Iklan Leaderboard

Jumaat, 10 Ogos 2012

20 Baju melayu raya alaf baru

Baju melayu kotak2 tidak boleh dipakai kerana ada unsur2 Illuminati bak kata agen Yahudi yang sebenar Pop-Soul, tapi nak pakai baju melayu plain biasa nampak kolot dan tak moden, mesti kena kutuk dengan orang lain 'very the kampung'. So mungkin aku boleh gabungkan baju melayu dengan sedikit suntikan fusion dari barat agar nampak moden, styloh dan fashionista.

Baju Melayu

+
Hoodie



Yesss aku dah berjaya membuat satu ciptaan yang sungguh kreatif dan berinovasi seperti logo dan lagu merdeka #JanjiDitepati, aku namakan fesyen fusion west-east coast ini "Baju Meladie" atau "Baju Hoolayu". Dengan ini sudah terbukti aku memang sangat

* Gambar dari BeautifulNara.


tags: beli tempah baju raya melayu kurung moden fesyen baru cekak musang tradisional johor kain samping online aidilfitri syawal mawi asmawi ani isteri ekin anak cahaya malaika majlis berbuka puasa arteffects international beautiful nara hoodie western fusion barat

20 ulasan:

  1. Saya Sebagai The 33 degree in hieraki Organisasi persaudaraan Batu percuma meluluskan penggunaan Baju raya "Hooloyu" ini buat Negara boneka kawalan kami iaitu Malingsia!

    Kepada Agent Noob yang berpangkat peringkat 3 suku..sy akan promote kenaikkan pangkat kamu kepada Tuan kita Si dajei Mata juling yg kini sedang menginap di Kerajaan Agung di simpang 3 renggam. kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. mohon orang ramai supaya tak membeli jersi manU yg terbaru..
      kerana mempunyai agenda iluminati..
      sekian..

      Padam
  2. hahaha. serious aku pon terfikir 'pesen' ape baju si mawi ni masa tgk blog beautifulnara tu.. very western u. haha

    BalasPadam
  3. Hakhak. Dah nama nya artis, peseng harus lah pelik dari orang kebanyakan. Kalau pakwe aku pakai cam gitu, maaf lah pegi jalan jauh-jauh.

    BalasPadam
  4. Bhai Noob...

    Ater macam gampang jer baju melayu yang MAWI pakai nih.... ader salji ker kat Malaysia nih..... hahaha ... ini bukan baju Melayu... ini baju Kacukan (macam kaum baba nyonya atau kaum serani) ... hahaha

    BalasPadam
  5. cantik....cantik sangat (errrrrr)

    BalasPadam
  6. Kenapa lah kita menghina warisan kita sendiri??? Baju melayu tu kan Baju kebangsaan atau baju bangsa kita yg dh berkurun dipakai oleh org melayu malahan dahulu dipakai oleh Semua peringkat lapisan..jika beginilah jadinya maknanya pereka yg mereka baju mawi ni mmg sengaja nk menghina bangsa kita.....
    jemput jenguk blog aku ni....

    http://manentertainment.blogspot.com/2012/08/isu-antara-kerajaan-dan-swasta-yang.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. melayu la sgt..

      Padam
    2. Rosman Isa jelly latu, dia pon nk pakai sebenar nye tp segan.. pigidah.. dasar melayu suke dengki..

      Padam
  7. hood tu sebenarnya tak berfungsi apa2 pun.nak kata menggantikan kopiah atau songkok utk cover rambut dari menutupi dahi tak jugak sbb kain hood tu lembut,ntah2 hood tu yang tutup dahi.sape la yg pandai sgt reka fesyen karut marut ni,hatta dolmat ke rizalman? ini semua agenda illuminati utk menjatuhkan org melayu

    BalasPadam
  8. Wau..very the barat sangat..win!

    BalasPadam
  9. ni namanye baju meleis..khas untuk meleis..

    BalasPadam
  10. hahaha. .macam2 la idea ko PON. .mmg aku xboleh pakai baju melayu kotak2 pasni. .illuminati, duhhh. .hahaha. .everyone will automatically be a private investigation 'mato2' on this so we called paranoid on 1st world problem. .deyy, amalan xcukup lagi kasi mau tambah pening kepale aa. .konon kat alam maya ni akan ckp, 'dowwh, kalu ko x amik berat sal illuminati ko ni xsayangkan agama'. .puii, bape byk yg aku tgok org mcm ni men langgar, kasi hentam sama ulama. .konon nak menegakkan syiar Islam tp sembang kopi la weh. .hahaha. .hormat la dulu para ilmuan agama, baru la nak bertempik kat alam maya ni. .btw, PON..mmg trend ke kalu bab politik ni kalu kite xcakap kite ni sokong pembangkang not so mainstream. .perlu ke bile org tanye, 'a'ah la, aku pun bangkang ape yg gomen buat'. .begitu la sebaliknya. .konon nak same merase hebatny berpolitik. .lalang siot. .hahaha. .selamat berpuasa weh. .

    BalasPadam
  11. ini boleh buat pakai time raya kat obersi ni.

    BalasPadam
  12. banyak ajer jubah2 dari mekah skrg yang ader hood... biasa aja aku tgk...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...