Isnin, 17 September 2012

77 Gangnam dan melayu

Lagu dan tarian Gangnam Style sekarang ini menjadi satu fenomena dunia. Semua juga mahu Gangnam dari orang biasa hingga ke golongan2 artis Hollywood seperti Britney Spears. Parodi dan mimik tarian Gangnam juga kini berlambak2 di Youtube, malah semua orang mahu buat Gangnam versi mereka sendiri, Hongdae Style, Taiwan Style, Miko Style, Gundam Style, KL style, Kampung Style, Raya Style, Malaysia Style dan macam2 style lagilah siap dengan flashmob lagi.


Gangnam Style ini dicipta oleh Psy, seorang penyanyi Korea K-Pop yang gemuk dan tak hensem langsung. Tarian uniknya seperti menunggang kuda dan pusingkan tali koboi menjadi ikutan ramai umat manusia seluruh dunia. OK memang sangat cool bila tengok orang2 luar negara banyak buat parody dan flashmob di musim2 gangnam ni, tapi tahukan anda Oppa Gangnam Style ini merupakan lagu One Hit Wonder seperti The Ketchup Song Asereje, Los del Rio Macarena, Lou Bega Mambo No. 5, I'm Blue Da Ba Dee dan lain2 yang mana sampai masa orang akan bosan dan terus lupakan trend tu.


Namun masa2 gangnam style ini masih lagi jadi trend global, di Malaysia juga tidak terkecuali, ada yang guna buat persembahan pentas, flashmob, parodi dan rakam kat Youtube dan lain2. Walaupun Gangnam ni agenda Yahudi dan Illuminati (aku tipu), tapi lama2 aku dah mula start annoying dengan gangnam terutama kalau orang kita terikut2 dengan benda alah ni.


Kalau orang lelaki melayu yang menari gangnam kat public, atau orang cina, atau orang india, atau orang putih, aku tak kisah sebab paling busuk pun orang cakap diorang poyo je.



Tapi kalau perempuan melayu menari gannam terkinja2 buat horseback riding lepas tu goyang bontot masa part Hey Sexy Lady tu, serius cam bangang. Ni bukan tahap poyo lagi dah, tapi cam orang hilang akal. Mana hilangnya maruah seorang wanita melayu Islam? Kalau korang nak tergedik2 terkinja2 sorang diri atau dengan kawan2 perempuan masa sorority party kat rumah sewa atau bilik sendiri sambil tengok Psy dan Hyuna menari gangnam ataupun masa kelas aerobik, line dancing atau poco2 yang hanya sesama perempuan tu lantak korang la, tapi tak payah nak terkinja2 kat public. Tak payah la nak bagi alasan itu ini, serious aku cakap cam bangang.

Sebagai contoh mahasiswi2 baru UUM Kedah membuat persembahan Gangnam waktu minggu orientasi. Video IPTA Gangnam Style ni dah kena remove pulak, so hanya dapat screenshot gambar sahaja dari sini.


Ini pulak kat UTM masa minggu orientasi jugak, konon flashmob la sangat. Sesuatu yang awkward bila kita anggap benda macam ni biasa dan ada orang yang begitu beriya-iya (atau poyo) mempertahankan tarian ni dibolehkan atas dasar senaman aerobik yang boleh menyihatkan badan. Ya memang boleh selagi tak bercampur lelaki perempuan dan tidak disaksikan oleh orang yang bukan muhrim. Sapa2 nak cakap aku kolot ke berfikiran sempit ke pergi mampus. Kalau aku ada anak perempuan, aku hantar dia pergi universiti bukan untuk terkinja2 terkangkang2 macam ni. Aku sebagai ex-UTM pun rasa malu. Siapalah facilitator yang poyo sangat anjurkan benda ni. Patut la aku dulu menyampah gila dengan geng2 facilitator, jkm/ahli jawatankuasa kolej, ahli politik mahasiswa, Adam Adli, Khalid Ismeth, Safwan Anang... poyo ya amat.



Yang ni korang nilai la sendiri... Aku pun pelik sejak bila budaya gangnam ni diserap dalam sambutan Hari Raya. Cukup2 la dengan budaya Cina (bagi angpau duit raya, main mercun) dan budaya India (pasang lampu pelita) dalam raya kita, jangan tambah lagi dengan budaya Korea pulak.


Tapi yang lebih menyedihkan, bila pemimpin sendiri dok gangnam. Apa neraka ni wei??? Perempuan yang menari2 gangnam tu orang gomen ke? Pathetic...




Oh ya tarian Gangbang Gangnam bermula pada minit 3:14.


Dan oh ya sekali lagi, ini flashmob gangnam versi indon... inb4 indon maling klaim budaya Korea Selatan...


Anda mahu Oppa lagi??? Scroll ke bawah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sumber Blogsarkas



tags: siapa asal usul sejarah oppa oppan gangnam style psy hyuna parodi parody flashmob tarian uum utm ipta version shabery cheek jamuan rumah terbuka majlis hari raya kbs kementerian belia dan sukan malaysia 2012 meriah lah sangat lelaki perempuan terkinja poyo budaya one hit wonder k-pop korean pop j-pop meme swag yolo flashmob jakarta illegal indonesia

77 ulasan:

  1. X perlu kata apa apa.Setuju saja dengan kamu PON

    BalasPadam
    Balasan
    1. kejap je fenomena ni..
      bulan depan dah senyap dah..biarlah annoying sebulan je..

      hehe..

      Padam
  2. dah lama aku cakap benda ni,ia akan jadi annoying apabila semua mula ghairah nak buat benda bodoh ni coz tak nak dicop ketinggalan padahal dorang tak tahu benda ni sangat annoying!

    gangnam style ni terlalu mendapat expouse media dunia(aku percaya ini rancangan yahudi)..sebab tu video tu leh dapat rating tinggi sebab orang nak tahu pekejadahnya tarian kuda tu bukan sebab minat pun nak tengok pun padahal biasa je.

    aku dari awal2 dah kondem benda ni,tengok sekarang ia dah jadi bahan orang nak kutuk..sedih tengok orang yg tergedik2 dgn fenomena sementara ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni semua annoying,agenda yahudi.tarian tu biasa je.patutnye kutuk tarian ni awal-awal.ini semua fenomena sementara je.

      Padam
    2. asal aku terbau jubor berasap dari anon 17 September 2012 5:09 PTG? =P

      Padam
    3. zack aku penah dgr pasal satu rahasia
      sebenarnya gangnam ni agenda syaitan
      gang (group/kumpulan/gerakan) nam (enam/6)
      ulang2 3 kali = gerakan 666
      ini syaiton!

      Padam
    4. semoga kita dijauhkan dari 'mind control' muzik kpop agenda illuminati cawangan korea kah3

      tapi dipercayai mereka telah berjaya dgn agendA mereka yang berjaya membuat ramai gadis melayu islam tertongeng2 jubor mereka macam betina sundal.

      Padam
    5. just a one hit wonder yg super annoying that went viral man, just a one time thing..

      Padam
    6. op..op..oppa gangnam style..heyyyyyyyyyyyy,sexy lady..syaiton style..heyyyyyyyy 666 style...tonggeng jubor sundal style...

      Padam
    7. anon 17 September 2012 9:49 PTG buat lawak tak jadi,buuuuuuuuuuuuuuu! tak lawak!

      Padam
    8. hidup zack!hidup zack!ni semua rancangan yahudi!666 semua ni!ni semua tonggeng jubor!.

      Padam
    9. semua ni lagho..

      Padam
    10. asal zack komen je banyak anon.. LOL

      -PENJAGA ANON-

      Padam
    11. bile mse pulak ko jadi penjaga kitorang?

      Padam
    12. natang bodo npe mu sume ni...

      Padam
    13. im your daddy stupid..

      -PENJAGA ANON-

      Padam
    14. Oppa gangnam style!im feel really horny now!

      Padam
    15. FUCKING HILARIOUS!!!

      Padam
  3. aritu si solihin zubir pn ade buat entry psl gangnam ni.. nk komen menda yg same, video klip die cm lucah, ntah pape. tu pun leh jd ikutan.

    tp x tipu la, kdg2 bile dgr kt radio lagu ni, terikut2 gak ternyanyi, hihi..

    BalasPadam
  4. Kejap je nie, ta lame lagi hilang lah ia.. Yang buruk itu dijadikan teladan supaya tak menjadi ikutan pada masa akan datang

    BalasPadam
  5. 나는 용서를 부탁드립니다
    여러분 모두 침착해야합니다
    내가 네 엄마 같이 잔

    BalasPadam
    Balasan
    1. Корейский язык собаки языке

      Padam
    2. أطلب الصفح
      تحتاج كل لتهدئة.
      كنت أنام مع أمك.

      Padam
    3. ฉันขอให้อภัย
      คุณทุกความต้องการที่จะสงบ
      ฉันนอนกับแม่ของคุณ

      Padam
    4. நான் மன்னிப்பு கேட்கிறேன்
      நீங்கள் அனைத்து அமைதிப்படுத்த வேண்டும்.
      நான் உங்கள் அம்மா தூங்கி.

      Padam
    5. איך פרעגן פֿאַר מחילה
      איר אַלע דאַרפֿן צו רויק.
      איך סלעפּט מיט דיין מוטער.

      Padam
    6. Ζητώ συγχώρεση
      Θα πρέπει όλοι να ηρεμήσει.
      Κοιμήθηκα με τη μητέρα σας.

      Padam
    7. मैं माफी माँगने के लिए
      आप सभी को शांत करने की जरूरत है.
      मैं अपनी माँ के साथ सोए थे.

      Padam
    8. Apa kau merepek ni ha shaitaaaaaan

      Padam
    9. Dia cakap: "I ask forgiveness to all of you, you must remain calm, I slept your MOM". Pastu dia pakai translator dan translate benda yg sama guna mcm2 bahasa yg lain..hahaha rajin sungguh..

      Padam
    10. ko pun rajin gak translate apa yg dia tulis.

      Padam
    11. part of my documentation job man, dah terbiasa hahhaha...

      Padam
    12. that's not what happened plain83.I'm just write in korea,the others are not mine.by the way,nice translated.

      Padam
    13. boooooooooooooo! buat tak mengaku!!!!!!!!!Boooooooooooooo!!!!

      Padam
    14. Maafkan saya,nama saya En.Boo.Tolong jgn dok sebut2 nama saya..tertekan dah saya ni.asyik tersedak.

      Padam
    15. SYaitannnnnnnn,pergilah kau dari sini!tempat kau di neraka!hiyarkhhhhhh!!!

      Padam
  6. 我请求宽恕
    大家都需要冷静。
    我睡了你的母亲。

    BalasPadam
    Balasan
    1. 最高裁判所は、
      白痴のメダルに値する。

      Padam
  7. budak2 ajk kolej ke, persatuan mahasiswa, mpp memang poyo pun. biasa budak2 ni la yg bila grad bawah 3 pointer sbb sibuk sgt bepersatuan. dahla diorg conquer kolej, benda2 best semua diorg & kroni dapat, cam sial. lepas tu membuli & memperbodohkan junior2 yg baru masuk konon merekalah yg paling hebat di univ... ludah sekali ptuiiiiihh

    BalasPadam
  8. Last week aku gi dental clinic, ada booked dental appointment. Tgh dok saspen tunggu dentist panggil, aku smpat nengok MHI morning show kat tv situ. Lepas dorang prank-call akak mane ntah ckp dia x bayar saman (prank-call juga bukan budaya kita), DJ-DJ situ mula pasang lagu rap yg diremix yg disulam dgn Gangnam style, pstu smua laki pompuan pakat terkinja-kinja mcm ank berok sekor2, n bajet kewl abis...wow what a JOB they have LOL..damnnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. lu pun terkinja-kinja jugak..

      Padam
    2. what a blowjob you have LoL..damnn

      Padam
    3. PSY fag detected..

      p/s: gua x terkinja-kinja, gua geleng kepala saja woo..peace man

      Padam
  9. WELCOME TO THE SHITTY WORLD OF BLOG.WHERE EVERYONE IS STUPID,HILARIOUS,ASSHOLE,FUCK,SUCK AND ACT LIKE A BICTH.HAVE A NICE DAY..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hello bitch sucker,wanna suck my dick?

      Padam
    2. Well Duuuh..? This is Buasir Otak man, what do you expect? LoL...
      Have a pleasant dream ;D

      Padam
    3. U FORGOT 1 THING... DICKHEAD

      Padam
    4. BITCH,ini buasir otak la..klu tak stupid,takde la menempel kat sini.hahaha.

      Padam
  10. terlalu banyak kebebasan bersuara...

    BalasPadam
    Balasan
    1. you get my fart in your face looser!

      Padam
    2. Cum at your face!

      Padam
  11. Balasan
    1. haha my ass

      Padam
    2. faking hilarious my ass tanpa nama i f**k u all on top 1 by 1

      Padam
  12. Ok ok stop merepek. Mohon bagi komen berkenaan:
    1. Gangnam mahasiswi style
    2. Gangnam raya style
    3. Gangnam poyo style
    4. Gangnam shabery style
    5. Gangnam indon style

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1. Gangnam mahasiswi style:hodoh bila pompuan join
      2. Gangnam raya style : harom~!!!
      3. Gangnam poyo style : dasar dah harom lo hodoh~!
      4. Gangnam shabery style: YB tak pa, YB apa2 bole buat nanti ada org cover line
      5. Gangnam indon style: dasar dah bercampur aduk, itu lah indonezia

      Padam
    2. 1. Gangnam mahasiswi style - macam pelacur
      2. Gangnam raya style - macam paria mabuk todi
      3. Gangnam poyo style - macam bapuk mintak penyepak
      4. Gangnam shabery style - 1 Malaysia janji diungkiti,najib bolleh!
      5. Gangnam indon style - macam indon

      Padam
  13. Gangbang style tetap hidul dulu kini dan selamanya..

    BalasPadam
  14. aku baca komen je cukup la,serius kelakar..

    BalasPadam
  15. sedih org islam ,mlayu le terutamanya,suka beno mengikut-ikut..stuju btul apa yg bro sebut kt atas ni

    BalasPadam
  16. aku stuju ngan ape yg bro kate..btw komen kat atas tu memang klakar abes..kat sejam aku lepak kt post ni..hehe
    entri popular: TAHUKAH ANDA?? Rahsia Terpendam Negara Kita

    BalasPadam
  17. kadang2 baca komen dari anon mmg leh wat gelak...siot tol

    BalasPadam
  18. artikel yg bagus..tapi komen semuanya mcm pantat... bye

    BalasPadam
    Balasan
    1. LOL ~ bajet macam orang penting kat dunia ni?

      cam haram..

      Padam
    2. habis tu komen pantat kau tu tak mcm pantat ke?

      Padam
  19. babi..sume babi..haha

    BalasPadam
  20. ko apsal ckp org babi?

    BalasPadam
  21. heeessssh benci benci. aku yg pmpuan ni pn menyampah tul tngk pmpuan malay muslim terkinja kinja mcm beruk. aku ingat poco2 yg ade isu, skrang ni gangnam plak. ape la nak jaddik dgn donia.. lepas ni ape, menari bogel plak?

    eeeeeh bodo nyerrrr

    aku kesal. kesal.

    BalasPadam
  22. yang tulis blog ni pun poyo.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...