Rabu, 12 September 2012

15 Segmen Jom Main Game - Sleeping Dogs


Young and Dangerous ? Sangatlah 80's.....Kalau korang nak rasa pengalaman kongsi gelap secara virtual, layan game ni...

Game yang tersangat lah bontot jahat (bad ass : Steal it from Blog Serius) ini dibangunkan oleh United Front games dengan kerjasama Square Enix yang telah berjaya dengan game - game legenda seperti Final Fantasy dan Dragon Quest . Boleh wiki kat sini.



Sinopsis :

Wei Shen adalah seorang polis Amerika berketurunan Cina yang menyamar untuk mendapatkan maklumat  Kumpulan Sun On Yee yang berpangkalan di Hong Kong.

Kat sini tipikal movie line yang kita boleh dapat tengok dari banyak filem-filem HongKong yang berkisar polis yang menyamar sebagai ahli Kongsi Gelap unutk mendapatkan info dan sebagainya.

Walaupun agak show-off, tapi ok.


Bermain game ini hampir sama dengan bermain siri Grand Theft Auto yang mana jalan ceritanya agak bagus dan karekter-karekter yang memorable

PoP- Soul tiga ibu jari ke atas- 

1. Latarbelakang yang berkisar tentang Hong Kong. Sebab kebanyakan game hanya berkisar tentang Amerika ,Timur Tengah dan Jepun. Yang lain dunia fantasi. Memang agak unik.





2. Dress- up karekter yang moden dan sangat melelehkan ari liur bila melihat secara grafik. Walaupun agak  " fengtau ".Tattoo watak utama...fuhh....Tapi tak boleh pasang tats. Harommmmm!!!!!!!!!!




3. Square Enix. Tak perlu tanya lebih-lebih lagi. Kalau korang adalah peminat Final Fantasy series.Amat wajar mencuba game ini.




15 ulasan:

  1. Oksi-moron lah game ni,macam dah boleh diagak jalan ceritanya~

    Sambung maen Bully ~ huhuhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenaper oxy moron nyer? bule terangkan sikit?

      Padam
    2. ntahnya..kalo dikatanya 'klise' logic la jugak hahaha..

      Padam
  2. graphic card dah kong.... layan game simple aje yg kurang graphic nye...
    -coma-

    BalasPadam
  3. Tapi tak tunjuk babak urut++ :( buat penat je aku bayor kat amoi tuh zz.

    BalasPadam
  4. tak minat game ni..hahaha :)
    slm kenal

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal miz Echa... sy anon no4123. no tel awk brape?

      Padam
  5. budak kongsi kalo maen gem ni takut tebawak-bawak lak ke dunia realiti. makin taksub pulak jadik nye kang..

    BalasPadam
  6. ask uncle torrence for teh game

    BalasPadam
  7. Adei.. Tgh kumpul duit nak upgrade komputer...

    BalasPadam
  8. game ni bapak bosan xpyh r men

    BalasPadam
  9. tumpang tnya. aku da install tp tk blh launch. knp eh?

    BalasPadam
  10. Saya dah main kat PS3 dah platinum dah pun,Graphic dan Move dia tak best...hehe SWAP dengan Uncharted 3 member :D

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...