Ahad, 22 April 2012

21 Lagi demo syok sendiri anti-LBGT

Lagi demonstrasi? Malaysia ni tak habis2 dgn demo... Kali ni demo menentang dan membantah LBGT (Lesbian, Biseksual, Gay dan Transgender). Tak ku nafikan LBGT ni adalah budaya songsang, tapi mungkin yang lebih elok adalah buat majlis mendekati dan kesedaran kepada golongan LBGT daripada terus menerus menyebarkan kebencian. Demo diadakan pada 21 April 2012 di Stadium UPM yang dianjurkan oleh 18 NGO. Dilaporkan 1,000 (lapor Malaysiakini) / 3,000 (lapor Berita Hairan) org yg hadir.

Budak sekolah Mat Rempit Anak2 muda yg bersungguh2 menentang LBGT
Aweks2 yg menentang seks bebas. Baju sama je semua... sape sponsor?

Seorang awek yg juga anti-LBGT... bukakla topeng muka tu nak tgk comel ke tak

Barisan kepimpinan NGO yg menganjurkan demo ini... Serius sorang2 muka gangster


Sekarang kita tgk wajah disebalik topeng Perhimpunan Aman ini...

TIBAI? Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim? Dah start mengarut dah ni

Walaupun aku pun tak suka dgn Ambiga, tapi perlu ke buat poster mcm ni? Undi Ambiga Undi Seks Bebas? Ambiga tu ahli parlimen ke? Dia nak bertanding ke PRU13 nanti? Apa pulak kaitan ada gambar A. Samad Said?

Perlu ke koyak dan pijak poster tu? Jgn membazir kertas, save the tree.

Acara membakar poster pun perlu ke? Ke korang ada jampi dgn vodoo spell kot2 Ambiga dgn Samad Said rasa terbakar bila korang bakar poster diorg?

Budak2 pun ada ke? Diorang ni straight sex pun tak hadam lagi, korang nak paksa diorg join demo anti-LBGT...

Banyak lagi benda2 busuk yg aku tgk kat demo ni, dgn peserta2 yg terdiri daripada mat rempit waris malaya, peserta paksaan makcik2 ntah dari kampung mana diangkut naik bas, budak2 kecik, budak2 sekolah dan lain2... Nak tgk lagi wajah sebenar demo ni tgk kat blog pro-PR semut dan papan kekunci ni, nak tgk versi syok sendiri tgk kat blog-BN sarfams ni

Sebab tu aku tak sokong apa jua jenis demo kat Malaysia ni... ckp la perhimpunan aman apa pun, atas alasan atau nama apa pun, ckp la bebas dari mana2 parti politik pun, at the end mesti akan ada benda2 yg melibatkan kebencian, sentimen politik, perkauman dan agama.

Sama je seperti demo ini....
ada ini...

Demo ini...
ada ini...

Dan juga lain2 demo yg semakin menampakkan kelembuan kebodohan diri sendiri...



Tahap mentaliti kebanyakan orang melayu Malaysia masih terlalu rendah utk menganjur dan menyertai sebuah demo yg benar2 intelektual. Sebab tu baik masa yg korang ada tu jgn disia2kan, gunakan sebaiknya utk menuntut ilmu dan menambah pengetahuan, bekerja mencari rezeki, tambah ibadat, luang masa dgn keluarga dan rakan2, beriadah dan lain2 aktiviti yg berfaedah.

Bagi pemimpin pula, buatla kerja korang betul2, cari penyelesaian dan buat keputusan dgn bijak, jgn salah guna kuasa, pecah amanah, rasuah dan lain2, kerana disebabkan korang buat kerja mcm lembu tak betullah maka muncullah demo2 karut marut haram jadah ni.


tags: demo himpun demonstrasi anti tolak bantah lbgt lesbian biseksual gay transgender pondan bapok mak nyah seks bebas seks songsang 3,000 1,000 orang hadir anjur 18 ngo tibai ambiga a samad said jaringan melayu malaysia gabungan pelajar melayu semenanjung stadium upm tolak anwar pr umno pru13 bersih mat rempit waris malaya kanak makcik bas

21 ulasan:

  1. aku sokong 100% kata2 anda..ada xpost pasal mlm hehehe..

    BalasPadam
  2. betul betul.patut buat aktiviti lain yg lebih berfaedah.demo mcm ni cuma membazirkan duit.nak print poster,t shirt,makanan lg.tapi tu lah,lain org lain pendapat.

    BalasPadam
  3. Mmg lembu punya demo.org malaysia dh maju.patut kita terima budaya lgbt sbg satu cara hidup.hak asasi manusia perlu dihormati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya agak tak setuju yang kita kena terima budaya LGBT ni, tapi tak dinafikan cara berdemo ni memang tak releven, waima untuk isu apa sekali pun. Buatlah cara elok, kursus ke, program kesedaran diri ke, biar golongan LGBT ni sedar 'akar umbi' kejadian diorang. Kalau tak boleh tu, nak buat macam mana. Macam cik cakap, kita kena terima budaya LGBT sabagai satu cara baru. Bagi saya, at least, jangan la mereka ni terima bulat-bulat. Tapi kalau dah naluri mereka ni kuat sangat ke arah songsang, apa yang mampu dibuat cuma terus cuba mendidik mereka. Demo-demo ni mengarut je, macam nak cari gaduh pun ada.

      Padam
    2. Come on guys!.tgk negara maju,us, uk,s.pore? Ada diorg kisahkan lgbt ni?? Malaysia perlu berubah..jgn terus2an jd balaci umngok yg kolot dan jumud..kita kena terima lgbt ni..sepatutnya tiada galakan atau paksaan utk mengamalkan lgbt..hormatilah hak asasi golongan ni.

      Padam
    3. Anda adalah seorang moron..

      Padam
    4. nak follow negara maju ke Islam... maznah ahmad anda ni mesti mesti seorg lesbo atau shemale

      Padam
    5. Probably...khunsa musykil

      Courtesy
      http://kaki-haru.blogspot.com/2011/12/18sx-gambar-kemaluan-manusia-khunsa.html...

      Padam
    6. hak asasi kepala hotak ko..bodoh punya pemikiran

      Padam
  4. Sikap kerajaan be end skg yg memerangi lgbt tlh mencemar imej negara kita.negara maju akn lihat malaysia sbg negara yg kolot.malaysia mmg takkan maju selagi ditadbir be end.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko lagi kolot, sbb bodoh untuk menilai kehidupan normal manusia n manusia yang hidup semata-mata memenuhi nafsu bodoh...

      Padam
  5. Berdemo,print poster,banner,buat tshirt,kos bas angkut pencacai dsb. Semua tu guna duit sape?? Duit rakyat dibazirkan utk benda yg mengarut.. Bersama kita tolak Be End pd pru nti!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Negara-negara maju tu terima bulat-bulat orientasi LGBT ni kerana mejoriti mereka tak beragama. Kita ada agama, malah agama rasmi lagi. Saya yakin tak ada agama pun yang membenarkan LGBT ni. Kalau ada pun, yang diselewengkan. Apa yang saya cuba terangkan, kita tentang dengan cara memujuk, atau mengajak, bukannya mengugut dan mencerca macam yang pen'demo' ni buat. Kita tak tahu golongan LGBT ni latarbelakang dia macam mana. Boleh jadi mereka begitu kerana teraniaya, ditambah pula tak ada siapa untuk membimbing. Kalau pun nak salahkan kerajaan bulat-bulat dalam hal ni, jangan tolak aspek agama terus.

      Lainlah kalau agama tak bawa makna apa-apa lagi, then proceed with your own way and action. If it could do more good than harm to our beloved country, I don't see why people should go against this. Even if they're stupid, they still thinks. That'a what differentiate them from those LGBTs. They're smart but they failed at deciding.

      Padam
  6. Oh,nk pujuk..pujuk la dulu golongan maknyah yg duk menjaja mlm2 tu.. Org umngok,otak kolot dan jumud!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Since you mention it... Ya, kami buat. Tapi tak ramai yang terpujuk, 3 orang ja. Seorang tu yatim piatu, sekarang duduk dengan makciknya di Kelantan. Seorang lagi dah duduk semula bersama keluarga di kampung, pun di Kelantan. Sepanjang pengetahuan kami, mereka buat apa yang kami nasihat. Cari kerja, belajar agama dengan orang yang berilmu di kampung mereka dan sebagainya. Cuma yang sorang lagi, kami cuma tahu dia balik kampung. Tak ada berita lagi lepas tu.

      Saya cuma cadangkan cara alternatif, berbanding ber'demo' yang mendatangkan hasil tu. Saya yakin kita sama setuju dengan point demo tu, memang tak berfaedah dan membazir. Kalau kami yang berempat ini saja yang buat, memang sikit hasilnya. Tapi bayangkan kalau semua orang buat?

      Cik terima mereka, kami pun terima mereka. Kami tak caci mereka pun. And, ya... Bagi saya menentang perkara salah tak pernah kolot.

      Padam
  7. maznah ahmad ni rasa aku tak berapa nak LGBT sangat ni
    saja ja dia nak provoke

    kita tengok sapa lagi pandai
    maznah ahmad ka orang yang butthurt

    BalasPadam
  8. Ada ke aku ckp aku ni mengamalkan lgbt??aku cuma ckp,tak perlu halang dan tak perlu galakkan..biar kan je. Sbnrnya lgbt kt malaysia dh lama wujud,tiada mslh pn..cuma menjelang pru ni isu lgbt ni diangkat utk memberi impak negatif pd pakatan rakyat.sdgkn bg aku lgbt bknlah ancaman.mereka pn manusia.. So,biarkan mereka terus dgn cara mereka.
    Yg pastinya,umngok akn berkubur!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kahkahkah...

      -johey

      Padam
  9. Great blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
    I'm hoping to start my own site soon but I'm a little lost on everything.
    Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
    There are so many options out there that I'm totally confused .. Any recommendations? Cheers!
    Here is my page ; clean my pc

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...