Rabu, 4 April 2012

5 Minyak naik? Takde masalah...

Suasana pada ketika harga minyak naik di Indonesia...




Suasana hari sebelum harga minyak naik di Malaysia...



Ganaz tol orang2 Indonesia ni... sekali buat demo mmg tak hingat dunia bakar pecah baling sana sini. Tak macam orang Malaysia... baik2 dan bersopan santun belake... kalau minyak naik 5 10 sen pun sanggup beratur 3 4 jam nak isik minyak kat stesen minyak... bagus dan terbaek... Memang jimat cermat gitu...

Kalau nak protes pun seminggu 2 minggu lepas tu lah... protes pun secara aman je... pakai baju kena ikut warna tema, baru boria... kuning ke, hijau ke, purple ke... Kalau kat Indonesia yg buat demo ni belia2 lelaki je, tapi kalau kat Malaysia make sure turun demo tu kalau lelaki bawak sekali awek, bini, anak2 kecil, mak bapak, atuk nenek, jiran tetangga, kawan2 facebook, rakan2 mahasiswa seperti adam adli dan lain2 ye... Jgn lupa bawak topeng gas sekali mana tau kena sembur dengan gas pemedih mata dgn FRU...

Sementara itu di Tel Aviv Israeli zionisi netanyahu yehutz

Problem? Kita orang pakai kereta elektrik brader... apa ku kisah minyak naik?

Sumber sini dan sini.


tags: puluhan ribu rakyat indonesia protes demonstrasi rusuhan harga minyak naik beratur panjang stesen minyak ron95 kekal ron97 naik 10 sen kereta elektrik electric car israel charge station

5 ulasan:

  1. Nahhhh. sekali kereta elektrik >.<

    mmg tak terasa lnsung minyak naik la jwbnya

    BalasPadam
  2. Para pemimpin malaysia sgt bertuah sebab rakyat nya BAIK .
    Malaysia AMAN sebab rakyat BAIK .

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...