Rabu, 26 September 2012

124 Kereta Malaysia memang best sangat

Di suatu pagi Wednesday... aku sangat Wordless Speechless...


Takde eksiden, takde angin, takde ribut, tiba2 tertanggal... Yelah what to expect... kereta Malaysia. Seriously aku tak kisah pun kalau tertanggal atau ada defect sana sini, asalkan aku beli kereta tu dengan harga murah, RM20K ke RM25K ke. Ini tidak, beli dulu dekat RM35K, Kancil je kot bukan Myvi ke Saga ke Gen-2 ke, tapi Kancil... kereta paling 'MURAH' di Malaysia. Buat loan 9 tahun, bayar bulan RM400+ sampai la hari ni masih tak habis bayar lagi, tapi boleh ada defect yang bagi aku tak patut pun boleh berlaku. Itu belum kira defect2 lain lagi. Dah aku terpaksa bawak kereta pergi ofis dengan rear-view mirror tergantung macam tu selama sejam lebih sambil meredah traffik jam yang sangat menyakitkan hati.


Harap2 dalam pembentangan Bajet 2013 pada hari Jumaat ni, PM kita yang baik hati DS Najib Razak akan mengusulkan pelan baru untuk menurunkan harga kereta (kalau tak kereta import, kereta tempatan pun jadi la) dengan memperkenalkan Kereta Rakyat Mampu Milik 1Malaysia yang dibina oleh Proton atau Perodua dan harganya pula betul2 murah dan hanya boleh layak dimiliki oleh orang yang berpendapatan rendah sahaja untuk counter balik cadangan Pakatan Rakyat nak turunkan harga kereta kalau mereka menang PRU13 macam kat entry Harga kereta turun impian semua.

Tapi kalau ada Kereta Rakyat Mampu Milik 1Malaysia tu, jangan la pulak buat macam kat entry ni - Kereta sesuai untuk rakyat 1Malaysia.




tags: kereta perodua kancil daihatsu mira 660 850 ez auto manual viva tertanggal tercabut rear view mirror side cermin buatan tempatan local proton harga cukai turun naik duit import eksais afta asean free trade area ap klcc wordless wednesday hari sesi pembentangan bajet belanjawan 2013 parlimen secara langsung live

124 ulasan:

  1. Balasan
    1. KIR1M (Kereta Idaman Rakyat 1Malaysia)

      Padam
    2. janji ditepati?

      Padam
    3. beli kereta import..mahal sikit jer..tapi berbaloi baloi..
      ni baru beli,lampu dah masuk ayaq..itu tercabut..ini tetanggal..bila komplen..depa cakap.."..biasa la encik..factory defected.."...hahahaha...bodo..
      ..mana boleh ada kecacatan..ini kereta beb..sepatutnya benda benda defected ni takdak langsung...mestilah perfect..
      ..rosak pun depa juai..gila apa!..

      Padam
  2. indon juga sudah buat kereta sendiri bernama Tawon dan Esemka,mungkin kita boleh suruh najib suruh indon hantar kereta2 buatan indon ke malaysia.

    Harga kereta indon dianggar berharga Rm 10 ribu ke 15 ribu..sangat basic sesuai dgn citarasa rakyat msia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak mau la.kang indon cakap Malaysia tak tau malu sbb guna kereta buatan diorang.geng2 sana tu ade je benda nak dijadikan isu.

      Padam
    2. jangan bimbang,Noob tu keturunan indon,dia boleh explains dekat saudara2 indonnya yg kita ni hanyalah berniat baik mau beli kereta.

      Padam
    3. lol... butthurt so much, sampai ke sini terbawa2nya... kesian, very pathethic of u my dear

      Padam
    4. wei betui ka noob ni indon?patutlah buat lawak haram tak pernah jadi kat ADB..camtu modai la nak bahan dia kat ADB..Noob indon ang buat pala lagi siap la hang..kehkehkeh

      -Anon ADB-

      Padam
    5. nak bahan bahan saja... cam la hang tak biasa bahan aku kat sana. setakat bahan nak kata aku indon ka apa masih tak seteruk hangpa bahan kat aku sebelum2 ni sampai main mak pak semua. tapi... ada aku kisah???

      Padam
    6. banyak betul perkatann 'indon' kat sini..mesti org indon dok tersedak je sekarang.

      Padam
  3. untong la ada keta
    aku tumpang orang ja beb
    menebal muka gak kengkadang
    hulur duit minyak time gaji ja
    kadang2 belanja makan, tu pon kalau terserempak

    seriusly aku tipu

    BalasPadam
    Balasan
    1. seriously kau tepu?

      Padam
    2. Inilah rakyat yang PR suka. Berjimat cermat untuk kepentingan PR.. tahniah dan syabas!

      Padam
  4. Bhai Noob..

    Hebat la lu... ader Kancil... gua Rusa atau Rimau pon tak mampu nak bela... yer la... kena ader kandang bagai... kalu tak jaga... Rusa ditembak dek orang... buat sembelih makan...

    Mmmm... untung la lu... gua pakai kapchai jer pi kerja.... hahaha.... merempit jer hari-hari... hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpa,kapcai pun orait.jimat minyak.maintainance murah.

      Padam
    2. opss!nak cakap kata dia ni Mat rempit

      Padam
  5. ehe dulu aku pakai kancil okay je. Mungkin ada la tu defect ketika pembuatan kereta.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak dia nak cakap dulu dia pernah pakai kancil tapi tak pernah rosak

      Padam
  6. harga reta turun tak mungkin kot haha sebab skrg target pengankutan awam sebab kreta dah cukup bnyk ataih jalan haha~

    aku ada honda ja...hehe honda wave moto~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,nak cakap dia ada motor lah tu

      Padam
  7. Uih, encek noob ada rumah sewa kt KLCC ke?tengok background gambar kat KLCC..hehe
    kan?harap2lah kereta malaysia turun harga..boleh sambar pray-vay

    BalasPadam
    Balasan
    1. dok aih, ni on da way nak pergi ofis aku kat klcc tu la kat tingkat 62 tower 2... tiap2 pagi meredah jalan jem teruk gila

      Padam
    2. Aik noob,keje kat klcc pun pakai kete kancil je?ni msti kes kedekut ni..aku rasa hang nak beli lancer pun boleh sangt kot..

      Padam
    3. Alamak! noob nak ckp dia keje kat KLCC

      Padam
    4. Uihhhhh byk duit noob bayar parking kat klcc hari2. kalau kumpul2 bleh bayar honda city tu..

      Padam
  8. Aku memang bengang dgn kebanyakan produk tempatan ni..Baru2 ni aku baru sambar modenas MR1 sebijik..

    Korang tahu apa yang aku dapati setelah menggunakan motosikal ni untuk 2 minggu yang pertama??
    1)Signal tak berfungsi dengan baik
    2)lampu brek belakang rosak
    3)Bunyi enjin bertukar kasar
    4)meter minyak tidak memberi petunjuk yang jitu..minyak masih setengah tapi meter menghampiri empty..

    Buatan Malaysia lah sangat..kalau aku kondem buatan malaysia tak berkualiti nanti konfem orang2 yang annoying mengatakan aku tak nak menyokong produk malaysia,nak kondem ekonomi org islam..macam mana nak sokong kalau duit membazir nak maintan maintanance moto..alahai..bengap tahap lembu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. err,aku pun dah pakai Brand Modenas sampai 3 kali..ok jer?aku pakai brand msia coz org tak minat nak curi,kalau pkai honda ke yamaha,,sekejap je hilang..member2 semua asik patah kaki je pkai brand2 luar tu sbb tu aku pakai modenas je.

      Serius?kalau macam tu kenapa tak komplen kat kedai?

      Padam
    2. Alamak,dia nak cakap dia ada duit banyak leh beli moto baru.

      Padam
  9. bese lah tu..lain kereta lain ragam nye.ye dak? :)

    BalasPadam
  10. sabar abang tapak sleman...keta kadang2 nak rasa duit tuan dia

    BalasPadam
  11. lagi satu, kreta malaysia kalo excident sikit je mudah remuk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kete sorong pun kalau eksiden kemik gak cik kak oii..satu2nya dalam dunia ni kete kalau eksiden tak kemik KETE KEBAL je.

      Padam
    2. Kereta Ferrari eksiden pun sampai terpelanting enjin dia.. Semua keta sama je kalau eksiden..
      Kat PLUS hari tu, keta merc eksiden, sampai terkeluar airbag.. mati jugak 3 orang dalamnya..

      Padam
    3. kerepek kentang

      Padam
    4. kentang putar

      Padam
    5. putar alam......

      Padam
  12. ini semua iluminati!cuba korang perhatikan bentuk cermin dan lampu kat atas tuh,bentuk segitiga!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ultraman Tiga?

      Padam
    2. nenen bongkok tiga

      Padam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak..aku nak ckp aku ada kelisa laaa..hahaha XD

      Padam
    2. haha..prepare siap2 dah cik plain ye..sblum terkena

      Padam
    3. kikiki..tu saja mintak nk kena XD

      Padam
    4. aku nyer transport mahal lagi kot.. lrt.. juta2 harga

      Padam
    5. Alamak. dia nak kata dia ada kelisa 2nd & buat loan Rm26K.. pergh!!

      Padam
    6. perghhh!!(haha,join jugak)

      Padam
    7. Alamak! Perghhhhhh!!

      Padam
    8. perrrghhhh.....putttttt...oh terkentut plak....

      Padam
    9. Nak haram busuk macam bangkai babi!

      Padam
    10. ooo!!! kau kutuk aku dalam blog ni ehhh!! nanti kau!! aku ajar kau cukup2!! kau igt aku xbaca blog noob ni ke!! huh!!

      Padam
    11. kahkahkah...at Tanpa Nama 27 September 2012 9:19 PG, aku x buat loan kalo stakat RM26k...aku bayar cash tros muhahahaha (nak ckp aku x suka berhutang kalo bleh bayar tros)XD

      Oh no hal kalo btol pon, nama pon ex-colleague kan, so Tanpa Nama 27 September 2012 7.59 ptg, aku cabar ko call or sms aku sekarang hahahha ;P

      Padam
    12. bak sini no. tepon.....

      Padam
    13. kahkahkah...kantoi ko bukan dia LoL *trollface*

      Padam
  14. saya nak cakap saya ada viva. hutang 9 tahun bayar dekat rm400 sebulan huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak,dia nak ckap dia ada....ada ke?

      Padam
    2. Alamak! dia nak cakap dia mampu beli Viva bayar Installment Rm 400 sebulan selama 9 tahun!

      Padam
    3. alamak,dia nak ckap dia boleh cakap Pergh la tu

      Padam
  15. aku xdak keta.harap keta suami ja la..uik..aku nk bgtau aku ada suami?.ehhe..jgn mrh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak! nak cakap Asben dia ada kete lah

      Padam
    2. Katy perry?

      Padam
    3. jehan Miskin??

      Padam
    4. makan free?

      Padam
    5. Kenapa aku perasan gamba suraya noor ni macam ada simbol iluminati?? huh! xboleh jadik ni!

      Padam
    6. Alamak, ada anon nmpak nirmala, katy perry dan jehan miskin dpt makan free? Kat mana lokasinya tu anon? hahahaa XD

      Padam
    7. hush...mana da.hehehehhe..tiba2 lak..

      Padam
  16. dah berak la.hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak dia nak cakap dia dah berak lah

      Padam
  17. Dato' Seri Anwar Ibrahim27 September 2012 2:10 PTG

    Rakyat diminta bertenang! Selepas PRU13 ini dimenangi oleh PR, maka setiap rakyat Malaysia akan dapat sebuah keta percuma. Sama seperti pendidikan percuma, air percuma, letrik percuma, beras percuma.. jika kerajaan PR nanti kehabisan wang cukai, Saya akan sedaya upaya memohon dana IMF untuk terus memberikan segalanya percuma untuk rakyat.
    Sekian terima kasih.

    ~Demi Rakyat~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa?????? Berenang....okkk

      Padam
    2. Jet peribadi percuma?

      Padam
    3. kasut puma?

      Padam
  18. Bawak bersabar la yeh..hehehe..

    BalasPadam
  19. aku dah menetap kat australia dh hmpr setahun .... kereta kat sini 2 x lebih murah kalu nk dibandingkn dgn malaysia ... nk kate persaingan antara syarikat automotif tuh , kat sini lg bnyk jenis kereta trmsk proton pun ad kat sini tp mmg x laku lgsg and hargenye seriusly lg murah dr harge yg dijual kat negara malaysia sendiri ... x dpt cr mkn kat luar pastuh jual memahal kat tmpt sendiri lg nk bg cukai tinggi kat kereta import .... aku malu dgn pihak yg berkenaan ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergh!!australia tuuuu...

      Padam
    2. Nak kata dia tinggal kat australia le tew

      Padam
    3. Alamak! dia nak cakap dia dah duk ostolia selama setahun

      Padam
  20. Udah-udah la bangla...

    BalasPadam
  21. sedangkan harga mahal pun boleh tertanggal.. inikan pulak kalau harga murah.. mau rebeh terus

    BalasPadam
  22. Selamat Datang JAMES BEN Pinjaman PERUSAHAAN

    Apakah nama dan Kembali MENCARI Pinjaman pribumi? FUNDS tingkat bunga Yang Terjangkau
    diproses Dalam, waktu 3 sampai 6 days.Have BEKERJA
    Andari pernah ditolak Terus menerus Oleh Bank Dan keuangan Before
    Lembaga? Goodnews adalah di Sini!
    Mendapat INFORMASI bahwa selain masuk Ke bisnisdan untuk memaksimalkan
    keuntungan, PERUSAHAAN inisial mulia berjalan Satu mil ekstrabesar,
    Ke melihat hubungan pemberi Pinjaman-peminjam Yang Sehat di. Suami melibatkan membuat
    Pinjaman sehingga paket Negara Yang FLEKSIBEL Yang
    berniat pelanggan diperbolehkan kebebasan berapa BANYAK untuk meminjam Dan
    KAPAN harus membayar Dilaporkan.
    KARENA mungkin menarik * Bagi nama dan Kembali, Kami menawarkan * Semua JENIS Pinjaman untuk setiap BAGIAN Bahasa Dari
    world.It JUGA mungkin menarik * Bagi Andari untuk mengetahui bahwa Andari sebagai berniat
    peminjam, menentukan berapa BANYAK Andari
    butuhkan sebagai Pinjaman Dan KAPAN harus membayar kitd Dilaporkan asalkan memenuhi * Semua nama dan Kembali Kami
    fleksibilitas requirements.This merupakan salat Satu faktor Utama Yang
    harfiah Berdiri Kami keluar ANTARA Lain di Sini di UKand sekitar
    Dunia.
    Kami menawarkan Pinjaman MULAI bahasa Dari $ 5,000.00 Min. menjadi $ 10,000,000.00 Max di
    3% bunga rate.We menawarkan Pinjaman untuk mengembangkan Pratama Afiliasi Dan memiliki
    kompetitif Tepi / Ekspansi Pratama Afiliasi. Kami bersertifikat, dapat dipercaya,
    handal, pengerjaannya efisien, CEPAT Dan Dinamis. Sebuah pengadilan Akan
    meyakinkan Andari ..... Severe Andari tertarik Dalam, memperoleh Pinjaman Kami
    tawarkan, di Bawah Suami adalah bentuk aplikasi untuk mengisi kitd Dan Dilaporkan kepada Kami.

    1 INFORMASI YANG DIPERLUKAN ADALAH
    Tenggang LENGKAP: _________________________
    JENIS Kelamin: _______________________________
    Status Pernikahan: _____________________
    KONTAK Enjiniring: ______________________
    Kota / Kode Pos: ________________________
    Negara: ______________________________
    Tanggal Lahir: ________________________
    Number Pinjaman Dibutuhkan: ________________
    Durasi Pinjaman: ________________________
    Penghasilan BULANAN / Penghasilan mingguan: _________
    Pekerjaan: ___________________________
    Tujuan untuk Pinjaman: _____________________
    Telepon: ________________________________
    Fax: __________________________________

    Terima Kasih Untuk Binaan Andari!
    Email: jamesbenloancompany@aol.com
    hubungi No; +2347059858063
    TIDAK ADA Kehilangan TAPI Utang ANDA DAN MASALAH KEUANGAN!
    KAMI Disini Untuk Tampilkan Andari Cara Yang Lebih Beit Untuk Kebebasan Finansial
    ! Hubungi Kami Hari Ini!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...