Khamis, 30 Ogos 2012

45 Anda seorang Douchebaguette apabila...



Douchebaguette dalam kamus urban (sini) adalah spesis douchebag bagi wanita.

Anda seorang Douche apabila...


1.  Mengaku diri pandai dari orang lain dan megharapkan pujian

Bila orang ada diploma. Dia ada degree Bila orang ada Master di ada Ph.d . Yang paling best sekali ialah bila dia sebenarnya tak berniat nak menunjukkan kepandaian beliau , tapi terlepas dan kadang-kdang 'tertaip'.

Contoh :

"Wah pandainya engkau.."

" Tak lah, aku tak berapa pandai , tapi aku ada Master dalam Astrofizik dan Space Aeronautik dari MIT dan aku pernah ditawarkan untuk bekerja di NASA. Tapi aku tak nak."




2. Berbakat tapi anda tak yakin dengan diri sendiri.

Boleh menyanyi.boleh melukis,boleh menulis, dan segala jenis macam bakat yang ada boleh diketengahkan. Tapi beliau berasa semua yang ada itu cuma sekadar hobi dan yang paling ketara ke Douchebaguette 'an beliau adalah apabila beliau berkata

" Aku boleh menang competition itu tapi aku tak nak . Sebab aku buat sekadar lepas batuk di tangga mak korang.."


3. Sering menjadikan diri sendiri sebagai contoh.

Sering menjadikan diri sendiri sebgai role model kepada kesuksesan beliau. Mesti mengikuti cara beliau dan mewar-warkan orang lain.

" Tengok macam aku, kalau kau ikut aku buat macam ni tahun lepas dah tentu kau kurus/seksi  macam aku!!"



4. Mesti melebihi orang lain (superior complexity) dari segala segi.

Emas you banyak ?
Tengoklah gelang I ,boleh beli 10 gelang you.

BF you handsome macam PoP Soul?
Laki i lagi handsome macam PON..

Boob you 32C ?
Boob i D size sister...



http://en.wikipedia.org/wiki/Superiority_complex


Okay anda tahu douche itu apa ?Klik gambar di bawah

http://en.wikipedia.org/wiki/Douche

45 ulasan:

  1. pop-soul saiz ko 2 inchi je kan?tengok aku 100 inchi.. kah3

    BalasPadam
    Balasan
    1. nokhorom zack dah register ka

      Padam
    2. nokhorom zack guna gambar king of troll, mr trololo yg baru mati 2 bulan lepas

      Padam
  2. tp yang lebih ketara skarang ramai plak lelaki yang ada sifat ni..saja xnak mgaku la tu..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau lelaki yg douchebag xde rasa apa sgt,plg busuk pun kena maki je.. Tp kalu org perempuan yg perangai harooom mcm ni bapak annoying sial. Bila tegur skt mula la nk terasa lebih2,sensitif sgt,hati ada taman,emo terlebih..pastu mula la nak hujan air mata,tp xsedar yg diri tu sgt annoying

      Padam
    2. sensitifkan anugerah Tuhan bagi kat kaum hawa..itu pasal lelaki xleh buat cmtu.xmacho la..apa barang lelaki nak nangis hujan airmata.dah tu cepat sgt melenting..wanita mana yg bleh thn ngn perangai cmtu.jadilah lelaki yg memahami jwa wanita.pasti jadi lelaki idaman.InsyaAllah,bahagia.Apa pun sy suka entri ni.mmg sifat ppuan kebanyakkan mcm tu.

      Padam
  3. LoLz pop-soul..bila ada 'douchebag', mestila ada 'douchebaguette' jugak kan..adil whaaat..kekekekek XD

    BalasPadam
  4. kehkeh..ditawarkan keje kat NASA.powerrr..

    BalasPadam
  5. hmmm...kenapa aku rasa posting ni mcm hendak ditujukan kpd seseorg sahaja...atau ia hanya perasaan aku

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku suspek pop-soul ni mungkin butthurt ngn pompuan2 yg memenuhi criteria no.1-4 kategori douchebaguette ni setelah mereka x mo kasi no-henpon mereka kat dia...hahahahaaa, but alas..this is pure assumption XP

      Padam
  6. Perempuan yang aku kenal bab yang kuruskan badan tu la. Tak habis-habis nak compare diri dengan aku. Tau la aku ni badan besar.

    BalasPadam
  7. memang macam angkat diri sendiri

    BalasPadam
  8. Oh sekarang Aku tahu macamana si Pop-soul dapat inspirasi buat Entry yang sadis perliannya ini dituju khas kepada seorang pengomen yang maybe pop-soul jatuh hati pada padanya tapi pengomen tersebut lebih memberi tumpuan kepada Noob.

    Segalanya bermula di Entry : Hantaran tinggi atau kahwin awal

    Tukang Merepek: Prince of Noob

    Ini pengomen tersebut sebagai response kepada Entry Noob.

    pengomen misteri : Alalaa kiutnye drawing die, wah teranya dia PMR dpt 8A..ha da puji dah, skang puji aku lak ea, aku grad master 1st class on full scholarship by the age of 25, tgh plan nk further PhD..hah puji le puji2..LoL!! Jgn maree ko yg stat masuk bakul dlu! Rezeki Allah s.w.t yg bg woi =P
    Pendapat aku psl isu ni sama mcm cik/puan Tanpa Nama 24 Julai 2012 2:31 PTG..komen terbaikkk ^^ Tp aku ni kes phobia kawin, belajar n keja je tau..jodoh x smpai lg la nih, susah ma lelaki skang manyak penipu, maunya tgh aman idop tetiba salah pilih org buat suami, menderita x sudah..perghh phobia i nengok bnyk contoh2 x baik di kalangan kengkawan yg merana..eeek nauzubillah!

    ini pula response pop-soul kepada pengomen misteri

    Pop-soul : 1st class on full scholarship by the age of 25, tgh plan nk further PhD..hah puji le puji2..LoL!! Jgn maree ko yg stat masuk bakul dlu! Rezeki Allah s.w.t yg bg woi =P ....Huh..boleh tahan RIAK nak mampus you ya!!!

    dan lalu dijawap semula oleh pengomen misteri

    pengomen misteri : LoL pop-soul, i guess u misunderstood my intention..aku nak perli noob yg eksyen ngan achievement dia PMR 8A je, so aku saje je dgn cara yg sengaja diover-overkan with extreme douchebaguette'ness ckp sal achievement aku plak..n i find that damn funny instead of ada potensi nk jd lethal weapon yg boleh buat somebody seriously butthurt..sorry la ek pop-soul, don't take things seriously la..friends?

    Selepas tragedi itu,Pop-soul menjadi Butthurt dan mendapat inspirasi melimpah ruah membuat "Entry Anda seorang Douchebaguette apabila..."
    Tukang Merepek: PoP-Soul

    Begitulah Al-kisahnya...tamatlah sudah.

    P/s..ini hanyalah rekaan semata-mata,cuma ada banyak kaitan dengan yang hidup di dunia ini..yang mati belum ada kaitan.sekian ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. huh hebat gila zack buat siasatan yg mengalahkan csi siap boleh buat satu teori konspirasi...mmg sesuai sgt la dgn annur. mohon prince boob jadikan zack sbg penulis jemputan

      Padam
    2. aku pon rase sbb ni kot..haha aisehh x ku sangka cempedak boleh menjadi nangka..boleh kasi butthurt maa..dasatttt

      Padam
    3. betul ke pop-soul teori konspirasi illuminati zack tu?kalau ya nampaknya setakat ni ada 2 orang komentar yang telah berjaya mendapat entry khas iaitu zack dan plain83...tahniah kepada yg telah terpilih hahahaha

      Padam
    4. Nope....ini general view...

      Padam
    5. Hai Annur..awat kakak pakai topeng power rangers?riuh 1 dunia Maya tau! kah3 siap leh buat peace! =P

      Padam
    6. you have been pwned Pop-Soul!

      Padam
    7. Yang lawak x menahannye, komen tu asalnye ditujukan kat noob, dgn niat utk perli ala gurau gedik over (mcm org mtk dipuji scr tersirat gitew dgn statement pmr 8A), pstu si noob ilek je no respond (die paham tu badass joke agknya), si pop-soul pulak yg tetibe terlebih butthurt?? wahkakakaa..

      Ok sorry2 nnt aku x buat dah joke cmtu lg ok, sbb x smua blogger buasir otak bleh hadam rupanya. Btw aku notice followers blog picisan aku tetiba bertambah..haha 10Q 10Q..bleh pakai jgk teknik murahan ni utk dpt viewers yek? LOLOLOLLL! XD

      Padam
    8. ok aku dah dapat gambaran sikit mengenai kontroversi ini. so plain83, adakah yang sebenar2nya kau memang grad master 1st class on full scholarship by the age of 25, tgh plan nk further PhD?

      Padam
    9. kalau benar awatnya anon? ramai ja kengkawan aku mcm ni, yg dah grad PhD pon ada, no big deal..sumpah nnt aku x wat dah joke butthurt mcm neh..

      Padam
    10. ok now im understand.patut ada org butthurt dgn kau.prince boob citer die dapat 8a pmr sbb nak kaitkan dgn cerita budak sekolah yg kawin muda tu,aku rasa dia xde intention apa2 pun nak eksyen atau mintak dipuji.but it seems like ur statement pasal kejayaan hebat kau dpt master&phd tu has nothing to do with isu budak2 muda yg kawen tu,and in fact,lepas aku baca balik komen kau yg lepas2 selepas mendapat pencerahan drpd teori konspirasi zack,ada yg aku perati mmg kau akan up sikit diri kau like 'aku pon ade bach.degree n mster from a uni outside my negeri kelahiran', 'Bila speaking, derang bajet aku pnah stay US betaon2, padahal pegi pon blom pnah lg'.maybe its just my assumption & mungkin kau pun tak bermaksud atau berniat apa2,tapi org yg baca boleh misinterpret spt yg kau nk org lain tahu yg kau ada degree,master & kau sgt hebat speaking english spt org US speaking.kadang2 kita perlu berhati2 dgn tutur kata kita agar org lain not feel offended atau dlm bahasa kasarnya butthurt.kalau kau nak org layan kau mcm zack dok kena maki hentam je sepanjang masa sbb suka buat org butthurt,its okay to continue with that.tp aku ckp ni sbb memandangkan kau perempuan,takut hati kau tidak sekering zack utk menahan tembakan dr org2 yg butthurt dgn kau.apapun aku minta maaf kalau ko feel offended with my comment.

      Padam
    11. Haha no hal anon..tq for your valuable opinion. Wow popular tetibe aku yek scr x sengaja..ya aku bleh dikatakan kategori kering jgk kot, x smua pompuan ko bleh stereotype as emosi melampau. Btw kalo ko baca entry 'semangat kenegerian' noob yg aku tulis 'aku pon ade bach.degree n mster from a uni outside my negeri kelahiran', ko x quote my full comment pon kan? ko just amik part yg support statement ko (style students plagiat assingmnt) je kan? tujuan aku comment mcm tu ditujukan buat sorng anon lelaki kedah, yg sangat masuk bakul n yakin sgt dgn harmoni rumah tgga n status hidup dia yg 'buat degree di Tganu, mster di Selangor, bini org Klantan..my happy ending blablabla', n that was not a kind of joke at all. He was being a douchebag, so to make him taste his own medicine, i played the douchebaguette. Some ppl got my point (like zack n berserk), while some don't..biasa la tu..hahah salam merdeka..

      Padam
    12. Suka membaca kejujuran Anon yang mengaku mereka sangat BUTTHURT sama Zack yang Hebat ^_^

      Aku menetes air mata terharu..tq anon kerana diatas kejujuran mu ^_^

      Padam
    13. owh,plain83..patah hatiku..biarlah aku membawa diri..hehe

      Padam
    14. mokcik doakan dik berserk happy2 n ceria2 slalu na..salam merdeka na..

      Padam
    15. yo yo da great douchebaguette is in da house yo..demmm hahah! XD

      Padam
  9. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. apa ni zack padam2 komen kecut xda teloq ka...kata org kulim

      Padam
    3. Nampak sangat Tanpa Nama 30 Ogos 2012 9:07 PTG ada Akaun/Profile sendiri..

      Kah3 pengecut!!!! tak berani guna Profile sendiri nak berhadapan dengan aku.. Muahahhahahahhahahahhahaha xD

      Padam
    4. baru je create profile 1 malam dah kecoh kata org lain pengecut kah kah kah kah.kesian zack...gi balik kulim tu nooo

      Padam
    5. jgn sebut2 kulim, zack nie smgt kenegerian yg ekstrim..tgk entry yg lepas..nob, ape istilah yg sdap sikit nk sebut bg kategori moron kenegerian nie? Zack bgus dah, x taksub politik tp ekstrim dlm hujah kenegerian..hehe

      Padam
  10. Kalau perempuan itu normal, kalau lelaki itu haremmmmm. Haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Malangnya bagi lelaki ianya vice versa..hahaha
      'bias' jantina extreme ckit di kalangan malays neh..
      lelaki melayu terakhir sungguh..

      Padam
  11. entry yg pop soul tulis nie trutama yg 1, 3 & 4 secara tidak lgsg (atau lgsg, maybe) turut ditujukan kepada seorg pengomen ttp blog nie..hehe..tp malas nk sound direct sbb dia pengomen ttp, kang dia butthurt, susah noo!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. komen je n highlight nama dia..you will do her a favor bila tetiba entry ini membuatkan dia jd popular n tetiba meningkat jumpah viewers blog dia..dia akn berterima kasih kat ko hahahah!

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...