Iklan Leaderboard

Sabtu, 10 November 2012

42 Segmen Jom Main Game - Mark of the Ninja






1. Ini adalah game 2D action stealth yang paling sempoi untuk tahun ini.


2. Sikit cartoonish macam game Shanks tapi penuh dengan aksi brutal dan bloody hell.

3. Boleh refer dekat web dia http://www.markoftheninja.com/.

4. Mendapat rating yang bagus di kebanyakan web game review. e.g (Metacritic,IGN, Gamesradar..)

5. Aku dah main dan berpuas hati dengan gameplay dan storyline.


6. Mungkin ada gamers yang tak setuju sebab macam mana game 2D boleh jadi hit berbanding 3D.

7. Have fun.

42 ulasan:

  1. Balasan
    1. 1.1st lah mangkuk..ni mesti tak penah tulis tesis ni..lalalalala

      Padam
    2. Beruk ni mesti budak pandai, baru2 lagi nak jadi jahat.

      Padam
    3. Noob,apa kata ko banned beruk ni...kalau bagi komen berguna takpelah jugak. ni komen cam sial. bodoh punya beruk. menyemak je kerjanya

      Padam
    4. 1.5. thehellwiththeworldtoday-_-1st mangkuk ayun
      ko tu 1.2 lah weh.. mesti ko pun x penah tulis tesis.. wekkkkk

      -p-

      Padam
    5. termasuk Anon jg kena ban,

      nak nenen?
      nak bispjut?
      nak susu?
      nak tetek?
      kepala bapak ko?

      ni komen yg berguna ko cakap. Double standard bebenor nye

      Padam
    6. kesian si the hell. mesti anon-anon ni jealous tak dapat 1st macam dekat blogserius. The hell tak nak main dekat blog aku stress giler lagi ke?

      -kak cik-

      Padam
    7. Saya suka ilmu.

      Padam
    8. Saya suka PoN...we want PoN...We want PoN! ikikiki :D

      Padam
    9. pon pon pon..picit nenen annur,ops?!

      Padam
  2. boooo....pop-soul boring cam obe gemok......

    BalasPadam
    Balasan
    1. boooooo..ko lagi boring..boooooooo...boooooooooooring

      Padam
    2. Noob,apa kata ko banned beruk ni...kalau bagi komen berguna takpelah jugak. ni komen cam sial. bodoh punya beruk. menyemak je kerjanya

      Padam
    3. a'ah,aku skandallxxx boringgg...boooooooo.agenda illuminati

      Padam
  3. Assalamualaikum BO

    budak 2 suka la ni....

    BalasPadam
  4. Gameplay lagi penting dari grafik. Bajet gamers sejati je kalau nak main game tengok grafik.

    BalasPadam
  5. Lebah kelulut mirip lebah bersengat, tetapi jauh lebih kecil. Serangga ini mempunyai 3 pasang kaki yang semuanya beruas-ruas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dgr kabar madu lebah ni bagus..ko ada jual ke?

      Padam
    2. nice dude..

      Padam
  6. permainan lelaki kureng minat..huhju

    BalasPadam
  7. {Khutbah Sejarah di Facebook...oleh Srikandi}

    Assalammualaikum wbt.....

    Bagaimanakah sesuatu bangsa akan runtuh?
    Srikandi bagi beberapa faktor:

    1)Kemewahan yang melampau menyebabkan sesuatu bangsa akan menjadi pemalas dan suka berhibur...lepas tu keruntuhan moral...lama kelamaan runtuh...contohnya Empayar Rom.

    2)Rajanya suka berperang.Contohnya Tambralinga dan Champa (sepatutnya Champa buat allied dengan Angkor bagi menghadapi Dai-Viet,ini tidak...dua2 sekali nak diperangi,akibatnya total loss)

    3)Pemerintah lembik,takut pada kuasa luar...akhirnya satu bangsa jadi pencacai....contohnya dunia Arab sekarang...diperkotak-katikkan Amerika dan Israel.

    4)Pemerintah mengabaikan agama ,tiada sensitiviti...akhirnya runtuh....contoh Empayar Abbasiah jatuh ke tangan Monggol

    5)Parti dalam negara dijadikan divide n rule...saling bertelagah...jadi mangsa demokrasi...pemimpin ego...hamba-hambanya emo....akhirnya meletup.....bumi dipijak jadi milik orang.Satu bangsa jadi hamba..pencacai.

    Ada beberapa faktor lagi.Dari segi sejarah....sesuatu bangsa kerap runtuh disebabkan jadi political victim (political view).Saya rasa M.O ada tulis dalam MF pasal ni.Ataupun dinamakan political slave.Ciri-ciri political slave ialah pandangan politiknya tidak ditentukan fikiran sendiri tetapi parti politiknya atau orang yang dijadikan idola politiknya.Dia tidak ada kebijaksanaan politik (political wisdom) tetapi kedunguan emosi (emotional stupidity) di mana menurut Kim dan Steve adalah satu pembaziran.Semua political slave adalah dummy..ciri-cirinya:

    1)emosinya tidak terkawal
    2)tidak matang dalam berkomunikasi
    3)tidak bijak mengambil keputusan
    4)penampilan emosinya kebudak-budakan

    Semua political slave boleh dibetulkan 'penyakit'nya dengan 'menyekolahkan' mereka dengan satu terapi sejarah.Dimana,politik bukanlah tujuan,tetapi alat.Politician menjadikan politik sebagai alat..alat untuk apa?

    1)Untuk cari duit
    2)Untuk pengaruh
    3)Matlamat dia

    Tetapi political slave dijadikan ALAT oleh politician,atau diperalatkan.

    Orang yang bijak ialah mereka menjadikan politik sebagai alat untuk mencapai maksud.Sekiranya tidak berguna dan membahayakan,politik itu boleh disingkirkan.Political slave tiada fikiran dan pendirian sendiri.Pemikirannya dipacu oleh emosi.

    Dalam konteks UMNO-PAS...di dalamnya penuh political slave yang non-educated,lowstandard dan barbarian.Contohnya political slave mereka selalu mengedit gambar2 pemimpin mereka dengan imej tidak baik,negatif dan tak senonoh.Mereka akan bercakaran dengan bahasa kasar di dalam internet,dan diluar internet mereka akan bergaduh.

    Politician hanya tersengih melihat 'pets' mereka beraksi bercanda.Di dalam fikiran mereka adalah hanya 'matlamat' mereka.

    Ini adalah disaster dalam politik.Tiada hubungan ayah-anak dalam sistem ini,tetapi penjual-pembeli.Political slave adalah pembeli dan politician adalah penjual.Politician menjual hiburan...dan slave akan terkinja-kinja.

    Sedey...

    so...my friend..educate yourself.

    :)

    ~SK

    BalasPadam
    Balasan
    1. Politicalfags memang bodoh pun cik sri

      Padam
    2. udah2 lah dengan perangai gila ko tu zack. nak menyamar jadi mistisfile pulak, lepas tu balas komen sendiri.trick basi cam ni pun ko nak pakai lagi? ni dah nak masuk tahun 2013 zack, bawak2 lah mengucap.

      #Tok guru pasukan anon

      Padam
    3. zack adalah zack dan cik srikandi adalah cik srikandi

      apelah anon ni,memang bodoh cem lembu..muahehehe

      Padam
    4. kehadapan saudara zack,

      nantikan surat saman dan perintah ke mahkamah dari saya atas kesalahan menyamar dan menggunakan nama pena saya dalam menyampaikan hujah2 serta omong2an yg tidak berasal dari fikiran saya sama sekali,

      sekian

      yg benar,

      - srikandi SK (the original)

      Padam
    5. hantar santau je dari dunia mistik

      Padam
  8. Malam ni Srikandi tak boleh tidur.

    Srikandi bangun dan duduk tepi katil.Srikandi renung pintu,almari baju dan meja tulis.Srikandi kesat mata...dan termenung.

    Srikandi termenung memikirkan bagaimana Thailand yang tiada budaya asalnya begitu bersungguh-sungguh membina budaya sendiri dengan menceduk dari Khmer dan Melayu.Srikandi memikirkan dalam gambar rombongan duta Siam ke istana raja Perancis L
    ouis XIV pada 1686,semuanya pakai keris.Dan mereka mengadap raja Perancis itu dengan merafak sembah macam budaya orang Melayu menghadap raja.Tapi bab keris tu benar-benar menginsafkan saya.Memang keris betul.Dan dalam kuil Buddha di Pitsanulok,ada patung yang memegang keris di hadapan satu patung Buddha besar.Begitu obses mereka dengan keris sampai yang 'guard' Buddha kena pakai keris.

    Hari ini memang Thailand bersungguh-sungguh nak 'mencipta' sejarah dan 'membina' masa lalu mereka yang sebenarnya tiada berbanding Khmer dan Melayu yang punya sejarah lebih tua dari mereka.Khmer (Kemboja) memang malang sebab negara miskin dan amat payah untuk promosikan sejarah dan budaya mereka dan akhirnya sedikit demi sedikit di'rampas' Thailand.Contohnya Muay Thai sebenarnya berasal dari Muay Boran yang berasal dari Pradal Srey dan silat tua.'Boran' itu sendiri dari kata Khmer bermaksud 'purba'.Senibina Khmer dicedok habis-habisan dan kita boleh tengok persamaan senibina Khmer dan Thai tak jauh beza padahal mereka beza jauh dari segi bangsa.Lainlah senibina Lao dan Thai contohnya sebab satu rumpun,atau Melayu dan Jawa.Khmer dan Thai adalah dua bangsa berbeza rumpun.

    Nasib baik Angkor Wat dalam kawasan Kemboja.Nak tahu orang Thai begitu obses dengan Angkor Wat?Di Bangkok ada replika Angkor Wat dalam kawasan kuil/istana tak silap saya.Bayangkan kalau Paris ada replika Big Ben.Kan pelik tu.Tapi Kemboja tak boleh buat apa-apa di'buli' Thailand.Sebab negara miskin kan.Kalau kita miskin kita bukan sahaja dibuli dari segi ekonomi tapi dari segi sejarah.Orang rompak sejarah kita.Lepas tu dakwa kita takde apa-apa,bangsa tak bertamadun.Lepas tu tuduh kita 'non indigenous'.Pendatang.Takde hak atas negara sendiri.Padahal jelas ada bangunan,catatan sejarah.Tapi kena 'spin' sana-sini.Macam Kemboja.Bila senibela diri dia,Bokator/Pradal Srey mula dipromosikan,masyarakat antarabangsa kata mereka tiru Muay Thai,padahal senibela diri Khmer terpahat pada Angkor Wat lebih kurang 1000 tahun dahulu!

    Tapi menariknya keris sinonim dengan silat dan senjata unik itu terpahat pada Borobudur yang 3 ABAD lebih tua dari Angkor Wat!!

    Srikandi ada tengok satu dokumentari pasal senibela diri terkenal dunia.Dalam channel History tak silap.Semua dicuba oleh pakar senibela diri dalam program itu.Akhirnya mereka buat kesimpulan..."silat is the most dangerous martial art in the world"...trivia kan?

    Srikandi bersyukur duduk Malaysia.Kita kuat dari segi ekonomi maka dihormati dan susah negara lain nak buli kita.Tengok macam Bangladesh dah la miskin...Amerika buli pulak.Sebab tu berlambak rakyat mereka datang sini.Srikandi bersyukur juga kita ada saudara macam Indonesia.Walaupun ada beberapa kes remeh temeh,tapi Presiden mereka dan YDPA kita bersatu untuk kekalkan keamanan.Jika kita susah Indonesia bantu,kalau mereka susah,kita bantu.Kan kita adikberadik..kenapa nak gaduh pasal hal remeh temeh macam tarian dan rendang kan?Nonsense la.Bukan orang lain,1Nusantara.

    BalasPadam
  9. Siang tadi Srikandi lepak depan bangunan Shang-ri La kat KL.Srikandi tengok bangsa Cina memang kuat cari duit.Bersungguh-sungguh mereka nak survive atas dunia yang sementara ni.Semangat.Kita kena kesian dengan mereka sebab nanti bila di alam kubur,mereka akan tersedar bahawa sebenarnya duit bukan tujuan hidup kita.Mereka umat Nabi Muhammad s.a.w yang siang malam Nabi menangis dan risau pasal umat dia.Melayu umat nabi.Cina umat nabi.India umat nabi.Orang Putih pun umat nabi gak.Tapi alhamdulillah...Melayu Allah bagi Islam sinonim dengan dia,kenapa nak pandai-pandai suruh Melayu dibiarkan bebas cari agama lain?Allah Taala dah cop Islam pada Melayu,kenapa nak buat eksperimen liberalisasi pada kepercayaan kepada Tuhan oleh orang Melayu.Nonsense la.Statement yang mengelirukan."Melayu perlu diberi kebebasan memilih agama" macam seolah-olah sebelum ini Melayu 'terpenjara' dalam bayangan Islam.Saya lebih rela 'terpenjara' dalam Islam yang sah hanya agama yang diredhai oleh Tuhan yang mencipta Jesus,Rama dan Buddha (Rama dan Buddha adalah manusia yang disembah,Rama adalah seorang raja manakala Buddha adalah agamawan).Biarlah Melayu obses dengan KeIslamannya.Janganlah kacau.Cerdik tak boleh diikut.Bodoh tak boleh diajar.Itulah politician.

    Ada peminat Srikandi yang kata Srikandi ni kasar dan tak melambangkan ciri-ciri wanita Melayu terakhir... :D

    Ada masa Srikandi berlembut ada masa berkasar.Srikandi buat semua tu sebab Srikandi sayang ♥ anda semua.Tak mahu kamu semua jadi takde agama...miskin dan jadi hamba.

    Nak marah dan cerca Srikandi...buatlah...Srikandi tetap Srikandi.

    ~Srikandi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu cik srikandi,saya sokong..

      Padam
    2. taik kucing.sendiri komen,sendiri sokong.taktik basi la weiii..

      Padam
    3. Cik Sri jgn lyn anon2 ni,dorang dengki je tu..keep it up!

      Padam
    4. kepala bapak kau

      Padam
    5. udah2 lh zaki..

      Padam
  10. pelamin angan ku musnah12 November 2012 9:01 PG

    noob lepas aku letak date trus keluar text ni 'Sorry, you may not access this content.'..kenape ha?

    BalasPadam
  11. mcm game karateka....
    -coma-

    BalasPadam
  12. I am not sure where you are getting your information,
    but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.

    Thanks for great information I was looking for this information for my mission.



    Check out my homepage ... Online Games

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...