Iklan Leaderboard

Rabu, 25 April 2012

24 Lelaki dan wanita sangat berbeza

Kaum lelaki dan wanita mmg sangat berbeza. Berbeza dari segi minat, habit, tingkah laku, perangai, sikap dan 1001 perkara. Itu yg kita panggil naluri, lumrah dan fitrah manusia. Dan disebabkan perbezaan gender ini, maka mereka sentiasa mahu dan mengharapkan sesuatu daripada org yg berlainan jantina terutama bagi pasangan mereka. Berdasarkan pembacaan2 aku di majalah, blog dan internet, berikut merupakan antara apa yang wanita mahu daripada lelaki:



1) Seorang lelaki yang memberi sepenuh perhatian dan kasih sayang kepadanya.
2) Sentiasa jujur dan berterus-terang dalam apa jua benda.
3) Selalu berada di sampingnya tika senang dan susah, suka dan duka.
4) Bersifat romantik, sentiasa mengambil berat dan caring even pada benda2 yg kecil dan remeh.
5) Mampu memberi perlindungan kepada wanita daripada disakiti orang lain.
6) Segak, kemas, berbau wangi, pandai bergaya dan menjaga kebersihan diri.
7) Dapat membimbing wanita ke arah kebaikan.
8) Boleh bercampur mesra dengan keluarga wanita.
9) Tidak kedekut dan sanggup berkorban apa sahaja demi wanita yang dicintai.
10) Menjadi teman dan pendengar yang baik, bersikap terbuka dan boleh memberi nasihat.
11) Berilmu, berpengetahuan tinggi dan berpendidikan.
12) Bersikap tenang, cool serta tidak cepat marah dan cemburu.

... dan macam2 lagilah perkara2 yang selalu wanita inginkan daripada orang lelaki ni. Sekarang kita tengok apa pula yg lelaki mahu daripada wanita:

1) Lemah lembut
2) Cantik dan comel
3) Berbudi pekerti
4) Bersopan santun
5) Hormat orang
6) Pandai memasak

....

Aaahhh cakap la macam mana pun, benda yg orang lelaki paling nak adalah


dan ini


Tak percaya? Sila beli dan baca buku nih...


So jgn salahkan orang lelaki kalau mereka pervert atau hentai, dah mereka mmg begitu... terimalah mereka seadanya...


tags: why men want sex and women need love allan barbara pease perbezaan lelaki dan wanita perempuan apa yang mereka mahu dari pasangan

24 ulasan:

  1. true story..
    men and sex is awesome..
    hahahahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang Sains Tulen25 April 2012 7:22 PTG

      ... and cars. women pls go back 2 kitchen

      Padam
    2. korang pulak patut masuk balik skolah rendah..you both have terrible english usage and literacy.

      Padam
  2. woha ! setuju jugak sikit >.<

    BalasPadam
  3. emmm..kalo tgk kadaan semasa skrg....sy leh stuju juga dgn statement di atas...wuhuhu

    BalasPadam
  4. kelakar la...sgt kreatif 2 gambar tu...

    BalasPadam
  5. itu fitrah la ngok............

    BalasPadam
  6. thanks noob, you made me feel like a woman~ ♥_♥

    BalasPadam
  7. betul betul..tapi lelaki boleh kawal apa...:p
    pervert kat isteri ok lah..jangan dok pervert tak ketahuan hala..

    BalasPadam
  8. giler dowh..aku suka..aku suka statement dia atas..itu adalah realiti..xperlu hipokrit dowh..

    BalasPadam
  9. pompuan benci lelaki pengecut, de bff pompuan dan lebih pentingkan kawan2..

    BalasPadam
  10. Dekat mane nak dapatkan buku ni?

    BalasPadam
  11. bru nk komen wlpn entry da lma...sy xfhm huhu...yg laki nak betik n bunga?....xfhm hahhaa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tgk bunge n betik tu then cr bagian tuboh ko yg plg srupe dgn due bnde alah tu..

      Padam
  12. kure2 dlm perahu..kure2 pom xtu dia dlm perahu hahaha....szumika kena byk blajar tu

    BalasPadam
  13. Terbaek.........!!!!!!!!!!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...