Selasa, 4 September 2012

45 C++ yang suck

C++ adalah kesinambungan bahasa pengaturcaraan (programming) yang dicipta oleh Bjarne Stroustrup pada 1979. Sejarah boleh diwiki di sini.

Seorang Jew (tuduhan asas kerana saya seorang Malaysia yang anti Semitic)

Kenapa c++ sangat suck ?

Boleh di googel atau boleh di baca di sini dan di sini.

Linus Torvald yang mencipta Linux juga tidak menyukai kekompleksan(?) c++ pernah mengeluarkan emel kepada rakan beliau di sini .

Linus Torvald adalah minoriti di negaranya sendiri



Now you know why c++ Suck.

Big time.

Nota kaki : Bukan entry untuk meng"butthurt" atau menaikkan rating atau nak "bragging about how genius I am" terhadap sesiapa.

45 ulasan:

  1. serius aku ingat encik cipan tapir tenuk a.k.a C++ (terbatuk2 beliau)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau ni cepat betul komen..hehehe

      Padam
    2. biasa la ngular time keja
      ngantok kot haha

      Padam
    3. Oppa Gangnam Style... hahaha

      Padam
    4. tu la..aku ingat cipan tapir tenuk tadi..hahaha..

      Padam
  2. Bhai PoP-Soul ...

    Hahahaha.... tak sangka C++ sucks ... hahaha.... Wei... dulu gua coder... tahun 1989 gua guna C++ .. sebelum tue... tahun 1985 .. gua code guna TASM (Turbo Assembler) .. sebab Assembler Language tue pada gua senang kalu nak buat device driver... hahaha.. nak buat virus lagi la senang yaamat... hahaha... Tahun 1993 gua tibai coding guna Tcl/TK .... hahaha... pecah kapla...

    Tapi la nih... gua dah jarang benar guna TASM atau WATCOM C .... banyak guna PHP dan RUBY jer... hahahaha... tak larat dah... sudah tua....


    Aper-aper pon... memang budak C++ tue memang sucks... hahaha... PAS tak suka kat dier.. UMNO lagi lar... hahahaha......

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..Aku coding PHP dengan Java (dalam percubaan). Program kau zaman Jurassic. Aku tak lahir algi masa tu..ko terel TASM.. buat satu device JAP-Porn bagi sama en. Noob.. dia suka laura takizawa

      Padam
    2. Whoa... Laura Takaziwa.... Aiyark... meleleh la bhai.... hahaha

      Padam
    3. alamak tergoogle laura takizawa.... sama geng ngan maria ozawa rupanyer...

      Padam
    4. bapak tak paham apekebende encek c++ ni tulis..ya, aku akan google kemudian hari..

      Padam
    5. LoLz nazha... XD
      En.C++ ni org lama ni..kna respek..taon 1985 dia dh coding2, aku baru dok main lego time ni hahahahaa XD

      p/s: btw baru bukak blog ptg ni, tetiba nmpak ada pertambahan jumlah follower lg kat blog picisan merapu aku tu..wahhh terharu siot! tq u ollls yg sudi teman i merapu~

      Padam
    6. 1985?aku tak lahir lagi tuan C++ dah koding koding dah..

      Padam
    7. owh,geng pakcik2 rupenye disini..pakcik,anak pkcik sihat?

      Padam
    8. Hahaha.... gua muda belia lagi aaa.... baru jer nak cecah 42 tahun ikut tahun masihi pada 7 September nih... hahahaha.... kalu ikut tahun Hijrah... gua dah 43 tahun dah.... hahahaha

      Padam
    9. aku reti tulis "hello world" je pakai c++

      Padam
  3. hebat la korg faham bahasa programming nih... dulu aku cuba visual basic jer...

    tapi nak tanya sikit.

    kalau korg asalnya faham C++ , ada masalah nak faham programing language yang lain tak?

    dan kalau seseorang yg asalnya dah faham logik buat web html, boleh tak dia serta merta faham logik keje2 programming mengikut pengalaman korg?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup...syntax kadang-kadang berbeza...teknik penting jugak kalau ko nak explore programming languange yang lain. Sebab teknologi programming dah advance.. kalau apa2 aku suggest ko study JAVA..sangat worthy..

      Padam
    2. founder language JAVA iaitu James Gosling adalah seorang maling kerana mencuri nama dari kepulauan java. sudahlah nama dicuri, dalam JAVA language langsung tiada 1 pun perkataan dari bahasa jawa... seharusnya si maling memberi penghormatan kepada org2 Indonesia, bangsa paling superior di muka bumi dgn menggunakan bahasa jawa di dalam syntax JAVA seperti:

      yen (negara == "Malaysia")
      { tata.njaba.cetakgaris("Maling!"); }
      liyane (negara == "Indonesia")
      { tata.njaba.cetakgaris("Ulung"); }

      Padam
    3. bukan kah VB tu lagi susah? sy pndai wat interface je.. hahaha.. fungsi dye buat selalu xmenjadi.. kehkehkeh.

      Padam
    4. hidup JAVA..goblog banget orak dikak-e kredite karo wong jowo...

      (ni bahasa real but not so pure java)

      Padam
    5. Goblog banget ....Klasik!!!!!! Bangsa Indonesia adalah bangsa superior dan boleh dikatakan sebaris dengan bangsa Aryan. Memang..semua budaya , teknologi, atlantis, piramid, hatta freemason itu sendiri berasal dari Indonesia...

      Padam
    6. FreeMASON dari Indonesia... hahaha.... lho, nggak sangkain gue...

      Padam
    7. oppa gangnam style pun dari indonesia sebenarnya..Op,op,op,oppa lombok style adalah versi paling ori.

      Padam
  4. Balasan
    1. LololololoLLLL!!!XD
      hey wassup? ^^

      Padam
  5. benci buat programming :) terasa mcm nk gugur semua rambut yang ada kat kepala ni.. hahahaha.. pantang error skit.. semuanya tak jadi =.='

    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu cara takmo rambut gugur aderlah dengan cara membotakkan kepala... hahaha... sure takder kelemumur dan rambut gugur... hahaha

      Padam
  6. erk maaf lah, saya amik law. huhu.
    tak pandai pasal programming ni. T_T

    BalasPadam
  7. ana ingat ini entri khas pop soul buat sempena ulangtahu perkahwinan ke 12 saudara kita encek C++:) hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la kot kan..msti terharu dia dgn hadiah yg berupa bentuk 'perhatian' yg spesel ni..so touching man..

      Padam
    2. Hahaha... macam haram punya entry.. hahaha.... tapi takper... ader ubi kayu ader batas.... ader hari kalu gua balas... hahaha

      Padam
  8. Benda-benda IT ni memang aku surrender. Tak reti langsung. That explain why blog aku kosong je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. personally la, aku suka style blog ko..x semak mata memandang, tersusun n x lmbat nk loading..easy on the eyes n isi pon bleh tahan (ikhlas puji ko nih) ^^

      Padam
    2. Ko baca eh? Wah, terharu aku. Ahaks

      Padam
    3. aku follow n komen lg tuuu...hahaha XD

      Padam
    4. Replied :) Syok pulak bila ada orang komen ni. Harhar

      Padam
    5. Aku baru baca belog hang...syok2 kalo time aku mengulaq...banyak sikit menda nak baca

      Padam
  9. yeah. #include iostream using namespace std suck. haha

    BalasPadam
  10. programming la yang best =.=" nape ramai yang tak suka.

    BalasPadam
  11. waa walaupun try paham still tak paham . hihihi. ok malas nak google. bye ;p

    BalasPadam
  12. We all hates C++ coding and I'm not the first to admit it

    ~aku bekas budak IT

    BalasPadam
  13. Come on everybody!!!!!!OP,OP,OP,OPPA GANGNAM STYLE..

    BalasPadam
  14. Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
    Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks

    errr ada kena mengena tak ngan c++

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...