deviantart.com

      Padam
  13. br tahu blog diterjah kat sini..

    thanks yaa walaupn blog x sbrape..hihi

    btw haz peminat tegar one piece! ^^

    BalasPadam
  14. segmen yg bagus, boleh berkenalan antara satu sama lain. salam perkenalan.

    BalasPadam
  15. Makin ramai pulak borak pasal manga, anime... Xpe nanti ana buat entry pasal anime manga

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha noob, baru tau followers hang ramai layan dunia manga n anime no..

      Padam
    2. jgn lupe selitkan hentai sekali untuk entry tu..kasi tambah pedas

      Padam
  16. @prince noob , tulah pasal hehe . dkat 70 komen . dasat2 hehe

    BalasPadam
  17. aku bace sincan aje....tade ker yg nak minat kat aku...hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. takder rasanye..

      Padam
  18. eh tak tau pulak ada segmen ni.
    btw thanks pilih blog sy ya ;)

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...