Sabtu, 1 September 2012

76 Ritual berak gambar Najib

Salah satu kenapa perhimpunan2 seperti Janji Demokrasi  tak patut dilakukan, sebab akan wujud orang2 bodoh yang akan buat kerja2 tak bertamadun. Sebab tu aku tak sokong apa jua jenis demonstrasi yang cuba dilakukan di Malaysia, atas nama aman sekalipun, kerana seperti yg aku dah cakap dalam entry dulu2 pasal perhimpunan Bersih 3.0, demo mansuh PTPTN dan demo anti-LBGT dan himpunan wanita suara perubahan sebelum ini, akan wujud manusia2 bebal yang tahap mentaliti dan emosinya terlalu rendah dan lemah untuk memahami erti perhimpunan aman yang sebenar.



Aku tak peduli korang nak pakai baju kuning ke, berarak beramai2 tengah2 jalan ke, nak tengok bunga api ke, nak dengar puisi ke, nak pergi konsert merdeka ke, nak melaung merdeka bersama Najib ke, tapi tolong jangan buat benda2 bodoh di khalayak ramai. Ini gua ambik dari Amenoworld dan dia ambil dari Gossip rakyat. Ada seorang budak Melayu Islam bangang ntah tengah buat ritual apa pi bukak seluar tunjuk bontot depan orang ramai dan cuba berak atas gambar Najib, Rosmah dan lain2 pemimpin BN, tapi mungkin sebab tak lawas, dia hanya dapat kencing je. Dan dari info yang diperolehi dari blog Amenoworld tu, ni adalah maklumat pasal budak tu.


Kalau search kat Facebook "alice sakai" sekarang, dia dah delete facebook akaun dia so korang takkan jumpa. Tapi malangnya, aku sempat bukak waktu ia wujud... Kantoi sudah... Ni facebook dia.


Ok memang ada gaya seorang sakai.

Sisi jambu alice sakai a.k.a Ammar. Nampak macam berpelajaran, ada harapan pergi jauh.

Memang penyokong PR, so tak mungkin SB upahan UMNO.

Info ni dari Amenoworld, bukan aku pandai2 cari. Dan apabila dia delete akaun Facebook dia menguatkan lagi yang tayang bontot tengah jalan tu adalah dia. Nak lari ke mana? Lain kali nak jadi bodoh jangan ada akaun Facebook ya. Kelak diri sendiri yang malu. So kawan2 ko dah tau yang ko suka tayang bontot dan berak tengah jalan. Jangan kerana kebodohan beberapa orang menyebabkan seluruh Pakatan Rakyat dan peserta perhimpunan tercalit dengan kebusukan yang dilakukan korang.

Ni pengajaran buat yang lain. Sebelum rasa nak buat kerja2 bodoh, fikirkan kemungkinan untuk indentiti korang tu terdedah amat tinggi, lagipun sekarang ni zaman internet, kejap je benda tersebar. Hacker Malaysia pun ramai, so memang susah nak lari. Belajar dari kes2 dulu.

Tapi bab2 tunjuk bontot bukan anak muda sahaja yang pandai, orang2 tua pun pandai satu ketika dulu. Mungkin ritual tayang bontot ni dah jadi salah satu daripada budaya dan amalan orang melayu.


Selain dari ritual berak, ada juga ritual pijak gambar pemimpin secara beramai2. Tak kira la gambar Najib ke Rosmah ke, pijak gambar orang lain adalah satu perbuatan yang sangat tidak matang dan kebudak2an. Jangan kata Najib, sapa2 pijak gambar Anwar atau kencing kat gambar Nik Aziz pun aku keji. Cuba bayangkan gambar kepala bapak dan mak korang dipijak secara beramai2 korang marah tak?

Ritual memijak gambar Najib beramai2.

Bersungguh2 budak baju merah bertopeng ni pijak. Sekolah dah habis ke dik?

 Ni pun satu jugak seorang cina tua dahi jendul perut boroi bersungguh2 lompat dan pijak gambar Najib.

Secara lemah lembut je amoi cina baju merah berbotol air ni pijak gambar Najib. Sikalang 1Malaysia sudah tahu maa u pijak gambar itu Najib Lazak woo...



Dan ritual2 busuk lain adalah ritual membawa dan mengibarkan bendera Sang Saka Malaya yang serupa dengan bendera Indon dan Singapura instead of bawa bendera Malaysia Jalur Gemilang. Ni semua dakyah2 agenda Soekarno Indonesia Raya yang cuba diperjuang dan dibangkitkan semula oleh orang2 macam Hishamuddin Rais.

Bangga sial budak2 pasca merdeka ni bawak bendera selain dari Jalur Gemilang waktu Hari Kemerdekaan. Gambar dari APA.

Fuuh bangga2... HARKTUIIIH!


Cadangan paling bodoh dan bullshit pernah wujud. 

Mungkin ini kot demokrasi yang dibangga dan dimahukan oleh Hishamudin Rais tukar tiub. Nak sangat bendera Malaysia ada merah putih punya ciri2 nusantara sang saka seperti bendera Indon? Come on la, kat dalam bendera kita ada 7 bendera Indon sang saka merah putih, 6 bendera Poland.


Saka lah sangat... sekali lagi PTUIH!!! Nak sangat Saka... ni ha baru Saka sebenar... jangan sampai dia ikut korang dah.




tags: perhimpunan janji demonstrasi bersih ambang malam merdeka dataran merdeka 30 31 ogos baju kuning  ritual budak berak buang air besar kencing tayang bontot jubur dubur punggung butt ass hole buttock atas gambar najib identiti individu kantoi terdedah alice sakai akaun facebook fb amma student college cybernectic asal johor melayu cina tua awek amoi pijak gambar najib rosmah kibar bendera tukar sang saka malaya ideologi komunis republik soekarno indonesia raya merah putih singapura

76 ulasan:

  1. Kenapa nak tukar bendera Malaysia? Tak cukup megahkah Jalur Gemilang? Hanya kerana Jalur Gemilang serupa dengan bendera USA, nak tukar? Habis tu nak semua negara kat Nusantara ni guna bendera yang sama?

    Ekstrimis politik bangang macam diorang sanggup ke nak bergabung dengan Indonesia, jadi Indonesia Raya? Nak tengok kita semua jatuh miskin, merempat sebab terjebak dengan kemelut ekonomi diorang yang tak berkesudahan tu? Diorang ni sebelum buat benda-benda bodoh macam ni, ada fikir panjang ke tak?

    Golongan bodoh macam diorang nilah yang buat aku tawar hati dengan scene politik negara kita. Semuanya kelihatan bodoh dengan adanya diorang.

    Bodoh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. otak dah kena install virus bodohkekalabadi.exe..

      Padam
    2. tu lah cari lah isu ttg macam mana Malaysia ni nak maju.. bukan pasal benda2 yg menjatuhkan maruah negara...

      Padam
  2. Bila dah tua budak ni mau mereng otaknya. Sekarang pun dah semacam. Ikut sangat fitnah anwar camni lah jadinya.

    BalasPadam
  3. "People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use."

    Soren Kierkg

    BalasPadam
  4. Budak tu tunjuk bontot kt gambar Najib watpe? Kan lebih baik tunjuk kt Anwar ada jugak pekdahnya. Gerenti budak samdol ni mesti Anwar cari beri 'nasihat'.

    BalasPadam
  5. Tak faham dengan orang sekarang.

    BalasPadam
  6. pakcik tua bertopi pink yg sebok dok tunduk nengok bontot budak tu n tgh tggu 'something' kuar tu is sooo sickeningly gay..scat fetish agaknya..eeew takutnya aku ngan gelagat rmai generasi skang yg sgt gila babi, mcm x dak agama..liberal thinking sgt la konon? depa2 ni msti ada yg beranak-pinak kan? apa akn jd ngan ank2 dorng?..parents dh jd cam setan, ank2? ish ish sedih btoi...rosak bangsa, agama n negara..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pakcik tua tu kan gay.. kakahkah larik..

      Padam
    2. dan yg lain2 yg turut berstatus pakcik2 yg turut join aktiviti x beradab ini smbil melompat2 atas gambar n bersorak2 tu, gay jugak? not likely...

      Padam
  7. Tahap kepolitikan budak muda macam ni yg menghancurkan dan memburukan sesebuah parti... Terlalu taksub sangat ngan parti tu.. Padahal baru tahu sikit perjuangan parti tu, dia yg bkobar kobar sangat nk memperjuangkan... Ptuuuiiiii

    BalasPadam
  8. Agaknya la, kalau tetiba mai alien satu batalion dr planet lain dgn tekadnya nak menakluk bumi(mcm dlm anime Heroman), adakah disaat itu barulah smua manusia akn bersatu padu, x kira bangsa, agama n negara utk mempertahankan bumi dr kna rampas dek alien, yg dtgnya dr planet lain itu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. velkam to melayu-sia..sila tembak laser 'mind-alteration' kat puak2 loqlaq sperti dlm gmbar2 di atas..

      Padam
  9. Kebodohan bukan kerana tidak berpelajaran tapi kerana kekurangan mentaliti dan hormat sesama manusia. itulah mereka.

    BalasPadam
  10. tak patut betul apa yang dibuat si ammar tu. walaupun tak suka atau tak menyokong, janganlah buat macam tu. mentaliti macam tahap paling bawah.

    BalasPadam
  11. Bendera tu memang buruk sekali. Bodohlah budak yang tunjuk bontot tu. Buat malu kolej dia jer. Padan muka!

    BalasPadam
  12. marah gila si noob ni hahaha
    keep calm & continue smiling

    BalasPadam
  13. mentaliti rendah..memalukan puak pembangkang je.

    BalasPadam
  14. Kalau dah Nama Politicalfags,mengaji sampai dapat ijazah pun bodoh dari orang yang tak pernah lepas UPSR.

    Kebanyakkan penyokong2 PR ni selalu over dan syok sendiri..Maybe masih dibuai sindrom win shock tahun 2008 dahulu kot?

    BalasPadam
  15. adik..berak kat jamban ya..anak sapa la ni bengap sangat

    BalasPadam
  16. kpd yg pijak2 gambar @najibrazak, ingat kejap je lg santau akan sampai kt korang. dgr cerita dh ada tok bomoh yg bengang sbb cina & melayu bangang dh tunjuk biadap & kurang ajar kt ketua melayu. tungguuuuuu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ana mohon santau secara berhemah, bersopan santun dan lemah lembut...

      Padam
  17. suka gaya penulis kat sini. sangat kecewa dengan sikap segelintir masyarakat yg sanggup mengkhianati negara sendiri. nak tukar bendera buat pe, cam bangang je. si ammar nie budak2 lagi, mungkin terlampau taksub dalam politik sampai sanggup gadai maruah kat tepi jalan. bila la semua nie akan berakhir, mana merdekanya malaysia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila satu batalion alien mai menakluk bumi..mungkin..

      Padam
  18. Syabas anak muda saudara Ammar. Anda menunjukkan yg anak muda amat berani dan tidak gentar pd kezaliman KERAjaan Barisan Neraka. Najib memang layak diberak & dipijak2. Apalah sgt jika dibandingkn dgn rakyat2 Malaysia yg selama ini telah ditindas & dipijak2 seperti sampah. Anak muda seperti ini adalah harapan negara kita pada masa depan. Korang semua kt atas ni termasuk penulis blog taik ini adalah pencacai2 najib yg hidung masing2 telah diikat & ditambat yg mengikut kata tuannya hanya spt seekor lembu. HIDUP ANAK MUDA! AYUH ANAK MUDA BANGKIT MENENTANG KORUPSI & KEZALIMAN!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni macam nak timbulkan provokasi je ni haha.nak bagi org marah la tu,nak bagi panas kononnye haha.Atau ko ni mmg politicalfags bangang.Syabas la blog ni,tulisan anda bersifat terbuka,yg salah dikritik yg btol disokong.Ak mmg respek PON dan tanpa nama diatas layak dikeji

      -apec-

      Padam
    2. LOL?stres betul lah politicalfags ni? ni mesti BUTTHURT sampai berasap jubor tu! wakakakaka

      Padam
    3. Bangga berak tgh2 jalan free show dkt org ramai = harapan negara??? Gellaaa sungguh..sedara tanpa nama, niat tidaklah menghalalkan cara..mana pi adab sopan timur? islam x suruh berak dpn org ramai...

      Padam
    4. Apalah sgt berak gambar najib berbanding beli cincin 24 juta,menghabiskn duit rkyt demi kepentingan sendiri,korupsi & lain2 salah kuasa pemimpin umgok. Tiada org susah jika gambar najib terpalit tahi,tp berapa juta rakyat sengsara dek ketamakan & kerakusan pemimpin2 Be End selama ini. Bangunlh pencacai2 sekalian buka mata & hati anda

      Padam
    5. ini bukan soal Najib ke rosmah,ini persoalan dimana Adab kamu sebagai seorang islam?perlu ke buat macam tu?

      Cer cer cer kalau aku buat "Bukakke" dekat pic Mak kau,marah tak?Nak berpolitik pun agak2lah,mentaliti kebanyakkan politicalfags ni belum matang dan mudah disulut emosi.

      Berak pun mak basuh dah berasa diri tu pejuang negara dalam membebaskan negara ini dari kezaliman dan ketidakadilan..kah3 what the klise dan oksi moron? kah3

      Politicalfags oh politicalfags ^_^ lucu betul dengan politicalfags ni...

      Padam
    6. Satu je nak cakap,'niat tidaklah menghalalkan cara'.adoooiiiii geng2 politikfags ni mmg payah la(facepalm).......

      -apec-

      Padam
    7. LoL aku dah nasihat dia x buloq nak makan, x pa lah, ketegaq sungguh spesis political fags neh..(epic facepalm)

      Kah3 zach..what the klise dan oksi moron?? LololoL!XD

      Padam
    8. Habis tu apa yg najib & pemimpin2 Be End buat selama ini beradab sgtlah? Menentang hukum hudud, malah rosmah sendiri xpakai tudung ikut suruhan tuhan, islam sgtkah itu? Kdg2 perlu ada tindakan2 ekstrim spt ini baru dpt membuka mata mereka betapa jijiknya tanggapan anak2 muda kpd mereka. Terus mara wahai anak muda utk terus menggoncang rejim Be End!!!

      Padam
    9. Kenapa plain83?teringat kat Pop-Soul ka? kah3 xD (jom kita basuh politicalfags sekor ni) ^_^

      Boring aku baca komen politicalfags anon 12:28 PG,rasa aku dah 3 tahun aku berkelana dalam alam maya ni inilah komen jenis politicalfags BERPAKAT bawa kalau nak berkempen,jom kita membuasirkan otak membaca komen ini lagi sekali,atau 2 kali,atau berkali2 lagi xD (sama macam 3 tahun lepas di seluruh alam jagat maya sampai sekarang,type komen yang sama)

      "Habis tu apa yg najib & pemimpin2 Be End buat selama ini beradab sgtlah? Menentang hukum hudud, malah rosmah sendiri xpakai tudung ikut suruhan tuhan, islam sgtkah itu? Kdg2 perlu ada tindakan2 ekstrim spt ini baru dpt membuka mata mereka betapa jijiknya tanggapan anak2 muda kpd mereka. Terus mara wahai anak muda utk terus menggoncang rejim Be End!!!"..walaupun berbeza tapi versinya tetap sama..tak kiralah politicalfags berbaris pun..pasti unsur2 Klise serta oksi moron ni akan dibawa dan diulang2 sampai rasa nak penerajang je sekor2 politicalfags ni..tak ada modal ayat lain ke? sikit2 Al-juburi,sikit2 Kroni..ahh isap jubur ayam lah korang!

      Selepas habis kempen,kalau respons yg diharap tak dapat..selalunya politicalfags ini akan maki2 dan BUTTHURT keterlaluan kah3 terkentut aku dgn perangai politicalfags. ^_^

      Padam
    10. berak kat depan org islam sgtkah itu?jijik bai jijik haha.'Kdg2 perlu ada tindakan2 ekstrim spt ini',adoi kene paste ayt ni lg --->'niat tidaklah menghalalkan cara'.Ak pun benci dgn penyalahgunaan kuasa semua tu.tp pliz la bagi matang sket bile berpolitik.Kalo salah kite tentang kalo btol kita sokong.kalo rase najib sume tu salah tentang la dengan cara btol,bukannye dengan berak depan org yg terang2 x beradab n bukak aurat kat depan org ramai.Pastu geng2 politikfags cam ko pun sokong jugak yayyyy!!! kelakar doh,dah la maleh layan tido dulu assalamualaikum...

      -apec-

      Padam
    11. Politikfags ni mmg buat mlm ak terhibur la Zack ( The Original),penuh bermakna haha.

      -apec-

      Padam
    12. la zack betoi pa, x ka klise dan oksi moron ni?..hakhakhak XD

      x pa lah hang ja lah continue jd keyboard warrior kat komen entry ni..aku dpt ilham nk update entry aku lak..mentang2 tetiba bertambah viewers kat blog picisan aku tu..kahkahkah! XD

      Padam
    13. apec, sbb aku nmpak style kne repeat komen yg sama berkali2 jugak la, aku jadi malas nk continue layan si political fag emo sorang ni..dah style x mkn saman tu, x mkn saman la smpai ke sudah..x leh nk nolong..ketegaq smpai la tua kerepot..

      Padam
    14. nak bangkang tu boleh,tapi berpada-pada la.Cara yang ditunjukkan tu melampau sangt,mcm org tak bertamadun.mak bapak mana yang bangga anak tunjuk bontot hitam berdaki depan orang ramai?ke mmg ada?hahaha.

      Padam
    15. harapan baru rakyat malaysia = bangkit anak muda = tunjuk bontot?

      hahaha..belum ada kuasa dah tunjuk bontot nak tukar bendera bagai..kalau dah bagi kuasa aku rasa nanti, demontrasi bogel, topless, saksama gender semua jd halal kot..

      lawak ko memang lulz sangat encek tanpa nama..

      Padam
    16. aku tak rasa pun kena tindas??? aku g keja, jln2, makan-minum dkt Malaysia ni rasa ok jer.. tak nampak pulak macam kena tindas.. perang sana sini tak der pon..


      yg aku tgk rakyat2 ramai asing yg berkerja di sini tuk menyara makan minum fmly di negara mereka. sebb di negara mereka tak ada apa yng malaysia ada. psl tu mereka cari kerja di sini,,

      so tak bersukur lagi ke???

      Padam
    17. TAHNIAH DAN SYABAS juga untuk anda tanpa nama....teruskan sokongan anda...semoga lebih ramai lagi generasi anak muda melayu islam melakukan aksi-aksi tak bertamaddun yang lebih hebat lagi pada masa akan datang..walaupun sebenarnya tak tahu apa matlamat sebenar mereka (tengok budaknya pun tau) atau diperalatkan oleh sesetengah pihak.

      Padam
    18. dah 35 tahun aku hidup..takda plak aku rasa aku kene tindas mcm sampah? Pagi2 aku nak g surau solat subuh takda orang halang...tiap2 hari aku nak g keje takda orang acu senapang kat kepala aku...aku nak g beriadah, g shoping bawak anak bini, g tengok melancong sana sini lam negara takda orang nak ugut ngan panggilan bom...aman semuanya...tak bersyukur lagi ka?

      Padam
  19. Manusia moden dah makin kurang tamadunnya. Malu lah makbapak dia tengok gambar anak terpampang buat kerja bodoh.

    BalasPadam
  20. Mcm nak sumbat mercun bola dalam punggung dia....

    BalasPadam
  21. dak2 umno kencing kt gambar nik aziz ngan anwar ibrahim n hadi awang korang xkata apa2.. geng2 umno tyg punggung kt ambiga ko xkata apa2.. sudah2 la .. kalo gentle bubar la parlimen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke tak kata apa2? cakap tu kaji dahulu..sebab benda terhampuk kat korang mulalah nak tacink.

      Padam
    2. tu semua dah ada kupasannya la vangang..ko pegi explore entri BUASIROTAK yang sebelum2 ni..kalau najib yang kena kemain suka..kena kat batang hidung sendiri baru panas bontot..

      Padam
    3. tanpa nama?? tgk dr nama ko pun dah tau ko ni penakut.. kenapa tak berani nk letak nama??? sebb ko tu salah.. kalau betol letak lah nama sebenar???


      btol tu lain kali kaji dulu.. benda tu kan dah settle.. ambiga siap mintak bantun polis lagi tuk settle kan..

      Padam
    4. TANPA NAMA.. "kalo gentle bubar la parlimen" ko tu dulu klu berani letak muka ko biar org ramai tahu sape ko sebenar nak provok2 ni. ni lah klu dah terlalu taksub n fanatik dgn poitik, ni lah jadinye.. ckp main sebat mulut jer.. klu parti yg kau sokong sampai fanatik sgt tu wat salah dan silap yang nyata, kau mst kata "ala.. kebetulan je tu" kan? x pun kau akan kata "ala..manusia mana yang tak lepas dari melakukan kesalahan.." xpun "ala..biasalah tu.. bukan die sengaja..". tapi klu mana2 parti yang kau rasa benci ikut hawa nafsu kau, mst kau hentam, maki hamun gile2 ikut suke mulut kau kan??? pastu menyebarkan berita fitnah, tokok tambah cite yg ntah2 kau sendiri pun tak tahu mana datangnya citer tu..

      Padam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. Anwar Ibrahim pun cakap, tindakan kumpulan demonstrasi tersebut merupakan konspirasi & fitnah jahat UMNO.. Ayoo.. Cina tu pun UMNO ka?

    BalasPadam
  24. UMNO mana pernah buat baik .. PKR ,DAP dan PAS mana pernah buat salah.. mereka bukankah AHLI SYURGA.. kalau berak depan khalayakpun akan mendapat ganjaran pahala kerana menentang kezaliman. buat apapun mesti berpahala kerana iru adalah JIHAD terhadap kezaliman, ayauh kita setai PR kerana pahala dan Syurga menanti walau apaun yang kita lakukan.. kalau salah itu cuma dimata UMNO saja tapi ALLAH memberi ganjaran kepada kita... mari ramai2 kita berakkan gambar semua pemimpin UMNO...

    BalasPadam
  25. Malingsia mau maling bendera Indonesia ya.. udah maling bendera USA, mau maling bendera indonesia ya..? Malingsia malingsia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ea ..emangnya gitu..kita maling...bukan setakat bendera kamu..cewe kamu, jakarta...kalau bisa, mahu lokalisasi Bandung..Ea ibu kamu..juga bisa dicuri kalau mau...KIta Malingsia sekutu AS...

      Padam
  26. baru0baru ni.. aku dok ngn seorang tua, 2 org mamat dan aku..
    2 org mamat ni.. pom pang.. pom pang.. pom pang... pom pang.. pom pang.. cerita pasal politik.. yahudi bagai..sekali seorg tua ini tanya 1 soalan.. 'kamu reti baca doa iftitah tak?' mamat tu garu kapla.. 'err.. yang mana ek'

    see.. what happens now? if u know what i means. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka lah komen ni.. he3... suruh nk citer pasal agama suh baca doa iftitah tak reti.. bahlol...

      Padam
  27. Beza politik Cina dan politik Melayu

    Apabila MCA sepandangan dengan DAP dalam isu hudud, ini memperlihatkan kecenderungan politik orang Cina yang tidak memecahbelahkan kaum mereka. Antara MCA dan DAP hanya dipisahkan oleh ideologi politik tetapi bukan sampai merugikan kaum untuk mengejar kepentingan politik.

    Orang Cina mengamalkan politik yang jauh lebih bijak berbanding orang Melayu sama ada dalam UMNO atau Pas. Lihatlah apabila timbul isu yang pada tanggapan mereka menjejaskan orang Cina mengenai hudud, MCA tidak seperti UMNO atau Pas yang menyokong antara satu dengan lain untuk kepentingan Melayu – Islam.

    MCA tidak takut kepada igauan kononnya menjejaskan kepentingan politik apabila mengutarakan pandangan yang sama dengan DAP. Orang Melayu menganggap politik adalah segala-galanya dan sanggup menafikan kebenaran. Persoalannya mampukah Pas atau UMNO berfikiran seperti MCA atau DAP dalam isu yang melibatkan kepentingan Melayu dan Islam?

    Politik UMNO atau Pas hanya menggunakan isu-isu sensasi. Barangkali mereka tahu bahawa sebahagian besar orang Melayu suka isu sensasi begini. Buktinya UMNO telah mengkeramatkan Nalla Karuppan kawan baik Anwar Ibrahim untuk mendedahkan keburukan Anwar. Padahal semua orang tahu Nalla boleh dipersoalkan peribadinya.

    Sekarang ini UMNO memperbesarkan isu Azmin Ali tidak datang melawat ibunya yang kelihatan semakin glamor dalam Buletin Utama TV3. Apa isunya Azmin tidak datang melawat ibunya hingga dijadikan isu nasional? Isu Azmin dengan ibunya hanya sesuai untuk program Melodi tetapi menjadi berita utama dalam Buletin Utama.

    Lihatlah bagaimana kecenderungan politik Cina apabila MCA dan DAP berdebat. Kedua-duanya membentangkan pelan pembangunan dan ekonomi. Debat MCA dan DAP tidak menyentuh isu remeh seperti hal peribadi adan yang sensasi. Orang Cina kelihatan jauh lebih matang berbanding Melayu dalam berpolitik.

    Ada yang mengulas bahawa debat itu memperlihatkan kemenangan MCA dan kekalahan DAP. Sebenarnya kalah atau menang bukan perkara penting. Sebaliknya yang perlu dilihat ialah kecenderungan berpolitik orang Cina yang menawarkan pelan pembangunan kepada rakyat.

    Maka apabila MCA secara terang-terangan sependapat dengan DAP dalam isu-isu berkaitan kepentingan orang Cina, UMNO dan Pas perlulan mengubah strategi berpolitik mereka supaya mencapai tahap yang lebih tinggi. UMNO dan Pas janganlah berpatah arang dalam semua isu termasuk hal kepentingan Melayu dan Islam. Sebabnya MCA dan DAP boleh duduk semeja membincangkan perkara yang melibatkan kepentingan Cina.

    UMNO tidak boleh terlalu bergantung kepada MCA dan MIC hingga mengorbankan teras perjuangan untuk meraih sokongan kedua-dua kaum ini kepada BN. UMNO dulunya menjadi parti yang dominan dalam BN semasa era Dr. Mahathir kini menjadi pak turut kepada MCA dan UMNO. Kalau UMNO mempersoalkan kejantanan Pas dalam Pakatan Rakyat yang tunduk kepada DAP, apa kurangnya UMNO apabila berdepan dengan MCA dan MIC?

    UMNO mesti menawarkan apa lebihnya UMNO berbanding Pas. Kalau Pas dikatakan menjadi pak turut kepada DAP, UMNO mesti membuktikan bahawa parti Melayu ini tidak terlalu toleran kepada tuntutan MCA dan MIC hingga mengorbankan kepentingan Melayu.

    BalasPadam
  28. Haha.ramai org melawat post ni..traffic tinggi ye..boleh la blog ni.tp xde critical thinking mcm TT..pengisian lebih kepada emosi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wow we have a newcomer here. Blog TT mmg hebat & sgt critical thinking...sarat dgn kah kah kah...berita2 yg dicopy paste tambah dgn ayat2 yg tdk memberi apa2 makna...penuh dgn kata2 hasutan&provokasi...xhabis2 dgn bendera sang sakai & radio bangsat utama...sorry to say tp kebanyakan entry dia skrg sampah & menyebabkn pemimpin2 pr yg lain semua pening kepala dgn pemikiran2 pelik org tua gila tu

      Padam
  29. kalau rasa dah nak tuka bendera tak hormat dengan negara sendiri nak sgt berpolitik nak sgt ikot budaya keluar dari malaysia tak payah nak kutuk negara sendiri sedangkan kaki bepijak di negara malaysia. stupid mentality org zaman sekarang.

    BalasPadam
  30. congratz ammar. hahaha. sorryla tp aku rasa mamat ni memang tunggu masa nak femes. mesti die dah buat research pasal kes lepas2 dan dia rasa ni je jalan terbaik tuk femes. yeay !

    Nak femes mcm org lain tapi xtau mcm mana. Mesti die ni nak jadi artis pakej xde, nak jadi artis youtube bakat takde, nak jadi best student otak takde so last2 die buat benda yg paling senang yg tanpa menggunakan otak ni iaitu MEMALUKAN DIRI SENDIRI.

    Sekali lagi, congratz ! lepas ni bangga la mak bapak die anak masuk paper, trending kat twitter n facebook.. sejuk hati mak ayah :D

    BalasPadam
  31. Da kene tgkp bdk sipunggung.. sia2 kalo kene penjara.. maximum le kene 5 taun...

    BalasPadam
  32. risau aku bila tgk mentaliti bdk2 muda dan yg x brpa nak muda d atas...mcm mna nak besar kn anak2 aku dgn baik n selamat dlm environment cmni...aku slalu bgtau anak aku "lpas mndi pkai tuala jgn bdri dpn grill berbogel dan tayang kt org...malu nnt Allah marah..." last2 yg tua bangka kt atas tayang bontot kt public...owh! my young generation!

    BalasPadam
  33. ape hal orang melayu camni?orang lain yang duk kat malaysia pun pandai hormat bendera dgn lagu negara..bendera skrg ni kan hasil dr pertandingan dulu..semua ciri2 malaysia masuk dalam bendera tu kot..kira lengkap ar..nk ckp nusantara kena warna merah putih..xcukup ke merah putih yg ada skrg?nanti da tukar bendera ada lak suara sumbang ckp hishamuddin tu tali barut umno bab bendera sama warna dgn bendera umnoa..last2 dia jadi kambing hitam..ntah pape..semua mainan org atasan..yg bawah jadi tunggangan je..nanti da bersalah korang yg kena tunding jari..yg aku tau bendera malaysia ada ciri2 syarikat hindia utara..british kan?jadah kait dgn amerika..tapi lagi baik same dgn negara besar lain berbanding sama dgn indon yg panggil kita maling-sial & singapore yg x habis2 berebut pulau dgn kita..nanti tukar bendera camtu lagi sedap indon mengata..korang bangga?wallahualam..

    BalasPadam
  34. Melihat gadis Cina ini memijak gambar pemimin Melayu UMNO, teringat pada Oktober 1965 di Indonesia. Jeneral2 Indon telah ditangkap oleh Komunis Cina dan dibunuh. Ada gadis komunis Cina kemudian memotong kemaluan Jeneral Indonesia ini.

    Sebagai balasan orang Indonesia telah membunuh orang2 Cina yang dianggarkan 78000 hingga 1 juta orang.

    Orang-orang Cina dipaksa menggunakan nama Indonesia.

    Buat baik dengan Cina ni itulah balasannya.

    BalasPadam
  35. INGAT! Antara agama dan bangsa, yang mana lebih sensitif? Selagi kita beragama Islam, kita adalah Melayu! back to the basic, PERLEMBAGAAN..

    BalasPadam
  36. Bontot ada ada sisa taik .busuk,muka xreti malu,potitik hapa pn xtau

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...