Iklan Leaderboard

Selasa, 7 Ogos 2012

46 Kenyataan bangang abadi seorang wakil rakyat

Sejurus lepas Dato Lee Chong Wei kalah, beliau memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana telah mengecewakan seluruh rakyat Malaysia kerana tidak dapat mengalahkan Lin Dan dalam perlawanan akhir perseorangan badminton untuk merebut pingat emas dalam Sukan Olimpik 2012 di London tempoh hari. Tapi aku yakin ramai rakyat Malaysia yang tidak menyalahkan LCW atas kegagalan beliau malah berbangga kerana telah memberi pingat Perak dan juga atas pencapaian2 luar biasanya sebelum ini lagi. Malah Lin Dan sendiri respek dan hormat pada rival terdekatnya.



Namun beberapa tika kemudian MP Kota Alam Shah N48 Manoharan Malayalam menulis dengan bongkaknya ditwitter yang Malaysia akan mendapat pingat emas Olimpik yang pertama di Sukan Olimpik Rio 2016 nanti  sekiranya Pakatan Rakyat memerintah kerana PR telah pun mempunyai calon Menteri Sukan in waiting yang lebih berkeupayaan...

Seriously Manoharan? Hang tengah buat lawak bodo ka? Statement apakah ini yang sangat bangang abadi? Tolong jangan masukkan dalam manifesto atau buku jingga Pakatan Rakyat statement tu buat malu sahaja:
  • Akan mendapatkan pingat emas pertama dalam Sukan Olimpik Rio 2016.
Janganlah buat janji pelik2 dan belum pasti yang diluar kuasa dan akal manusia. At least kalau hang tulis macam ni boleh terima lagi:
  • Memperbaiki dan meningkatkan mutu pengurusan badan2 sukan bagi mengenalpasti dan mencungkil lebih ramai bakat2 baru sejak dari awal agar dapat melahirkan lebih ramai atlet2 bertaraf dunia.
That's not all... dia tambah lauk cili api lagi di kala seluruh rakyat Malaysia tengah bersedih, dah la suka suki suruh Najib bagi habuan kemenangan kat Lin Dan. Lin Dan tu warganegara Malaysia ke orang tua?


Nama saja Peguam tapi kenyataan kau ni seriously sangat bodoh dan memalukan. Langsung takde semangat patriotik. Kawan2 kau kat Pakatan Rakyat pun tak senang dengan kenyataan kau. Orang Kota Alam Shah lepas ni tolong la jangan undi lagi orang tua yang rasa diri bagus ni. Cuba ko main badminton tengok, jangan cakap LCW, dengan Foo Kok Keong yang dah lama bersara tu pun sure terkincit2 nak main. Kalau ye pun gila kuasa tapi semangat kesukanan negara tolong jangan politikkan. Oh btw siapakah "Capable Sports Minister" yang kau maksudkan? Ramai juga yang teringin tahu dan menilai capable ke tak capable...


tags: lee chong wei lin dan china perlawanan akhir pingat emas gold medal match final badminton men's single perak silver kalah olimpik olympic london 2012 games minta maaf kepada seluruh rakyat malaysia twitter manoharan malayalam adun mp kota alam shah n48 janji dapat emas pakatan rakyat dap hindraf isa detainee lawyer peguam human right hak asasi manusia memerintah putrajaya menteri sukan in waitin capable sports minister rio 2016 kutuk hina ejek

46 ulasan:

  1. Manoharan Adun sebelah Dun aku. dia ni memang bangang. Org India pun menyampah dgn dia

    BalasPadam
  2. Bukan kali pertama dia ni buat statement bangang.

    BalasPadam
  3. Ala, POB pun buat komen bodoh kat blog org lain gak.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe ko tulis POB teringat aku pd Prince of Boobs kat blog jilaka. Btw aku komen benda bangang pun xdela sampai nk menjatuhkan maruah negara sendiri, lgpun aku bukan seorg wakil rakyat yg dipilih masyarakat setempat.

      Padam
    2. tapi memalukan diri sendiri......

      cam sini http://tukartiub.blogspot.com/2012/08/siapa-sebenarnya-hishamuddin-rais-ini.html

      Padam
    3. Noharoommm tu ada org menyamar jd aku la yg ko percaya kenapa. Aku dh komen balik kt page hishammudin rais tu. Kalau ko tgk balik komen tu kat page yg dinyatakan, xde pun ikon patrick aku keluar. Senoob2 aku pun xdela aku nak tulis komen sebangang itu

      Padam
    4. hahaha..Noob baik la weh..

      Padam
  4. dia memang gitu. haritu kes bendera.

    BalasPadam
  5. Ini bodoh tak de ubat. serious.

    BalasPadam
  6. 1 benda je aku nak cakap pasal sukan ni- kalau malaysia nak pingat emas dkat rio nanti,-hapuskan sistem kabel dalam sukan. Ini dalam sukan Nak main bola pun pakai kebel,nak kerja kerajaan pun pakai kabel semua pun nak pakai kabel.kalau ini berterusan 1 hari nanti kau jangan terkejut kalau kau nak byar bil lektrik pun kena pakai kebel.

    BalasPadam
  7. Pathetic attempt nak dapatkan attention. Bitches love attention.

    BalasPadam
    Balasan
    1. give the bitches vote,bitches love vote

      Padam
  8. keling ni dgn rais yatim mmg leh jadi kawan rapat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. depa memang kawan dari kecik lagi.dulu masa kat skolah,member baik..bila jumpa ja trus 'bro fist'

      Padam
    2. lol brofist. macam sial.

      Padam
  9. si zack mana?kalau dia komen baru ganas sikit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi kenapa Bro? rindu dengan komen "membina" aku ke? :DD

      Padam
    2. membina lah sangat.kau punya tulisan dgn manoharan sama jenis je...sama bangang. zack, manoharan, rais yatim, semua satu kapal belajar sama2 kat sekolah pondok dulu.sorang jadi menteri rasa diri pandai cipta lagu & logo,sorang berangan nak dapat pingat emas olimpik jadi menteri sukan,sorang lagi rasa diri hebat jadi jaga kawin dgn perempuan nepal kah kah kah

      Padam
    3. Tanpa Nama7 Ogos 2012 9:56 PG yang selalu butthurt dengan aku ni LUCU sekali dong! kikikikikik xD

      Padam
    4. haha..seronok tgk hampa gaduh..ada tanpa nama 9:56 PG dan zack..mmg best.heheh..baru meriah

      Padam
  10. uuu~~~ kena tendang dia keluar dari Pakatan Rakyat ni~ tak nak rosak susu sebelanga kerana nila setitik~ peguam mungkin mahir berhujah pandai cakap orang tak boleh potong tapi apa yang dia tahu pasal sukan ?? ada main badminton sama chong wei ka manoharan ??

    BalasPadam
  11. Kelakar tul statement dia.. aku rasa dia mgkn x tgk live game ritu kot bagaimana LCW telah mencuba yg terbaik dan memberikan persembahan yg ckp mengkagumkan hanya nasib tidak menyebelahi beliau..Pada aku LD tu bknnya hebat sgt adakah hanya ada tatu penuh kt bdn boleh dianggap Stylish?? Mcm bangang adalah...

    Adakah si mangkuk ayun ni rasa dgn menang pilihanraya dia boleh mempastikan akan memperoleh kemenangan dlm sukan??? Kalau tukar menteri apa pun aku rasa sukan kita tidak akan maju selagi ianya cuba dipolitikkan

    Lihatlah bagaimana negara lain spt Cuba, Bahamas, Trinidad dan beberapa lagi negara yg aku rasa tidak berapa maju dan kaya tapi pembangunan sukan mrk cemerlang kerana apa?
    Kerana tiada orang politik yang terlibat dlm aktiviti sukan mrk...

    Moga lepas ni tiada campurtangan politik dalam sukan di Malaysia dan jgn ada org bangang kayu mangkuk mcm mamat ni lg yg dok sibuk mengomen tentang sukan lagi.

    BalasPadam
  12. Ok lah tu,Rakyat Malaysia boleh 1 kepala dan sefahaman bila melibatkan sesuatu isu NASIONAL contohnya macam kes si Rais tak berapa nak yatim dengan si manoharam al-pandikutty ni.

    Ini petanda yang positf kerana sebelum ini kita sukar nak sehaluan bila melibatkan isu2 Non-politic yang DIPOLITIKKAN.

    Perkembangan seperti harus diteruskan apabila jika ada lagi isu2 NON-POLITIC yang DIPOLITIKKAN kita boleh bersatu padu MEMBANTAI mereka tanpa mengira ideologi,perbezaan RAS,Agama dan jantina.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya mari bersatu menentang Manohakharom Meloyalam ni..

      Padam
    2. yeahh!!semangat...moh petang ni kita g bazar ramadhan!!

      Padam
  13. Balasan
    1. hahaha..komen terbaik..

      Padam
  14. Abis semua dipolitikkan.. dasar pembangkang.. air paip pun jadi isu politik.. hark tuih! Jahanam PKR!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eleh, yang politikkan ptptn kat unisel ari tu siapa punya kes?

      Padam
    2. Tanpa Nama7 Ogos 2012 2:59 PTG,
      Yang tu si Rafizi punya hal.. Pembangkang bangang jugak..

      Padam
  15. memang fuckatan haram ni bodoh! DAPig bodoh! bodoh lagi org2 yg menyokong fuckatan ni terutama org2 melayu bodoh. konon mau sokong pas tapi pas pis pus sendiri pun kena control dgn dapig. tgk la berapa byk pemimpin2 dapig yg sangat racist dan angkuh seperti manoharam, karpal karam, lim guan mereng, teresa kokok, elizabeth weng dan ramai lagi... itu pun tak sedar2 lagi ke? bangunlah wahai melayu islam dari diperbodoh dan dipijak kaum lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. adeh,TAKSUB bebenor kome dengan POLITIK ni,kes ni lah buat teman rajin MEMBANTAI penganut2 ajaran politik tegar ni. ^_^

      Tak boleh ke kita campak(kalau boleh buang terus) sekejap ideologi kita?ini bukan soal Si mano tu dari PR or tak..disini kita membicarakan semangat kesukanan seorang rakyat kepada Negaranya.

      Tak payah nak cari salah orang,usaha kome semua penganut politik tegar tak akan pernah berjaya nak "mendakwahkan" sesiapun selain geng2 kome sendiri..boleh dikatakan usaha kome semua sia2 sahaja berdakwah siang malam nak merebut undi..kerja yang sia-sia..tak ada guna satu sen!

      Padam
    2. Yang boleh harap untuk mentadbir Malaysia sekarang cuma UMNO & PAS. Tapi dua2 takleh pakai. UMNO dgn MCA & MIC dia dah takleh nak tegakkan hukum Islam. Kena jaga tokey2 judi & kilang arak dia.

      Si PAS & DAP ni pun sama dah takleh nak tegakkan hukum Islam pasal DAP taknak negara Islam. KEna jaga tokey ternak babi & rumah urut DAP & PKR tu..

      Aku taknak negara Malaysia ni jadi negara republik mcm Indonesia tu. nanti jadilah kes2 murtad, Islam kawen Kristian tapi suami isteri berlainan agama, kesannya anak umor 18 tahun baru nak belajar agama. Tu pun kena pilih kristian atau Islam.

      Sebab tu aku benci PKR & DAP. Aku nak YDPA jaga kesucian Islam di Malaysia ni. Perlu ingat, Sultan2 ni lah yang menjaga kesucian Islam dah 500 tahun di tanah melayu ni. Kalau tak, British dah Kristiankan Tanah Melayu ni. Crusader!

      tapi PRU13 kita takda pilihan. Kena pilih BN atau PR. Dua2 takleh nak tegakkan hukum Islam! Cit!

      Padam
    3. uih..garang mamat ni..spesis harimau ka pa ni..aummmmm!!

      Padam
  16. hanjeng ko lah

    BalasPadam
  17. ah mmg bangang la kleng DAP ni.....
    hannjengggggggggggggggg
    ptuihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  18. Ee... menteri macam ni nak jadi pemimpin? Penmimpin ialah orang yang akan menyokong anak anak buahnya x kira susah atau senang lah pakcik...Sedih masih ada menteri macam ni yang macam budak sekolah darjah 5...

    BalasPadam
  19. itu adalah manifestasi dia terhadap rejim yg korup

    KLIK tweet manoharan dan masalahnya

    BalasPadam
  20. apa kena mengena sukan ngan politik... Bo**h... Tuuuutttttt....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak tau la apa kena mengena..tp yang pasti..rambut ang dahsyat bak mai..

      Padam
  21. aku paling tak suka semua menda nak dipolitikkan
    sedih

    BalasPadam
  22. Lee Chong Wei pun jadi mangsa politik. politik,politik.
    Politik di sebalik psikologikal - mengapa kita merasa diri kita yang betul?

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...