Rabu, 19 September 2012

37 Demo separuh bogel yang tidak ditapis

FEMEN adalah kumpulan bantahan feminis Ukraine berpangkalan di Kiev, yang diasaskan pada tahun 2008. Organisasi ini menjadi terkenal di peringkat antarabangsa kerana banyak menganjurkan demonstrasi dan bantahan separuh bogel atau topless terhadap pelancong seks, institusi agama, agensi perkahwinan antarabangsa, seksisme dan lain-lain isu sosial di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Sebahagian daripada matlamat organisasi adalah: "untuk membangunkan kepimpinan, kualiti intelektual dan moral wanita muda di Ukraine" dan "untuk membina imej Ukraine, sebuah negara yang memberi peluang yang besar untuk wanita". Aktivis FEMEN selalu ditahan oleh polis Ukraine dalam respons kepada bantahan mereka.


Takde apa nak dihairankan, dah budaya barat macam tu, perempuan tunjuk payudara kat public atau tempat awam takde masalahlah bagi mereka. Jangan kita pulak ikut macam mereka pula lepas ni nak perjuangkan public nude atas dasar hak asasi manusia seperti mana dah ada orang perjuangkan hak2 LBGT dan juga legalize ganja.
Tapi bukan aku nak cerita sangat pasal persatuan topless ni tapi pasal mainstream media yang tak berapa nak bijak. Keratan di bawah aku amik dari Kosmo! pagi tadi.


Nak laporkan pasal penunjuk perasan topless tu letak gambar diorang tapi ape kejadahnya tak edit tak censoredkan sampai boleh nampak nipples 2 orang tu... editor dia bodoh ka apa? Kalau korang tu blog murahan takpe la tapi ni mainstream media, semua orang beli dan baca dari budak2 sampai orang tua. Diorang tak pernah pasal teknik censored ke? Dulu pun sama jugak waktu Utusan letak gambar lucah yang dikatakan Azmin Ali kena blowjob. Kalau tak reti ni aku ajar sikit camna teknik nak buat censoring menggunakan Photoshop.

Ni teknik masking, cuma hitamkan sahaja bahagian yang ditapis... pakai warna lain pun boleh.

Ni teknik mosaic atau pixelate.

 Ni teknik blur, aku guna Gaussian Blur.

Ni teknik Kage Bunshin No Jutsu!!! Teknik ni tak payah ajar pun takpe, ni budak2 grafik yang kerja kat mainstream media pun lagi tere buat teknik ni, terutama NST. Tapi biasanya teknik ni bukan guna untuk censored kan gambar tapi nak meramaikan majlis.


Oh petang ni aku cuba tengok balik mereka dah censored guna teknik "masking brush main belasah cincai serabai saja asal boleh", nasib baik tak pakai teknik klon kage bunshin tu. Ok takpelah janji dah censored. Tapi yang ni versi online, yang versi surat khabar kertas tu rasa2 pembeli tu nak kena hitamkan sendiri pakai marker ke atau pihak Kosmo nak tarik balik semua penjualan akhbar Kosmo hari ni? Ni kalau esok2 ada orang buat bungkus nasi lemak pakai keratan tu mau habis licin gerai nasi lemak tu.





tags: famen organisasi pejabat tunjuk perasaan demo demonstrasi protest protes perhimpunan separuh bogel perempuan awek wanita topless dedah payudara tetek nenen boobs nipples tits puting aureola paris imej photo adobe photoshop cs censored censor lembaga tapis super impose politik politic news paper surat khabar kosmo utusan berita harian metro nst news straits times crowd edit fake picture teknik mosaic mask masking cover pixel pixelate kage bunshin no jutsu klon clone 

37 ulasan:

  1. fap fap fap...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sabun pn nk kena paw..

      Padam
    2. aik ?? i sorang je ke pakai losyen ?? yang lain semua pakai sabun ye ??

      Padam
    3. aku dah kawin, takdak masalah sabun ka, losyen, gel rambut ka.. :P

      Padam
    4. org yg kuat sebut fap, cepat keras kote

      Padam
    5. Crack: : "gel rambut".. otak aku masih memproses image...

      Padam
  2. aku lihat dan aku ketawa shiishhiishii

    BalasPadam
  3. ==" Kosmo = Akhbar lucah di abad ini...

    BalasPadam
  4. lepas baca entri ni terus rasa nak dapatkan Kosmo hari ni..muehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kemon la..kita ada google skang..search ja porn..

      Padam
    2. aish jgn la serius sgt geng,tu hiperbola je.. :)

      Padam
  5. Bhai Noob...

    Kopek kecik aper ader hal... hahaha.. lain la kalu selambak macam Rosmah Mansor... hahaha... baru la patut kena censor... hahahaha... bukan takut orang ternafsu.. tapi takut orang termuntah.... hahahaha

    Hahaha... cabul betul lar mulut gua petang-petang nih dok sengsorang kat opis.. nak tido tabley... bangku tak selesa.... hahaha

    BalasPadam
  6. orang paper kosmo terleka melayan gambar,tu yg lupa nak censored tu.haha

    BalasPadam
  7. Pakai je teknik apa-apa pun asal tutup bahagian mana yang patut. Tapi disebabkan mainstream media yang semua lapisan masyarakat baca jadi buat kerja tutup menutup tu haruslah dengan teliti dan kemas.

    BalasPadam
  8. kejap je lagi aku rasa malaysia bakal ada benda ni...atas nama hak asasi basi

    BalasPadam
  9. hahaha..bodoh punye kosmo..jelas puting tetek kat belakang sekali tu..
    kage bunshin no jutsu pandai lak buat..nak censor tak reti plak..haha..

    BalasPadam
  10. Hai! Salam kenal! MM datang terjah & follow dari "Senarai Bakal Di Review Tiga Suku" by MK Syahir..

    Follower #1547.. ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi misz Mieza..

      ikhlas: anon forever alone..

      Padam
  11. pd pendapat saya..klu bende ni xberfaedah..no need to publish to public... maksud saye xpayahla sampai nk kene tayang gambar dorg tgh topless either xedit or da diedit sekalipun... nampak sgt xde sensitiviti.... lagipun ape kaitan dgn malaysia? nak ajar malaysia supaya adekan hari topless??watpe nk tunjuk budaya barat kpd rakyat???? media langsung xde sensitiviti now....

    BalasPadam
  12. Malaysia...Malaysia. tak perlu tunjuk pun semua tu.

    BalasPadam
  13. Sungguh memalu dan memualkan


    @!@#$%~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~&*^$#@~!!@
    ---------------------- KAT SINI LAGI SERIUS --------------------------
    ######################################################

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku klik dah, tapi tak best, nak kena daftar ka baru counted? saja ajala tanya, kalo payment per click...pergh untung gila

      Padam
  14. dorg ikut suke dorg.. xpelik la, tp pelik kalo org malaysia bt mcm ne

    BalasPadam
  15. hahaha . kosmo ni lawak jugak kadang2.. nak edit pon macam setakat nak cukupkan syarat.. tu mesti guna paint je. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang pandai guna photoshop sume keje kat NST.hehe

      Padam
    2. Hahaha.... NST kaki photoshop yer... hahaha

      Padam
  16. Sore wa iroke no jutsu desuuu!! kahkahkah XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. sure,one crazy bitch.

      Padam
  17. harap tuan editornya perasan ni...

    BalasPadam
  18. Penulis KOsmo tengah stim...tu dia xsempat nk censored.. tgh syok tengok pompuan bogel berdemo..

    BalasPadam
  19. good artikel..aku amat setuju ngan ape yg ko tulis..akhbar mainstream skang dh xde pikir tanggungjawab untuk masyarakat..dorang tk pikir yg tgk tu budak sekolah ke, budak tadika ke..masuk air la dorang ni..admin mntak izin kopi n pes..
    entri terkini: CUN!! Evolusi Nissan Skyline Dari Tahun 1957 Hingga 2012 [GAMBAR]

    BalasPadam
  20. Tajuk tak kelakar tp penulisannya kelakar. good job Mr Noob!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...