Rabu, 15 Ogos 2012

114 4 Teori Konspirasi- Siapakah ANON?



Siapakah Anon? Kenapakah terlalu banyak kemunculan Anon atau nama melayunya Tanpa Nama bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan ?  Sejak kemunculan IT bubble...Anon telah mewarnai kehidupan Internet dan blog seluruh dunia. Dibenci atau disayangi, Anon telah menjadi satu fenomena di dalam bidang Pahlawan Papan Kekunci. Tapi adakah agenda di sebalik Anon ini ? Mari kita kaji..


1. Guru kepada penjejak Awan -Tanpa Nama
  
Guru kepada Penjejak Awan ( Komik Pedang Setiawan yang berasal dari  Hong Kong ) yang terkenal semasa zaman 90-an. Sangat hebat dan kuat. Dan mungkin telah mencapai umur beratus-ratus tahun sebelum belajar memberi komen di dalam blog. Berkemungkinan sudah mencapai tahap Keabadian dalam bidang IT.



2. Ahli Anonymous (Hackers)

Ahli-ahli hackers yang tidak mendaftar di dalam persatuan Anonymous. Dah namanya persatuan Tanpa Nama..apasal pulak nak register nama kan? (BACA :Ini cubaan membuat lawak). Berkemungkinan telah mencipta tools unutk memberi komen tanpa menggunakan ID. Menggunakan topeng V for Vendetta kerana taksub dengan filem tersebut.



3. Ahli Freemason /Illuminati

Ahli illuminati atau free mason biasanya tidak menggunakan nama sebenar atau tiada identiti. Besar kemungkinan digunakan untuk mencari maklumat-maklumat di dalam blog lalu memusnahkan ia dari dalam. Teori ini masih dalam kajian.



4. Pengikut tegar Politik

Untuk menyamar sebagai ahli parti A dan B sebagai bahan unutk menyatakan perasaan tidak  puas hati terhadap lawannya dan meraih undi bagi pihak yang satu lagi. Biasanya akan berkomen dalam isu-isu yang melibatkan negara dan rakyat. Tapi kadang-kadang isu lain juga turut diheret bersama. Lebih dikenali sebagai ANON politicalFAGS.




114 ulasan:

  1. Balasan
    1. puiii!!!

      Padam
    2. Tanpa Nama 15 Ogos 2012 1:24 PG, adakah anda Hang kebun?

      Padam
    3. Tanpa Nama 15 Ogos 2012 1:24 PG bukanlah hang kebun.Sayalah hang kebun yang sebenarnya.Sejujurnya zack,kita adalah saudara.Nama sebenar anda adalah hang keria.Diambil dari singkatan nama penuh anda,zackeria@zakaria.Oh,saudaraku.

      Padam
    4. zack taik idung ko tergantung belah kanan....

      Padam
    5. bukan la. zakar la..ZAKARia

      Padam
    6. Ini antara beberapa clue tentang bagaimana tingkah forumer2 ANON bila kalah berdebat sama forumer Registered i.d.

      1. Maki2
      2. Troll
      3. Melangkahin posting lawan
      4. Mengklon nick forumer lawan yg dianggapnya cerdas
      5. Mengarut yang tak jelas.
      6. Copypaste2 fakta yg off topic dan tidak bermutu
      7. Maki2 Negara sendiri
      8. bawa2 agama
      9. Teriak2 perang dan ancaman "jom fight" kat luar.
      10. Spam dan flooding thread
      11. Menyerang peribadi lawan yg cerdas
      12. Kabur dan ganti2 nickname
      13. Menghibur diri sesama ANON sambil pura2 melangkah posting2 lawan
      14. Berbohong demi membela diri sendiri
      15. Tidak mampu menerima fakta alias hilang rasional

      Ini yg aku boleh simpulkan selama aku berinternet di sini.

      Pokoknya, Forumer2 ANON TIDAK MAMPU BERDISKUSI DI LEVEL INTERNATIONAL.

      WAikikikikikik ! problem? xD

      Padam
    7. zack dah butthurt dah tu..waikikikikiki!

      Padam
    8. zack the asshole15 Ogos 2012 1:38 PTG

      hehe..pungkok zack terluka jgk rupanya (butthurt) alah zack, mcm lah komen ko 'berdiskusi level international', aku tgk mcm bdk baru lepas upsr adalah..tp apapun, setakat di alam maya, sapa2 boleh jd hero/hebat dibanding di alam nyata..

      Padam
    9. dalam aku duk cakap,sila check point 1,4,5,dan 11..itulah sifat2 semulajadi anon yang butthurt :D

      Padam
    10. zack senang brkata, tp bile kene kat diri sendiri tk leh terima.. pigidah ZAKARia

      Padam
    11. anon-anon semua,dengan ini,diisytiharkan..nama zack ditukar kepada zakaria.

      Padam
    12. cerdas konon, perasaan je..hakk tuihh

      Padam
    13. aloo bhai zack, u asyik main tenet, talak jaga kitaorang..gaji talak bayar..bila ckp mcm pandai je, tp talak tunai janji..

      Padam
    14. Anon2,bilalah kalian ni mau matang? point no 1,11 dan 13 ^_^

      Padam
    15. aku sokong 100%.. ZAKARia pon boleh.. heheheh zack dah start butthurt waikikikikiki!

      Padam
    16. betul juga, nama dia, zakar ria juga..umur dia sudah 41..blum kawen juga..mlm2 suka masuk asrama cewek indonesia juga..org msia panggil dia gampang..

      Padam
    17. sendiri buat clue sendiri seronok..kah kah kah..patutlah x kawen2 lg biar dah tua bangkai..suka melancap@syok sendiri rupanya..kah kah kah

      Padam
    18. kikikikikikik! xD

      point 1,2,4,5,10,11,12 dan 13 ^_^ itulah ANON! :DD muahehehehe

      Anon butthurt mana berani angkat muka sama zack yang hebat,hanya berani kumat kamit tidak jelas di pucuk pohon :DD

      Padam
    19. Wahh poyo gile ayat.. prasan nk mampos. bro wa rase lu ah trbawak2 la pasal hal ni.. heee... tkpe kat sini je kot lu boleh dpt prhatian.. aku nk gelak baca statment ko skang ni... makin over lak.. kah..kah..kah..
      -tukar tiub-

      Padam
    20. Kikikikikik :D berbulu je Anon baca ayat2 aku..yes!yes!yes! kikikikik Lalalalalalalalala ~

      Oit?siap yang ada jual nama Tukar Tiub tuuuuuuuuuuuuuuu! kah3 xD

      Padam
    21. rileks la bro
      -papagomo-

      Padam
    22. hahahahaha..lawak la aku tgk zakaria ni,ni mesti stock tangan dah menggeletar marah ni..klu tgk ayat2 kat atas..mmg nampak sngt zakaria dah berbulu abis ngn anon2 yang attack dia,tp dia cakap anon yang berbulu kat dia.
      "Anon butthurt mana berani angkat muka sama zack yang hebat,hanya berani kumat kamit tidak jelas di pucuk pohon"

      pergh!tergugat sangt ayat dia tu.hahaha.zakaria ni mudah je orangnya..dia cuma nak jangan ada yang berani menentang dia.

      Padam
    23. ZAKARia serabai, hang perasan baguih na,
      -che det-

      Padam
    24. undi DAP utk PRU13 ini kami janji ZAKARia akan di sula dan kemudian akan di ikat di tiang trafik light
      -lim guan eng-

      Padam
    25. Waw! Ana takut gila lah dengan serangan Anon2 butthurt sekelian xD

      Larik!larik! kah3 adehhhhhhhhhhhhhh

      Padam
  2. Balasan
    1. reasonable yang agak teori

      Padam
    2. yang teori reasonable agak.

      Padam
  3. Aku pon sebenarnya ada menganonkan diri
    saja boring2 reply komen sendiri kekeke
    split identity :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. alter ego macam annur:D haha

      Padam
    2. annur tu sapa ntah
      macam penah dgr seblom2 ni

      Padam
    3. adoi...nama i lagi disebut2...haha

      -Annur-

      Padam
  4. Mohon incik soul mendapatkan pendinding kerana implikasi "butthurt" akibat kesan2 tidak diketahui yang dibawa anon masih di peringkat kajian.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah!anda pemenang bertuah internet.untuk pengetahuan anda,anda adalah pelayar internet yang paling banyak menulis perkataan 'butthurt'.kami tidak tahu mengapa,tetapi anda seperti sangat suka terhadap perkataan 'butthurt'.Ternyata,anda memang seorang yang sangat kreatif dan inovatif.Janji ditepati!

      Padam
    2. tah... dah tk best la komen ko zack. dr dulu sampai skang itu je. konon nye org jeles ngan ko la tu.. prasan.

      Padam
    3. kitorang tak ada problem.cuma anda yg disyaki ada personal problem.Macam orang ketagih perhatian je.Zack,terus terang saja kat kami semua,kau ada masalah kurang perhatian dari orang rmai ke kat luar sana tu?kalau betul,jgn tkut.kami sedia membantu.ayat-ayat kau yg asyik mengharapkan org butthurt kat kau,walaupun orang tak rasa macam tu pun selalunya,nmpak seperti sedaya upaya cuba menarik perhatian.

      Padam
    4. Aku tak payah pun nak menarik perhatian sesape,korang je anon butthurt selalu tertarik perhatian dengan aku. waikikikikik :DD

      Ana tahu,anon butthurt sekelian sememangnya meminati abg zack yang HOT ni..sabar!sabar! jangan gelojoh ok xD kikikikikiikik

      Padam
    5. zack nie gila perhatian, nk jd hebat & org pandang 'tinggi' dkt dia..tp dlm blog nie je lah..tp diri dia sebenar dihina, dibuli, dipandang rendah so cara dia release presure dgn convert identiti dia..

      Padam
    6. Si Anon kloner sedang cuba buat kesimpulan dan hipotesis terhadap RIVALnya(akulah tu) bagi menunjukkan beliau seorang butthurt yang bijak dan berdedikasi terhadap musuh yang menjadi kegilaan dan obesesinya itu iaitu abg zack yg HOT :P

      Point ini tercatat kemas dalam list ciri2 seorang anon butthurt di point 11 apabila meter butthurt seorang anon mulai pecah. ^_^

      Padam
    7. zack aku nk tanye ni, ko ni mmg poyo dlm blog je atau dunia nyata pon ko poyo. ni mesti ko mase sekolah dulu selalu kene buli kan..

      Padam
    8. yo yo yo poyopo! xD kakakakakak!

      Standard terbaru seekor Anon BUTTHURT! Kumat kamit tak jelas :D kah3

      Padam
    9. dia dlm blog je lah ko nie..dia kan jaga, duk terpacak sorg2 smpi masuk air..anti sosial sbb duk sorg2..slalu kena maki dgn customer dan majikan..dipandang rendah kerana org anggap pemalas..aku nk nyanyi lagu masa kecik2 dulu jap,


      Keci keci lembu jaga, bila besar........jadi ZACK...kih kih kih

      Padam
    10. Waikikikik! lucu banget gan ente Tanpa Nama 15 Ogos 2012 2:33 PTG... Ana mau ketawa lah.. muahahhahahaha :DD

      mohon celup jubor dalam air sebab dah terlalu panas dah tu,kang nanti kena buasir kalau tak sejukkan.. kah3 xD

      Padam
    11. tak abis2 dengan butthurt,obses kat kau..mcm2 lagi la.ape ni zack?truk giler tahap perasan lu brader.

      asal ada je entry,kau komen..bila org balas,kau cakap org butthurt.Org lain bila komen dan ada pembalasnya..diorang wat rilek je.pastu bila ada org komen,ko jadi pembalasnya..ko cakap org tu butthurt kat kau jugak.padahal kau yang balas komen dia.

      pusing la kot celah mana pun,kau sentiasa macam "aku balas komen kau,tu maknenya aku bijak dan idealis..tp kalau kau balas komen aku,kau butthurt kat aku..jgn ada sesiapa berani balas komen aku,kalau nak balas..kau kena sokong..kalau kau bercanggah pendapat dengan aku,aku akan anggap ko butthurt kat aku dan siap sedia la dengan makian"

      sebenarnya masalah ni senang je,bukan ayat kau yang berbisa ke apa,tp sifat kau yang suka memaksa org terima pendapat kau,pendapat orang sume salah.Kau ketagih sokongan,bukan perbincangan.Macam budak2 la kau ni zack,cuba la jadi matang.pengetahuan kau dah banyak,tp perangai still budak2.asyik paksa org agar sekepala dengan ko.

      Padam
    12. Kepada Anon yang pasrah diatas,jangan ler TACING sangat..muahehehe..ko ni kang aku ckp dungu kang ko kata aku ganas dan suka hina orang,ko ni tak tahu tak beza sebuah statement yg butthurt dan hujah yg bernas?

      Kebanyakkan Anon tak mampu beri hujah yg ilmiah dan selalu off topic..kebanyakkan lebih gemar buat statement berbentuk curahan hati,butthurt dan buat point2 yg aku aku bawakan seperti diatas tu..lihat statement komen ko..termasuk dlm kategori "curahan hati".

      Sila belajar berhujah dengan benar..InsyaAllah anda tidak akan butthurt lagi dan menjadi seorang anon yg berwawasan luas ^_^

      Padam
    13. Tanpa nama 2:50, aku setuju tepat point yg ko bg...

      Padam
    14. hohohoho... bernas sgt ke hujah lu en zack? bhai ni bukan blog yg serius, dah tentu la yg meng komen yg org yg nk rilease tention atau saje suka2.. yg ko nk betol kan org je apekehe ye... kamon la, rileks sket, kendurkan emosi tu sket.. its just for fun ok...

      Padam
    15. Bernas ler dari hujah2 anon yg butthurt,dan kau sendiri ckp ini bukanlah blog yg serius,dan seperti biasa aku menggunakan SARKASM tahap paling sadis dekat blog ni menyakat ANON2 yg butthurt..lagi korang kepanasan lagi lah aku suka..heheheh (untuk anon yg cepat melenting lah)

      Aku lebih suka berbicara dengan gaya yg santai,lucu,intelektual,sarkasm dari buat komen TROLL yg bodoh2..Anon2 mmg suka buat TROLL bodoh2..mungkin mentaliti dah mcm tu..tak leh salahkan sesiapa. :P

      Dan kesimpulannya..jadilah seorang pengomen yang macamana korang suka pun,berpegang lah kepada falsafah sendiri,nak jadi anon butthurt ke,anon release tension ke,anon suka menyakat ke,terpulang..kalau nak jadi seorang pengomen yang butthurt lagi aku suka kikikikikik :D

      Padam
    16. tgk tu..bila ada je yang sbut pasal dia,org tu mst butthurt kat dia.anda pun bukannya ada hujah pun adik zack oiii.slalunya starting komen mst "anon2 yang butthurt kat aku"..tu je.bab gomen swasta ko bnyak la ulas.sbb mmg jelas ko anti pekerja gomen.bab lain ko dok isu butthurt ko je.

      pastu kalau ada entry berkaitan agama,berkaitan penderitaan org ke,jgn harap la komen ko nak ada kat entry tu.ko check balik la kenyataan ko..serius aku cakap,ko bab gomen swasta je bnyak ulas.bab lain2,ko dok bunyi "butthurt,butthurt,butthurt"..

      Padam
    17. butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt,butthurt.......... keh3 ^OO^

      Dah butthurt tak kan aku nak cakap Anon seorang manusia yang sentiasa soleh macam ustaz don :P butthurt always butthurt..terima hakikat dunia tu :D hahahahaha

      Dan pembetulan fakta,Ana tidak pernah anti pekerja gomen,ana hanya mengkritik sikap Manusia2 Melayu yang target nak kerja gomen sahaja..sila petik fakta tu biar betul ye..kecik hati mak :P

      Dan komen2 di entry berkaitan agama,ana sudah komen segmen terjah blog ustaz di episod pertama lagi..sekarang sudah sampai 5 segmen..boring lah gilo nak komen benda yg sama..lagipun bek gi komen kat blog ustaz tu terus..ngek je anon ni :P

      Padam
    18. cakap pandai..putar belit no.1..pegi daa.

      Padam
    19. ana lah yang terhebat wahai anon2 semua.korang semua beruk,tak layak menentang aku.wkikikiki:P

      Padam
  5. Bjai Noob...

    Gua tak menyamar sebagai ANON... tapi ANON suka menyamar sebagai gua.... hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. c++..jenis penyamaran anon sebagai software.. puiiiihh.

      Padam
  6. ANON adalah orang yang suka komen-komen bodoh tapi takut dikritik dan diketawakan. Haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hello Cik Fifie. Lain kali sila take into consideration bila nk kutuk kami Anon2 Tegar Se-Malaya ya. Kami juga punya perasaan tau. Kalu wat lagi lain kali kami report sama pulis. Err.. nk no tepon ble? Bukan ape, kalu x puas hati lain kali ble kite brbls2 sms.

      Padam
    2. woi,selambe je ko ngorat fifie.aku dah cop dulu la.hai fifie.hehe.ye cik fifie.kami anon2 ni sume mmg suka komen bodoh2..kami jugak takut dikritik dan diketawakan.kami dah cuba untuk jadi golongan bijak pandai seperti cik fifie dan pengguna yang ada i.d yang lain..tp tak mampu.

      Padam
    3. mak hang belen

      Padam
    4. tanpa nama cap belen, hg mmg jeniyus..IQ nak dekat sama pandai dengan IQ babi dah..

      Padam
    5. Orang akaun,nak sama dengan IQ babi takpe lagi..yg dahsyatnye skrang ni,ko yang babi ni pun tau menaip siap letak gambar kartun manusia lagi.

      Padam
    6. Orang akaun, ape babi2 bulan ramadhan ni, lagi 3-4 hari nk raye k. tkde sivik nye org akaun. IQ cam keldai

      Padam
  7. satu lagi, anon ni ada perasaan rendah diri dan takut kena bantai kot. ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. kami dari persatuan anon2 semalaysia merasa rendah diri terutamanya apabila ada awek2 cun seperti cik belog..dan kami tanpa segan silu merelakan cik belog untuk membantai kami..
      ░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
      ░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
      ░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
      ░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
      █░▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
      █░▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
      █░░░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
      ░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
      ░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
      ░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
      ░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
      ░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
      ░░░░░░░░█▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
      ░░░░░░░░█░░░░▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█

      Padam
    2. pastu anon bantai cik blog balik k.

      Padam
    3. anon is cool thing ever happen in internet world. without them i feel like the internet is bare only for those who doesnt really know how to have a real relationship in true world. ahaks. rileks la. rasanya those yang non registered i.d ni la yang lawak. than those who think their lawak ( zack ) and feel like their cooler than others ( zack ) sebenarnya yg tak lawak n oppressed by anons! hahahaha.

      Padam
    4. hehe..btul tu regimetone_bonyoi..tak meriah la blog lau tak ada anon.nak harapkan zack?huh..abih orang lari tak mau melawat blog dah

      Padam
  8. Dasar derhake lah kmu seme,Makcik dah berkurun membele kmu seme dgn nasi lemak kangkang macik..tapi skrg kmu seme dah hina ank2 macik iaitu anony2 yg berbillion bnyknyer tu. puihhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nokhorom makcik anon
      Udah2 le komennye tu
      Kubor dok memanggil dah tu
      Ingat tuhan same le yeww

      Padam
    2. ank ikan mak, ank ikan mak.. auwww

      Padam
    3. ni aku kenal stail tulisan ni..stail ni selalu kuar kat military of malaysia..


      google+yahoo=

      Padam
  9. anon ni suka serang suka2 hati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. anon pun suka mengorat suka2 hati.Contohnya seperti:hai nurdani..tolong bagi no.tepon awak leh?
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▓█████████████▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░▒████▓▓▒▒░▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓████▓▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░▒███▓░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒███████▓▓▒░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░▒██▓░░░░▒▒███▓▓▒░░░░░░░░░░░░░▓▓▒▒▒▒▒▓██████▓░░░░░░░
      ░░░░░░░▒██▓░░░▓███▓▒░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░░░▒▓▓███▓████▒▒░░░
      ░░░░░░██▓░░▒▓██▓░░▒▓██████▓░░░░░░░▒░░░░░░▒██▓▒░░░▓███▒▓▒░░░░
      ░░░░░██░░▓███▒░░▒██▒░░░░▒▒██▓░░░░░░░░░░░██▒░░░░▒████▒█░░░░░░
      ░░░░██░▒▓▒▓▓░░░██░░░░░░░░░░░█▓░░░░░░░░░██░░░░░░▒███░░█▒░░░░░
      ░░░▓█░░░░░░░░░██░░░░░░░░░░░░▓█░░░░░░░░██░░░░░░░░░░░░░█▒░░░░░
      ░░░█▓░░░░░░░░░█▒░░████░░░░░░░█▒░░░░░░░██░░░░░░░░░░░░███░░░░░
      ░░▒█░░░░░░░▒▓▒█▓░▓████▓░░░░░▒█░░░░░░░░▒█▒░░░░░░░░░░██░█▒░░░░
      ░░██░░░░░▒▓▒▓▒██▒▒▓▓▓░░░░░░░██░░░░░░░░░▒████▓███████▓░█▒░░░░
      ░░█▓░░░░░▒░░░▒░▒██▓▒░░░░░▒██▓░░░░░░░░░░░░░░██▓░░░░░░▒██▓░░░░
      ░░█░░░░░░░░░▓▒░░░░▒▓██████▓░░░░░░░░░░░░░░▒██░░░▓█▓▓▒░░░██░░░
      ░▒█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓██░░▓█▓░▒▒██▒░░██░░
      ░▓█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▓▓▒░░██░░██▓░▒░▒░██░░▒█░░
      ░██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒░░░██░░▓█░█▓░█▒█▓█▓░░█░░
      ░██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒░▒▒░░▓█▓░░██░█▒▒█▒█▒▓█░░█░░
      ░██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒░░░░░░░░░░▓█░░░█▒░░░░▒▒░░▒█░▓█░░
      ░▒█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░█▒░░█▒░░░░░░░░▓█░█▓░░
      ░░█▓░▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓█░░█▒░░░░░░░░█░▒█░░░
      ░░▓█░░▒░░▒▒░░▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░█▒░░░░░░░█▓░█▓░░░
      ░░░█▒░░▒░░▒░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░█▒░░░░░░▓█░░█░░░░
      ░░░██░░░▒░▒░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░█▒░░░░░░██░░█░░░░
      ░░░░█▓░░░▒░▒░░░░▒▒░░░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░░░▒█░▒█░░░░░░░█▒░░█▓░░░
      ░░░░▓█░░░░▒▒░░░░░▒▒░░░░░░▒▒▒▓▓▓▒░░░░░░░██░██░░░░░░░██░░▓█░░░
      ░░░░░██░░░▒░▒░░░░░▒░░░░░░░░▒░▒▒▓█▒░░░░▒█░░█▓▒▓▓▓▒░░▓█░░░█▒░░
      ░░░░░▒█▒░░░▒▒▒░░░░▒░░░░░░░░░░▒▒▒░▒▓░░░██░▒█░░░░▒▓▓░░██░░█▒░░
      ░░░░░░▒█▒░░░▒░▒░░░▒░░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░▒█░░██░░░░░░░█░▒█░░█▒░░
      ░░░░░░░▓█░░░▒░▒░░░░▒▒░░░░▓▒▒▓▓▓▒░░▓▒░██░░██▒▒▒▒▓▒▓▓███░░█▒░░
      ░░░░░░░░██░░░▒░▒░░░░░▒▒░░░░░░░░▓█▓░░░█▓░░██░▓█░█░█░░█▒░░█▒░░
      ░░░░░░░░░██░░░░▒▒░░░░░░▒▒░░░░░░░░▒█▓░█▓░░▓█▒▒█▒█░█▒██░░▒█░░░
      ░░░░░░░░░░██▒░░░░▒░░░▒░░░▒▒░░░░░░░░▒▓██░░░██░░░░▒▒██░░░██░░░
      ░░░░░░░░░░░▓██░░░░░░░░▒▒░░░▒░░░░░░░░░▓█░░░░▓███▓▓██░░░██░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░▓██▒░░░░░░▒▒▒▒▒░░░░░░░░░░██░░░░░░▒▒▒░░░░██░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░▓███▒░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░▓██▒░░░░░░░▒███░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓███▓▒░░░░░░░▒░░▒▒▒▒░░░▒██▓██████▓░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒████▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░▓██▒░░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓████▓░░░░░░░▓█████▒░░░░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒█████████▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

      Padam
  10. anon memey ado sokmo..huhu

    BalasPadam
  11. sebarang kutukkan dan penggunaan kuasa veto terhadap bangsa anon dianggap signal perang.

    BalasPadam
  12. memang nmpak agak pelik..tapi memang nama sebenar aku ialah tanpa nama.Jadi,tanpa nama yang aku gunakan bukanlah sebab tidak ada i.d khusus,melainkan tanpa nama yang digunakan adalah sebenar-benarnya.anda semua boleh panggil saya En.Tanpanama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama awak seksi la.. bleh ngorat

      Padam
    2. ultra gayyyYY...

      Padam
    3. eh?nama awak pun tanpanama jugak?la..sama la kita.

      Padam
  13. Huhuhu..extra point : tanpa nama juga boleh berada di dua pihak..snang je nk tau..gaya penulisan sama..

    BalasPadam
    Balasan
    1. seperti sekarang..huhuhu,tadi saya nina raihana..sekarang dah mnjadi tanpa nama.magic tak?haa..cakkk

      Padam
    2. magic nye.... klakar sgt la lawak ko.. cam nakharom

      Padam
    3. tu la yang sama nak bgtau..saya ni mmg sangat klakar orangnya.lagi skali...cakkk

      Padam
    4. klakar la sgt.. dah shoohh.. shoohh.. pi wat lawak kat jiran ko pulak.

      Padam
    5. aik?halau saya..tak cukup cun ke saya ni?

      Padam
    6. cun? muke cam nk makan org je... takot aku ..

      Padam
  14. hai nama saya tanpa nama
    dan saya seorang penakut
    kerana saya tidak mempunyai telur (untuk lelaki) dan tidak mempunyai ??? (untuk perempuan)

    BalasPadam
    Balasan
    1. la,ko ni kunsa ke?adik..sabar ye..tuhan sengaja menguji adik.moga-moga adik teruskan hidup dengan elok,jgn rasa terhina.

      Padam
  15. Balasan
    1. ye lea panggil sy ke? knp lea nk sy tolong picit blakang badan ke?

      Padam
    2. dia panggil aku la.cik dayteenla,why you didn't pick up my call yesterday?I've call you so many time.common bebeyh..tell me,tell me

      Padam
  16. kadang2 org yg ada id pun pakai anon sbb nk pekena/tibai org lain tnpa org tahu identiti dia..malah, ada teori konspirasi memaklumkan owner blog saja komen2 kt posting dia pakai anon supaya blog dia nmpk meriah..bila meriah rmi visit, naik lah ranking alexa dan sponsor iklan..ang nob jgn buat mcm nie tau!

    BalasPadam
  17. tolong jgn ckp yg bukan2 dlm blog nie, nnti yg dipertanggungjawab adalah owner blog, bukan pengomen mengikut akta keterangan seksyen 114a-pesanan dari gov msia..

    BalasPadam
  18. ok zack dan anon2 sekalian... mohon janga gado2 lagi bulan2 pose ni ye... lagi beberapa hari nak raya dah... apa kata masing2 mohon maap zahir dan batin...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ketepi kau Noob! Yeah! seekor anon dapat ditendang ke tepi :P

      Padam
    2. zakaria,ni bapak ko ni..ko balik nnt jgn lupa g bazar ramadhan.belikan bapak karipap kentang..kita nak makan time berbuke nnt.jgn lupa ye.

      Padam
    3. zakaria?ko baca tak pesanan bapak ni?bapak tkut ko terlupa bli karipap tu je.kesian kat mak ko.kang kempunan pulak dia.

      Padam
    4. bapak kecewa kat ko zakaria,baru sruh bli karipap,ko dah wat2 tak dengar..tak diendahkan pesanan bapak.durhaka punya anak

      Padam
    5. Hai Kepala Bapak,ooo awk mengada2 ye dgn jande kg sblah?

      Padam
  19. SELAMAT HARI RAYA BUAT SEMUA ANON-ANON BUTTHURT.SAYA MAAFKAN ANDA SEMUA.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pekejadahnya kau klon nickname aku ni DOL? xD

      Padam
    2. lu yg klon nickname aku ni pehal?ni mst anon butthurt

      Padam
    3. sian kan dah gile ckp sorang2...

      Padam
    4. kau ok ke tak ni zack?mereng semacam je aku nengoknye.

      Padam
  20. wah,ada 2 zack la pulak..aduh,pening.

    BalasPadam
  21. …………▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
    …………▄▄█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█▄▄
    ………▄▀▀▓▒░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▓▀▄
    ……▄▀▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▓▀▄
    …..█▓█▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▒▓█
    ..▌▓▀▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▀▓█
    ..█▌▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓█
    ▐█▓▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓█▌
    █▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓█
    █▐▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒█▓
    █▓█▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒█▌▓█
    █▓▓█▒░░░░▒█▄▒▒░░░░░░░░░▒▒▄█▒░░░░▒█▓▓█
    █▓█▒░▒▒▒▒░░▀▀█▄▄░░░░░▄▄█▀▀░░▒▒▒▒░▒█▓█
    █▓▌▒▒▓▓▓▓▄▄▄▒▒▒▀█░░░░█▀▒▒▒▄▄▄▓▓▓▓▒▒▐▓█
    ██▌▒▓███▓█████▓▒▐▌░░▐▌▒▓████▓████▓▒▐██
    .██▒▒▓███▓▓▓████▓▄░░░▄▓████▓▓▓███▓▒▒██
    .█▓▒▒▓██████████▓▒░░░▒▓██████████▓▒▒▓█
    ..█▓▒░▒▓███████▓▓▄▀░░▀...▄▓▓███████▓▒▒▓█
    ....█▓▒░▒▒▓▓▓▓▄▄▄▀▒░░░░░▒▀▄▄▄▓▓▓▓▒▒░▓█
    ......█▓▒░▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▒░▒▓█
    ........█▓▓▒▒▒░░██░░▒▓██▓▒░░██░░▒▒▒▓▓█
    ........▀██▓▓▓▒░░▀░▒▓████▓▒░▀░░▒▓▓▓██▀
    ............░▀█▓▒▒░░░▓█▓▒▒▓█▓▒░░▒▒▓█▀░
    ...........█░░██▓▓▒░░▒▒▒░▒▒▒░░▒▓▓██░░█
    ............█▄░░▀█▓▒░░░░░░░░░░▒▓█▀░░▄█
    .............█▓█░░█▓▒▒▒░░░░░▒▒▒▓█░░█▓█
    .............▐█▓█░░█▀█▓▓▓▓▓▓█▀░░█░█▓█▌
    ...............█▓▓█░█░█░█▀▀▀█░█░▄▀░█▓█
    .............. █▓▓█░░▀█▀█░█░█▄█▀░░█▓▓█
    ................█▓▓█░░░░▀▀▀▀░░░░░█▓▓█


    hahahahahahahahaha!!yeahhhhh!!!!penderitaan baru saja bermula

    BalasPadam
    Balasan
    1. i really think that you dont have a real life. merely living just for the sake of alive.

      Padam
    2. you expect me to have a real life?oh,common..im the superior..just look at everyone,all of them hate me,because too clever for them,bunch of monkeys

      Padam
    3. Mangkuk betul korang ni,Itu Klon lah ngek...Zack yg original sentiasa cool! ^_^

      Padam
    4. if you really are as you said. then you would not stuck in some blog and keep comment on every post. you should have a real life with a real job. hahaha. oh ya. salam perkenalan. aku bukan blogger.

      Padam
    5. haha..klon la pulak.klon tu lagi sopan dari kau kot zack..

      Padam
  22. Adoii, kecelaruan identity kot aku rasa Anon tu sampai tak dapat tentukan siapa identity dia.. mana lah tahu Puak Asli Amazon yang baru advance guna komputer ka kan.. haha

    GEMPAR!! Artifak Tahun 1880 Yang baru dijumpai

    Gambar : Kampung Tapak Pembuangan Bahan Elektronik

    Gambar : Memburu Ikan Guna Busur [Mesti Tengok]

    Gambar Gempar : Alat Penghalang Jenayah Rogol[Mesti Tengok]

    BalasPadam
  23. zack ada keja kosong x kt company ko?

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...