Sabtu, 15 September 2012

49 Anda mungkin seorang homoseksual

Adakah anda sudah benar2 mengenali diri anda? Adakah anda yakin anda seseorang yang orientasi seksnya straight dan normal? Tahukan anda yang anda mungkin seorang yang mempunyai naluri homoseksual yakni suka pada pasangan sejenis yang sama jantina tanpa anda sendiri sedari.


Berdasarkan berita kat sini, sebuah garis panduan ibu bapa yang disokong oleh Menteri Pelajaran telah diwujudkan bagi ibu bapa mengenalpasti sama ada anak2 mereka mempunyai kecenderungan ke arah homoseksual samada gay bagi lelaki dan lesbian bagi perempuan berdasarkan simptom2 berikut:

"Simptom" gay:
  • Mempunyai badan sasa dan suka menunjukkan aset di badan (pakai baju v-neck, sleeveless)
  • Suka memakai baju yang ketat dan fit mengikut tubuh dengan warna yang terang
  • Lebih cenderung minat kepada lelaki
  • Suka berjalan-jalan dengan membawa beg yang besar seperti beg perempuan
"Simptom" lesbian:
  • Menunjukkan ketertarikan pada wanita
  • Jaga jarak dan hubungan dengan wanita lain yang bukan pasangannya
  • Lebih suka berteman untuk tidur, makan dan ke mana-mana dengan pasangan wanita
  • Tidak mempunyai perasaan dengan mana-mana lelaki

So lepas ni orang lelaki tolong jangan pakai baju v-neck, sleeveless, baju fit dan baju warna terang especially warna pink, walau tak semestinya yang pakai itu gay, tapi still annoying untuk dilihat, terutama yang v-neck melampau2 sampai memperlihatkan dada yang tak berapa nak berbulu tu.


Kalau mengikut garis panduan tu lagi, simptom lesbian susah nak dikenalpasti dari fizikal luaran dan pemakaian, kadang2 kalau perempuan pengkid tu mudah dicop lesbian, tapi ada je perempuan yang pakai baju kurung elok je sopan je tapi sebenarnya lesbian. So mungkin orang perempuan sendiri ada kaedah nak cam macam mana nak kenalpasti wanita2 lain yang lesbian. Tapi tak semua orang perempuan yang bersikap tomboy itu lesbian, dan semua lelaki lembut tak boleh juga mengatakan mereka tu gay. Ramai je lelaki yang elok je nampak lelaki je dari luaran tapi sebenarnya gay.


Actually bagi aku simptom kat atas tu cuma garis panduan sahaja dan tak semestinya orang yang ada simptom tu gay atau lesbian, mungkin ya mungkin tidak. Tapi nak tahu seseorang lelaki tu gay atau tak, tengok je Facebook dia. Kalau dalam photo album, profile photo dia letak gambar dia posing dengan tak pakai baju, lepas tu friend list dia pun macam tu jugak ramai lelaki2 yang tak pakai baju dari Malaysia, Singapura, Indonesia, Filipina, Thailand, etc, dan kat wall status cara dia borak dengan kawan2 lelaki dia lain macam je, confirm gay.

Contoh friend list seorang gay, penuh dengan lelaki posing pelik2 dan tak pakai baju.

Aku pernah ada seorang kawan perempuan, kenal dengan seorang lelaki baru 4 5 bulan, lepas tu rancang nak kawin. Masa tu aku saja2 stalk facebook pakwe dia, dan friend list pakwe dia tu lebih kurang macam kat atas tu. Aku syak pakwe dia tu gay, so aku bagitau kat member perempuan aku tu yang pakwe dia kemungkinan seorang gay. Memula member aku tu tak percaya dan marah kat aku. Aku pun lantak la nak percaya ke tak at least aku dah bagitau.


Beberapa bulan tu diorang kawin. Tak sampai sebulan, diorang cerai. Aku tanya balik kat member aku tu kenapa cerai, dia cakap memang betul suami dia tu gay bottom (gay yang suka kena liwat, kalau gay top, gay yang suka liwat orang) dan menyesal tak dengar cakap aku dulu awal2. Macam mana dia dapat tahu suami dia gay sebab dah 2 minggu kawin tapi tak pernah sentuh dan tidur sekali, macam2 alasan yang diberikan, lepas tu selalu tidur rumah kawan tak tidur kat rumah. Bila dia tanya kenapa tak pernah sentuh dia, suami dia terus terang yang sebenarnya dia gay, dia kawin tu pun sebab dia cuba nak berubah jadi normal, tapi dia ingat bila dah kawin boleh berubah tapi tak dapat. Last2 cerai je, tak pasal2 member aku jadi janda berhias yang masih virgin.


Kesimpulannya, sebelum nak kawin dengan pasangan kita tu, kenali dia dan selidik sikit latar belakang mereka mana tahu mereka tu gay atau lesbian. Simptom2 kat atas boleh dijadikan sedikit panduan, dan kenali juga siapa kawan2 mereka. Kepada para gay atau lesbian pula, kalau rasa nak kawin sebab nak berubah, jangan kawin dulu. Ubah diri dulu dan betulkan orientasi seks anda, lepas diri sendiri dah betul baru cari pasangan lain jantina untuk berkahwin. Jangan buat naya kat orang.

Untuk bacaan lanjut:

 Btw komen seorang aktivis LBGT yang gay, Pang Khee Teik di Twitter...





tags: anda mungkin seorang homo homoseksual homosexual tanpa sedar lbgt gay lesbian lesbo biseksual bisexual transgender pondan bapok bapuk mak nyah sotong pengkid tomboy lembut keras simptom symptom friend list cari mencari rakan bottom top facebook fb garis panduan ibu bapa menteri kementerian pelajaran muhyiddin yassin pibg sekolah school yayasan guru malaysia bhd majlis rundingan persatuan ibubapa guru putrajaya seminar tangani isu masalah timbalan puad zarkashi twitter #symptomsofbeinggay aktivis pang khee teik ketua pemuda umno khairy jamaluddin crew v douchebag neck pesta parti songsang liar seks bebas lucah porn harian metro gadis lelaki perempuan wanita melayu

49 ulasan:

  1. HoH..masa skolah dlu, ada member pompuan bleh 'jeles' tengok aku brkawan dgn bebudak pompuan lain...masa Uni pulak, ada member pompuan terang2 mengaku 'jeles n heartbroken' bila tengok aku berjalan dgn member2 pompuan yg lain, n dia ni penah announce aku ni 'pakwe' dia in front of a few girls smbil buat gaya bergayut kat lengan aku (ini bukan statement bangga diri)...sorry i don't swing dat way, scary wey, freaked the hell out of me siot...so aku slow2 avoid je dia tu, sib baik study lain2 kos, last2 paham gak la dia, eventually she got my point..kesian gak aku kat dia actually, kalo dia x buat perangai cmtu ok je minah tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. even your girl frenz admire at you,damnnnn..you must be hot.

      Padam
    2. Sila baca entry 'Poyo'. Saya rasa anda tergolong.

      Padam
    3. how come ur fren leh anggap u ni pakwe dia? u ni tomboy ke?

      Padam
    4. "Tanpa Nama15 September 2012 8:41 PG

      Sila baca entry 'Poyo'. Saya rasa anda tergolong."

      yo plain... ku rasa dia andaikan hang nih poyo

      Padam
    5. @tanpa nama 15 sept. 2:28pm
      nahh...maybe suara aku scr smulajadinya a bit boyish kot? bla aku nyanyi smbil main guitar suara aku agak macho..kahkahkah (bukan statement poyo)

      @biskut: hahah..ada jugak anon butthurt n bajet aku poyo ngan statement innocent lg picisan aku ni..saja kongsi reality dude, chill ^^

      @berserk: nahh, i'm not hot at all, plain jane type..those girls probably have eye problems or some weird fetish ^^

      Padam
    6. and that's what you said..but,other people's don't.try to be more confidence about yourself.you're special.

      Padam
    7. omg plainphilia detected!! LoLoLoL!! XD

      Padam
    8. hahahaha..ok,right time for me to run.runnnnnnn!!

      Padam
    9. fuck you all..aku x caya pompuan tu cerai sebb laki gay..mcm mmbr aku cerai sbb dia dapt bini dia ni bitch, mmg fucking bitch..tanya ofis diorang mmg pompuan tu fuckable..@plain83 shut the fuck up..ntah2 ko ni mamat noob yg mastubate dan tgk porn kat internet..pas tu perasan semua awek suke kat ko...get a life..

      Padam
    10. yo yo a new looser anon with a big L on da forehead in da house yo...hahaha, lu baru dtg sini?

      Padam
  2. Balasan
    1. haha..ade ke org suka?golongan nafsu sejenis je la yg suka sesame diorang.

      Padam
    2. aktivis gay - Pang Khee Taik

      bila golongan LGBT yang minor gilababi dah takda segan silu nak bersuara..
      sebabnya?ada parti politik yang backup..beranila golongan2 Taik ni..

      Padam
  3. Bhai Noob...

    Gua berangan-angan nak threesome ngan dua aweks... hahaha... tapi lupakan sajer... hahahahahaha.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. gua pulak nak bini 4,tp apakan daya,nak sorang bini pun belum mampu tanggung dia lagi.cube tok guru bagi ilmu sikit,dengarnye ayat tok guru ni pwer.

      Padam
    2. Fantasi seks lu bai x boleh blah... tu la tgk youjizz byk sgt

      Padam
  4. tp kan, kalo jd cm kawan noob tu, x salah kan kalo kita pun turut sama bantu lelaki tu nk berubah...
    niat die dh ade, cume mmg kena ada supporter.. tp mmg kena banyak sabar la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tkut kang noob pulak yg terpengaruh pastu jadi gay.hahah

      Padam
    2. Noob memang gay lah. Tapi die dah berubah. Tak tahan die kata, sakit.....

      Padam
    3. bukan la..mksdnye kalo dh alang2 dh terkawen tu, terus je la bantu suami dia tu supaya jd normal balek.

      Padam
    4. actually dia mula2 dah try accept laki dia tu pernah jadi gay dan nasihat agar berubah, tapi tak tau la, mungkin naluri laki dia masih lagi selera dan tak boleh tahan tengok punggung lelaki dari tubuh badan wanita, tu yang sanggup tidur rumah pakwe gay dia tu walau dah kawin...

      aku rasa kalau aku jadi perempuan pun aku tak sanggup suami aku mencurangi aku dan melakukan hubungan seks dgn orang lain lagi2 dengan orang lelaki... dah 3 minggu mcm tu tak boleh berubah, last2 tak tahan member aku mintak cerai je lah...

      Padam
    5. ya noob, she's not to be blamed...at least she tried, hebak membe mu tu noob...

      Padam
    6. yes dia mmg sgt cool... kalau tgk dia luaran mmg tak nampak pun mcm dia dalam kesedihan, tapi dalam hati siapa yang tahu... tapi yang pasti kalau aku terjumpa bekas suami gay dia kat mana2 memang aku maki

      Padam
  5. moga Allah S.W.T. sibarkan hidayat berikan hidayat pada diri saya dan anda semua :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sibar..sibar..sibar..sibar..sibar..sibar

      Padam
  6. Ngeri aku tengok orang jenis ni lebih² lako yang Gay. Aku ada sorang kawan yang ada kawan² fb bergaya pelik macam tu.. Lepas tu slowly aku jarakkan dengan dia..


    Kesian dekat kawan perempuan kau tu.. Semoga dia dapat suami baru yang sejati.


    BalasPadam
  7. cer wat artikel pasal simptom pedophile? aku tengok makin menjadi-jadi di negara kita ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jenis tu mmg amat membimbangkan..barah masyarakat yg scr diam2 menular...

      Padam
    2. tu jenis yg bertuhankan nafsu sexual semata-mata...kawan dia pulak si necrophilia, satu geng sama si zoophilia..mmg barah kronik yg patut dibakor saja...

      Padam
    3. plain83,how about plainphilia?hehe

      Padam
    4. ohh berserk...anda kelihatan mempunyai sedikit ciri2 seorang plainphilia kahkahkah!!! XD

      Padam
    5. permission to continue miss?hehe

      Padam
  8. klau nak tau...noob ni masa kat U dulu...pernah terjebak dalam kancah LGBT ni,sebab tu dia tau semua..
    tapi sekarang ni dia dah berstatus Gay yg bersara...dan telah menjadi blogger yg berjaya...
    punca dia bersara mungkin kerana bahagian intim itu sudah loose dan membuatkan pasangan nya lari...sila rujuk harian metro semalam utk maklumat lanjut...
    http://bacapaperku.blogspot.com/2012/09/bacapaper-1582012.html
    muehehehehhehe

    BalasPadam
  9. eee tolonglah hubungan sejenis ni... cukup2 tak suka.... pangkah!!! no alasan kalau "dah xde naluri kepada berlainan jantina"....

    BalasPadam
  10. Gua penah duduk satu rumah dgn gay,Dua tahun beb..mcm2 pekara berlaku,tp bersyukur dieorang xde la nak ajak aku buat keje2 terkutuk tu...respect each other..
    tapi geli weh...

    BalasPadam
  11. payah plak nk pakai t-shirt lpas ni.. kne pilih btol2 nnti org cop gay plak.. hahaha..

    Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan

    BalasPadam
  12. x semua yg lembut itu gay dan yang keras itu macho... :)

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...