Khamis, 16 Ogos 2012

30 Nampak saja bangang tapi bakar orang

Sape budak baru nak up yang camwhore dan terjelir2 lidah amik gambar sendiri konon2 comel tu? Tidak, dia bukan ahli geng2 perompak remaja nerd dan kejam yang wanted tu. Tapi dia adalah suspek yang sekarang masih dicari polis kerana dipercayai membakar awek dia yang baru form 4 dengan simbah minyak petrol dan bakar kat semak sehingga koma dan dalam keadaan kritikal kerana melecur teruk sehingga 25% badannya. Macam sial budak ni time2 nak raya ni buat hal pulak.


Budak2 sekarang ni memang cam bangang je aku tengok. Tengok ada yang muka nerd pun, kat belakang rupa2nya perompak kejam. Tengok yang muka yang konon2 jambu dengan hairstyle dan dressing ala2 artis K-Pop dengan aksesori gelang, rantai anjing lagi nampak cam jilaka, sengal, tapi kat belakang bukan main ganas dok bakar2 orang. Aku tengok muka budak ni rasa macam nak bagi penampor.

Nama mamat ni MOHD AMIR BIN MOHD ANUAR, umur 18 tahun, tak tahu masuk u ke, jadi mat rempit ke, penganggur ke, apa ke, tapi yang pasti kalau jumpa mamat ni tolong lapor kat polis seperti yang kat Facebook Polis KL ni. Ni Facebook budak tu, nickname Dani Tiger... harimau la sangat. Hobi dia buat gaya2 bodoh sambil ambik gambar sendiri. Kalau blog Jilaka Betul masih ada mesti dah layak masuk. Aku paling menyampah orang lelaki ambik gambar sendiri sambil buat gaya2 bodoh macam lambang LOVE tu serius macam pondan. Tengok muka macam tak percaya dia ni bakar awek dia.



Ni berita awek dia yang kena bakar tu. Nama Nurul Firzanah Mat Zaki, umur 16 tahun.

Sumber sini.

Facebook perempuan yang malang sebab dapat pakwe bodoh tu kat sini. Awek dia siap buat cover profile letak gambar dia dengan awek dia pun masih lagi nak bakar2 awek sendiri? Awek tu punyalah dah taruh sepenuh hati dan jiwa kepada mamat tu. Tak rasa kesian ke? Kalau cinta sayang luvin2 apa semua takkan la sangup bakar awek sendiri. Jantan apa la lu ni, serious cam bodoh aku tengok.


Dan kalau tengok kat petikan berita tu:
Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.

Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.
Mak angkat mangsa bagi kebenaran kat dia keluar dengan jantan tengah2 pagi untuk bersahur? What's wrong with u people??? Bagi anak dara keluar bersendirian dengan jantan yang takde hubungan kekeluargan ntah dari ceruk mana datang tengah2 malam pagi buta? Apa masalah korang ni? Orang2 dewasa yang macam ni la antara penyebab kepada kerosakan akhlak budak2 remaja masa kini, sama sahaja dengan geng2 perompak remaja hari tu macam mana la mak bapak diorang jaga dan biar je mereka keluar malam2 pergi cyber cafe.

Kepada perempuan2 kat luar sana yang masih bersekolah yang baru nak kenal dunia, tak payah la nak kapel2 bercinta2 ni, serious aku cakap. Dapat pakwe konon cute muka jambu stylo pun tak guna, luar je nampak macam baik macam nerd tapi kat belakang entah2 perompak ka pervert ka yang hanya nakkan badan korang je, diorang pun budak lagi, masih tak matang, kerja pun takdak, bercinta bagai nak rak guna duit mak bapak apa citer? Budak2 perempuan jangan la bagi sepenuh kepercayaan pada pakwe2 korang tu, sanggup teman keluar rumah sampai tengah2 pagi buta, percayalah diorang pun bukan betul sangat. Korang tu masih muda, dah sambung belajar dah keje nanti nak cari lelaki mana2 pun carik la, masa tu ramai lagi laki yang dah bekerjaya, boleh berfikiran matang dan boleh jaga korang bila kawin nanti.

Serious kalau apa2 jadi kat perempuan tu, ko bertanggunjawab lah sebab kejadian ni pasti akan menjadi igauan dan mimpi buruk yang pasti kau takkan dapat lupakan sampai bila2.


tags: angkara kekasih panas baran koma dibakar mama tolong kak ngan kena bakar rintih seorang remaja perempuan wanita nurul firzanah mat zaki 16 tahun pakwe boyfriend balak mohd amir mohd anuar 18 tahun dani tiger facebook akaun profile cover photo gambar camwhore jelir lidah cam bangang polis cari melecur kritikal semak seksyen 1 wangsa maju bapa mat zaki mat hussin 45 flat wangsa sari

30 ulasan:

  1. kejam giler.sah mamat ni psiko

    BalasPadam
  2. tiada acuan agama, nie lah padahnya.......

    BalasPadam
  3. terkejut bila diberi kebenaran bersahur tu. *geleng kepala.


    BalasPadam
  4. Sangat kejam.....
    Muka nmpk daif,
    Tpi sikap......allahuakbar...
    *hnya pndngan sepi

    BalasPadam
  5. itu pasal sejak dari zaman sebelum pak kaduk lagi dah ada pepatah yang mengatakan lebih kurang macam JANGAN MENILAI DARI LUARAN..
    yang bangang sangat nak percaya 100% tuh pasaipa?? Yang nak baik sangka 100% tuh pasaipa??

    BalasPadam
  6. betul tu budak jantan ajak metina keluar sampai pagi-pagi buta cuma ada satu sahaja ajenda dalam kepala iaitu ajenda buka spenda.

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. dunia diambang Kiamat....

      Padam
  8. tergamak sampai nak bakar pmpn tu..aku nak cubit bini sendiri pun tak berani,bini aku cubit aku de la..

    BalasPadam
  9. Aku cikgu sekolah.kalau akt jumpa budak2 aku couple2 mmg aku lepuk.tp kadang2 mak ayah dia marah aku balik hehe..alasan makcik mmg dh tahu lama diorng kapel2 ni..wueek

    BalasPadam
    Balasan
    1. 'makcik' tu bajet dia 'moden n sporting' sangaaat la kot gamaknya..puiii

      Padam
  10. bengong laaa mamat tue... harap muka je nak ensom tp perangai bodoh.... ingat ank ikan ke nak maen bakar2... huh.. ! #marah nie #

    jom dtg sini bg redakan kemarahan....
    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2012/08/selamat-hari-raya.html

    BalasPadam
  11. perghhh ! sokong gilee 100% ! sekarang nie dah tak boley nak salahkan remaja tue sendiri . mak bapak nie sepatutnye ambik peranan . boley pulak bagi kebenaran keluar bersahur ??? boley pulak bagi kebenaran kapel2 bagai tue . eee . kalau mak bapak aku , dah tentu2 kena bantai , pelangkung semua . ape daa . nak raye pulak tue . haishh .

    sorry , emosi jap memalam nie ;D

    BalasPadam
  12. bagi aku benda yang dah terjadi tak boleh nak argue dah, apa yang boleh argue sekarang ialah macam mana nak jaga ahli keluarga kita sendiri.. Kita nak maki, marah or caci pun dah tak guna sbb benda dah trjadi dah.. So sekarang apa yang kita boleh buat ialah fikirkan langkah pengcegahan macam mana nak halang supaya perkara nie tak terjadi pada family kita

    GEMPAR!! Artifak Tahun 1880 Yang baru dijumpai

    Gambar : Kampung Tapak Pembuangan Bahan Elektronik

    Gambar : Memburu Ikan Guna Busur [Mesti Tengok]

    Gambar Gempar : Alat Penghalang Jenayah Rogol[Mesti Tengok]

    BalasPadam
  13. bagi aku semua salah bapak bdk perempuan tu. bapak dayus dan jahil saja yg bg anak perempuan keluar bebas. sbb kata dlm paper mak pak perempuan tu kenal jantan psiko ni. sapa yang dayus? bapak dia dan jantan psiko itu. muahahah

    BalasPadam
  14. Aku yang umur 23 yang esok lusa dah nak kawen pun belum dapat izin keluar malam tidak berteman, sorry to say we can't put the blame on that boy only. Perempuan banyak yang kena jaga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju dgn fifie.. same la . aku duk umah keluar dgn kawan2 kul 9 pon dah kena beleter, jeling bagai dah.. ni 3,4 pagi? pergh spanjang aku belajar dulu ponn xpernah keluar makan sahur..beli awal2 dan makan kat kolej je =.= . Semua pihak salah sebenarnya. Tpi msti ade cite disebalik cerita ni. jeng eng jeng .

      Padam
    2. wah,baik..cun..solehah..sopan santun.bagus la cik fifie ngn cik belog ni.mcm ni la gadis terbaik jadi untuk dijadikan isteri.sila bagi no phone

      Padam
  15. nape muka macam gay?

    BalasPadam
  16. nauzubillah.....ape lar nak jadik....

    rase2 mak bapak laki tuh bekap anak dia x..mne tau g anto anak dia obesi ker....mne nk crik lg kat malaysia nih..hoho

    BalasPadam
  17. Acuan bdak2 pekidol...tahniah!
    Amar munkar nahi maaruf

    BalasPadam
  18. menjaga sekandang lembu lebih senang dari menjaga seorang anak perampuan yg sudah remaja, melainkan kalau ibubapa perempuan tersebut memiliki ilmu Ketuhanan. yg cukup.

    BalasPadam
  19. aku dok area wangsa maju.penah gak nmpak budak laki ni sebelum ni.yg perempuan tu tak perasan lak.lepas kes ni,kitorang dah cari dak laki tu,tp tak jumpe.ramai ngah cari dia.lau jumpe,mmg kitorang dah de program special untuk dia.perangai mamat ni mmg teruk pun.member sendiri pun ramai tak puas ati.mintak2 la kitorang jumpe dulu,sbb dah penuh aturcara program yang kitorang sediakan,tinggal "artis jemputan" je yg tak muncul2

    BalasPadam
    Balasan
    1. sngat istimewa... harap2 ada live telecast dr tv3 xpun astro prima!

      Padam
  20. kalau mak bapak tak banyak tanya anak lelaki dia yg dah bekerja keluar bersahur dgn awek, aku leh terima la kot. Ni ANAK DARA HINGUSAN. hmmm... kesian2..

    BalasPadam
  21. sian dak 2. msti mke da buruk lau kne bkr gak.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...