Iklan Leaderboard

Selasa, 27 November 2012

84 Ketaksuban yang tak masuk akal

Kita semua ada minat, ada hobi, tapi bila dah sampai ke tahap taksub dan obses, pasti akan menimbulkan masalah. Kenapa ramai di antara kita yang terlalu taksub dan obses pada sesuatu? Ada yang terlalu taksub pada politik, pilihanraya sekali 5 tahun je pun, tapi kita ni kalau boleh setiap hari nak berpolitik. Taksub pada teori2 akhir zaman, macam ni la jadinya. Ni ada 2 lagi masalah ketaksuban yang tak masuk akal.


1. Taksub sangat dengan artis Kpop.

Taknak cerita banyak, baca kat Aku Stress Giler ni pasal budak perempuan yang masih bersekolah yang rasa dah akil baligh tapi belum cukup matang. Pasal artis kesayangan dia dari Korea Selatan yang bermuka jambu kena boo dan kena baling dengan sampah masa Shout Awards 2012, sanggup nak buang kerakyatan warganegara Malaysia dan nak jadi warga Korea poser. Sejak bila kita hidup berlandaskan pada artis dan hiburan? Adik, adik belum cukup matang lagi. Kalau lepas 10 tahun lagi adik kenang balik kisah hari ni mesti adik malu.



Kalau tengok video kat bawah ni, yang kedengaran hanya mix of jeritan histeria budak2 perempuan yang rata2 mesti masih bersekolah atau baru habis sekolah (yalah takkan mak orang kot), suara2 sing-along lagu korea tu (lagu korea yang berbahasa asing boleh hafal, surah2 ayat lazim rasa2 dah hafal ke semua?) dan juga jeritan boo dari Kpop haters.



2. Taksub sangat dengan anti-Kpop.

Yang ni satu lagi golongan bodoh. Konon cool la boo dan baling macam2 kat orang atas stage tu? Kalau ye ko tak suka pun kat artis rambut karat mata sepet tu, kalau nak kutuk sangat kutuk je kat blog2, youtube ke, facebook dan lain2 media tempatan, tak payah kutuk depan diorang, diorang tu pelancong la, orang luar, kalau tak suka pun tak payah la boo2 atau baling2 botol selipar kahak apa jadah semua tu, tutup je telinga, pergi toilet, hisap rokok kat belakang, main game Angry Bird kat smartphone korang tu ke sementara nak tunggu habis. Buat malu orang Malaysia saja.


Bagi aku artis Kpop ni tak annoying sangat, tapi yang lebih annoying adalah fan diorang dan haterz diorang yang lebih2 sangat. Relax2 sudah. Apa pun yang pasti golongan yang taksub Kpop ni pasti budak2, dan yang taksub kepada Kpop-haters ni pun confirm budak2. Aku rasa kalau Psy Gangnam Style yang buat persembahan, mesti takde Kpop lover atau haters yang kisah, sebab dia tu gemok dan tak hensem. Tapi yang pasti kalau ada sepupu sepapat lelaki aku yang dressing macam Kpop, pasti aku bagi penyepak.


Wahai budak2 sekolah sekalian yang baru nak up, lain kali tak payah la pergi program2 merepek mengarut tu dengan penuh artis2 muslim yang miskin pakai baju tak cukup kain tu. Mak bapak korang tak kisah ye korang pergi konsert2 majlis2 anugerah merepek2 ni. Aku ada cadangan tempat lain yang lebih best untuk korang pergi... majlis qiamulail, mungkin?


3. Taksub sangat nak berdemo tepi jalan dan tengah bandaraya

Ni satu lagi golongan yang suka sangat berkumpul ramai2 tepi2 jalan tengah2 bandaraya. Aku dah la hari Ahad tu nak pergi KL, time tu la aku ada peluang nak bawak orang tua aku gi Jalan TAR shopping sikit, tak tahu pulak time tu ada orang nak buat PERHIMPUNAN AMAN, sekali sana sini jalan tutup, trafik sesak, ingatkan apa, sekali penuh dengan golongan2 mata sepet dok berkumpul ramai2 buat Green Walk la demo anti-Lynas la. Nak buat demo perjuangkan environment dan alam sekitar, tapi sekor2 dok hisap rokok, buang sampah tepi jalan, ludah merata2, tu belum yang siap angkut usung anak2 yang tak sekolah pun lagi ada bawak ikut sama... GREEN LAH SANGAT! Phuikkkkk!




Lagi gambar dari blog APA sini dan sini.

Tak puas lagi ke dah berjalan kaki dari Kuantan ke KL? Aku pun tak setuju dengan Lynas, tapi kalau nak berdemo sangat tu pergi la berkhemah kat depan kilang Lynas tahan lori yang bawak masuk rare earth tu. Tak pun sapa yang luluskan lesen Lynas? Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (AELB)? Pergi la berdemo kat depan pejabat dia, tak pun pergi je berdemo kat Putrajaya depan bangunan MOSTI tu. Putrajaya hari cuti bukan ada orang pun, ini dekat tengah2 bandaraya jugak nak berhimpun. Cheap attention seeker sungguh. Paling busuk pun pergi la berdemo kat stadium Bukit Jalil, bawak la sekali ko punya baju hijau, anak beranak, banner, bunting masuk dalam stadium tengok pasukan Malaysia main lawan Singapura, at least ramai sikit penyokong2 pasukan Harimau Malaya dari kalangan kaum lain, ini tidak, balik2 yang kat stadium sokong pasukan Malaysia orang melayu je.


4. Taksub sangat dengan bola.

Ni satu lagi masalah negara. Ok Malaysia dah kena belasah 3-0 dengan Singapura. So what? Terima je lah kekalahan tu. Yang Ultras Malaya ni nak kena menganjing2kan Singapura tu apa hal? Kalau Indonesia tu dok memaling2kan Malaysia dan tuduh2 kita main laser, tau pun kita marah, ni kita pulak dok menganjing2kan negara lain. Korang marah2 sebab Singapura melambat2kan perlawanan atau pemainnya buat2 cedera? Macam la team kita tak pernah buat. Macam la team ternama dunia lain tak pernah buat. Nak marah marah la, tapi perlu ke menganjingkan orang lain?


Adakah kita kalah disebabkan oleh Singapura, bukan disebabkan pemain kita sendiri dan Datuk K. Rajagopal? Rasa2 marah korang kat Singapura ni sama tak macam korang marah kat Israel sebab serang Palestin sampai terasa nak nyanyi lagu "Israel itu Anjing" dengan begitu semangat dan patriotik?



Itulah manusia, tak kiralah korang taksub dengan apa pun, tapi bila dah taksub sangat, akal terus jadi pendek sampai kadangkala tak masuk akal.




tags: kpop lover hater anti ayuni ayuni-nurayuni.blogspot.com twitter facebook blog lucut warganegara malaysia jadi rakyat korea selatan artis vixx nu'est kena boo baling botol selipar kasut sampah minta maaf #teamkpoppers #malaysiasaysorrytovixxandnuest shout awards 2012 beach party theme artist artis gambar pemenang winner psy gangnam style view terbanyak youtube demonstrasi perhimpunan aman protes jalanan green walk anti lynas kuantan kl dataran merdeka trafik jam jalan sesak polis tutup jalan bola sepak perlawanan piala suzuki aff 2012 malaysia lawan singapura stadium bukit jalil penyokong harimau ultras malaya jerit sorak singapura anjing taksub sangat pendek akal gambar galeri pra perkahwinan apek khairul fahmi che mat kfcm leuniey punca kalah minta maaf

84 ulasan:

  1. Hidup K-pop, org Malaysia x da adap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau aku nengok muka jantan malaysia yg hati satan, rasa nak ludah2 jew!

      Padam
    2. nak sabar camne, buat malu kat tetamu dari negara lain, peminat juga yg terpaksa tebal muka minta maaf, malu siot. Diorang bukan ganggu o buat kacau kat mesia pown yg jantan x guna nak benci sgt apasal? sbb tu mesia masih mundur, proton kalah olh Kia. dari dulu nak dengki tak habis habis. ptuih

      Padam
    3. amboi,kpop kena kutuk malu.yg ramai dok terjerit terkinja tu xmalu?gaza kena bom pun tak marah mcm ni.dunia dh terbalik ke?

      Padam
    4. mcm ni kah rakyat mesia, asal nak kondem balik mesti bangkit isu gaza. ingat kami yg minat kpop tak menderma kat gaza ke? cakap jgn ikut sedap mulut je taw

      Padam
    5. ayuni is that u? skrg dh ada kat seoul ke? mcm mana negara baru awk? mesti best kan. sy pun dlm proses nk tukar kerakyatan ni, tp dlm borang tersilap tulis korea utara, camane ek?

      Padam
    6. semalam menderma gaza,hari ni terkinja kat konsert?wow that's so fuckin genius!

      Padam
    7. LoL!!! xD

      Padam
    8. hahahahah mampos kena paksa jadi komunih!!xD

      Padam
    9. whateva dengan kedengkian korang, hina lah kami sesuka hati korang dengan mentaliti serupa monyet yang tak dapat tengok perempuan minat kpop sebab mungkin muka korang serupa pecah rumah tulah x habis nak dengki. Tapi muka mcm korang juga lah yang suka tengok artis kpop pompuan yg pakai suar pendek menari kan? lepas tu imagine bukan2 kan?.....hahahahahahahahak....nampak sgt double standard. ptuih

      Padam
    10. senang cite lain kali jgn invite artis kpop wat show kat Malaysia
      invite la System Of A Down ke, Metallica ke...hehehe

      Padam
    11. apa barang kpoop? macam najis je....puih...

      Padam
    12. malu kpop kne ktuk, tp duk terkinja2,bcmpur laki pmpn bermaksiat, dedah aurat, xtahu malu plak ngn TUHAN..nmpk benor da nk kiamat gini..

      Padam
    13. ayuni org korea & jepun ni depa suke wat sex yg pelik2. ni hang dh jd warge korea jgn lupe upload bondage sex hang ngan pakwe2 k-popers tu ek. we'll be waiting auw..

      Padam
    14. ayuni,dah..ni mak kamu ni.udah2 la tu,berk-pop je kau tau.nak menolong mak kat dapur...haram.daripda dok terkinja2 hiburan dunia tu,baik kau blaja masak kari ke,asam pedas ke,kang laki kau jugak yg nak makan.tak kan kau nak suap dia dengan CD album k-pop kau tu je.

      Padam
    15. married to korean boy named @infinitekim

      gila babi lawak sial minah tu.ada ke org korea minat kat dia,tgk muka pun ntah2 dah selera.aku nak tgk dgn lelaki korea mana dia kawen nanti.

      Padam
    16. Kpop fags detected.

      Padam
  2. macam2 skrang ni.ikut la. asal xlanggar hukum agama kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg la tak langgar. tapi boleh buat dorang lalai.

      Padam
    2. celah mana yg tak langgar hukum agama?.

      Padam
  3. Bhai Noob...

    Errk.... Hahahaha

    BalasPadam
  4. huh!!! mmg tak masuk akal. baik muja taksub dengan makanan,, boleh kasi kenyang,,, lalalala

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu aku wat man vs food edisi malaysia
      mkn roti canai satu dozen dlm masa 15 minit...

      Padam
    2. btoi sesangat muja..ag byk faedah kn,,

      Padam
  5. taksub dgn zionis tadak ka? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cian Nuar Brhim yang ikhlas sokong zionis puak lu sendiri TAUFUKING sampai hati ko kata begitu....?

      Padam
  6. aku kesian dengan ketaksuban kekurangankepandaian diorang...hahahahahahha,eh,tergelak pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. gelak gelak gelak! hahahahahahahahahahahahahahahaaaaa!

      Padam
  7. owh wow, damn...sure bangga gila artist tu smpai ada fanatic fan yg sanggup mengaku tukar kerakyatan demi 'membela' dia...perghh

    BalasPadam
    Balasan
    1. artis tu pon gelak je aku rase. hahahahaha.

      Padam
    2. plain, ko taksub kat kungfu generation x? :p

      Padam
    3. sib baik aku x minat keempat-empat seperti di atas. yang pasti, time demo apa entah dulu, KL jem giler, aku nak balik kmpg pun 3x ganda lamanya baru sampai rumah :(

      Padam
    4. band korea aku suka dulu trax je kot. yg lain boyband jambu sangat aaahh.. tapi band jepun byk yg bes pasal diorg byk buat lagu anime

      Padam
    5. lagi baik band jepun.lagu best2,tmbah2 lagi rockers2 diorang.k-pop ape ade.muka nak ala2 justin bibir,pakai baju pink,suar kuning,jaket hijau,rambut oren/pink/kuning,menari macam bapok.itu stok muka,ko taruk dalam penjara..jadi mangsa liwat la gamaknye.

      Padam
    6. @ puan za: hahah pizza, asian kung-fu generation yg aku suka (x de la smpai taksub derrr) tu band j-rock/alternative (j = japanese) la...btw aku tau ko taksub ngan dato siti norhaliza XD

      @ hime s: ya band jepun (rock/ska/indie/alternative) jauh lagi best sbb lagu dorang ada unsur beri semangat untuk terus maju ke hadapan dan bukan jiwang karat semata2...

      Padam
    7. sape yg taksub dgn siti tu?!gila loser..lulz

      Padam
    8. plain: aku prefer band yg main alat muzik la drpada yg menari sambil menyanyi tu..

      Padam
    9. hahah ya sama la, aku suka Asian Kung-fu Generation pn sbb tu la ^^

      Padam
  8. gile ah kiri kanan noob hentam,mmg carik pasal betul la

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa la bro,nak bagi suasana blog hangat,trafik jadi sesak.hentam je semua pihak..kanan,kiri,atas,bawah,depan,blakang.

      Padam
  9. ohhh kau pun x ske lynas lah ye PON,baguslah at least entry kau yg kali ni takde lah nmpk mcm lalang sgt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lynas sangat bagus untuk kaum bumiputera memecahkan dominasi ekonomi yang dikuasai oleh orang cina. Sebab tu kalau tengok orang cina je yang lebih2 nak halang lynas ni.. Come on..

      Padam
  10. Ayuni yang Diehard Kpop tu sungguh tidak bertuah.
    Sekali sudah tukar tak boleh balik dah. Kena tunggu 12 tahun baru boleh mohon jadi citizen.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni cikgu sejarah ko yg bagitau masa kat dlm kelas pagi tadi ke?

      Padam
  11. Khairu ummah (umat terbaik) hanya apabila kita menyuruh kepada kebaikan dan mencegah daripada kemunkaran (amar maa'ruf nahi munkar). Jika kita tidak melaksanakan tuntutan ini, jangan nak bermimpi untuk jadi umat terbaik.. :)

    BalasPadam
  12. bro.first game hari tu, ramai je bangsa lain yang datang. Siap orang luar negara dari German ada dududk depan aku. Maybe datang saja-saja ke apa aku tak tahu la.

    BalasPadam
  13. Aku suka kpop. Hanya sekadar layan lagu...
    Aku suka perhimpuan tapi hanya yang dibuat secara aman tanpa provok mana2 pihak. Btw, aku setuju projek lynas.haha!
    Aku suka bola. MMg sakit hati kalau team feveret kalah tp nk wat cmne. nak mencarut pon aku yg dpt dosa, nak maki manager/coach? kalau aku manage lg kalah teruk rsnya.haha!

    BalasPadam
  14. Melayu dan Taksub berpisah Tiada..

    Taksub akan Hal yang berbau Ghaib..

    Taksub Akan POLITIK yang melalaikan..

    Taksub Akan HIBURAN yang memesongkan..

    Taksub Akan HAL yang bisa memberi Keseronokkan..

    Taksub Akan Pseudo Agama yang menyesatkan..

    Taksub....err banyaknya Taksub..

    Aku?Taksub dengan Manusia yang TAKSUB,wekekeke

    P/S - Anon taksub sama Zack yang hebat wekekeke :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. melayu dah lama taksub sejak zaman nenek moyang. bermula dgn taksub raja (kalau x taksub, mana datang hikayat2 raja yg ada magik, konsep daulah/ tulah?) dan taksub semangat hingga sekarang bermacam taksub. ianya bukan satu perkara yg baru.

      Padam
    2. wah wah wah...zack berpuisilahhhhh....nak join...haha~

      Padam
    3. Taksub dengan Raja Bro?Bukan Bro..Ia lebih kepada faktor Agama..Dulu orang2 Melayu menyembah Raja kerana Faktor Agama..Hierarki Raja adalah tertinggi hingga diberi gelaran "BAYANGAN TUHAN".

      Sekarang,Orang2 biasa bodek Raja sebab gilakan Gelaran dan pingat..

      Tetapi,Orang2 Melayu memang ada satu penyakit..Penyakit TAKSUB yang selalu buat Otak jadi Bodoh..Ramai Orang Taksub..Tapi dorang Taksub akal still Rasional..contohnya ramai PENGTAKSUB anime macam si PLAIN_83 tu..dia still rasional..Tapi orang mcam Ayuni dgn majoriti POLITICALFAGS rata2 bodoh macam kerbau.

      Hai cik putri..Berpuisi?Jom kita sparing..

      Dunia hanya tempat sementara,

      Alam kubur juga tempat sementara,

      Hingga ke padang Mahsyar juga masih tempat yang sementara,

      Neraka juga tempat yang sementara,(tergantung kepada amal ibadat,at least..walaupun kau sekejam firaun..tapi still mengaku kau islam..tetap akan merasa syurga setelah hukuman kau di Neraka selesai..so sesape yang murtad dan bunuh diri tu minta maaflah..sebab tu Tuhan amat melarang2 Orang Murtad dan bunuh diri kerana jika kau buat 2 benda bodoh tu..Neraka lah tempat Abadi ko).

      Hanya Syurga adalah tempat yang Kekal Abadi.. ^^,

      Padam
    4. aisey...malula i...takpe2 i try k...

      "kalau abadi namanya yang dicari,
      jaga budi jagalah hati,
      kerana luaran belum benar hakiki,
      dalaman juga entahkan suci"

      cewah...amacam zack?ok ka? :p

      Padam
    5. bersiar-siar di pekan bersama dek non
      singgah di pasar membeli gula-gula
      zack taksubnya cari pasal sama anon
      anon pula taksubnya melembukan zack semula

      XD

      Padam
  15. Wait,Dia cakap dia dah jadi Orang korea..so kenapa Menaip pakai bahasa MELAYU?

    Bodoh macam lembu betul wekekeke xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau tak paham masalahnya sekarang ni zack.bukan dia bodoh mcm lembu.dia tu memang lembu,tapi menyamar jadi manusia.

      Padam
  16. Biasa la manusia lakukan apa dia rasa betul dan bila dia lakukan dengan bersunguh-sunguh tanpa bimbingan yang betul maka munculan FANATIk atau TAKSUB

    ada taksub dia teramat pandai
    ada taksub Korea
    ada taksub bolywood
    ada taksub holywood
    ada taksub manga/anime
    ada taksub NIP
    ada taksub LGBT
    ada taksub facebook/tweeter (berjuta kawan/follower dan setiap masa update status)
    ada taksub gomen sampai mencaci pembakang seolah pembakang tu makhluk asing perosak (padahal gomen menang pon sebab rakyat undi? ke sebab SPR yang bagi menang besar? riak sangat?)
    ada taksub pembakang mencaci hina gomen/pemerintah (padahal pembakang tu Gomen jugak )
    ada taksub kuasa nak menang pilihanraya sampai titisan darah terakhir
    ada taksub kekayaan tak kira semua sapu asal kaya raya


    you name it.. ada juga taksub tak taksub haha..
    jenis tak peduli hapa..

    jadi berpada-pada la kamu dalam urusan duniawi..

    ingat khutbah jumaat
    hanya dunia semata-mata hanya akhirat yang kekal selama-lamanya.

    Wallahualam.

    BalasPadam
  17. 1-yang minat kpop tu minat maksiat dan benda yang sia2.....mereka cintakan dunia,pendek akal,hati gelap,tak matang,whatsoever.....mereka terpengaruh dgan keindahan dunia yg sementara.....

    2-yang anti kpop ni mungkin mereka ni nak tunjuk jantan, sebab kpop ni sesuai untuk perempuan dan gay....tapi cara bantahan mereka salah...

    3-yang buat demo green ni cuma mahu survival politik parti mereka dan mahu kerajaan tumbang....alam sekitar dan lynas hanya alasan....

    4-yang minat kat pasukan bola kebangsaan sampai tahap ekstrem ni adalah perkara biasa....kat negara lain pun ada....lebih hebat lagi......tapi x wajar mengutuk pasukan yg dah mengalahkan pasukan feveret kita.....



    Ini pendapat aku secara peribadi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. huh,first time baca komen aku_skandal yg agak berilmiah.selalu ni komen2nya semua cam haram

      Padam
  18. pasal taksub bola tu, memang bangang bila penyokong anjingkan singapura..

    aku percaya, kalau nak menang bukan setakat taktikal kena baik, dari pengurusan sampai penyokong pun kena baik..malaysia menang lawan indon sebab indon maling2kan malaysia..malaysia kalah dengan singapura sebab anjingkan mereka..

    simple formula right?

    #padanmuka

    BalasPadam
  19. Ko tak bleh nak samakan Umno dan Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat jelas nak hancurkan negara. Salah dan taksub ker kita menyokong parti yang membela dan memperjuangkan melayu? Ko bandingkan la Umno dengan Pas. Sebenarnye Pas la yang taksub. Ko tak kenal Dap dan tak tahu sejarah ke? Weyh, ko jangan label aku pencacai Umno. Oh tak ape kita tunggu dan lihat, ape yang Dap buat untuk dapatkan Singapura dan sekarang mereka gunakan cara yang sama nak dapatkan Malaysia. Masa tu berhenti la dok atas pagar sama taraf macam berok nak tunjuk bagus, pandai, hebat dan macam malaikat kutuk kedua2 pihak.

    BalasPadam
  20. in life, take it easy..not too easy and not too heavy..balance is the key..so that u be normal like Noob prince. Well balance is wealth.

    BalasPadam
  21. Memang kerja "mereka" meniupkan ketaksuban dan keyakinan bahawa mereka dipihak betul supaya mereka terus berpegang kepada apa mereka percaya walau salah dan ditiupkan juga ketaksuban pada pihak lawan yang mereka juga betul. Kemudian ditiupkan pula permusuhan supaya mereka terus lalai dan berpecah belah.



    kembali lah kepada peringatan tuhan dan Ingatlah

    "Dan umat tiap-tiap Rasul tidak berpecah belah dan berselisihan (dalam menjalankan agama Allah) melainkan setelah sampai kepada mereka ajaran-ajaran yang memberi mereka mengetahui (apa yang disuruh dan apa yang dilarang); berlakunya (perselisihan yang demikian) semata-mata kerana hasad dengki sesama sendiri dan kalaulah tidak kerana telah terdahulu kalimah ketetapan dari Tuhanmu (untuk menangguhkan hukuman) hingga ke suatu masa yang tertentu, tentulah dijatuhkan hukuman azab dengan serta-merta kepada mereka dan sesungguhnya orang-orang yang diberikan Allah mewarisi Kitab agama kemudian daripada mereka, berada dalam keadaan syak yang menggelisahkan terhadap Kitab itu. " Asy Syura : 014

    ~ Aku hanya menyampaikan dan mengigatkan.

    BalasPadam
  22. TAUFUUKING! Kenape ketua ko Nuar tak berani nak bantah zionis serang Palestin?

    BalasPadam
  23. nota kaki: artikel di atas ditujukan kepada golongan yang taksub, obses dan fanatik sahaja, kalau setakat minat atau suka secara wasatiah tu memang semua orang tak kisah. so sapa yg taksub tu pasti akan terasa, kalau yang tak taksub tu mesti tak terasa apa2, ye tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap rakan-rakan semua wasatiah ya:)

      ramai sangat terasa pedas ni encek noob..keh keh

      Padam
    2. harap encik noob menyatakan apakah ketaksuban encik noob.

      jwapan yg dilarang:"aku tak taksub ape2,aku minat biasa2 saje.aku lebih pentingkan solat 5 waktu dah sibuk memikirkan nasib saudara di palestin.bagi aku,hidup kenalah bersederhana.alhamdulillah,aku dijalan yg betul" (ayat yg sama maksud dengannya juga tidak boleh)

      Padam
    3. aku ada macam2 minat dan hobi, tapi tak pernah taksub dan obses pun sampai menyusahkan dan menyakitkan hati orang lain.

      dunia terbentang luas untuk kita explore macam2 benda.

      Padam
    4. "ketaksuban yg tak masuk akal".taksub yg masuk akal cmner noob?

      Padam
    5. entah, taksub yang tak menyusah dan menyakitkan hati orang lain malah membawa kebaikan kepada masyarakat, seperti contoh taksub kepada ilmu, mungkin?

      Padam
    6. Tanpa Nama27 November 2012 7:20 PTG
      Maksud Noob taksud yang tak tercapai aqal biasa hahaha..

      Noob,
      Ko kena naiktaraf aqal ko untuk memahami ketaksuban mereka ni.. :D

      Padam
  24. ISLAM PUN ADA SURUH BERSEDERHANA.. JGN BERLEBIH-LEBIH, TU YG JADIK MCM TU TU....!

    Nak hiburan? Boleh, tak salah, dh mmg naluri dan fitrah manusia nk berhibur, tp bersederhana dan berpatut2 laa..bak kata PON, jgn smpai menyusahkan orang @ menimbulkan ketidaksenangan kt orang lain.

    aduuuuush!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul ke islam ada suruh mcm tu...? atau saja nak bagi imej bersih ngan agama sendiri...?

      Padam
  25. ƪ(°͡▿▿▿▿▿▿°")͡ƪ grrrrrrr
    Sampai mcm tu skali???

    BalasPadam
  26. "Itulah manusia, tak kiralah korang taksub dengan apa pun, tapi bila dah taksub sangat, akal terus jadi pendek sampai kadangkala tak masuk akal."~~suke ayat ini, mekaseh PON~~


    notakaki : ari2 aku besenam ala2 op op oppa gangnam style since poco2 diharamkan...hek3...;p

    BalasPadam
  27. Kalau taksub dengan Buasir otak, caner plak tu??

    BalasPadam
    Balasan
    1. kawin dengan noob

      Padam
    2. isap konek noob laa..

      Padam
  28. pilih salah sorang
    Psychic Zero
    Blackbeard Heart
    teMbikar Labu
    PoP-Soul
    Prince of Noob

    BalasPadam
  29. taksub dah jadi subjektif sejak aku beramal dengan konsep "kebebasan adalah bila kita bebas mendifinisikan perkara mengikut kemampuan diri sendiri".

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...